کاشت لوبیا سبز در گلدان؛ نکات نگهداری و بیماری های لوبیا سبز

کاشت لوبیا سبز در گلدان؛ نکات نگهداری و بیماری های لوبیا سبز اگر مشکل فضای کافی در باغ را دارید، کاشت لوبیا سبز در گلدان یک روش عالی برای لذت بردن از طعم این سبزی خوشمزه است. روش پرورش لوبیا سبز در گلدان و شرایط نگهداری را در سلام دنیا یاد بگیرید.

لوبیا سبز (Phaseolus vulgaris) یکی از محبوب‌ ترین سبزیجات فصل گرم برای باغبانان خانگی است. لوبیا سبز یک ماده مغذی، پرحاصل و برای کاشت در خانه آسان است. ما در این مقاله از بخش خانه داری سلام دنیا،  روش کاشت لوبیا سبز در گلدان ، شرایط نگهداری و زمان برداشت و آفات و بیماری های لوبیا سبز را برای شما آورده‌ایم تا امسال از محصول خانگی خود در غذاهای مورد علاقه‌تان استفاده کنید.

آموزش کاشت لوبیا سبز در گلدان: انواع مناسب لوبیا سبز برای کاشت

لوبیا سبز دو نوع دارد: لوبیا بالارونده و لوبیا بوته ای. 
هم لوبیای بالارونده و هم لوبیای بوته ای در گلدان به خوبی رشد می کنند. اما آنها تفاوت های ظریفی دارند که می تواند در انتخاب گونه مناسب برای شما نکته مهمی باشد.

1. کاشت لوبیای بوته‌ای در گلدان

لوبیا بوته ای یا کوتاه، که به beans dwarf نیز معروف است،گیاهی با قد کوتاه و مقاوم است. این گونه به جای بالا رفتن، بصورت بوته ای به ارتفاع حدود 2 فوت رشد می‌کند و نیازی به بستن داربست ندارد. لوبیا بوته‌ای به دلیل دوره کوتاه برداشت، محبوبیت زیادی دارد. و بنابراین، یک انتخاب رایج برای کشاورزی تجاری هستند. لوبیا بوته ای به دلیل سهولت رشد یک انتخاب عملی برای باغبانان تازه کار است. یا حتی باغبانانی که مایل نیستند از داربست یا سایر تکیه گاه‌ها در کنار گلدان های خود استفاده کنند.
انواع مختلف لوبیاهای بوته ای که برای کاشت در گلدان مناسب هستند، عبارت اند از:

  • Contender
  • Kentucky Bean
  • Purple Teepee
  • Top Crop

2. کاشت لوبیا بالارونده در گلدان

لوبیا بالارونده، گیاهانی با ارتفاع بلند هستند که بصورت رونده رشد می‌کنند. آنها گیاهانی با ارتفاع زیاد و پیچ و تاب های درخت انگور هستند که برای رشد عمودی به تکیه گاه نیاز دارند.  لوبیا بالارونده به سرعت رشد می‌کن ، داربست های نازک یا هر تکیه گاه مجاور را پر می‌کند. این همان چیزی است که آنها را برای باغ های خانگی ایده آل می کند. آنها فضای عمودی بیشتری نسبت به فضای افقی اشغال می‌کنند و این موضوع رشد آنها در فضاهای کوچک را راحت‌تر می کند. رشد عمودی آنها منظره خیره کننده ای ایجاد می‌کند و اجازه برداشت راحت تر را امکان پذیر می کند.


حتما بخوانید: کاشت زعفران در گلدان و نکات برداشت


مناسب ترین گونه های لوبیا بالارونده برای کاشت در گلدان عبارتند از:

  • Blue lake
  • Kentucky Wonder
  • Algarve
  • Golden Gate

مراحل کاشت لوبیا در گلدان

بهترین روش برای پرورش لوبیا سبز در گلدان

اگر مشکل فضا در باغ را دارید یا دوست دارید همه چیز منظم و سرجای خودش باشد، کاشت لوبیا سبز در گلدان یک روش عالی برای لذت بردن از طعم این سبزی خوشمزه است. دستورالعمل زیر به شما کمک می‌کند تا کاشت لوبیا سبز گلدانی خودتان را شروع کنید.

مراحل کاشت لوبیا سبز در گلدان

1. گلدان مناسب برای کاشت لوبیا سبز را انتخاب کنید

برای اینکه کاشت لوبیا سبز تان موفقیت آمیز باشد، باید گلدانی که عمق به اندازه کافی برای رشد لوبیا دارد را انتخاب کنید. عمق مناسب گلدان به نوع لوبیایی که می‌خواهید پرورش دهید بستگی دارد. عمق گلدان برای کاشت لوبیا بالارونده حداقل 8 تا 9 اینچ است در حالی که لوبیا بوته ای حداقل به 6 تا 7 اینچ عمق نیاز دارد.

یک قانون براساس تجربه که هنگام کاشت سبزیجات تازه باید رعایت شود، استفاده از گلدان های بزرگتر است. گلدان های بزرگتر خاک بیشتری را در خود نگه می دارند و در نتیجه رطوبت را برای مدت بیشتری حفظ می کنند. گلدان شما همچنین باید به اندازه کافی سوراخ‌های تخلیه داشته باشد. 2 تا 3 سوراخ برای هر کاشت کافی است. اما مطمئن شوید که سوراخ ها خیلی بزرگ نباشند.

همچنین می توانید سوراخ ها را با سیم یا تورهای پلاستیکی بپوشانید تا از ریزش خاک به قسمت انتهای گلدان جلوگیری شود. همچنین می توانید انتهای گلدان را با حدود یک اینچ سنگ‌های کوچک پر کنید. گلدان‌های سفالی، جعبه های چوبی و بشکه ها همه فضای خوبی برای کاشت لوبیا سبز هستند. فقط مطمئن شوید که در صورت امکان به سراغ گزینه های بدون لعاب بروید. ظروف بدون لعاب در تنظیم رطوبت بسیار بهتر عمل می کنند. آنها اجازه تبخیر آب اضافی را می دهند و از غوطه‌ور شدن گیاه در آب جلوگیری می کنند.

عکس کاشت لوبیا در گلدان

2. پیش از کاشت لوبیا در گلدان، مخلوط خاک آن را آماده کنید

موقع کاشت  لوبیا سبز در گلدان، خاک گلدان برای پرورش گیاهان سالم موضوع ضروری است. لوبیا در خاک حاصلخیز و مقاوم در برابر رطوبت و غنی از مواد آلی به خوبی رشد می کند. شما می توانید خاک مخلوط گلدانی آماده بخرید یا خودتان آن را تهیه کنید. برای تهیه خاک مخلوط گلدانی خود، قسمتهای مساوی از کمپوست، خاک لومی باغی و ماسه تمیز و درشت ساختمانی را ترکیب کنید. مقداری کود آلی را به خاک اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید.


حتما بخوانید: آموزش کامل کاشت تربچه در گلدان منزل


در روش جایگزین می‌توانید از قسمت مساوی پیت ماس ​​یا کمپوست با خاک پاستوریزه و پرلیت استفاده کنید. خاک پاستوریزه به کاهش خطر علف‌های هرز و عوامل بیماری زا در مخلوط گلدان کمک می‌کند. گیاه لوبیا سبز، خاکی با سطح pH بین 6.0 تا 7.0 را ترجیح می‌دهد. یعنی خنثی تا کمی اسیدی. برای اطمینان از اینکه مخلوط گلدان شما در محدوده توصیه شده است می توانید از نوارهای تست pH استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از کاشت مقداری کود آلی یا کود مخصوص سبزیجات را با مخلوط خاک ترکیب کنید.

شرایط محیطی لازم برای کاشت لوبیا سبز در گلدان

کاشت لوبیا سبز کار نسبتاً آسانی است. اما با فراهم آوردن شرایط مطلوب برای گیاهان جوان می‌توانید شانس خود را برای برداشت فراوان محصول افزایش دهید. برای مثال: لوبیا در محیط بومی خود، یعنی در آب و هوای معتدل یا نیمه گرمسیری به صورت یکساله رشد می کند. آنها هوای گرم با دمای محیط بین 65 درجه فارنهایت تا 85 درجه فارنهایت (18 تا 30 درجه سانتی گراد) را ترجیح می دهند. دمای مناسب خاک برای جوانه‌زنی لوبیا بین 70 تا 80 درجه فارنهایت است. اگر هنگام کاشت دمای محیط زیر 60 درجه فارنهایت باشد، احتمالاً بذرها قبل از اینکه شانس جوانه زدن پیدا کنند، از بین خواهند رفت.

علاوه بر دمای گرم، لوبیا سبز برای رشد نیاز به آفتاب کامل دارد. یعنی روزانه حداقل شش تا هشت ساعت زیر نور مستقیم خورشید باشد. هرچه این مدت کمتر باشد به بازدهی محصول ضربه خواهد زد.

زمان کاشت لوبیا سبز

رشد لوبیا سبز در گلدان چقدر طول می‌کشد؟

به طور معمول، لوبیا سبز بسته به نوعی که شما پرورش می‌دهید، به رشد بین 60 تا 70 روز نیاز دارد.

ترفند: برای برداشت متوالی لوبیا را هر دو هفته در اواسط تابستان بکارید. اما مطمئن شوید که محصول نهایی خود را می کارید چون تا قبل از میانگین ​​ اولین تاریخ سرما،بذرهای شما بالغ خواهند شد.

نحوه کاشت لوبیا سبز در گلدان

بذرهای لوبیا سبز خود را در هوای گرم در اوایل فصل بهار بکارید. لوبیا سبز نسبت به دمای سرد و یخبندان بسیار آسیب پذیر است. بنابراین مطمئن شوید که بذرهای خود را هنگامی که خطر سرما برطرف شده است می کارید.
برای کاشت لوبیا سبز مراحل زیر را دنبال کنید: 
1. گلدان خود را با مخلوط گلدان آماده شده 2 تا 3 اینچ از قسمت بالا پر کنید. خاک را تا زمانی که کاملاً نمدار شود آبیاری کنید.
2. اگر قصد دارید لوبیا بالارونده بکارید  داربست ها، میله ها و چوب ها را در گلدان قرار دهید. البته، لوبیای بوته‌ای نیازی به تکیه گاه ندارد. این تکیه گاه را در زمان کاشت یا قبل از کاشت تنظیم کنید تا بعداً مزاحمتی برای ریشه های ظریف ایجاد نکنید.

3. هر دانه لوبیا را داخل گلدان بگذارید و با حدود 2 اینچ خاک روی آنها را بپوشانید.

  • بین بذرهای لوبیا بالارونده حدود 2 تا 3 اینچ از هم فاصله بگذارید.
  • بین بذرهای لوبیا بوته ای حدود 4 تا 6 اینچ از هم فاصله بگذارید.

حتما بخوانید: آموزش کاشت توت فرنگی در گلدان


4. گیاهان را در مکانی آفتابی قرار دهید و مرتباً آنها را آبیاری کنید تا رطوبت یکنواخت در طول 2 تا 3 هفته اول تضمین شود. پس از چند هفته اول، هر زمان که سطح خاک خشک شد، می‌توانید گیاهان را آبیاری کنید. لوبیاها باید در عرض 5 تا 8 روز جوانه بزنند.

  • لوبیاهای بالارونده را در اطراف میله هایی که در گلدان قرار داده اید بکارید. از ساقه های بامبو به طول 7 فوت یا شاخه‌های بلند و صاف برای چوب تکیه گاه استفاده کنید.
  • همچنین می توانید سه یا چهار عدد از چوب ها را از قسمت بالا ببندید و قسمت پایینی آن را از هم کن باز کنید تا شبیه چادر یا خیمه سرخپوست ها شود.
  • بعد می‌توانید بذرها در اطراف پایه ساقه بامبو یا خیمه‌ای که درست کرده‌اید بکارید و بذرهای بالارونده ای پرورش دهید که برای بالا رفتن از این تکیه گاه ها استفاده کنند.
  • لوبیاها به غیر از سرما نسبت به بادهای شدید هم آسیب پذیر هستند، مخصوصاً زمانی که جوان هستند.
  • گلدان‌های خود را در مناطقی قرار دهید که از وزش باد شدید در امان باشند.
  • علاوه بر این ، پس از جوانه زدن، می توانید یک لایه مالچ (پوشش سبک و نرم در سطح خاک) را در اطراف نهال ها پخش کنید. این کار به مرطوب نگه داشتن خاک کمک می کند و همچنین می‌تواند در صورت عدم استفاده از خاک پاستوریزه از رشد علف های هرز  هم جلوگیری کند.

روش کاشت لوبیا سبز در گلدان

شرایط نگهداری لوبیا سبز

آیا کاشت لوبیا سبز و پرورش آن در گلدان کار آسانی است؟

هنگامی که لوبیاها سبز شدند نیاز به نگهداری از آن نسبتاً کم است. با این حال، برای حفظ سلامت گیاهان و افزایش عملکرد و محصول آن می‌توانید چند کار را انجام دهید. آن کارها عبارتند از:

1. آن را مرتباً آبیاری کنید: لوبیا نیاز به آب فراوان، به ویژه در زمان گل دادن دارد. آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک در عمق دو یا سه اینچی خشک شده باشد و نیز برای حفظ رطوبت، آن را مالچ (خاکپوش) کنید. اگر لوبیای خود را به خوبی آبرسانی نکنید، گلدهی آنها متوقف شده و عملکرد و حصول آنها کاهش می یابد.

2. آنها را در زیر آفتاب قرار دهید: همانطور که از قبل ذکر شد، لوبیا به آفتاب دهی کامل نیاز دارد. لوبیا حداقل به شش تا هشت ساعت در روز آفتاب برای رشد سالم و حداکثر محصول نیاز دارد. سعی کنید حبوبات خود را طوری در خاک قرار دهید که با رشد کردن بیشتر به سمت آفتاب تمایل داشته باشند.


حتما بخوانید: روش کاشت و پرورش بادام زمینی


3. لوبیا سبز خود را تغذیه کنید: هر ماه یکبار لوبیا سبز خود را با کود مایع متعادل شده کودهی کنید. اگر هنگام کاشت از کودهای آزاد کند (که منبع ثابتی از مواد مغذی گیاه را در مدت زمان طولانی تأمین می کنند) در مخلوط گلدان خود استفاده کرده اید، می توانید این یک مورد را نادیده بگیرید. مقدار کمی از کود کمپوست یک جایگزین عالی برای کود مایع به حساب می آید. با این حال، در هنگام تغذیه لوبیا سبز ، اعتدال را رعایت کنید. کود زیاد یا نیتروژن زیاد می تواند باعث شاخ و برگ زیاد و کاهش عملکرد و حصول گیاه شود.

4. رشد طولی ساقه لوبیا را کنترل کنید: وقتی دانه‌های لوبیا به بالاترین قسمت نگهدارنده شما رسید، جوانه‌های بالایی را بچینید. این کار گیاه را تشویق می کند تا انرژی بیشتری را برای تولید غلاف های بیشتر داشته باشد.

5. غلاف های گیاه را بچینید: شما باید مرتباً غلاف لوبیا را بچینید تا گیاهان خود را تشویق به رشد بیشتر کنید. همچنین، این کار اصلا ضرری ندارد، زیرا لوبیا سبز در هنگام کوچکی نرم تر و خوشمزه تر است.

6. علف های هرز لوبیا را بکنید: در صورت لزوم علف‌های هرز گیاهان خود را بکنید. اما این کار را با دقت انجام دهید تا به ریشه های کم عمق حبوبات آسیب نرسانید و برای آن ها مزاحمتی را ایجاد نکنید.

برداشت لوبیا سبز در گلدان

هنگامی که طول غلاف ها به 3 تا 4 اینچ رسید، می توانید شروع به چیدن آن ها کنید. این کار معمولا بین 45 تا 65 روز پس از کاشت بسته به تنوع و شرایط محیطی طول میکشد. انواع بوته های لوبیا تمایل دارند به یکباره بالغ شوند. آنها چندین هفته باعث رشد غلاف میشوند و پس از مدتی متوقف می شوند. هنگامی که غلاف‌ها بالغ می شوند، می‌توانید همه آنها را به طور همزمان بچینید. اما برای یافتن خود دانه لوبیا باید درون بوته‌های برگ دار را جستجو کنید.

با این حال، انواع مختلف لوبیا عملکرد خوبی را از خود نشان میدهند. آنها در طول فصل رشد، تولید می‌شوند و برداشت آنها آسان است. علاوه بر این، وقتی که شما غلاف‌ها را به طور مرتب می چینید، با این کار فصله رشد و بهره وری لوبیا سبز را افزایش می دهید.

لوبیا سبز خود را زمانی برداشت کنید که غلاف ها حدود 3 اینچ و دارای غلاف سفت باشند. زیاد برای آن صبر نکنید وگرنه لوبیای شما زمخت می شود.

زمان برداشت لوبیا سبز در گلدان

کنترل آفات و بیماری ها در کاشت لوبیا سبز گلدانی

لوبیا سبز یکی از ساده ترین سبزیجات قابل کشت است. اما این تنها در صورتی است که بتوانید آنها را سالم و بدور از هرگونه آفات نگه دارید. برخی از انواع گیاهان، به ویژه لوبیا، در برابر تعدادی از بیماریهای گیاهی آسیب پذیر هستند. در این کار مهم این است که گونه‌هایی را پرورش دهید که در منطقه شما به دلیل کمترین مشکلات آفات شناخته شده باشند.

شایع‌ترین آفات و بیماری‌های لوبیا سبز 

1. شته ها (Aphididae spp)

اینها حشرات ریز و مکنده‌ای هستند که گیاهان شما را از بین می‌برند و باعث توقف رشد گیاه می شوند. به احتمال زیاد در هوایی سرد و خشک شاهد شته‌ها خواهید شد. شما می توانید گسترش شته ها را با روش های زیر کنترل کنید:

  • گیاهان خود را با صابون باغبانی سمپاشی کنید
  • سمپاشی برگها با جریان قوی آب

همچنین می توانید نوک های آلوده را بریده و در موارد خفیف تر آنها را از بین ببرید.

بیماری های گیاه لوبیا سبز

2. سوسک برگ لوبیا (Cerotoma trifurcata)

سوسک های برگ لوبیا حشرات بیضی شکل با علائم قرمز، زرد و سیاه هستند. سوسک‌های بالغ دارای یک مثلث در بالای وسط پوشش بال های خود هستند. سوسک‌های برگ لوبیا از غلاف و قسمت زیرین برگ تغذیه می‌کنند و باعث ایجاد سوراخ های ریز بر روی گیاه می شوند. شما می‌توانید این سوسک ها را از گیاهان خود جدا کرده و در آب صابون بیندازید.


حتما بخوانید: فواید حشرات برای انسان چیست


آفات لوبیا سبز

3. حلزون بی صدف (لیسه) و حلزون

حلزون بی صدف (لیسه) و حلزون از نهالهای جوان تغذیه می کنند. می‌توانید به دلیل وجود داشتن لجن در اطراف گیاهان خود و روی برگهای آن، به مشکل برخورد کنید.

نکات نگهداری لوبیا سبز در گلدان

4. سوراخ های موجود در لوبیا

سوراخ‌ های موجود در لوبیا یک عفونت قارچی است که توسط قارچ‌ های Uromyces appendiculatus به وجود می آید. قارچ در شرایط مرطوب که دمای آن بین 60 تا 75 درجه فارنهایت است، رشد می کند. سوراخ های موجود در لوبیا باعث ایجاد لکه های سفید یا زرد روی برگ ها می‌شود. پس از مدتی، این لکه ها به صورت جوشهای قرمز قهوه ای با هاله های زرد در می آیند. در صورت مشاهده عفونت، قسمتهای مبتلا را هرس کرده و از قارچ‌کش استفاده کنید. در صورت عفونت شدید، تمام گیاهان آلوده را برداشته و از بین ببرید. با روش‌های زیر می‌توانید از پخش شدن سوراخ‌های موجود در لوبیا جلوگیری کنید:

  • اطمینان از گردش مناسب هوا
  • آبیاری در سطح زمین برای جلوگیری از چکیدن آن
  • کاشت گونه های مقاوم

روش جلوگیری از سوراخ شدن لوبیا سبز در گلدان

5. ویروس موزاییک معمولی و رایج لوبیا (BCMV)

ویروس موزائیک معمولی لوبیا عمدتا از طریق بذر منتقل می شود، همچنین می‌تواند از طریق شته ها نیز پخش شود. موثرترین راه برای جلوگیری از عفونت کاشتن گونه های مقاوم است. در صورت عفونت، تمام گیاهان آلوده، از جمله ریشه ها را بردارید و آنها را از بین ببرید. علائم BCMV عبارتند از:

  • نقوش خالدار روی برگ
  • برگ های تحریف شده و از بین رفته
  • لکه های زرد
  • گیاهان کم رشد و رشد نکرده

چگونه لوبیا سبز در گلدان بکاریم

سخن آخر

 لوبیا سبز برای کاشت هم در داخل و هم در خارج از خانه خوب عمل می‌کند. زمانی که لوبیا در داخل گلدان کاشته می‌شود، به خوبی با محیط گلدان سازگار می‌شود. بنابراین می‌توانید از طعم ترد آنها لذت ببرید حتی اگر زمینی برای کاشت لوبیا ندارید. این همان چیزی است که لوبیا را به گزینه ای محبوب برای باغبانان شهری تبدیل کرده است. ما در این پست سلام دنیا، روش کاشت و پرورش لوبیا سبز در گلدان و آفات و بیماری های آن صحبت کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد. می توانید سوالات و تجربیات خود را در خصوص کاشت لوبیا سبز در گلدان خانه با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط:

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خوشمزه و ساده خانگی مرحله به مرحله

پرورش بیبی اسفناج در خانه + آموزش کاشت اسفناج در باغچه

پرورش و کاشت گل بامبو در گلدان و روش مراقبت از خیزران در گلدان

از
7
رای