گل سنگ یک گیاه آپارتمانی با نام علمی هیپوستس است که در بین عموم مردم با نام گیاه خالی صورتی نیز شناخته می شود. این گیاه به شکل بوته ای رشد می کند و به رنگ های سفید، صورتی، قرمز و سرخابی دیده می شود. زیبایی گیاه در کنار آسان بودن شرایط نگهداری گل سنگ و مراقبت از آن، گل سنگ را به یک گیاه آپارتمانی محبوب تبدیل کرده است. توجه داشته باشید که این گیاه عمر کوتاهی دارد و بعد از گلدهی به دوره استراحت می رود و عمر گیاه تمام می شود. در این مطلب از وب سایت سلام دنیا، درباره شرایط نگهداری گل سنگ و خاک مناسب گل سنگ، روش تکثیر گل سنگ، صحبت کردیم. با ما همراه باشید.
نحوه نگهداری گل سنگ در منزل
گل سنگ نیز مانند سایر گیاهان آپارتمانی نیاز به شرایط خاصی برای نگهداری دارد. شما می توانید با رعایت این موارد تا مدتی از جذابیت این گیاه در منزل بهره ببرید. گل سنگ علاوه بر قابلیت پرورش در فضای باز، می تواند در گلدان یا در کنار گیاهان دیگر به صورت تراریوم کاشته شود. در ادامه می خواهیم شما را با شرایط نگهداری و مراقبت از گلسنگ آشنا کنیم:
1. زمان کاشت گل سنگ
بهترین زمان کاشت بذر گل سنگ در بهار و تابستان است. چنانچه قصد دارید گیاه را در فضای باز پرورش دهید، باید بذرهای این گیاه را در حدود دو هفته قبل از آخرین سرمای بهار بکارید. باید دانه ها را مرطوب نگه دارید تا شروع به جوانه زنی کند، جوانه ها را پس از بیرون از خاک به گلدان منتقل کنید. برای رشد به موقع لازم است نور و رطوبت کافی گیاه را فراهم کنید.
حتما بخوانید: آموزش تصویری کاشت سیب زمینی در گلدان
2. نحوه تکثیر گل سنگ
تکثیر با قلمه روش دیگر برای تکثیر گل سنگ است. برای این کار قلمه ها را در آب قرار دهید تا ریشه بدهد. بهترین زمان تکثیر با قلمه نیز بهار است.
3. خاک مناسب گل سنگ
بستری که برای کشت گل سنگ تهیه می کنید، باید مخلوطی از پیت ماس و پرلیت باشد. غنی ترین خاک، خاک هلندی یا کمپوست است. چنانچه از خاک دیگری استفاده کنید احتمال جوانه زنی و رشد گیاه کاهش می یابد.
4. نور مناسب گل سنگ
بهترین مکان برای نگهداری گل سنگ جایی است که نور زیادی داشته باشد. نور زیاد باعث می شود برگ های گیاه زیبا و شاداب تر بشود. دقت کنید که نور مستقیم برگ ها را خراب می کند و باید گلدان نگهداری گل سنگ را محیطی با نور غیر مستقیم آفتاب قرار دهید. نور کم هم خال های روی برگ ها را از بین می برد.
5. دمای مناسب گل سنگ
دمای مناسب گل سنگ در روز بین 24 تا 29 درجه سانتیگراد و در شب 21 تا 23 درجه سانتیگراد است. دمای پایین و پایین تر از 13 درجه سانتیگراد برای نگهداری و مراقبت از گل سنگ مناسب نیست و لکه های صورتی روی برگ ها با سرما از بین می روند.
6. آبیاری و رطوبت مناسب گل سنگ
گل سنگ گیاهی رطوبت دوست است و نیاز به آب زیادی دارد. آبیاری مورد نیاز گل سنگ در تابستان بیشتر از زمستان است. در طول تابستان باید 3 بار در هفته گیاه را آبیاری کنید ولی در زمستان هفته ای یکبار کافی است. آبیاری بیش از حد و آبیاری با آب سرد باعث زرد شدن و ریختن برگ ها می شود. زمانی اقدام به آب دهی کنید که خاک رویی گلدان گل سنگ کاملاً خشک شده باشد.
سایر نکات در نگهداری و مراقبت از گلسنگ
- هرس گل سنگ: هر از گاهی سر شاخه های گیاه گل سنگ را هرس کنید تا گیاه از پایین تر پر شود. بعلاوه می توانید سرشاخه ها دوباره بکارید.
حتما بخوانید: آموزش کامل کاشت تربچه در گلدان منزل
- کوددهی: در طول فصل رشد استفاده از کودهای مایع رقیق شده برای تقویت گیاه توصیه می شود. کوددهی را در طول 6 ماهه ابتدای سال انجام دهید و آن را هر 14 روز تکرار کنید. به ازای هر یک لیتر آب، یک گرم کود کافی است. کودهای آپارتمانی مثل ازت انتخاب مناسبی نیست و باعث می شود برگ ها به طور یکدست سبز شوند و خال ها از بین برود.
- آفات: از بیماری ها و آفات گل سنگ می توان به شته، مگس سفید و شپشک اشاره کرد. این حشرات باعث ایجاد یک ماده چسبناک روی برگ ها و در نهایت کم رنگ و بد شکل شدن گیاه گل سنگ شود. بیماری قارچی سفیدک پودری، مشکل دیگری است که گیاه به آن دچار می شود و علائم آن بروز لکه های خاکستری یا قهوهای روی برگ ها است. سرما، نور کم و رطوبت بالا این بیماری گل سنگ را شدت می بخشد.
علت پژمرده شدن گل سنگ
علت پژمرده شدن گل سنگ کم آبی و کمبود رطوبت است، زیرا گل سنگ به خشکی حساس است و در صورتی که خاکش خشک شود، سریع پژمرده می شود. در این مواقع گل سنگ از مکانیسم دفاعی خود که همان جمع کردن برگ هایش می باشد، استفاده می کند تا آب کمتری از طریق برگ های خود از دست بدهد. برای پیشگیری از پژمرده شدن گیاه، باید توجه داشته باشید که آبیاری گل سنگ به طور منظم انجام دهید تا رطوبت مورد نیاز گیاه تامین شود.
علت جمع شدن برگ گل سنگ
گیاه گل سنگ به دو علت برگ های خود را جمع می کند. یکی از علت های جمع شدن برگ گل سنگ می تواند ناشی از نور زیاد باشد. در این صورت بهتر است گل سنگ را به جایی که نور کمتری دارد تا از آسیب بیشتر گیاه جلوگیری کنید. علت دوم لوله و جمع شدن بالا، همانطور که در بالا اشاره کردیم، کمبود آب و رطوبت می باشد، که برای رفع این مشکل هم می توانید با آبیاری یا روش های دیگر رطوبت گیاه را تامین کنید.
علت سوختن برگ های گل سنگ
زمانی که گل سنگ در برابر نور مستقیم خورشید قرار بگیرد یا از براق کننده های شیمیایی برای برگ های آن استفاده کنید، می تواند باعث سوختن برگ های گل سنگ شود. علت سوختن نوک برگ گل سنگ هم می تواند کم آبی یا کمبود رطوبت یا به علت قرار گرفتن گل در برابر نور شدید و مستقیم خورشید باشد. با توجه به یکی از این موارد می توانید اقدام لازم را انجام دهید.
سخن آخر
گل سنگ، یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا است که عمر کوتاهی دارد. اگر دوست دارید که گل سنگ در خانه نگهدارید، ما در این مطلب سلام دنیا، شرایط نگهداری گل سنگ، علت سوختن برگ های گل سنگ، علت جمع شدن برگ های گل سنگ و هر آنچه لازم بود که درباره مراقبت از گیاه گل سنگ انجام دهید، بیان کردیم. امیدوارم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. می توانید نظرات و تجربیات خود را در خصوص گیاه گل سنگ با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط
روش کاشت آفتابگردان در خانه و شرایط، نکات پرورش و مراقبت از آن
آموزش کاشت سیر در گلدان خانگی | مراحل پرورش سیر در منزل + نکات