برای داشتن یک کسب و کار غیر انتفاعی ابتدا هدف خود را برای اینکار مشخص نمایید زیرا که اینگونه موسسات برای کسب سود دست به عمل نمی زنند، در این مطلب از سلام دنیا درباره طرح کسب و کار غیر انتفاعی چیست، استفاده و اجزای یک طرح تجاری غیرانتفاعی صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
طرح کسب و کار غیرانتفاعی چیست؟
یک طرح تجاری غیرانتفاعی صرفاً یک نقشه برای یک سازمان غیرانتفاعی است که اهداف سازمان و نحوه برنامه ریزی برای دستیابی به آنها را مشخص می کند. غیر انتفاعی یک نهاد تجاری است که برای هر هدف مشخصی غیر از کسب سود راه اندازی شده است. شایع ترین دلیل برای یک سازمان غیر انتفاعی کار خیریه است.
حتما بخوانید: بیزینس کوچینگ چیست
اگرچه تفاوت های قابل توجهی بین یک شرکت انتفاعی و غیر انتفاعی وجود دارد، بسیاری از مقررات مشابه اعمال می شود. در واقع سازمان های غیرانتفاعی مانند هر کسب و کار دیگری به برنامه ریزی دقیق و ساختاریافته نیاز دارند. یکی از وظایف اصلی یک استارتاپ غیرانتفاعی مستلزم توسعه یک طرح تجاری است. این مرور کلی توضیح میدهد که چرا سازمانهای غیرانتفاعی باید برنامههای تجاری را تدوین کنند و عناصر مورد نیاز در چنین طرحی را شامل میشود.
استفاده از طرح کسب و کار غیر انتفاعی
صاحبان موسسات غیر انتفاعی به دلایل زیر نیاز به طرح های تجاری دارند:
- متقاعد کردن بنیادهای بزرگ برای تامین مالی پروژه های خود
- استخدام اعضای هیئت مدیره که می توانند به آنها کمک کنند تا ایده روشن تری از آنچه که به آن متعهد هستند به دست آورند
- عمل به عنوان قطب نما برای کل سازمان غیرانتفاعی - برای جلوگیری از گمراه شدن یا خارج شدن از مسیر اصلی بازیکنان کلیدی
- هنگام درخواست وام های تجاری ، به خصوص اگر سازمان غیرانتفاعی برنامه هایی برای راه اندازی فروشگاه، رستوران، فروشگاه هدیه یا سرمایه گذاری دیگری داشته باشد که می تواند به تأمین مالی برنامه های آن کمک کند.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که طرح کسب و کار سفت و سخت نیست. باید به گونه ای ایجاد شود که فضایی برای تغییرات تطبیقی باقی بگذارد. به این ترتیب، مالکان غیرانتفاعی می توانند برنامه های خود را با رشد سازمان تنظیم کنند.
اجزای یک طرح تجاری غیر انتفاعی
یک سازمان غیرانتفاعی می تواند در طول عمر خود از طرح کسب و کار استفاده کند و هر زمان که لازم باشد تغییراتی در آن ایجاد کند. برای یک استارتاپ غیر انتفاعی، طرح کسب و کار در مقایسه با طرح کسب و کار غیر انتفاعی بالغ تر می تواند بسیار کوتاه باشد. این طرح ممکن است بسته به سازمان خاص متفاوت باشد، با این حال، چند مورد وجود دارد که باید در هر طرح تجاری غیرانتفاعی گنجانده شود.
حتما بخوانید: چگونه کسب و کار خود را در گوگل مپ ثبت کنیم
1. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: خلاصه اجرایی
خلاصه اجرایی خلاصه مختصری از مطالب ذکر شده در طرح تجاری است. ترفند در اینجا ارائه یک خلاصه جالب است که خواننده را به اندازه کافی درگیر می کند تا کل طرح را طی کند. در این بخش، مالک غیرانتفاعی میتواند مأموریت سازمان ، پیشینه کوتاهی از چگونگی و چرایی راهاندازی و نقاط قوت منحصربهفرد آن را شرح دهد. او همچنین می تواند محصولات، خدمات و برنامه های غیرانتفاعی را تشریح کند. علاوه بر این، مالک باید برنامه های بازاریابی و مالی سازمان را نیز لحاظ کند.
2. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: ساختار سازمانی
در این بخش، مالک صرفاً باید توضیح دهد که چگونه سازمان غیرانتفاعی تشکیل شده است، از هیئت مدیره تا کارکنان اجرایی. او همچنین باید شرکتهای تابعه (در صورت وجود)، اهداف، استراتژیها در مورد چگونگی افزایش مقیاس، و چند روند در این حوزه غیرانتفاعی خاص را برجسته کند.
3. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: محصولات، برنامه ها یا خدمات ارائه شده
محصولات و خدماتی که در خلاصه اجرایی فهرست شده بودند اکنون به صورت جامع تری در این بخش توضیح داده شده اند. همچنین فرد باید ویژگیهای منحصربهفردی مانند روشهای تحویل، منابع محصولات، مزایای محصولات و خدمات غیرانتفاعی و همچنین برنامههای توسعه آتی را در خود داشته باشد. این بخش همچنین باید اطلاعات مربوط به هرگونه حق چاپ یا حق اختراع را که سازمان غیرانتفاعی دارد ارائه کند.
4. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: طرح بازاریابی
بازار هدف یا مخاطبان برنامه های غیرانتفاعی چیست؟ سازمان غیرانتفاعی چگونه قصد دسترسی به این افراد را دارد؟ هدف سازمان غیرانتفاعی خدمت به چه حوزه هایی است؟ طرح بازاریابی باید پاسخ های دقیقی به این سوالات ارائه دهد. به عنوان مثال، مالک باید رقبای غیرانتفاعی خود و همچنین سایر غیرانتفاعیهایی را که ممکن است همکاران بالقوه باشند، مشخص کند.
5. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: برنامه عملیاتی
تحت این بخش، مالک سعی خواهد کرد به سوالاتی مانند: چگونه سازمان غیرانتفاعی محصولات یا خدمات خود را ارائه می دهد پاسخ دهد؟ محل تاسیسات اصلی آن چیست؟ آیا سازمان غیرانتفاعی به تجهیزات یا موجودی نیاز دارد؟ اساساً، فرد باید استراتژی های دقیقی را که قصد دارد برای حفظ عملیات استفاده کند، توضیح دهد. این بخش همچنین تأثیر برنامهها و خدمات غیرانتفاعی را بر مشتریان و در کل جامعه پوشش میدهد.
6. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: تیم مدیریت و سازمانی
این بخش نام و مشخصات کارکنان تیم مدیریت را پوشش می دهد. همچنین فهرستی از اعضای هیئت مدیره و زمینه های تخصصی مربوط به آنها را شامل می شود. ساده ترین راه برای توضیح تیم مدیریت غیرانتفاعی استفاده از نمودار سازمانی است .
نمودار تمام کارکنان غیرانتفاعی و نقش هایی که در سازمان ایفا می کنند را نشان می دهد. نکته دیگری که باید در این بخش گنجانده شود، ارزیابی سازمان غیرانتفاعی از نیازهای کارکنان فعلی و آتی خود است. هنگامی که سازمان رشد کرد، ممکن است نیاز به استخدام چندین داوطلب، یک متخصص فناوری اطلاعات، حسابداران و غیره داشته باشد.
7. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: جمع کردن سرمایه
سرمایه گذاری یکی دیگر از عناصری است که نباید در طرح تجاری یک سازمان غیرانتفاعی کنار گذاشته شود. این قسمتی است که مالک تمام وام های معوق، بدهی ها، اوراق قرضه و موقوفات غیرانتفاعی را فهرست می کند. موقوفات به کمک های دولتی یا خصوصی اطلاق می شود که مؤسسه غیر انتفاعی دریافت کرده یا درخواست داده است.
حتما بخوانید: 32 ایده پولساز اثبات شده برای کسب درآمد سریع با سرمایه کم
8. از اجزای طرح تجاری غیر انتفاعی: ضمیمه
در پیوست، مالک باید رزومه کارکنان کلیدی، فهرستی از اعضای هیئت مدیره، نمودارهای مربوطه، مواد تبلیغاتی، بیانیههای ماموریت و چشمانداز، و گزارش سالانه را در صورتی که غیرانتفاعی نیست، درج کند.
سخن آخر
سازمان های غیر انتفاعی مانند هر شرکت دیگری باید به طور موثر مدیریت شوند. بهترین راه برای رسیدن به این هدف، تدوین یک طرح تجاری است. یک طرح تجاری غیرانتفاعی به عنوان یک نقشه راه یا قطب نما برای کل سازمان عمل می کند. به بیان ساده، اهداف و مقاصد غیر انتفاعی، ساختار سازمانی، برنامه های بازاریابی، مالی و عملیاتی آن و همچنین محصولات یا خدمات ارائه شده توسط سازمان را مشخص می کند.