بهترین روش نگهداری و پرورش فنچ در منزل

بهترین روش نگهداری و پرورش فنچ در منزل فنچ ها پرندگان زیبایی هستند که پرورش آن ها آسان میباشد و در تمام طول سال تخم گذاری میکنند. شما میتوانید به سادگی با یک قفس و 2 فنچ شروع به کار کنید. بهترین روش نگهداری و پرورش فنچ در منزل را در سلام دنیا بیاموزید.

فنچ ها پرنده هایی زیبا هستند که پرورش آنها نسبتاً آسان است. در این مطلب از وب سایت سلام دنیا، با هم بهترین روش پرورش فنچ را مشاهده خواهیم کرد و آموزش مرحله به مرحله آن را باهم دنبال خواهیم کرد. این پرنده ها در تمام طول سال قادر به تخم گذاری است. به علاوه، مراقبت از فنچ بسیار آسان است. شروع نگهداری و پرورش فنچ با تهیه یک قفس شروع می شود، سپس با فراهم کردن شرایط مناسب، می توانید فنچ را تشویق به جوجه کشی کنید. پس از تخم گذاری، فنچ ها روی تخم ها می نشینند تا زمانی که باز شوند، سپس تا وقتی که جوجه ها آماده ترک لانه باشند آنها را تغذیه می کنند.

بهترین روش نگهداری و پرورش فنچ در منزل

بخش 1: آماده کردن قفس برای پرورش فنچ

1. قفس بزرگی تهیه کنید که ارتفاع کافی داشته باشد

منظور ما انتخاب قفسی است که حداقل 46 سانتی متر طول و 30 سانتی متر عرض داشته باشد. به خاطر داشته باشید که قفس شما باید فضایی زیادی داشته باشد که بیش از دو پرنده بتوانند در آن زندگی کنند.

2. ظرف بزرگ برای آب و غذای پرنده فنچ تهیه کنید

ظرف غذایی که برای تغذیه فنچ انتخاب می کنید، باید به اندازه ای بزرگ باشد که چهار فنچ بتوانند از آن استفاده کنید، ظرف آب هم باید به اندازه ای بزرگ باشد که فنچ ها درون آن حمام کنند. شما می توانید این ظرف ها را کف قفس قرار دهید، اما باید فضای مناسبی برای غذا خوردن پرنده باقی بگذارید.

پرورش فنچ در خانه

3. چند نشیمنگاه برای پرنده فنچ درون قفس قرار دهید

میله هایی که به عنوان نشیمنگاه برای پرنده قرار می دهید باید در ارتفاع های مختلف باشند. بالاترین نشیمنگاه پرنده باید در 15 سانتی متری بالای قفس باشد تا پرنده شب ها برای خواب روی آن بنشیند.


حتما بخوانید: آموزش تصویری روش تعیین جنسیت عروس هلندی


  • چند میله برای نشستن پرنده آماده کنید اما آنقدر زیاد نباشد که فنچ ها نتوانند پرواز کنند. همچنین، میله ها را طوری قرار ندهید که روی ظرف آب و غذای فنچ ها باشد، زیرا این کار باعث آلوده شدن ظرف ها می شود.
  • شما می توانید برای این کار از شاخه های درخت هم استفاده کنید. شاخه یا میله ای که عرض 0.51 سانتی متر یا بیشتر داشته باشد انتخاب خوبی است.
  • سعی کنید برخی از میله ها را فقط از یک انتهای آن وصل کنید. با این کار شما فضای بیشتری برای فعالیت فنچ ها فراهم می کنید.
  • به طور کلی فنچ ها توجه زیادی به اسباب بازی ها نشان نمی دهند، اما شما می توانید برخی اسباب بازی های مناسب پرندگان کوچک را برای آنها استفاده کنید. فنچ از بازی با تاب ها و نردبان ها لذت می برند.

4. کف قفس فنچ  را آماده کنید

شما می توانید از تراشه های شن و ماسه یا تراشه های چوب یا خاشاک برای این کار استفاده کنید. پرنده ها معمولاً تمایل به پیدا کردن غذا از کف قفس دارند و بستری که کف قفس آماده می کنید را برای پیدا کردن غذا جستجو می کنند.

  • هر چیزی که کف قفس می گذارید را باید به طور مرتب و حداقل هفته ای یکبار عوض کنید تا فضای قفس تمیز بماند.

شرایط لازم برای نگهداری فنچ در خانه

5. قفس را در محلی گرم و ساکت قرار دهید

سر و صدای زیاد و بلند می تواند فنچ را بترساند و مانعی برای پرورش فنچ و تخم گذاری آنها است. قفس فنچ را در بخشی از خانه قرار دهید که آرام و به دور از شلوغی باشد. همچنین آنها را در محلی قرار دهید که زیاد سرد نباشد.

آنچه درباره تخم گذاری و تولید مثل فنچ باید بدانید

بخش 2: جفت گیری فنچ

1. یک جفت فنچ نر و ماده بخرید (تشخیص جنسیت فنچ نر و ماده)

می توانید از فروشنده بخواهید یک جفت به شما بدهید یا خودتان یک نر و یک ماده انتخاب کنید. نرهای گونه های قرمز و نوار سیاه سینه ای دارند. ماده های گونه های خاکستری دارند و نوارهای سیاه روی سینه ندارند. اما این تفاوت ها در فنچ هایی که سن آنها کمتر از 6 هفته است دیده نمی شود، بنابراین اگر درباره جنسیت فنچ ها مطمئن نیستید از پرنده فروش سوال کنید.


حتما بخوانید: روش تشخیص جنسیت فنچ نر و ماده


  • می توانید فنچ ها را از یک پرنده فروشی یا فروشندگان آنلاین مطمئن خریداری کنید. در صورت امکان پرنده هایی را انتخاب کنید که با هم جفت هستند. درباره جفت بودن فنچ ها از پرنده فروش سوال کنید.
  • پرنده هایی که انتخاب می کنید باید سالم و در سن 9 تا 12 ماهگی باشند تا امکان جوجه کشی فنچ ها باشد. پرنده های سالم فعال و هوشیار هستند و پرهای آنها سالم و صاف است.
  • مطمئن باشید که فنچ های شما از یک خانواده نیستند و با هم نسبت ندارند، زیرا نمی خواهید از پرندگان هم تیره جوجه کشی کنید. اگر این کار را بکنید منجر به نقص ژنتیکی و به وجود آمدن جوجه های ناقص می شود.
  • اگر قفس بزرگی تدارک دیده اید، می توانید چند جفت فنچ را در یک قفس نگهداری کنید، زیرا این پرنده ها اجتماعی هستند.

تشخیص جنسیت فنچ نر و ماده

2. برای پرورش فنچ و جوجه کشی باید پرنده را بذرهای جوانه زده و سبزیجات تغذیه کنید

فنچ های شما می توانند مخلوطی از دانه ها، کرم های خوراکی و ارزن را بخورند. با این حال، حتماً سبزیجات و دانه های جوانه زده را در رژیم غذایی وارد کنید، زیرا این به فنچ های شما می گوید وقت آن است که شروع به جفت گیری و جوجه کشی کنند. شما می توانید غذای پرنده را در ظرف ها یا کف قفس قرار دهید.

  • شما می توانید بذرهای جوانه زده را خودتان تهیه کنید یا آنها را از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید.
  • سبزی های را قبل از دادن به فنچ ها به خوبی بشویید و خرد کنید.

3. مواد لانه سازی را در قفس قرار دهید

مواد لانه سازی پرنده را تشویق به آمادگی برای تخم گذاری می کند. علف های خشک یا سایر مواد برای لانه سازی را از فروشگاه پرندگان تهیه و آنها را در قفس فنچ ها قرار دهید.

  • فنچ ها از جعبه ای که برای لانه سازی درون قفس قرار داده اید نیز استفاده می کنند. سبدهای حصیری یا حتی پلاستیکی کوچک می تواند برای این کار انتخاب شود. دو تا از این جعبه ها را در قفس فنچ ها قرار دهید.
  • از قرار دادن سیم درون قفس خودداری کنید.

تخم گذاری و تولید مثل فنج

4. صبر کنید تا فنچ ها جفتگیری کنند

فنچ های معمولاً پس از محیا بودن شرایط به سرعت جفتگیری می کنند و آماده جوجه کشی می شوند. ممکن است ببینید که فنچ نر تکه های علف را به لانه می برد، با این کار او به پرنده ماده نشان می دهد که می تواند لانه بسازد. اگر در طی یک ماه فنچ های شما جفت گیری نکردند ممکن است مشکلی وجود داشته باشد و باید با یک دامپزشک مشورت کنید.


حتما بخوانید: بیماری های شایع خرگوش خانگی و درمان آن


هنگامیکه پرنده شما لانه سازی می کند، توجه کنید که همه غذاهای گیاهی سبزی که در قفس می گذارید خورده شود؛ برخی پرنده ها ممکن است مقداری از غذاها را به داخل لانه ببرند که ممکن است فاسد شوند.

بخش 3 : روش مراقبت از فنچ ها و جوجه ها

1. از فنچ ماده مراقبت کنید تا روی تخم ها بنشیند و دوره جوجه کشی را تکمیل کند

فنچ ماده می تواند تا 7 تخم بگذارد و هر کدام را در یک روز می گذارد. هر دو فنچ نر و ماده در طول این دوره روی تخم های می نشینند و جوجه کشی می کنند. تخم ها دو هفته بعد باز می شوند.

  • اگر یک تخم بعد از سه هفته باز نشد، دیگر باز نمی شود. آن را از قفس بیرون بیاورید.

مراقبت از فنچ در منزل

2. بعد از شروع به تخم گذاری، مواد لانه سازی را بردارید

اگر درون لانه متوجه تخم شدید، مقداری از مواد لانه سازی را کف قفس قرار دهید. اگر مواد لانه سازی را خارج نکنید، ممکن است پرنده ها دوباره اقدام به جوجه کشی کنند و لانه را با تخم ها بپوشانند، آنها شروع به لانه سازی می کنند و دوباره تخم می گذارند. فنچ ها پرورش جوجه را همچنان ادامه می دهند، اما برای اینکه سالم و شاد باشند لازم است بین دوره های جوجه کشی فنچ ها فاصله ای بیفتد.

  • اگر یک جفت فنچ دیگر در همان قفس ندارید، می توانید جعبه لانه سازی را جدا کنید.

3. اجازه دهید که فنچ ها خودشان به جوجه ها غذا بدهند

فنچ ها می دانند که چطور به جوجه های خود غذا بدهند، بنابراین لازم نیست شما کاری انجام دهید. نوزادان طی 2 هفته پر درمی آورند و حدود 18 روزگی شروع به حرکت می کنند. بعد از آن هم والدین 2 تا 3 هفته دیگر جوجه ها را تغذیه می کنند.

  • در حقیقت، اگر سعی کنید زودتر آنها را از تغذیه والدین جدا کنید، باعث می شود ضعیف باشند.

اصول صحیح نگهداری از فنچ در خانه

4. زمانی که فنچ های شما جوجه ها را تغذیه می کنند، پروتئین کامل پرنده را تهیه کنید

به دنبال یک غذای ترکیبی پرنده باشد که دارای تخم مرغ است، زیرا پروتئین کاملی است. زمانی که پرنده ها از جوجه مراقبت می کنند آن را به جوجه ها بدهید، با این کار فنچ هایی سالمتر و قوی تر خواهید داشت. شما می توانید ادامه تغذیه را با غذای معمولی پرنده ادامه دهید.


حتما بخوانید: روش های مراقبت از خرگوش در خانه 


5. به زمان پایان تغذیه جوجه های فنچ توسط والدین توجه کنید

به طور معمول، بعد 4 تا 5 هفته، والدین دیگر اقدام به تغذیه جوجه ها نمی کنند، به خصوص اگر یک دوره جوجه کشی تازه را شروع کرده باشند. اگر این رفتار را در پرنده دیدید، جوجه ها را به قفس دیگری منتقل کنید.

  • اگر جوجه ها هنوز خیلی کوچکتر از آن هستند که حرکت کنند، می توانید تخم های تازه را از والدین جدا کنید و دور بریزید، به این ترتیب والدین روی جوجه های بزرگتر تمرکز می کنند.

6. از جوجه کشی بیش از حد خودداری کنید

اگر به فنچ ها اجازه دهید، پشت سر هم اقدام به تخم گذاری و جوجه کشی می کنند، اما نباید اجازه بدهید یک جفت فنچ بیشتر از 4 بار در سال جوجه کشی کنند. برای این کار از قرار دادن مکرر مخلوط دانه ها و تغذیه با گیاهان سبز خودداری کنید. همچنین فقط وقتی می خواهید جوجه کشی کنید درون قفس مواد لانه سازی قرار دهید.

  • در صورت لزوم، می توانید در دو روز اول تخم ها را از لانه خارج کنید و دور بریزید. با این کار به فنچ ها اجازه می دهید بین دوره های پرورش جوجه مدتی استراحت کنند.

بهترین روش نگهداری از فنچ در منزل

سخن آخر

فنچ ها پرندگان زیبایی هستند که پرورش آن ها آسان میباشد و در تمام طول سال تخم گذاری میکنند. شما میتوانید به سادگی با یک قفس و 2 فنچ شروع به کار کنید. اگر تجربه خاصی در مورد پرورش فنچ دارید میتوانید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط

نگهداری از جوجه؛ راه های پرورش و مراقبت از جوجه مرغ در خانه

روش پرورش حلزون در خانه و نگهداری آن

از
64
رای