چگونه با همسر خودشیفته رفتار کنیم

چگونه با همسر خودشیفته رفتار کنیم چالش های موجود در رابطه با همسر خودشیفته از روابط دیگر منحصر به فرد است. اما این بدان معنا نیست که رابطه شما نمی تواند خوب پیش برود. نحوه رفتار با شوهر خودشیفته را در سلام دنیا بخوانید.

داشتن عزیزی که غالباً خودشیفته عمل می‌کند، یا مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته تشخیص داده می‌شود همیشه آسان نیست، اما ما می‌توانیم راه هایی برای حل آن پیدا کنیم. در این پست از سلام دنیا مشخصات همسر خودشیفته و چگونه رفتار کردن با این اشخاص با زبانی شیوا و روان بیان شده است.

اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟

خودشیفته شخصی است که دارای اختلال شخصیت خودشیفته (NPD) باشد، نوعی اختلال شخصیت که توسط متخصصان بهداشت روان تشخیص داده می شود. کسی که با NPD زندگی می کند می تواند بسیار اعتماد به نفس داشته باشد. مردم ممکن است آنها را مغرور بدانند. و یک مطالعه نشان داد که افراد خودشیفته تمایل دارند که از دیگران بهتر عمل کنند، نه به این دلیل که باهوش ترند، بلکه به دلیل داشتن عزم راسخ.

طبق کلینیک مایو ، علائم رایج اختلال شخصیت خودشیفته عبارتند از:

  • احساس استحقاق
  • متکلم وحده بودن
  • اغراق در دستاوردها
  • کوچک کردن دیگران
  • قادر به دیدن نیازها یا احساسات دیگران نیست
  • حسود
  • دشواری در بیان احساسات خودشان
  • عصبانی ، بدخلق و بی تاب

این علائم ازدواج با خودشیفته را دشوار می کند. همچنین ممکن است به دلیل این رفتارها خود را قربانی سوء استفاده خودشیفتگی کنید. سو استفاده از خودشیفتگی نوعی سوء استفاده روانشناختی یا عاطفی است. اگر از وقوع آن آگاهی نداشته باشید، اثرات آن می تواند طولانی مدت باشد.


حتما بخوانید: نشانه های اختلال شخصیت خودشیفتگی


اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟

یک روان درمانگر می تواند یاور شگفت انگیزی در یافتن پشتیبانی خارج از رابطه شما باشد تا بتواند بهترین کار را برای شما انجام دهد. در داخل درمان شما ممکن است قادر به رشد و غلبه بر چالش های موجود در روابط خود باشید، و همچنین شروع به درک روشهایی می‌کنید که نیازهای خود را در اولویت قرار دهید، عوامل استرس زا را شناسایی کنید یا حتی عادات خواب را بهبود ببخشید.

قبل از ازدواج ممکن است به شما هشدار داده شود که ازدواج سخت است. با این حال، اگر شما با یک خودشیفته ازدواج کرده اید، این جمله حتی می تواند درست تر باشد. چالش های موجود در رابطه با خودشیفته از روابط دیگر منحصر به فرد است. اما این بدان معنا نیست که رابطه شما نمی تواند کارساز باشد. نکات زیر می تواند به شما در یادگیری نحوه تعامل با همسری که دارای اختلال شخصیت خودشیفته است کمک کند.

نحوه برخورد با همسر خودشیفته

1. تصمیم گیری برای ماندن با همسر خودشیفته

اولین چیزی که ممکن است در ازدواج با خودشیفته به شما کمک کند این است که تصدیق کنید همسر شما قصد تغییر رفتار خود را ندارد. اگر همچنان به رابطه خود ادامه می دهید زیرا فکر می کنید این اتفاق خواهد افتاد، می توانید خود را برای بسیاری از مشکلات آماده کنید. از آنجا که یکی از علائم NPD عزت نفس پایین و تلاش برای رد مسئولیت هرگونه اشتباه است، برای یک فرد خودشیفته آسان نیست که رفتار خود را تشخیص دهد و تغییر ایجاد کند.

این بدان معنا نیست که شما نمی توانید یا نباید با همسر خود ازدواج کنید، اما این می تواند به شما کمک کند تا درک کنید اگر می خواهید در ازدواج شما چیزهای دیگری نیز اهمیت پیدا کند. تنها رفتاری که فرد قادر به کنترل آن است رفتار خود شماست. برای بهبود روابط خود، اگر روی همسر خود حساب کنید، ممکن است به سرعت ناامید شوید. و گرچه به نظر نمی رسد منصفانه باشد که شما بیشترین تغییرات را انجام می دهید، اما اگر بخواهید هنگام ازدواج با یک فرد خودشیفته در بهبود رابطه خود کار کنید، بعضی اوقات این مورد لازم است. باز هم، این بدان معنا نیست که شما نمی توانید ازدواج خوبی داشته باشید. ممکن است متفاوت از انتظار شما باشد.

همسر خود شیفته

2. عوامل محرک فرد خود شیفته را بشناسید

هنگام برخورد با یک شوهر خودشیفته، یادگیری شناخت چیزهایی که به نظر می‌رسد باعث ایجاد ناامنی در آنها می شود نیز می تواند مفید باشد. از آنجا که خودشیفتگان به طور مخفیانه ناامن هستند‌، این اغلب مواردی است که آنها را وادار به عمل در خشم یا سایر رفتارهای منفی می کند. همین که یاد بگیرید چگونه این محرک ها را بشناسید، می تواند به شما کمک کند تا از آنها اجتناب کنید یا از نظر ذهنی برای کشمکش های احتمالی پیش رو آماده باشید.

یکی از دلایل عمده ای که باعث می شود بسیاری از خودشیفته‌ها خشمگین شوند، اعتماد به نفس پایین است. از آنجا که افراد خودشیفته تمایل دارند که ناامنی‌های خود را پنهان کنند، وقتی کسی به موضوعی اشاره می‌کند که حس می‌کنند نمی دانند چه کاری انجام می دهند یا در مورد چه چیزی صحبت کنند، سخت کنار می آیند. وقتی این اتفاق می افتد، یک خودشیفته ممکن است با کوچک شمردن اطرافیان واکنش نشان دهد و سعی کند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد.


حتما بخوانید: نشانه های عزت نفس پایین چیست؟


3. برای زندگی با فرد خودش شیفته عزت نفس بالا ببرید

خودشیفته‌ها با همدلی با دیگران رفتار نمی کنند و از آنجا که آنها خود را برتر از دیگران می‌دانند، تمایل دارند افراد دیگر را از پا درآورند و به آنها توهین کنند. آنها ممکن است درگیر سو استفاده عاطفی و آزار کلامی شوند. اینها همه دلایلی است که باعث می شود شما یاد بگیرید چگونه عزت نفس خود را بسازید، بدون اینکه به شوهرتان برای انجام این کار کمک کنید.

او ممکن است در ابتدای رابطه شما بسیار چاپلوس و جذاب باشد، اما به مرور زمان رنگهای واقعی او شروع به نشان دادن کردند. ممکن است در روابط شما مواقعی پیش بیاید که او حرفهایی برای ساختن شما بزند. اما این رفتار مانند یک غلتک است و ممکن است دریابید که دیری نمی گذرد که او سعی می کند احساس بدی نسبت به خودتان ایجاد کند. این یک چرخه تأسف آور است که در بسیاری از روابط خودشیفته وجود دارد.

اگر ترجیح می دهید با همسر خود بمانید، برای سلامت روان خود مهم است که یاد بگیرید چگونه با وجود رفتارهای او، عزت نفس سالم خود را حفظ کنید. برای تقویت اعتماد به نفس و کمک به احساس خوب بودن نمی‌توانید به همسر خود اعتماد کنید. از آنجا که خودشیفته‌ها تمایل دارند در سکوت با عزت نفس خودشان دست و پنجه نرم کنند، همسر شما ممکن است نتواند به شما کمک کند.

4. اعتماد به نفس همسر خود شیفته خود را بهبود دهید

اگرچه مسئولیت کمک به همسرتان در بالا بردن عزت نفس بر عهده شما نیست، اما ممکن است انجام این کار مفید باشد. این ممکن است به شما کمک کند به خود یادآوری کنید که به احتمال زیاد بخاطر کاری که شما انجام داده اید نسبت به شما منفی عمل نمی‌کند. احتمالش بیشتر است زیرا او صدمه دیده و ناامن است.

اگر مواردی را مشاهده کردید که او به خوبی انجام می‌دهد یا مواردی را که درباره او قدردانی می‌کنید، ذکر این موارد برای او خوب است. این نه تنها به ایجاد عزت نفس او در لحظه کمک می کند، بلکه می تواند چیزهایی را که درباره او دوست دارید به شما یادآوری کند.

ازدواج با فرد خود شیفته

5. با شناخت خصوصیات همسر خود شیفته در رابطه خود مرزهای مشخصی تعیین کنید

تعیین مرزها در هر رابطه سالمی واجب است و در رابطه با همسر خودشیفته اهمیت آن حتی بیشتر می شود. شوهر شما به احتمال زیاد می‌خواهد همه چیز را در رابطه کنترل کند. برای شما مهم است که در مورد اینکه لازم است مرزهایی برای محافظت از سلامت روان شم تعیین شود، فکر کنید.


حتما بخوانید: 27 ویژگی و خصوصیات یک همسر خوب 


برخی از نمونه مرزهایی که ممکن است بخواهید تعیین کنید عبارتند از:

  • بدون اسم گذاشتن روی هم مکالمه کنید. به همسر خود بگویید که اگر قرار شما را با الفاظ نامناسب و اسم گذاشتن توهین آمیز مخاطب قرار دهد، از ادامه مکالمه با او منصرف می‌شوید. 
  • با دوستان خود وقت بگذرانید. ممکن است همسرتان وقتی که با دوستانتان وقت می گذرانید خوشش نیاید. با این حال، انزوا می تواند نوعی سو  استفاده عاطفی به وجود بیاورد و برای شما مهم است که یک سیستم پشتیبانی قوی در زندگی خود داشته باشید.
  • برای عذر و بهانه آوردن به او کمک نکنید. ممکن است دریابید که همسر شما دائماً کارهایی از قبیل میهمانی های خانوادگی یا رویدادهای فرزندانتان را پشت گوش می‌اندازد و سپس انتظار دارد که بهانه ای برای پوشاندن خطای او سر هم کنید. انجام ندادن این کار برای او اشکالی ندارد.

اینها فقط چند نمونه هستند. مهم است که هنگام تعیین مرزها، به آنچه برای شما مهم است و برای محافظت از سلامت روان شما مهم است، فکر کنید. همچنین مهم است که وقتی مرزها را تعیین می کنید، آنها را روشن کنید و همسرتان به آنها احترام بگذارد. ممکن است او سعی کند احساس گناه یا احساس گناه در شما ایجاد کند، اما مهم است که قوی بمانید و به مرزهای خود پایبند باشید، در غیر این صورت احترام گذاشتن به آنها را یاد نمی گیرد.

6. در ازدواج با فرد خود شیفته بهتر است یک سیستم پشتیبانی بسازید

مهم است که یک سیستم پشتیبانی خوب در اطراف خود داشته باشید. جدا شدن همسر از خانواده و دوستان می تواند برای یک فرد خودشیفته معمول باشد. شوهر شما ممکن است تمام توجه شما را بخواهد و اگر زمانی را با دیگران سپری کنید، حسادت کند. ممکن است دریابید که او دائماً از دوستان و خانواده شما انتقاد می کند تا تلاش کند شما وقت خود را با آنها نگذرانید.

هنگامی که شما با یک سیستم پشتیبانی ارتباط برقرار نمی کنید، کنترل همسر شما بر زندگی شما آسان‌تر می‌شود. و تشخیص رفتارهای اشتباهی که او از شما نشان می‌دهد برای شما دشوارتر می‌شود. داشتن یک سیستم پشتیبانی مهم است حتی اگر فقط چند نفر باشند که در صورت نیاز می توانید به آنها مراجعه کنید.

خصوصیات فرد خود شیفته

7. اگر همسر خود شیفته دارید باید مشاوره بگیرید

اگر با یک فرد خودشیفته ازدواج کرده‌اید، ملاقات با یک درمانگر می‌تواند بسیار مفید باشد. اگر شما قربانی سواستفاده همسر خودشیفته شده اید  ممکن است به سختی تشخیص دهید که رفتارهای نشان داده شده در ازدواج شما مسئله قابل قبولی نیست. یا ممکن است متوجه شوید که آیا این مسئله مشکلی است یا فقط از هیچ چیز معامله بزرگی انجام می دهید، همه چیز را تحت نظر بگیرید تا متوجه شوید که رفتار او مضر است.

یک درمانگر می‌تواند به شما کمک کند از طریق سوالاتی که ممکن است داشته باشید کار کند، به شما کمک کند تا در تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس خود کار کنید و راهکارهایی را برای تقویت ازدواج خود به شما بیاموزد.

ممکن است دریابید که همسر خودشیفته شما نمی خواهد شما در درمان شرکت کنید. آنها به احتمال زیاد از روند روابط راضی هستند زیرا کنترل بیشتری در آن دارند. این می‌تواند درمان آنلاین مانند ارائه شده توسط BetterHelp را به گزینه ای موثر تبدیل کند. به جای مراجعه به مطب درمانگر، می توانید در هر مکانی که راحت باشد و برای شما مفید باشد با یک درمانگر صحبت کنید.

سخن آخر

اگرچه ممکن است کمی دلسرد کننده باشد اگر بدانید که این احتمال وجود دارد که رفتار همسرتان تغییر نکند، اما با استفاده از نکات بالا و درمان می توانید متوجه شوید که هنوز در روابط خود بهبود یافته اید. و مهمتر از همه، بهبود در رفاه خود شما اتفاق خواهد افتاد یا نه. اگر مطلب، چگونه با همسر خودشیفته رفتار کنیم، برای شما مفید است می‌توانید آن را در شبکه‌های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط:

چطور مردان خوب را از مردان بد تشخیص دهیم؟

چگونه سنگین و باوقار باشیم + داشتن شخصیتی متین با 16 نکته

از
11
رای