روش پرورش حلزون در خانه و نگهداری آن

روش پرورش حلزون در خانه و نگهداری آن حلزون ها موجودات فوق العاده ای هستند که نگهداری از آنها راحت است. شاید نگهداری از حلزون ها به عنوان خانگی خنده دار به نظر برسد اما شدنی است ! روش پرورش حلزون در خانه و نگهداری آن در سلام دنیا بخوانید.

حلزون باغچه یکی از زیباترین و ارزان ترین حیوانات خانگی هستند که می توانیم آنها را پیدا کنیم، زیرا اغلب آنها در میان باغچه خانه شما یافت می شوند. باید مراقب باشید چون حلزون ها هر روز نیاز به تغذیه و آبیاری دارند در این صورت ممکن است بتوانید یک حلزون را تا چندین سال نگهداری کنید. خطرات ناشی از نگهداری حلزون چیست؟ ، چگونه میتوانیم خانه حلزون بسازیم؟ ما در این مقاله از سایت سلام دنیا، شیوه نگهداری حلزون در گلدان و روش نگهداری حلزون در اکواریوم را به طور کامل شرح داده ایم.

نگهداری حلزون در خانه

حلزون ها می توانند موجودات جذاب و صلح آمیز باشند. همچنین آنها می توانند محصولات بسیار سود آوری هم باشند، چون بسیاری از مردم جهان حلزون ها را به عنوان خوراک لذیذ مصرف می کنند. البته قبل از سرمایه گذاری برای پرورش حلزون در یک مقیاس بزرگ، باید بازار محلی این کار را ارزیابی کنید و اگر قوانین و مقرراتی برای پرورش و عرضه حلزون وجود دارد با آن آشنایی پیدا کنید.

نگهداری حلزون در گلدان

روش پرورش حلزون در خانه

پرورش حلزون به سه نوع مختلف دسته بندی می شود. سیستم های گسترده دارای محدوده آزاد و خارج از فضای خانه هستند. سیستم های محدود دارای فضای بسته با شرایط آب و هوای کنترل شده هستند. سیستم های نیمه محدود ترکیبی از ویژگی های سیستم محدود و گسترده هستند. معمولا در یک سیستم نیمه محدود به حلزون های خود اجازه می دهید در یک محیط بسته تخم گذاری کنند و بعد از حدود 6-8 هفته حلزون ها به فضای بیرون منتقل می شوند.


حتما بخوانید:  راه های پرورش و مراقبت از جوجه مرغ در خانه


قسمت اول: ساخت سیستم گسترده (نحوه ساخت خانه حلزون)

1. مشخص کنید که آیا آب و هوای منطقه زندگی شما برای پرورش حلزون ها در فضای بیرون مناسب است یا خیر:

اکثر حلزون ها گرما و رطوبت را ترجیح می دهند یعنی دمای حدود 25-30 درجه سانتی گراد (77-86درجه فارنهایت) و رطوبت 80-95 درصد. در مورد نژاد حلزونی که قصد دارید پرورش بدهید تحقیق کنید تا مشخص شود که آیا سیستم گسترده برای کار شما مناسب است یا خیر. همچنین باد را به عنوان یک عامل برای پرورش حلزون در نظر بگیرید. باد باعث خشک شدن حلزون ها می شود از این رو باید محل پرورش حلزون های تان را تا حد امکان در یک محیط سرپوشیده مستقر کنید. 

نگهداری حلزون در اکواریوم

2. براساس این مورد که می خواهید برای چه تعداد حلزون خانه درست کنید دور نواحی را فنس بکشید:

سیم توری مرغی برای این کار مناسب است.چون حلزون ها دوست ندارند که روی این سیم ها بخزند. بلوک های بتونی و آجری هم برای این کار گزینه مناسب هستند.برای حصار کردن دور محوطه حداقل 20 سانتی متر زمین را بکنید. این کار از نقب زدن و فرار کردن حلزون ها از زیرزمین جلوگیری می کند.فقط در صورت نداشتن سقف لازم است که محیط شان چند متر ارتفاع داشته باشد.اگر محیط پرورش حلزون ها سقف داشته باشد،حداقل باید محل نگهداری را هم ارتفاع با بلندترین گیاهان حصار آنها بسازید.

3. تصمیم بگیرید که آیا می خواهید خانه حلزون های تان سقف داشته باشد یا خیر:

سقف می تواند سایه و محافظتی در مقابل عوامل محیطی ایجاد کند، اما گزینه گران قیمتی است. اگر محل پرورش حلزون ها را از جنسی ساخته اید که آنها می تواند از آن بالا بروند یک سقف برای نگه داشتن آنها در داخل خانه لازم است. اگر تصمیم گرفتید که برای خانه حلزون ها سقف بگذارید به راهی برای دسترسی به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. اگر از سیم توری استفاده می کنید سقف را با پیچ و سیم ببندید تا بتوانید آنها را باز کنید و هر وقت که لازم بود وارد آنجا شوید.

خطرات نگهداری حلزون

4. محوطه خانه حلزون را با خاک مناسب پر کنید:

مطمئن شوید لایه خاک کم عمق باشد .چون حلزون ها تخم های خود را درون خاک می گذارند،بنابراین برای آنها مهم است که بتواند به راحتی خاک را بکنند. از ریختن خاک شنی(چون اب را به خوبی در خود نگه نمی دارد) و خاک سنگین مانند خاک رس که بسیار اسیدی است (می تواند به صدف آنها آسیب برساند) خودداری کنید.  


حتما بخوانید: نحوه نگهداری از مرغ مینا در خانه و آموزش حرف زدن به آن


5. درون محل نگهداری حلزون ها گیاه بکارید:

بوته ها و درختچه های کوچک غذا و سبزیجات را برای آنها فراهم می کند.گیاهانی که مخصوصا برای تغذیه آنها خوب عمل می کنند شامل سیب زمینی های شیرین، کدو تنبل ها و سبزیجات برگدار هستند. همچنین ممکن است بخواهید درختچه های کوچکی را داخل حصار آنها بکارید. این کار به محافظت از آنها در مقابل باد، نور آفتاب و باران کمک خواهد کرد.

6. یک ظرف کوچک برای آب خوردن حلزون بگذارید:

آب را از آب باران جمع کنید، زیرا آب شیر معمولا حاوی مواد شیمیایی مانند کلر است که برای حلزون ها مناسب نیستند. از ظروف کم عمق (مانند درب شیشه) استفاده کنید تا حلزون های شما در ظرف آب نیافتند و غرق نشوند. اگر ظاهر آب تغییر کرد مخصوصا کثیف یا پر از آشغال شد آن را عوض کنید.

آکواریوم نگهداری حلزون

قسمت دوم: ساخت سیستم محدود نگهداری حلزون

1. سیستم خود را برای نگهداری حلزون انتخاب کنید:

حلزون ها می توانند راه خروج مقوایی شان را بخورند و می توانند مانند تردست های نمایشی از بند و زنجبر فرار کنند، از این رو شما به یک محل نگهداری محکم احتیاج خواهید داشت. جعبه های چوبی برای این کار خوب هستند. اما مطمئن شوید که این جعبه ها از مواد مقاوم در برابر پوسیدگی و موریانه ساخته شده اند. بشکه های نفتی دورانداخته شده گزینه ارزان و قابل استفاده ای هستند. ظروف شیشه ای یا پلاستیکی هم برای این کار خوب هستند. اگر می خواهید فقط با چند حلزون کار کنید ظرف درب دار Tupperware هم برای این کار مناسب است. برای نگهداری و پرورش حلزون های بیشتر اکواریوم را در نظر بگرید.

2. سوراخ هایی را روی درب ظرف نگهداری حلزون تان ایجاد کنید:

خانه حلزون ها به تهویه هوا تازه نیاز دارد تا دوست های کوچک شما بتوانند نفس بکشند. اگر قصد پرورش حلزون های کوچک را دارید سیم های توری را برای کشیدن روی سقف ظرف تان در نظر بگیرید تا آنها نتوانند فرار کنند. اگر حلزون هایی که کاملا رشد کرده اند را پرورش می دهید، می توانید روی درب ظرف تان را تا زمانی که کوچک تر از حلزون های تان هستند، سوراخ ایجاد کنید.


حتما بخوانید: تربیت سگ با به کارگیری روش های تنبیهی صحیح


ظرف نگهداری حلزون

3. سازه نگهداری حلزون خود را روی پایه بگذارید:

ایده خوبی است که سازه را تا ارتفاع کمرتان بالا بیاورید تا برای کار کردن تان راحت باشد. اگر قصد دارید خانه حلزون ها را خارج از خانه بگذارید برای ساخت آسان تر پایه ها می توانید از بلوک های بتونی یا اجری استفاده کنید و آنها را روی هم بگذارید. همچنین باید حلزون ها را دور از نور و گرمای خیلی مستقیم افتاب نگه دارید تا آنها بتوانند به راحتی در هوای مرطوب بمانند. آنها را در معرض هوا قرار ندهید چون این کار باعث خشک شدن آنها می شود.

4. خانه حلزون های خود را مجهز کنید:

حداقل 2 اینچ کود گلدانی را کف ظرف آنها بریزید. به این موجودات کوچک سرپنهایی مانند ظرف دربدار Tupperware که سرش را خم کرده اید یا در گلدان های سفالی که تا نیمه پوشیده شده اند، بدهید. از خاکی که مستقیما از باغچه خانه تان آورده اید استفاده نکنید چون این خاک می تواند حاوی موجودات زنده دیگری هم باشد.

نگهداری حلزون در ظرف

5. غذاهای حلزون های خود را تامین کنید: (حلزون چی میخوره)

فرض کنید شما هیچ گیاهی را در محل نگهداری حلزون ها نکاشته اید از این رو به یک سیستم محدود نیاز دارید که بطور موقت غذای حلزون خود را تامین کنید. می توانید به آنها علف های هرز، پوست سبزیجات و تکه های میوه بدهید. از دادن گیاهانی که برگ های کرک دار و هر چیزی که باعث تولید سم می شود، خودداری کنید.

اگر هر غذایی که به آنها می دهید دست نخورده باقی ماند و شروع به فاسد شدن کرد آنها را از خانه حلزون ها خارج کنید. میوه های مناسب برای تغذیه حلزون ها شامل، انبه، موز، گلابی، بادمجان، انجیر، گوجه فرنگی و خیار هستند. حلزون ها به پروتئین نیاز دارند که می تواند آن را از سیب زمینی ها شیرین و موز سبز دریافت کنند. باقی مانده غذاهای خانگی مانند برنج و لوبیا، مواد غذایی خوبی برای آنها هستند، اما مطمئن شوید که آنها نمک نداشته باشند.

6. یک ظرف کم عمق آب برای خانه حلزون تهیه کنید:

درب شیشه ها یا ظروف پلاستیکی برای این کار مناسب هستند. آب شیر معمولا حاوی کلر است که این ماده برای حلزون ها خوب نیستند. آب باران یا آب بطری که ته نشین شده را به آنها بدهید.

نگهداری حلزون

قسمت سوم: نگهداری از حلزون ها:

1. مشخص کنید که آیا شما برای خانه حلزون به ساخت یک سیستم نیمه محدود نیاز دارید یا خیر:

اگر از قبل یک سیستم بزرگ دارید و حالا زمان آن رسیده که حلزون ها را پرورش بدهید ممکن است متوجه شوید که برای تخم ریزی و پرورش حلزون های جوان نیاز به یک سیستم نیمه محدود دارید. اگر از قبل سیستم محدود تخم گذاری و نگهداری حلزون های کوچک را داشته اید، ممکن است متوجه شوید که با بزرگ شدن حلزون های تان برای اضافه کردن سازه های بیشتر به فضای بزرگ تری نیاز دارید.


حتما بخوانید: چگونه از طوطی عشق مراقب نماییم؟


2. مطمئن شوید که خانه حلزون شما به اندازه کافی بزرگ باشد:

با افزایش تعداد حلزون ها سایز خانه را هم بزرگ تر کنید. افزایش تعداد حلزون ها باعث تاخیر در رشد آنها می شود و می تواند شیوع بیماری در بین حلزون ها را بیشتر کند. معمولا برای پرورش هر 100 حلزون تازه متولد شده و حدودا برای هر 7-10 حلزون بالغ به 1 متر مربع فضا احتیاج دارید.

3. کود خانه حلزون ها را تعویض کنید:

حدودا هر دو هفته یک بار حلزون ها را بیرون اورده و کود قدیمی را با مواد تازه جایگزین کنید. در این زمان، حتما هر تکه از غذای فاسد شده را هم دور بیاندازید. لازم است این کار را هم در سیستم گسترده و هم سیستم محدود انجام بدهید. موقع جابه جایی حلزون های کوچک بسیار مراقب باشید. صدف های حلزون های بالغ موقع بلند کردن آنها به اندازه کافی سفت هستند، اما سعی کنید حلزون های کوچک را با تلنگری روی تکه کاغذ محکم بگذارید و آنها را به آرامی جابه جا کنید.

ساخت خانه حلزون

4. مقدار زیادی آب شیرین را در حصار خانه حلزون بگذارید:

از ظرف های کم عمق مانند درب شیشه ها یا در ظرف ماست استفاده کنید تا از افتادن حلزون ها درون آب جلوگیری کنید. اگر آب کثیف شد یا مقدار زیادی مواد غذایی داخل آن ریخت یا چکید فورا آب را عوض کنید.

حلزون ها دوستان و موجودات آرام و بی سر وصدایی هستند و نگهداری از آنها لذت بخش است با فراهم آوردن شرایط خوب زندگی حلزون ها میتوانید چندین سال با زندگی کردن با آنها لذت ببرید. امیدوارم با طرز نگهداری حلزون در گلدان و روش نگهداری حلزون در اکواریوم به خوبی آشنا شده باشید.


مقالات مرتبط:

نگهداری و مراقبت از عروس هلندی و نکات کلیدی انتخاب قفس و اسباب بازی های مناسب

اطلاعات جامع درباره سگ پامرانین: معرفی، نکات سلامت و اصول نظافت آن

دلایل بروز علائم افسردگی در گربه ها، روش های تشخیص و درمان آن

از
396
رای