علائم ترس از زایمان و بارداری چیست، علت و درمان توکوفوبیا

علائم ترس از زایمان و بارداری چیست، علت و درمان توکوفوبیا تعریف توکوفوبیا یا ترس از زایمان و بارداری چیست ، علائم و علت ترس از زایمان و همچنین روش های تشخیص و درمان توکوفوبیا و بهترین راه مقابله با ترس از زایمان و بارداری در سلام دنیا بخوانید.

توکوفوبیا، ترس شدید از زایمان است. طبق گزارشی که تخمین می‌زند که 13 درصد از زنان غیر باردار می گویند که به اندازه ای ترس از زایمان دارند که از باردار شدن خودداری می کنند. در این مطلب سلام دنیا، به تعریف ترس از زایمان، علت و علائم آن و همچنین روش های تشخیص و درمان توکوفوبیا پرداختیم. با ما همراه باشید.

تعریف ترس از زایمان (توکوفوبیا) چیست

توکوفوبیا ترس شدید از زایمان است. این مسئله یک اضطراب طبیعی یا عادی یا عدم تمایل برای به دنیا آوردن نوزاد نیست. بلکه مانند ترس از ارتفاع یا عنکبوت است. ترس از زایمان که به عنوان توکوفوبیا تشخیص داده می شود به اندازه ای شدید است که زندگی شما را مختل کند. در برخی موارد، توکوفوبیا ممکن است منجر به ترس از بارداری نیز شود یا باعث شود که مبتلایان از باردار شدن اجتناب کنند (حتی اگر بخواهند بچه دار شوند). گزارش موردی توکوفوبیا در سال 2012 که در مجله industrial psychiatry منتشر شد، تخمین می‌زند که 13 درصد از زنان غیر باردار می گویند که به اندازه ای ترس از زایمان دارند که از باردار شدن خودداری می کنند.

انواع توکوفوبیا

دو نوع مختلف توکوفوبیا وجود دارد: اولیه و ثانویه.

  • توکوفوبیا اولیه: در صورتی رخ می دهد که قبلا هرگز زایمان نکرده باشید اما به توکوفوبیا مبتلا باشید.
  • توکوفوبیا ثانویه: زمانی که قبلا زایمان کرده اید و ترس شما ناشی از تجربه قبلی شماست.

علائم ترس از زایمان

اگرچه ترس شدید و روانی از زایمان بزرگترین ویژگی توکوفوبیا است، اما تنها این ترس نیست. بسیاری از علائم با اختلالات افسردگی و اختلالات اضطراب فراگیر همپوشانی دارند و می تواند جنبه های مختلف زندگی، از خواب گرفته تا رژیم غذایی و خلق و خوی کلی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

علائم ترس از زایمان

علائم شایع توکوفوبیا عبارتند از:

  • پرهیز از رابطه جنسی
  • به تعویق انداختن یا اجتناب از بارداری حتی اگر می خواهید بچه دار شوید.
  • تمرکز روی مشکلاتی که ممکن است در حین زایمان رخ دهد، مانند مرگ مادر یا کودک یا نقایص مادرزادی.
  • تلاش برای جلوگیری از بارداری (مانند دو یا سه برابر کردن روش های جلوگیری از بارداری)
  • بی خوابی یا کابوس
  • نوسانات خلقی
  • حملات پانیک یا افزایش علائم اضطراب مانند خستگی، نگرانی غیرمنطقی یا سردرد.
  • درخواست زایمان سزارین بدون دلایل پزشکی.
  • علائم افسردگی، مانند خستگی، بدن درد، کاهش اشتها یا میل جنسی، یا از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه

حتما بخوانید: علائم حملات پانیک چیست


تشخیص توکوفوبیا

مانند هر شرایط روانی دیگر، از جمله فوبیا، توکوفوبیا نیز توسط یک متخصص سلامت روان واجد شرایط، مانند یک روانشناس، روانپزشک، یا مددکار اجتماعی بالینی دارای مجوز تشخیص داده می شود. در برخی موارد، پزشک یا حتی دکتر زنان شما ممکن است بتواند تشخیص را بر اساس علائم گزارش شده شما انجام دهد.

علت توکوفوبیا یا ترس از زایمان

همیشه دلیل واضح یا روشنی وجود ندارد که چرا فردی به توکوفوبیا مبتلا شده است. این می تواند نتیجه مجموعه ای از افکار، ترس ها، تجربیات و تصورات قبلی در مورد زایمان باشد که در طول زندگی فرد ایجاد می شود.  با این حال، عواملی وجود دارند که منجر به  افزایش خطر توکوفوبیا می شوند.

1. ترس های پزشکی

افراد مبتلا به توکوفوبیا اولیه ممکن است به طور کلی ترس های بزرگتری در مورد رشته پزشکی داشته باشند، از جمله ترس از پزشکان، ترس از بیمارستان، ترس از درد یا از دست دادن کنترل، و ترس از انجام اقدامات پزشکی. آنها همچنین ممکن است قربانی قصور پزشکی یا بدرفتاری توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی شده باشند و به شایستگی متخصصان پزشکی اعتماد ندارند .همچنین ممکن است آگاهی بالاتری ​​از خطرات و عوارض احتمالی زایمان داشته باشند.

2. سابقه  آسیب شخصی

ترس از زایمان ممکن است ناشی از تجربیات جنسی آسیب زا در گذشته باشد، چه در دوران کودکی و چه در بزرگسالی.

علت توکوفوبیا یا ترس از زایمان

3. تجربیات تروماتیک زایمان

  • اگر توکوفوبیا ثانویه دارید، یعنی قبلا زایمان کرده اید، اگر تجربه زایمان شما دردناک، چالش برانگیز یا پیچیده باشد، ترس شما ممکن است شبیه اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) باشد.
  • در صورت سقط جنین، مرده‌زایی و کورتاژ نیز ممکن است این اتفاق بیفتد.
  • گفته می‌شود، زنان می‌توانند پس از زایمان طبیعی یا سالم قبلی نیز به توکوفوبیا ثانویه مبتلا شوند.

4. سابقه اضطراب و افسردگی

سابقه بیماری های سلامت روان، از جمله اضطراب و افسردگی، می تواند احتمال ابتلا به توکوفوبیا را افزایش دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افسردگی دوران بارداری، به طور خاص، می تواند شانس توکوفوبیا را افزایش دهد، هرچند که خیلی شایع نیست.


حتما بخوانید: افسردگی پس از سقط جنین چیست


درمان ترس از زایمان (توکوفوبیا)

اگرچه فوبیا یک شکل شدید از اضطراب است، اما قابل درمان است. دو راه اصلی برای درمان توکوفوبیا درمان و دارو هستند.

1. درمان ترس از زایمان با رفتار درمانی

نشان داده شده است که درمان شناختی رفتاری (CBT)، روان درمانی در درمان فوبیا و سایر اختلالات مرتبط با اضطراب موثر هستند. یافتن یک درمانگر متخصص در مورد روش درمانی ترجیحی آنها و همچنین تجربه در مورد درمان زنان یا ارائه مراقبت های بهداشت روانی مادر بسیار مهم است.

2. درمان ترس از زایمان با دارو

داروهای اختلالات اضطرابی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) ، بنزودیازپین‌ها و بتا بلاکر ها هستند. هیچ روش دقیقی برای تجویز دارو برای افراد مبتلا به اختلال اضطرابی وجود ندارد. برنامه های درمانی بسیار ویژه و فردی هستند. با این حال، به احتمال زیاد برای دریافت نسخه داروهای ضد افسردگی نیاز به مراجعه به روانپزشک یا ارائه دهنده مراقبت های اولیه دارید، زیرا مددکاران اجتماعی و روانشناسان معمولاً نمی توانند برای بیماران نسخه بنویسند.

درمان ترس از زایمان چیست

بهترین راه‌ها برای مقابله با ترس از زایمان (توکوفوبیا)

یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با ترس از توکوفوبیا این است که در مورد ترس‌های خود با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی دلسوز و فهمیده صحبت کنید.  در حالی که بیشتر زنان فوبیای قابل تشخیص زایمان ندارند، ولی در مورد روند زایمان اضطراب و نگرانی دارند. پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما باید با بیماران در مورد واقعیت های زایمان ایمن - اعم از مثبت و منفی - و همچنین گزینه های تسکین درد شما در حین زایمان صحبت کند (این برای افراد مبتلا به توکوفوبیا، می تواند مفید باشد.)

سخن آخر

اگر ترس شما از زایمان به چیز دیگری مربوط می شود، مانند آسیب های جنسی گذشته، بی اعتمادی به حرفه پزشکی، یا سابقه زایمان دردناک، یک متخصص سلامت روان ممکن است بتواند به شما در حل این مسائل منحصر به فرد و کاهش یا حذف فوبیا کمک کند.


مقالات مرتبط:

21 فوبیای نادر و عجیب دنیا که ممکن است نشنیده باشید

فیلوفوبیا (ترس از عشق) چیست



از
1
رای