در این مقاله قصد داریم تا به بررسی اسباب بازی های مناسب برای نوزادان بپردازیم.
طریقه انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای نوزادان
- بهترین اسباب بازی ها برای کودکان شما، آن هایی هستند که تمامی حس های او را (لامسه، چشایی، بویایی، بینایی) تحریک کنند.
- اسباب بازی هایی را در این دوران در اختیار آن ها بگذارید که بتوانند به کمک آن ها رنگ ها، بافت ها، صداها و بوها را تجربه نمایند. این کار به رشد حواس آن ها کمک کرده و باعث حساسیت و دقت آن ها می شود.
- بینایی یک نوزاد محدود است (او قادر به دیدن دورتر از 15 اینچ نمی باشد) و به همین دلیل اشیا و تصاویر سیاه و سفید یا با رنگ های درخشان بهتر پاسخ می دهد.
- اسباب بازی هایی که صدا تولید کرده و باعث واکنش و حرمات کودک می شود به او نوعی حس کنترل بخشیده و مهارت ها و حس هماهنگی او را بهبود می بخشند مثلا یک جغجغه یا اسباب بازی هایی که با فشرده شدن صدا تولید می کنند.
- کودک شما علاقه دارد اشیاء را به دهانش ببرد زیرا از زبانش برای حس کردن اشیاء استفاده می نماید. مطمئن شوید که تمامی اسباب بازی های او تمیز هستند.
- او همچنین به اسباب بازی های مخصوص دندان در آوردن که از مواد نرم ساخته شده اند نیاز دارد تا دندان هایش را تقویت نماید (اسباب بازی های دندان گیر مخصوص، می توانند درد ناشی از در آمدن دندان ها را برای نوزاد کاهش دهند).
سایر اسباب بازی هایی که نوزاد شما به آن ها نیاز دارد معمولا گران قیمت نبوده و می تواند شامل موارد ساده زیر باشند:
اسباب بازی های مناسب برای کودکان 1 تا 6 ماهه
- شما با تکان دادن دست ها و بشکن زدن هم می توانید صدا تولید کنید، برای او آواز بخوانید و او را تکان دهید، شکلک های خنده دار با صورت تان برای او ایجاد کنید. شما بهترین اسباب بازی برای او هستید.
- اسباب بازی های کوچک با رنگ های شاد و درخشان که بر بالای گهواره وی آویزان می شوند نیز بسیار کاربردی و مناسب هستند.
- استفاده از آینه کوچک برای کسب تمرکز بصری و دنبال کردن خودش (هر چند او خودش را تا حدود 15 ماهگی نخواهد شناخت). حتما از یک آینه ایمن استفاده کنید که باعث آسیب رسیدن به نوزاد نشود.
- کشیدن یک صورتک انسانی. کودکان ذاتا صورت های انسانی را بیش تر از سایر اجسام بصری دوست دارند.
- یک گوشی موبایل با تصاویر اشیا رنگارنگ که تحریک کننده بینایی باشد
- پخش موسیقی ملایم و آرامش بخش برای کودک
- یک توپ، دستمال یا نوار با رنگ درخشان و روشن که بتوانید آن را در مقابل نوزاد نگه دارید تا او بتواند آن را با چشمانش دنبال کند. همچنین وقتی کودک به 8 تا 10 هفتگی رسید، می توانید او را ترغیب کنید تا سعی کند این شی را بگیرد.
- در ماه های بعدی، استفاده از مراکز و سالن های ورزشی ویژه نوزادان که در آن نوزاد تشویق می شود اشیا را دنبال کرده و بگیرد نیز می تواند برای او بسیار مناسب باشد.
- استفاده از از بالشت لوله ای نرم یا تقویت کننده شکم که بتوان آن را زیر دست ها و سینه نوزاد هنگامی که بر روی شکم خوابیده است، قرار داد. این کار ماهیچه های گردن، دست و پشت نوزاد را تقویت کرده و به او وضعیتی جدید را برای مشاهده اطرافش ارائه می کند.
- استفاده از اسباب بازی ها یا الگوهای رنگی رنگی روشن
- استفاده از شی های بی خطری که کودک 3 تا 6 ماهه شما بتواند آن ها را با لمس کردن بررسی نماید مانند قاشق، فنجان، کاسه و غیره.
اسباب بازی های مناسب برای کودکان 6 تا 12 ماهه
- حیوانات یا عروسک های پلاستیکی که قابل شست و شو باشند.
- اسباب بازی های کششی و فشاری که به کودک شما اجازه می دهد که حرکت کند.
- الگوهای پلاستیکی بزرگ
- اسباب بازی های موزیکال یا اسباب بازی هایی که در هنگام فشرده شدن صدا تولید می کنند.
- جعبه های خالی مقوایی برای بازی در وضعیت سینه خیز.
- جورچین های اشکال که به کودک اندازه ها و مفهوم پایداری و دوام اشیا را می آموزند.
- حیوانات عروسکی