با نوجوان بی ادب چگونه رفتار کنیم؛ روش برخورد با گستاخی نوجوانان

با نوجوان بی ادب چگونه رفتار کنیم؛ روش برخورد با گستاخی نوجوانان علت بی ادبی نوجوانان چیست ؛ با نوجوان گستاخ و بی ادب چگونه رفتار کنیم ؛ طرز رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب ؛ ارتباط موثر والدین با فرزندان ؛ رفتار صحیح با نوجوانی که بی احترامی میکند چیست؟

رفتار گستاخانه یا بی ادبی نوجوانان موردی است که بسیاری از والدین در برخی مواقع با آن مواجه می شوند. در این مطلب سلام دنیا، چند استراتژی وجود دارد که می تواند به شما برای مدیریت این نوع رفتار و نحوه برخورد با بی ادبی نوجوانان کمک کند.

نحوه برخورد با بی ادبی نوجوانان

گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که ارتباط با فرزندتان کمی شبیه به این موارد است:

  • شما - " پروژه کتابت چطور پیش می رود؟"
  • فرزند شما: "چرا مرا چک می کنی؟ به من اعتماد نداری؟ من همیشه نمرات خوبی می گیرم، پس چرا در مورد وضعیت درسم از من سوال می پرسید؟"
  • شما – "من فقط سوال ‌پرسیدم. من فقط می خواستم بدانم با آن مشکلی دارید یا نه ..."
  • فرزند شما - "مطمئناً شما من را چک می کردید...زیر لب زمزمه می کند، زمزمه می کند، زمزمه می کند."

به عنوان یک والدین، وقتی چنین مکالماتی دارید، ممکن است در مورد آنچه اتفاق افتاده است، رنجیده، نگران و مطمئن نباشید. کودک شما قبلاً برای علاقه یا نظرات شما ارزش قائل بود، اما حالا به نظر می رسد که حتی ساده ترین گفتگوهای شما هم می تواند به یک جر و بحث تبدیل شود.

دلایلی برای رفتار فرزند شما وجود دارد. و همچنین یک خبر خوب وجود دارد: این مرحله از زندگی آنها هم تمام خواهد شد.

حقایقی که درباره علت بی ادبی نوجوانان باید بدانید

همه نوجوانان در این دوره بی ادب یا گستاخ نخواهند بود، البته باید بدانید که این نوع رفتار کردن بخشی طبیعی از مراحل رشد و تکامل نوجوان است. فرزند شما در حال یادگیری بیان و آزمایش ایده های مستقل خودش است، خب زمان هایی هم پیش می آید که شما با آنها مخالفت کنید. توسعه استقلال بخش مهمی از روند رشد نوجوانان است.

علاوه بر این، نوجوانان به دلیل نحوه رشد و تغییر مغز نیز می توانند کاملاً بد خلق شوند. تغییراتی که در جریان هستند، به ویژه تغییراتی که بر مرکز عاطفی مغز تأثیر می‌گذارند، گاهی اوقات می‌توانند به بروز حساسیت بیش از حد و همچنین خلق و خوی یا نگرش‌های متغیر منجر شوند.


حتما بخوانید: چگونه با همسر خودشیفته رفتار کنیم


نوجوانان نسبت به دوران کودکی یعنی چند سال قبل سعی می کنند عمیق‌تر فکر کنند و می‌توانند افکار و احساساتی داشته باشند که قبلاً هرگز نداشته‌اند. حالا به نظر می رسد برخی از جوانان وارد دنیایی با دیدگاهی مخالف و انتقادی در مورد همه چیز شده اند. این تغییر به سمت تفکر عمیق‌تر بخشی عادی از روند تکامل آنها است.

علت بی ادبی نوجوانان

نکته: مهم نیست که فرزند شما چقدر بدخلق یا عصبانی است، او همچنان برای ارتباط شما ارزش قائل است. مهم است که با او صحبت کنید، فقط ممکن است لازم باشد، اگر زمانی که او دمدمی مزاج یا بدخلق است کمی درک بیشتری داشته باشید و به خاطر داشته باشید که این مرحله به پایان خواهد رسید.

علت بی ادبی و پرخاشگری نوجوانان

در سال های (دوره) نوجوانی، هر فرد در مورد بسیاری از مسائل زندگی گیج و سردرگرم می شود. تمام تغییرات ناگهانی در بدن هر یک از آن ها ممکن است به قدری باشد که از کنترل خارج شوند. همین امر ممکن است به روش های خاصی روی آنها تأثیر خود را بگذارد. وقتی نوجوانان به بلوغ می رسند توانایی های ذهنی آنها نیز تحت تأثیر مدرسه و جامعه رشد می کند و به نوعی تحت تاثیر آن ها قرار میگیرد. یکی از دلایلی که باعث می شود بچه ها رفتاری بی ادبانه از خود نشان دهند، بیماری روانی و یا مسائل اجتماعی آنها میباشد. اگر از مدرسه ای در دهرادون (Dehradun) صحبت کنیم، دانش آموزان از معلم خود مشاوره مناسب می گیرند. مانند Ecole Globale، دانشکده ها نسبت به دانشجویان خود همدلی نشان می دهند و ثبات ذهنی آنها را درک می کنند. مدارس بسیار بیشتری در دهرادون وجود دارد که دانش آموزان خود را راهنمایی می کنند تا با دیگران به صورت بی ادبانه صحبت نکنند و رفتاری بی ادبانه از خود نشان ندهند.

به دلیل این همه سردرگمی و گیجی، یک نوجوان ممکن است که اغلب از کوره در برود. همه نوجوانان چنین خلق و خوی کوتاهی را ندارند و آن را تجربه نمیکنند. تغییرات بیولوژیکی تنها دلیلی نیست که ممکن است منجر به چنین رفتارهای بی ادبانه در نوجوانان شود. چندین دلیل دیگر وجود دارد که بر رفتار یک نوجوان تأثیر خود را می گذارد. برخی از این دلایل به شرح زیر میباشند:

1. خستگی اجتماعی

ممکن است برای بسیاری از کودکان سال های نوجوانی بسیار دشوار و ناراحت کننده به نظر برسد. برنامه مدرسه آنها خیلی طولانی است. مسئولیت های اجتماعی و افزایش تقاضا و درخواست از آنها ممکن است آنها را تحت فشار قرار دهد. گاهی اوقات نوجوانان نیز درگیر یک کار نیمه وقت و کارکردن می شوند. افزایش یهویی سطح رقابت و بار کاری آن ها در مقایسه با روزهای کودکیشان می تواند برای آنها بسیار سنگین باشد. همچنین در این سن است که نوجوانان با موقعیت های عاطفی زیادی از نظر رابطه داشتن (روابط)، دوستی و غیره مواجه می شوند. چنین برنامه‌های شلوغ ، گیج کننده و دارای استرس روانی میتواند باعث خستگی ذهنی در نوجوانان شود. نوجوانان احساس استرس می کنند که از این رو تمایل آن ها به داشتن احساس شادی کم میشود. این دلیل اصلی رفتار بی ادبانه نوجوانان در موقعیت‌های خاص میباشد. پس اینگونه میشود که عصبانیت آنها بی اختیار به سمت جامعه می رود.

2. درک نکردن 

نوجوانان هنوز در مرحله رشد به سر میبرند. درست است که دیگر کودک نمیباشند؛ ولی هنوز از بلوغ و درک برخی چیزها در زندگی برخوردار نیستند. آنها نمی توانند تأثیر بی ادبی خود را بر والدین، دوستان و سایر اعضای جامعه خود تشخیص دهند. آنها متوجه نمی شوند که رفتار بی ادبانه آنها میتواند به منزله طرد و عدم احساس مراقبت نسبت به طرف مقابل باشد. نوجوانان خود هرگز حس والدین شدن را تجربه نکرده اند. بنابراین، آنها نمی توانند احساسات والدین خود را درک کنند. در سال های نوجوانی، کودک بیشتر خود محور است و حس همدردی را ندارد. این امر خود میتواند نتیجه استرس اجتماعی و عاطفی باشد که فرد در این دوران از زندگی با آن مواجه می شود.

علت بی ادبی و پرخاشگری نوجوانان

3. عدم اطلاع از عواقب چنین نوع رفتاری

نوجوانان هیچ گونه دانش و اطلاعی از تأثیرات رفتار بی ادبانه خود ندارند. آن ها همچنین همدلی نسبت به والدین خود نشان نمیدهند. حس قدردانی نسبت به جامعه را به طور کامل درک نمی کنند. پاسخ دادن مودبانه برای آن ها وجود ندارد، زیرا آنها چیزهای زیادی را پشت سر می گذارند. آنها این احساس را در خود دارند که کسی به مشکلات آنها گوش و اهمیت نمی دهد. از این رو آنها چشم خود را به روی تلاش دیگران نیز می بندند. وقتی کودک به سن نوجوانی می رسد، کمبود توجه و حمایت اعضای خانواده را تجربه می کند. این هم یک دلیل دیگر برای رفتار گستاخانه و بی ادبانه آن ها به شمار می آید.


حتما بخوانید: 10 راه کلیدی برای چگونگی رفتار با کودک لجبازتان


با نوجوانی که بی احترامی میکند، چگونه رفتار کنیم

در این زمان، والدین باید حمایت بی اندازه خود از فرزاندشان را بیشتر کنند. چندین کار وجود دارد که والدین می توانند برای کمک به فرزندان خود برای مدیریت کردن این رفتارهای بی ادبانه انجام دهند. در زیر لیستی از برخی از این روش ها آمده است:

1. هرگز رفتار بی ادبانه آن ها را تلافی نکنید

اگر الگوهای رفتاری نوجوان خود را متقابلاً پاسخ دهید، وضعیت شما می تواند بدتر شود. بهترین راه برای مقابله با عصبانیت و پرخاشگری، حفظ آرامش و خونسردی میباشد. سختگیرانه اما نه بی ادبانه رفتار کنید. اگر نوجوان شما بد دهن میباشد، با او به شیوه ای معقول صحبت کنید. خشم شما می تواند به عنوان یک کاتالیزور عمل و وضعیت را خشن تر و بدتر کند. با نوجوان خود صبور باشید.

2. احساسات خود را به اشتراک بگذارید

نوجوانان در تمام ساعات روز به طور مداوم و دائم عصبانی نمیباشند. شما میتوانید از زمان هایی که عادی و آرام هستند استفاده کنید تا مکالماتی سالم را با آن ها داشته باشید. مودبانه با نوجوان خود صحبت کنید و پیامدهای چنین رفتاری را به او آموزش دهید. احساس خود را با آنها در میان بگذارید و نیز آنها را تشویق کنید تا در مورد مشکلات خود با شما صحبت کنند. از آنها در مورد چیزهایی که برای آنها مشکل ایجاد می کند بپرسید و حمایت خود را تا جایی که می توانید گسترش دهید. در این سن، قلدری در بین نوجوانان نیز بسیار قابل توجه و شایع میباشد. مراقب فعالیت های روزانه فرزندتان باشید و به طور منظم با معلمان او ارتباط کافی و لازم را برقرار کنید.

نکاتی برای مدیریت رفتار گستاخانه نوجوان

قوانین واضحی در مورد رفتار و ارتباطات با نوجوان خود وضع کنید. به عنوان مثال، می توانید بگویید: "ما در خانواده باهم با احترام صحبت می کنیم. این بدان معناست که ما مردم را به نام صدا نمی کنیم. درگیر کردن فرزندتان در این بحث ها در مورد قوانین به این معنی است که می توانید بعداً به او یادآوری کنید که او برای وضع قوانین کمک کرده است و با آنها موافقت کرده است".

  • آرام باشید. اگر فرزند شما نسبت به "نگرش" به بحث واکنش نشان دهد مهم است که شما خونسرد باشید. بایستید، نفس عمیقی بکشید و با آرامش به حرف زدن خود ادامه دهید.
  • روی رفتار نه روی شخص تمرکز کنید. هنگامی که نیاز به صحبت در مورد برخی از رفتارهای گستاخانه دارید، روی رفتار و احساس خود در مورد او تمرکز کنید. از هرگونه اظهار نظر در مورد شخصیت دیگر یا شخصیت فرزندتان خودداری کنید.
  • به جای گفتن جمله «تو بی ادب هستی»، می‌توانید چیزی شبیه این بگویید: «وقتی با من اینطور صحبت می‌کنی ناراحت می شوم». البته ایرادی ندارد که گاهی اوقات احساس خود را به وضوح بیان کنید، مثلا "الان از دست تو عصبانی هستم. این طور صحبت کردن سخت است. شما هم همین احساس را خواهید داشت".
  • الگو باشید. وقتی با فرزندتان هستید، سعی کنید همانطور که دوست دارید فرزندتان با شما صحبت کند و رفتار کنید با او صحبت و رفتار کنید.
  • نوجوان خود را برای برقراری ارتباط مثبت تحسین کنید. وقتی تعامل مثبتی دارید او را به خاطر انجام این کار تحسین کنید. این کار به او اجازه می دهد بداند که شما از نظرات او آگاه هستید و برای او ارزش قائل هستید.
  • عواقب رفتار را تعیین و از آنها استفاده کنید اما سعی کنید زیاده روی نکنید. گاهی اوقات، ممکن است استفاده از عواقب رفتارهایی مانند بی ادبی، فحش دادن یا توهین کردن برای مدیریت رفتار آنها مناسب باشد.
  • از شوخ طبعی استفاده کنید. یک موضوع خنده دار مشترک می تواند بحثی که به بن بست رسیده را حل کند، دیدگاه متفاوتی را در مورد یک موقعیت ارائه دهد، یا لحن گفتگو را ملایم کند. شوخ طبع بودن همچنین می تواند برای فرونشاندن آتش جر و بحث ها مفید باشد، اما از تمسخر، دست انداختن یا طعنه زدن خودداری کنید.
  • اگر بطور کلی فرزندتان همانطور که شما دوست دارید رفتار می کند، از رفتارهایی مانند شانه های بالا انداختن، چشمان برافراشته و نگاه کسل کننده او چشم پوشی کنید.
  • گاهی اوقات نوجوانان گستاخی می کنند بدون اینکه رفتار آنها به معنای بی احترامی باشد. یک پاسخ خوب می‌تواند چیزی شبیه این باشد: «این نظر بسیار توهین‌ آمیز بود؟ قصدت بی احترامی که نبود؟."
  • بزرگسال دیگری که می شناسید و به آن اعتماد دارید، مانند خاله، عمو یا دوست خانوادگی، ممکن است بتواند در این دوره از فرزند شما حمایت کند. مشارکت دادن چنین فردی می تواند راه حل عالی برای کاهش تنش بین شما و فرزندتان باشد.

مدیریت رفتار گستاخانه نوجوان

کارهایی که نباید در برخورد با نوجوان بی ادب انجام دهید

  • بحث کردن: این کار به ندرت برای بهبود وضعیت والدین یا نوجوانان موثر است. وقتی عصبانی می شویم، می توانیم حرف هایی بگوییم که منظورمان نیست. یک رویکرد مؤثرتر این است که به خودتان زمان بدهید تا آرام شوید.
  • زمان‌ نامناسب: تعداد کمی از ما تمایل داریم وقتی که عصبانی یا ناراحت هستیم درباره یک موضوع پیچیده صحبت کنیم. اگر عصبانی هستید یا در وسط مشاجره هستید، صحبت کردن با آرامش درباره انتظاری که از فرزندتان دارید سخت خواهد بود. یک رویکرد مؤثرتر این است که به او بگویید که می خواهید صحبت کنید و در مورد زمانی برای ملاقات و بحث در مورد موضوع توافق کنید.
  • حالت تدافعی: این کار به ندرت مفید است. سعی کنید با مسائل بصورت شخصی برخورد نکنید.
  • سخنرانی: حتی اگر شما تجربه زندگی بیشتری نسبت به فرزندتان داشته باشید، اما بازهم سخنرانی درباره نحوه زندگی کردن او را از گوش دادن به حرف های شما منصرف می کند. اگر می‌خواهید فرزندتان به حرف‌های شما گوش دهد، ممکن است لازم باشد زمانی را برای گوش دادن به او صرف کنید.
  • غر زدن: این کار احتمالاً تأثیر زیادی نخواهد داشت. ممکن است ناامیدی شما را افزایش دهد و احتمالاً فرزندتان را وادار به سکوت و حرف نزدن کند.
  • سرزنش کردن: مطمئناً باعث ایجاد رنجش و افزایش فاصله بین شما و فرزندتان می شود.

حتما بخوانید: 7 راه کارآمد و موثر برای تقویت رفتارهای مثبت در کودکان


چه زمانی باید نگران شوید

  • اگر هیچ یک از استراتژی‌ های پیشنهاد شده برای «نگرش» فرزندتان نسبت به شما و خانواده‌تان موثر نبود، ممکن است این شرایط هشداری برای وجود مشکل عمیق‌تر باشد.
  • همچنین ممکن است در صورت بروز تغییر در نگرش فرزندتان به همراه تغییرات دیگری مانند تغییرات خلقی، کناره گیری از خانواده یا دوستان و فعالیت های معمولی، یا حضور ضعیف در مدرسه، نگران این وضعیت شوید.

در صورتی که در مورد رفتار فرزندتان نگران هستید، می توانید کارهایی زیر را انجام دهید:

  • در مورد این موضوع به عنوان یک خانواده صحبت کنید تا راه حل هایی برای حمایت از یکدیگر پیدا کنید
  • با والدین دیگر صحبت کنید تا متوجه شوید که آنها برای حل این مشکل چه کارهایی انجام می دهند
  • به دنبال پشتیبانی حرفه ای باشید، افراد مناسب برای شروع این کار شامل مشاوران مدرسه، معلمان و پزشک خانواده شما هستند.
سخن آخر

نوجوانی چیزی است که همه ما آن را پشت سر گذاشته ایم. امروزه فشارهای جامعه افزایش یافته و الگوهای رفتاری نوجوانان را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار داده است. در این سن، فرد به طور کلی خودش را گم کرده است. در این موقع است که او نیاز به راهنمایی مناسب از جانب بزرگ تر ها را دارد. والدین به جای آزرده و ناراحت شدن، باید سعی کنند که به فرزندشان کمک کنند تا این بخش از زندگی خود را بگذراند و حل کند. حمایت مداوم والدین می تواند تأثیر مثبتی را بر نوجوان داشته باشد و به کاهش مشکلات او در مواجهه با زندگی کمک کند. والدین باید حمایت مورد نیاز را برای آن ها فراهم کنند و زندگی نوجوان خود را برای بهتر شدن تغییر دهند.

نکته: مراقبت از خود، به خصوص سلامت جسمی و عاطفی، می تواند به شما کمک کند زمانی که اوضاع سخت می شود آرام و پایدار بمانید. دوستان و خانواد، همانطور والدین سایر نوجوانان می توانند منبع بزرگی برای حمایت از این وضعیت باشند.


مقالات مرتبط:

آیا باید مخفیانه نوجوانان خود را کنترل کنیم؟
 

از
6
رای