پرورش بیبی اسفناج در خانه + آموزش کاشت اسفناج در باغچه

پرورش بیبی اسفناج در خانه + آموزش کاشت اسفناج در باغچه بیبی اسفناج سریع رشد کرده و برگهای آن بعد از گذشت حدود 40 روز آماده برداشت می باشد. آموزش کاشت اسفناج در باغچه و مزرعه و پرورش بیبی اسفناج (اسفناج کوچک) در گلدان در خانه را در سلام دنیا ببینید.

بیبی اسفناج (اسفناج کوچک) خوشمزه، ترد و سرشار از مواد مغذی است. همچنین کاشت بیبی اسفناج در داخل یا خارج منزل بسیار آسان است. گیاه اسفناج می تواند در انواع مختلف آب و هوا رشد کند. بیبی اسفناج سریع رشد کرده و برگهای آن بعد از گذشت حدود 40 روز آماده برداشت می باشد. برای داشتن بهترین محصول، بذر گیاه اسفناج را در خاک سرشار از نیتروژن کاشته و دمای محیط را کمتر از 80 درجه فارنهایت (27 درجه سانتی گراد) نگه دارید. جوانه های ضعیف تر اسفناج ها را حذف کنید تا اسفناج های قوی تر و سالم تر، فضای کافی برای رشد داشته و به محض این که بوته ها دارای 5 یا 6 برگ شدند، اسفناج ها را برداشت کنید. با سلام دنیا همراه باشید تا آموزش کاشت و پرورش بیبی اسفناج در خانه و باغچه را فرا بگیرید.

پرورش بیبی اسفناج در گلدان داخل منزل

پرورش بیبی اسفناج در داخل منزل

1. بذر اسفناج را از فروشگاههای باغبانی محل خود تهیه کنید

 انواع مختلفی از اسفناج وجود دارد. بعضی انواع بذرها که برای اسفناج کوچک مناسب تر هستند، عبارتند از: Catalina ،Renegade و Bloomsdale. بسته های بذر دستورالعمل های مختلفی برای کاشت دارند که می تواند به شما در پرورش آن نوع خاص از اسفناج کمک کنند. شما همچنین می توانید بذر بیبی اسفناج را به صورت آنلاین خریداری کنید. 

  • هرچند می توانید بذر اسفناج را از بوته های اسفناج برداشت کنید، اما خرید بذرهای تجاری بسیار آسان تر است. این بذرها معمولاً آزمایش شده اند تا بهترین بازده را داشته باشند.

حتما بخوانید: خواص اسفناج برای سلامتی 


برای پرورش بیبی اسفناج، یک گلدان را حداقل به میزان 30 سانتی متر با خاک سرشار از نیتروژن پر کنید

2. یک گلدان را حداقل به میزان 1 فوت (30 سانتی متر) با خاک سرشار از نیتروژن پر کنید

 ریشه های اسفناج حداقل به 30 سانتی متر فضا برای رشد نیاز دارند. گلدان را با خاک نرم و مرطوب سرشار از نیتروژن پر کنید. می توانید از خاک های باغبانی که در فروشگاهها به فروش می رسند بهره بگیرید.

  • شما همچنین می توانید نیتروژن را با استفاده از کود یا کمپوست به خاک اضافه کنید.

برای پرورش بیبی اسفناج، بذرهای گیاه را در عمق 1.3 سانتی متر خاک بکارید

3. بذرهای گیاه را در عمق نیم اینچی (1.3 سانتی متر) خاک بکارید

با انگشت خود حفره کوچکی در خاک ایجاد کرده و سه عدد بذر را در آن بریزید. چندین دسته از بذرها را به همین سبک و فاصله حدود 1 اینچ (2.5 سانتی متر) از یکدیگر در گلدان بکارید.

  • بذرهای اسفناج لازم نیست خیلی عمیق در خاک کاشته شوند. پوشانیدن بذرها با حدود یک چهارم اینچ (0.64 سانتی متر) خاک کفایت میکند.

برای پرورش بیبی اسفناج، بذرها را در دمای 10 تا 24 درجه سانتی گراد و محیط نسبتاً آفتابی نگه دارید

4. بذرها را در دمای حدود 50 تا 75 درجه فارنهایت (10 تا 24 درجه سانتی گراد) و محیط نسبتاً آفتابی نگه دارید

 اسفناج، آب و هوای سرد را ترجیح می دهد. مکانی را در منزل پیدا کنید که دمای در طول شبانه روز در آن محل در بازه بیان شده باشد. حتماً اسفناج ها را حداقل 6 ساعت در روز در معرض نور خورشید قرار دهید.

  • اگر دما همواره به بالاتر از 80 درجه فارنهایت (27 درجه سانتی گراد) برسد، بذرهای تازه جوانه نزده و جوانه ها نیز پژمرده شده و برگهای تازه تولید نخواهند کرد.
  • می توانید از لامپهای رشد گیاهان نیز در صورتی که نمی توانید اسفناج ها را حداقل 6 ساعت در روز در معرض نور خورشید در داخل منزل قرار دهید، استفاده نمایید.

حتما بخوانید: کاشت توت فرنگی در گلدان در خانه


برای پرورش بیبی اسفناج، وقتی بذرها را کاشتید، به آنها آب بدهید و خاک را پس از آن مرطوب نگه دارید

5. وقتی بذرها را کاشتید، به آنها آب بدهید و خاک را پس از آن مرطوب نگه دارید

پس از کاشت، آن قدر به بذرها آب بدهید که رطوبت به طور کامل به آنها برسد. در حالی که بذرها شروع به جوانه زدن نموده و پس از ظاهر شدن جوانه ها، خاک را مرطوب نگه دارید.

  • برای فهمیدن اینکه آیا زمان آبیاری اسفناج ها رسیده است یا خیر، انگشت خود را به اندازه یک بند انگشت در خاک فرو ببرید. اگر احساس کردید که خاک خشک است، بایستی به گلدان آب دهید.

برای پرورش بیبی اسفناج، پس از گذشت 10 الی 14 روز، جوانه های ضعیف تر را از خاک خارج نمایید

6. پس از گذشت 10 الی 14 روز، جوانه های ضعیف تر را از خاک خارج نمایید

بعد از ظاهر شدن جوانه ها، بعضی از آنها به طور طبیعی سریعتر و سالم تر رشد خواهند کرد. قوی ترین جوانه ها پس از گذشت 2 هفته دارای 2 برگ خواهند بود. جوانه های ضعیف تر را از خاک خارج کنید تا تنها جوانه های قوی تر و سالم تر به رشد ادامه دهند.

  • به صورت ایده آل، بایستی بین 4 تا 6 اینج (10 تا 15 سانتی متر) بین جوانه های باقیمانده فاصله باشد. اگر فضا کافی نیست، بایستی بعضی از جوانه ها را به جای دیگری منتقل کنید.

برای پرورش بیبی اسفناج، پس از این که جوانه ها دارای 4 برگ شدند، آنها را به گلدان های مجزا منتقل کنید

7. پس از این که جوانه ها دارای 4 برگ شدند، آنها را به گلدان های مجزا منتقل کنید

برای انتقال یک جوانه، یک گلدان جدید را به آرامی با خاک گلدانی پر کنید. حفره ای در خاک ایجاد کنید. سپس به آرامی جوانه را از گلدان قبلی بیرون بکشید، بدون اینکه به ریشه های آن آسیب زیادی وارد شود. آن را به گلدان جدید منتقل کرده و ریشه ها را با خاک بپوشانید. جوانه ها را آبیاری کنید، به نحوی که خاک کاملاً مرطوب شود.

  • در یک گلدان 12 اینچی (30 سانتی متری) می توانید 1 تا 2 گیاه اسفناج کامل را پرورش دهید. گیاه اسفناج به 6 اینچ (15 سانتی متر) فضا برای رشد کامل نیاز دارد.

حتما بخوانید: پرورش بادام زمینی داخل گلدان در منزل


برای پرورش بیبی اسفناج، یک سوم برگهای اسفناج را از زمان کاشت اولیه هر 40 روز می توانید برداشت نمایید

8. برداشت اسفناج

یک سوم برگهای اسفناج را از زمان کاشت اولیه هر 40 روز می توانید برداشت نمایید. حدود یک ماه بعد از ظاهر شدن جوانه ها، گیاه اسفناج تقریباً رشد کاملی داشته و می توان آن را برداشت کرد. برای تشویق گیاه به رشد برگهای جدید، یک سوم برگهای آن را برداشت کرده و این کار را از برگهای بیرونی گیاه انجام دهید.

  • هرگز بیش از نیمی از برگهای گیاه را به صورت یکجا برداشت نکنید.

کاشت بیبی اسفناج در باغچه بیرونی یا مرزعهکاشت بیبی اسفناج در باغچه بیرونی

1. کاشت اسفناج در باغچه را در اوایل بهار شروع کنید

به محض اینکه خاک به حدی نرم شد که قابل کشت بود، این کار را شروع کنید. شما همچنین می توانید بذرپاشی را در صورتی که در محیطی زندگی می کنید که فصل بهار خنک و طولانی دارد، چندین مرحله تکرار کنید تا در چندین مرحله بتوانید در تابستان و پاییز برداشت محصول داشته باشید.

  • هرچه سریعتر اقدام به کشت اسفناج نمایید، برداشت شما در تابستان و پاییز بهتر خواهد بود.
  • اسفناج می تواند در آب و هواهای مختلفی رشد کند، اما شاید مجبور شوید فصل کاشت آن را بر اساس میانگین دمای محیطی که در آن زندگی می کنید، تغییر دهید. نواحی با سختی USDA (وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا) بین 1 تا 10 برای اسفناج ایده آل می باشند.

حتما بخوانید: چرا باید در خاک باغچه از شکر استفاده کرد؟


برای کاشت بیبی اسفناج، اسفناج را در یک گلدان با ارتفاع 30 سانتی متر یا مستقیماً در خاک باغچه بکارید

2. اسفناج را در یک گلدان با ارتفاع 1 فوت (30 سانتی متر) یا مستقیماً در خاک باغچه بکارید

 خاک نرم به عمق حداقل 1 فوت (30 سانتی متر) محیطی ایده آل را برای رشد اسفناج فراهم می آورد. خاک را در گلدان به خوبی هم بزنید تا نرم و هوادهی شود. اگر بذرها را مستقیماً در خاک می کارید، مطمئن شوید که خاک تا عمق 12 اینچ (30 سانتی متر) نرم شده است.

  • می توانید خاک سرشار از نیتروژن فروشگاههای باغبانی تهیه کرده یا به خاک معمولی کود یا کمپوست اضافه کنید تا میزان نیتروژن آن افزایش یابد.

برای کاشت بیبی اسفناج، اسفناج ها را در آفتاب نسبی قرار دهید

3. اسفناج ها را در آفتاب نسبی قرار دهید

اسفناج برای رشد به حدود 6 ساعت تابش نور آفتاب روزانه نیاز دارد. نقطه ای را در باغچه خود انتخاب کنید که اسفناج ها بیشترین استفاده را از تابش نور خورشید برده و کمی نیز در طول روز در سایه قرار داشته باشند.

  • اگر اسفناج ها را در آب و هوای سرد می کارید، می توانید آنها را در معرض تابش کامل نور خورشید نیز قرار دهید.
  • اگر پیش بینی می کنید که دمای محیط معمولاً بیشتر از 80 درجه فارنهایت (27 درجه سانتی گراد) شود، قرار دادن اسفناج ها در مکانی با سایه بیشتر می تواند آنها را خنک تر و راضی تر نگه دارد. 
  • در روزهای گرم می توانید تا دو بار به اسفناج ها آب دهید تا ریشه های آنها خنک باقی بماند.

برای کاشت بیبی اسفناج، بذرهای اسفناج را به صورت ردیف هایی با فاصله 10 سانتی متر از یکدیگر و در هر ردیف با فاصله 2.5 سانتی متر از یکدیگر بکارید

4. فاصله مناسب برای پرورش اسفناج در باغچه

بذرهای اسفناج را به صورت ردیف هایی با فاصله 4 اینچ (10 سانتی متر) از یکدیگر و در هر ردیف با فاصله یک اینچ (2.5 سانتی متر) از یکدیگر بکارید. بذرها را به صورت دسته های 2 یا 3 تایی و با فاصله 1 اینچ (2.5 سانتی متر) از یکدیگر در خاک بریزید. سپس آنها را با حدود یک چهارم تا یک دوم اینچ (0.64 تا 1.27 سانتی متر) خاک بپوشانید.


حتما بخوانید: آموزش کاشت سیر در گلدان خانگی


برای کاشت بیبی اسفناج، وقتی جوانه ها ظاهر شدند، آنها را وجین کنید

5. وقتی جوانه ها ظاهر شدند، اسفناج را وجین کنید

 بدون شک بعضی از جوانه ها سریعتر و سالم تر از سایرین رشد می کنند. جوانه های ضعیف تر را از خاک خارج کنید. جوانه های سالم تر بعد از گذشت 10 تا 14 روز حدود 2 برگ خواهند داشت. جوانه های ضعیف تر در طول این مدت احتمالاً برگی نداشته و شروع به پژمرده شدن و از بین رفتن خواهند نمود.

  • بین جوانه های قوی تر 4 تا 6 اینچ (10 تا 15 سانتی متر) فاصله در نظر بگیرید.

برای کاشت بیبی اسفناج، پس از گذشت حدود 40 روز، اسفناج ها را برداشت کنید

6. پس از گذشت حدود 40 روز، اسفناج ها را برداشت کنید

اجازه دهید تا اسفناج به حدی رشد کنند که 5 تا 6 برگ داشته باشند. برای برداشت می توانید یا برگها را از ساقه جدا کنید، یا کل ساقه جدا نمایید. اگر تمامی برگها را جدا کنید، گیاه دوباره رشد نخواهد کرد؛ بنابراین بایستی هر حدود 10 روز یکبار بذرپاشی داشته باشید تا بتوانید به طور مداوم محصول برداشت نمایید.

  • در هنگام برداشت برگهای اسفناج کوچک، با ملایمت عمل نمایید. این گیاهان بسیار شکننده بوده و به آسانی آسیب می بینند.
سخن آخر

بیبی اسفناج (اسفناج کوچک) خوشمزه، ترد و سرشار از مواد مغذی است. همچنین کاشت بیبی اسفناج در گلدان یا باغچه و مزرعه بسیار آسان است. گیاه اسفناج می تواند در انواع مختلف آب و هوا رشد کند. بیبی اسفناج سریع رشد کرده و برگهای آن بعد از گذشت حدود 40 روز آماده برداشت می باشد. می توانید نظرات و سوالات خود را در خصوص کاشت اسفناج در خانه با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط:

طرز تهیه اسفناج پلو زعفرانی خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی

بهترین روش پخت اسفناج + طرز نگهداری اسفناج در فریزر
 
 

از
14
رای