همه چیز در مورد روش کاشت ذرت در گلدان و شرایط نگهداری

همه چیز در مورد روش کاشت ذرت در گلدان و شرایط نگهداری پرورش ذرت در گلدان به توجه و برنامه ریزی بیشتری نیاز دارد. اگر می خواهید که نحوه کاشت ذرت در گلدان را بیاموزید. ما در سلام دنیا، آموزش کاشت ذرت در گلدان مرحله به مرحله و به صورت کامل و جامع بیان کردیم.

آیا رویای پرورش ذرت تازه و شیرین در خانه را دارید اما حیاطی برای پرورش آن ندارید؟ ناامید نشوید؛ چون وقتی بدانید که کاشت ذرت در گلدان هم امکان پذیر است حتما خوشحال خواهید شد. بیشتر مردم فکر نمی کنند که می توانند از گلدان برای کاشت ذرت استفاده کنند، اما با این حال میزان محصول ذرتی که در گلدان کاشته می شود نسبت به زمانی که ذرت در باغ کشت می شود کمتر است. با این حال، با کاشت ذرت در گلدان و شرایط مناسب، می‌توانید تا حد امکان به محصولی که در باغ به دست می‌آورید، نزدیک شوید. ما در این مطلب از بخش خانه داری سلام دنیا، روش کاشت و پرورش ذرت در گلدان و شرایط نگهداری آن را به صورت کامل و مفصل آموزش دادیم. با ما همراه باشید.

راهنمای کامل کاشت ذرت در گلدان

وقتی به فکر پرورش ذرت می افتید، ممکن است تصورتان مزارع وسیع باشد، اما اکثر مردم مزارع و زمین های وسیعی برای کشت ذرت ندارند. در حقیقت، تنها چیزی که برای کاشت ذرت نیاز دارید، مکانی است که نور خورشید، مقداری باد و توانایی مرطوب نگه داشتن خاک را داشته باشد. 

بهترین زمان کاشت ذرت

ذرت محصول هوای گرم است، بنابراین بهتر است بذر های ذرت را 2 تا 3 هفته پس از آخرین تاریخ یخبندان در گلدان بکارید.

برای رشد ذرت چه باید کرد

زمانی که ذرت را در گلدان می کارید، به ظرفی با قطر و عمق حداقل 12 اینچ (30 سانتی متری) نیاز دارید. هر گلدان می تواند 4 گیاه ذرت را در خود جای دهد. گیاهان ذرت برای رشد به مواد مغذی زیادی نیاز دارند، بنابراین قبل از کاشت باید از کمپوست یا کود در خاک استفاده کنید. شما همچنین باید در طول فصل رشد گیاه، هم از کود استفاده کنید. خاک را با آبیاری منظم مرطوب نگه دارید. ممکن است به خاطر سختی های زیادی که این کار دارد به فکر کاشت ذرت در گلدان نباشید، اما این روش ارزش یک بار امتحان کردن را دارد. اینکار می تواند یک آزمایش سرگرم کننده برای خانواده شما باشد تا ببینید ذرت چگونه رشد می کند. به علاوه، ذرت شیرین خانگی طعم بسیار خوبی هم دارد.


حتما بخوانید: خواص عالی ذرت برای سلامتی


همه چیز درباره کاشت ذرت

آموزش کاشت دانه ذرت در گلدان مرحله به مرحله و کامل

برای کمک به شما برای یادگیری نحوه کاشت ذرت در باغ  گلدانی تان، راهنمای ساده ای را تهیه کرده ایم که شما را در تمام مراحل راهنمایی می کند. در این راهنما از انتخاب گلدان مناسب تا دانستن اینکه چقدر زمان لازم است تا بذرهای ذرت سر از خاک بیرون بیاورند و همه چیزهایی که باید بدانید را توضیح دادیم. خب، بیایید کار را شروع کنیم!

نحوه پرورش ذرت در گلدان

کاشت ذرت هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان فعالیت سرگرم کننده ای است. بچه ها دوست دارند قد کشیدن گیاهان را ببینند. پنهان شدن در میان ساقه های ذرت همیشه یک بازی سرگرم کننده برای بچه ها است. در صورتی که خانواده شما بخواهند امسال چند ذرت را در باغ خود پرورش دهند، در این مطلب کاری که باید انجام دهید وجود دارد.

1. انتخاب انواع مختلف ذرت برای کاشت در گلدان

بسیاری از مردم نمی دانند که انواع مختلفی از ذرت وجود دارد. همه ذرت ها از آن دسته ای نیستند که در میز شام با کره و نمک آغشته به آن می خورید. بذرهای ذرت از چند جهت باهم متفاوت هستند. تفاوت قابل توجهی بین ارتفاع ذرت بالغ، ساختار هسته داخلی، بافت، نرمی و طعم  آنها وجود دارد. اجازه دهید نگاهی به انواع مختلفی از ذرت که می توانید پرورش دهید بیاندازیم.

1. ذرت شیرین

اگر می خواهید برای شام ذرت تازه بخورید، ذرت شیرین از این نوع است. ذرت شیرین لطیف و آبدار و غذای جانبی عالی محسوب می شود. ذرت شیرین معمولاً زرد رنگ است، اما به رنگ های مختلفی مانند قهوه ای و قرمز هم وجود دارد.

2. ذرت بوداده (یا پاپ کورن)

بله، شما می توانید پاپ کورن بکارید، همان پاپ کورنی که هنگام تماشای فیلم با دوستانتان می خورید. این دانه ها سخت و ترد هستند.

3. ذرت بلوری

این نوع ذرت دارای یک لایه بیرونی سخت است که ظاهری شیشه ای دارد. بافتی چسبناک دارد. درست مانند ذرت بو داده، این ذرت هم زمانی حرارت می بیند می تواند بترکد، اما بیشتر به عنوان هومینی برای تهیه تورتیلا استفاده می شود.

4. ذرت آردی

این نوع ذرت اغلب در جنوب غربی ایالات متحده کاشته می شود. ذرت آردی، نشاسته ای اما نرم است و می توان آن را به آرد ذرت ریزتر تبدیل کرد. همچنین شیرین است، و اگر آن را بخارپز یا کبابی کنید، می توانید دانه های آن را بدون چوب ذرت بخورید.

5. ذرت دندان اسبی

بسیاری از کشاورزان این نوع ذرت که اغلب به آن ذرت مزرعه ای هم می گویند را پرورش می دهند، چون معمولاً از ذرت دندان اسبی برای تهیه غذای حیوانات و غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. این نوع رایج ترین ذرت پرورش یافته در ایالات متحده است. ذرت دندان اسبی خشک و مرکز نرم آن کوچک می شود. به همین دلیل است که دانه های آن فرورفته به نظر می‌رسند، علت نامگذاری آن هم همین است. می توانید از ذرت دندان اسبی برای تهیه آرد ذرت استفاده کنید یا می توانید آن را خشک کنید تا هومینی درست کنید.

 انواع مختلف ذرت برای کاشت در گلدان

2. اطلاع از زمان کاشت ذرت

ذرت یک محصول هوای گرم است که باید پس از آخرین یخبندان برای فصل رشد کاشته شود. معمولاً بهتر است 1 یا 2 هفته پس از آخرین تاریخ سرمازدگی کار خود انجام دهید تا مطمئن شوید که یخبندان گیاهان جدید شما را آزار نمی دهد یا از بین نمی برد.


حتما بخوانید: آموزش کاشت توت فرنگی در گلدان در خانه


3. انتخاب گلدان مناسب برای کاشت ذرت

سخت ترین و مهم ترین کار، انتخاب گلدان مناسب برای کشت ذرت است. شما به یک گلدان بزرگ نیاز دارید که حداقل 30 سانتی متر عمق و 30 سانتی متر عرض داشته باشد. این حداقل اندازه های لازم برای کاشت ذرت در گلدان یا ظرف است، شاید هم به یک گلدان بزرگتر نیاز پیدا کنید.

  • موقع انتخاب گلدان برای پرورش ذرت می توانید خلاق باشید. گلدان های سفالی و همچنین پلاستیکی هم برای کاشت ذرت خوب هستند، اما به همین گزینه ها اکتفا نکنید.
  • می توانید از سبدهای لباسشویی، بشکه، جعبه های چوبی، سطل زباله و هر چیز دیگری که فکر می کنید می تواند مفید باشد استفاده کنید.
  • در گلدان هایی به این اندازه می توانید 4 گیاه ذرت بکارید. بنابراین، بسته به تعداد گیاهان ذرت و اندازه گلدانی که انتخاب می کنید، ممکن است به چندین گلدان احتیاج داشته باشید.
  • به غیر از سایز گلدان، باید مطمئن شوید که گلدانی که انتخاب می‌کنید در قسمت انتهایی دارای سوراخ‌های زهکشی کافی باشد.
  • ذرت به رطوبت نیاز دارد، اما این گیاهان آب راکد نمی خواهند. بنابراین، سوراخ های زهکشی برای کاشت ذرت ضروری هستند. اگر گلدان شما سوراخ های زهکشی ندارد، می توانید از مته برای ایجاد سوراخ در گلدان استفاده کنید.

4. انتخاب مکان مناسب برای گلدان

ذرت یک محصول هوای گرم است و برای رشد مناسب به نور خورشید زیادی نیاز دارد. مکانی را در خانه پیدا کنید که روزانه 6 تا 8 ساعت نور خورشید دریافت می کند. نکته دیگری که باید در نظر بگیرید، این است که می توانید از گیاهان ذرت به عنوان دیواری برای حفظ حریم خصوصی استفاده کنید زیرا ساقه های ذرت به سرعت بلند می شوند، حتی زمانی که در گلدان رشد می کنند.

اگر ذرت را در ماه اردیبهشت می کارید، می توانید انتظار داشته باشید که تا اواسط تابستان به عنوان یک حفاظ برای خانه تان عمل کند. اگرچه ذرت کشت شده در گلدان هرگز به ارتفاع 12 تا 15 فوت مربوط به ذرت کاشته شده در باغ نمی رسد، اما ارتفاع این ذرت ها به راحتی به 6 تا 8 فوت می رسد.

5. آماده سازی خاک برای کاشت ذرت

اکنون زمان آن است که خاک را برای کاشت بذر ذرت خود آماده کنید. ذرت به خاکی نیاز دارد که رطوبت را حفظ کند، اما نباید خیلی سریع هم خشک شود. در عین حال، خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد تا از آلوده شدن یا غرقاب شدن خاک جلوگیری شود. یکی از بهترین انتخاب ها خاک گلدانی پیت است. قبل از کاشت، کمپوست، کود کامل همه منظوره، کود مرغی با کمپوست خوب یا مقداری کود امولسیون ماهی را برای خاک در نظر داشته باشید. این کار به اضافه کردن مواد مغذی مورد نیاز ذرت برای هفته های اول رشد کمک می کند.

توجه به این نکته که ذرت برای رشد به مواد مغذی زیادی نیاز دارد، مهم است. برای کشاورزانی که ذرت را در مزارع می کارند، در صورتی که ذرت ها دوباره کاشت نشوند، می توانند خاک را از بین ببرد زیرا از مواد مغذی زیادی استفاده می کند.

6. کاشت بذر های ذرت در گلدان

حالا زمان آن رسیده است که بذر ذرت خود را در گلدانی که انتخاب کرده اید بکارید. کار بسیار آسانی است!

فاصله کشت ذرت

  • در هر گلدان 4 تا 6 بذر ذرت را بکارید. هر دانه را باید به عمق 2.5 سانتی متری در خاک گلدان بکارید و به آرامی با مقداری خاک روی آن را بپوشاند.
  • اگر ذرت ها در گلدان نزدیک به هم کاشته می شوند اصلا جای نگران ندارد چون کاشت بذرها در نزدیکی به گرده افشانی کمک می کند و منجر به برداشت محصول بیشتر می شود. که این چیز خوبی است.
  • شما باید هر بذر را با فاصله 15 سانتی متری از هم در امتداد دایره بیرونی گلدان خود بکارید. بذر ها باید 7 تا 10 سانتی متر از لبه گلدان فاصله داشته باشند.
  • بعد از کاشت، مطمئن شوید که بذر ها را به خوبی آبیاری می کنید. نور خورشید بقیه کارها را برای شما انجام خواهد داد.
  • 10 تا 14 روز طول می کشد تا بذر های ذرت در هوای خنک تر که بین 55 تا 60 درجه سانتیگراد است، جوانه بزنند. در دمای 65 درجه سانتیگراد و بالاتر، جوانه زدن فقط 6 روز طول می کشد.

حتما بخوانید: کاشت لوبیا سبز در گلدان


فاصله کشت ذرت

شرایط نگهداری از ذرت در حال رشد در گلدان

پس از کاشت، وقت آن است که از ذرت خود مراقبت کنید. این کار ساده ای است، اما به خاطر داشته باشید که پرورش ذرت در گلدان ممکن است کمی مشکل باشد. از این رو باید خیلی مراقب محصول کاشته شده خود باشید.

1. آبیاری ذرت

ذرت برای رشد به رطوبت زیادی نیاز دارد. شما باید گیاهان را یک روز در میان آبیاری کنید و اطمینان حاصل کنید که خاک گلدان همیشه رطوبت دارد. رطوبت یکی از عناصر مهم برای پرورش ذرت لذیذ، شیرین و نرم است، همین دلیل باعث می شود آبیاری، به ویژه در زمان باردهی محصول عامل بسیار ضروری باشد. زمانی که گیاهان در حال باردهی هستند، باید ذرت کاشته شده در گلدان را بیشتر آبیاری کنید.

2. استفاده از کودها

10 هفته پس از کاشت بذر ذرت، باید به گیاه کود بدهید. سعی کنید برای هر گیاه از ½ قاشق غذاخوری کود 5-10-10 یا 10-20-20 استفاده کنید. بهتر است یک حفره کوچک در نزدیکی گیاه ایجاد کنید و کود را بپاشید و آن را با خاک مخلوط کنید.

3. مالچ (یا خاک پوش) را فراموش نکنید

حتی اگر ذرت در یک گلدان هم پرورش می دهید، بازهم ایده بدی نیست که مالچ (یا خاک پوش) را در اطراف گیاه ذرت پخش کنید. مالچ به حفظ رطوبت خاک کمک می کند. تراشه‌های چوب، روزنامه‌ها و چمن های بریده شده گزینه‌های عالی برای جلوگیری از، از دست دادن رطوبت خاک هستند. مالچ همچنین به کاهش رشد علف های هرز هم کمک می کند. هیچ یک از گیاهان علف های هرز را دوست ندارد.

آفات و بیماری های رایجی اثرگذار بر ذرت

به طور کلی، ذرت گیاه ضد آفات و بیماری شناخته می شود، اما این بدان معنا نیست که گیاه ذرت در معرض هیچ کدام از این موارد قرار نمی گیرد. بیماری ها و آفات همیشه امکان پذیر هستند، بنابراین خوب است که از مشکلات رایجی که محصولات شما با آن مواجه هستند اطلاع داشته باشید.

شته برگ ذرت

شته ها می توانند برای بسیاری از محصولات مختلف مشکل ساز باشند. یک آلودگی شدید می تواند مانع از رشد و تغییر شکل کاکل ذرت شود. ممکن است به نظر برسد که گیاه شما از کپک سیاه پوشیده شده است.


حتما بخوانید: آموزش تصویری کاشت سیب زمینی در گلدان


سوسک ککی ذرت

این سوسک ها در فصل بهار فعال هستند. آنها کار را با هجوم به علف های هرز شروع می کنند و با بزرگتر شدن به سمت نهال های ذرت حرکت می کنند. اگر روی برگ های ذرت سوراخ‌های کوچک و گرد وجود داشته باشد، متوجه خواهید شد گیاه شما به سوسک ککی ذرت مبتلا شده‌ است.

کرم برنده

این آفت نه تنها بروی ذرت ها بلکه می تواند بیشتر گیاهان باغ شما را تحت تاثیر قرار دهد. کرم برنده از گیاهی به گیاه دیگر حرکت می کند و همینطور که پیش می رود گیاهان را می خورد و می بلعد. کرم های بریده به طور معمول قسمت بالایی گیاه را آزار می دهند، اما در برخی موارد، کرم های بریده می توانند محصول گیاه را هم بخورند.

کرم بذر ذرت

در اینجا نوعی از کرم وجود دارد که معمولاً در فصل  بهار محصولات کشاورزی را آزار می دهد. همانطور که از نام آن متوجه شدید، آنها بذر های ذرت را هدف قرار می دهند. اگر گیاه شما هنوز در مرحله جوانه زنی است، باید مراقب کرم های بذر ذرت باشید.

کرم ریشه ذرت

ممکن است تصور کنید که این حشرات عاشق ریشه های گیاه ذرت هستند، اما قلب یا جوانه گیاه را نیز هدف قرار می دهند. تمام برگ ها و نواحی ریشه را بررسی کنید تا کرم ریشه پیدا کنید. آنها کوچک هستند، بنابراین گاهی اوقات تشخیص آنها کار دشوار است.

آفات و بیماری های رایجی اثرگذار بر ذرت

برداشت ذرت

  • برداشت ذرت در گلدان اساساً مانند برداشت ذرت در باغ است. بسته به نوع محصولی که در حال پرورش آن هستید و شرایط آب و هوایی، اکثر آنها طی 60 تا 100 روز بالغ می شوند.
  • باید بدانید که برداشت ذرت کشت شده از گلدان ممکن است آن چیزی نباشد که انتظارش را داشتید. به همین دلیل است که باید ذرت مناسب در گلدان را بکارید و تا حد امکان مراقب محصول خود باشید.
  • کاشت 4 ساقه در هر گلدان و نزدیک نگه داشتن آنها برای بهترین میزان گرده افشانی اطمینان خواهد داد که بهترین برداشت ممکن را دارید.
  • بهترین زمان برای برداشت ذرت در اوایل صبح است که میزان شیرینی آن در بالاترین حد است.
  • وقتی آماده جمع آوری ذرت هستید، ذرت را از قسمت خوشه محکم بگیرید و به سمت پایین بکشید. سپس، بچرخانید و بکشید. باید به سرعت از ساقه جدا شود.
  • مطمئن باشید که طی چند روز فقط به اندازه‌ای که می خواهید ذرت بخورید محصول را برداشت می کنید.

بهترین نوع ذرت برای پرورش در گلدان

  • هنگامی که تصمیم به کشت ذرت در گلدان می گیرید، باید مطمئن شوید که نوع ذرت مناسب را انتخاب کرده اید. در حالت ایده آل، شما باید گونه ذرت کوتاه را انتخاب کنید که ارتفاع آن از 4 تا 5 فوت بیشتر نباشد.
  • نه تنها باید این نکته که ذرت را برای اهداف زینتی می خواهید یا برای مصرف را در نظر بگیرید، بلکه باید به گرده افشانی گیاه هم فکر کنید. ذرت از طریق باد گرده افشانی می کند، بنابراین دگر گرده ‏افشانی(یعنی گرده افشانی از گیاهی به گیاهی دیگر) بسیار آسان است.
  • بهتر است یک نوع و فقط یک گیاه را انتخاب کنید مگر اینکه بتوانید انواع ذرت کاشته شده را از هم جدا کنید.

ذرت ترینیتی (Trinity)

یک نوع ذرت شیرین است که خوشه های بلند 8 اینچی تولید می کند. دانه های آن فوق العاده شیرین و نرمی هستند. ذرت ترینیتی به دلیل جوانه زنی خوب خود شناخته شده است، به ویژه زمانی که در خاک خنک کاشته می شود. ساقه ها معمولاً حدود 5 فوت ارتفاع دارند.

ذرت نقاشی کوهستان (Sweet Painted Mountain)

نوعی ذرت است که بسیار زیبا است. این ذرت که در مناطق سردسیر مونتانا یافت شده است، به دلیل مقاومت در برابر سرما و تحمل خشکی شناخته شده است. می توانید از این نوع ذرت برای تهیه یا تزئین غذا استفاده کنید. ذرت شیرین نقاشی کوهستان را می‌توان تازه، آسیاب شده یا بصورت برشته مصرف کرد.

ذرت توت فرنگی (Strawberry Popcorn)

اگر به دنبال کاشت ذرت در گلدان خود هستید، ذرت توت فرنگی خوشه های کوچک ذرت تولید می کند که شبیه توت فرنگی های بزرگ به طول 2 تا 3 اینچ است. ارتفاع این گیاهان تنها به 4 فوت می رسد و هر ساقه 2 تا 4 خوشه ذرت را پرورش می دهد.

 ذرت شیرین بهاری (Sweet Spring Treat)

نوعی ذرت شیرین برای اوایل فصل بهار وجود دارد که در کمتر از 70 روز آماده برداشت می شود. ارتفاع ساقه ها به 5 فوت می رسد و به دلیل توانایی تحمل دمای خاک سرد شناخته شده است.

بیبی کرن (یا بیبی ذرت Chires Baby Sweet)

در اینجا یک نوع ذرت مینیاتوری وجود دارد که ذرت پرمحصولی را ایجاد می کند. این ها خوشه های کوچک ذرت هستند که به همین دلیل آن ها را بچه ذرت یا بیبی ذرت می نامند، مشابه آنچه در آشپزی چینی می بینید. هر ساقه می تواند تا 20 خوشه کوچک ذرت تولید کند.

سخن پایانی

در مقایسه با کاشت سایر سبزیجات به روش باغبانی گلدانی، کاشت ذرت به این آسانی نیست و محصولی که دریافت خواهید کرد به میزان قابل توجهی کمتر خواهد بود. پرورش ذرت در گلدان به توجه و برنامه ریزی بیشتری نیاز دارد، اما اگر به دنبال کمی چالش هستید، ممکن است کاشت ذرت در گلدان همان چیزی باشد که بخواهید در تابستان امسال آن را امتحان کنید.


مقالات مرتبط:

آموزش روش کاشت و پرورش بادام زمینی داخل گلدان در منزل

 مراحل پرورش سیر در منزل + نکات
 

از
5
رای