بیزینس کوچینگ به روشی رایج و مهم برای مدیر عاملان و صاحبان مشاغلی که قصد دارند خود و شرکت هایشان را ارتقا دهند، تبدیل شده است. در حال حاضر، عده زیادی از رهبران موفق در زمینه بیزینس درک درستی از بیزینس کوچینگ ندارند. به طور خلاصه، بیزینس کوچینگ نوعی رابطه مشترک بین صاحب و یا مدیر عامل یک بیزینس و یک مربی (کوچ) حرفه ای - که هدف آن توسعه استراتژیک یک کسب و کار موفق است - می باشد. در این مطلب سلام دنیا، ما به تعریفی جامع از بیزینس کوچینگ چیست، وظایف مربی کسب و کار و ویژگی های بیزینس کوچینگ، پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
بیزینس کوچینگ چیست
بیزینس کوچینگ نوعی رابطه مشترک بین صاحب و یا مدیر عامل یک بیزینس و یک مربی (کوچ) حرفه ای - که هدف آن توسعه استراتژیک یک کسب و کار موفق است.
کار اصلی بیزینس کوچینگ چیست؟
نقش اصلی کوچ این است که به شما در زمینه طراحی چشم اندازی برای کسب و کار خود کمک کند. این چشم انداز ها با ارزش های شما و اهدافی که برای زندگی خود تا کنون داشته اید هماهنگ می باشند. کوچ - با در دست داشتن این جنبه از چشم انداز - راهنمایی، پشتیبانی و مسئولیت پذیری لازم برای تعیین و حرکت در اهداف را در اختیار شما قرار می دهد. کوچ به شما این امکان را می دهد که بیزینس خود را از جایی که در واقع می باشد به جایی که می خواهید ببرید.
حتما بخوانید: چگونه بازاریاب موفقی باشیم
بیزینس کوچینگ به انگلیسی
بیزینس کوچینگ به انگلیسی (business-coaching) است.
دلیل نیاز ما به بیزینس کوچینگ چیست؟
استخدام کردن یک بیزینس کوچ به معنای استخدام یک مشاور کم توان و یا یک مشاور خاص صنعت نمی باشد. انتخاب و اعتماد به یک بیزینس کوچ میتواند کاری سختی باشد، چرا که افراد زیادی وجود دارند که خود را به عنوان یک شخص در زمینه بیزینس کوچ که هیچ گونه اعتبار حرفه ای یا انجمن واقعی ندارند، معرفی می کنند.
کار کردن با یک کوچ یک تعامل عمیقا شخصی می باشد. از سال 1977، یعنی از زمانی که مایکل ای گربر، بیزینس کوچ مدرن را تأسیس کرد، ما به ده ها هزار مالک کمک کرده ایم تا کسب و کار خود را با رویکرد منحصر به فرد و اثبات شده خود تغییر دهند. ما به شخصه می دانیم که چه چیزهایی در این زمینه لازم می باشند.
- مشارکت قابل اعتماد
- نقشه راه استراتژیک که برای سیستماتیک کردن هر حوزه از تجارت شما کار می کند
انتظارات لازم از تجربه یک بیزینس کوچ (وظایف مربی کسب و کار)
1. انتظارات لازم از تجربه یک بیزینس کوچ: مشارکت قابل اعتماد
بیزینس کوچینگ مشاوره و یا یک راهی برای درمان نمی باشد. یکی از تصورات غلط رایج درباره یک بیزینس کوچ این است که او شبیه به یک مشاور عمل می کند و کار توسعه کسب و کار را برای شما انجام می دهند. اصلاً این طور نیست. کوچ به تعیین جهت، ارائه بازخورد، ابزار، راهنمایی و دیدگاه شما کمک می کند و یک عامل برای مسئولیت پذیری و کمک به تمرکز بهتر شما بر روی اهدافتان می باشد.
کوچ کیست
یک بیزینس کوچ خوب همیشه به شما درباره این که چه کاری را انجام دهید، نمی گوید. یک بیزینس کوچ کسی است که توانایی تشخیص مسائل خاص و سیستماتیک در بیزینس شما را دارد و میداند که برای رسیدن به نتایج واقعی شما باید راهحلها را خودتان پیادهسازی کنید. او کسی است که شما می توانید به او اعتماد کنید.
حتما بخوانید: 11 دلیل عدم موفقیت در بازاریابی
شنونده ای خوب و باهوش بودن در زمینه بیزینس از ویژگی های کلیدی هر کوچی می باشد. آنها نمی توانند به شما کمک کنند، مگر اینکه دریابند چه چیزی یک بیزینس خوب را خوب و یک بیزینس عالی را عالی می کند. برای اینکه آن ها واقعاً به عنوان یک شریک برای شما محسوب شوند و بفهمند که چرا شما در وهله اول وارد بیزینس شدید، باید به مردم اهمیت دهند و شما را بشناسند.
2. انتظارات لازم از تجربه یک بیزینس کوچ: صبور بودن
درست است که وظیفه یک کوچ کمک به شما در مشخص کردن اتفاقاتی که باید در آینده بیفتد است، اما خب با این حال آنها منتظر می مانند تا شما این اقدامات را خود انجام دهید. نکته لازم به ذکر این است که آن ها شما را به سمت هدف هل می دهند و به شما فشار لازم را وارد می کنند. یک کوچ با یک قانون زندگی می کند: شما در حال حاضر عنصر اساسی برای متحول کردن بیزینس خود - توانایی تغییر نحوه ارتباط خود با آن - را دارید.
3. انتظارات لازم از تجربه یک بیزینس کوچ: کنجکاوی و شجاعت
یک کوچ به همان اندازه ای که صبور است باید از کنجکاوی و شجاعت هم برخوردار باشد. آنها از کنجکاوی خود استفاده می کنند تا به هر گوشه از بیزینس شما نگاه کنند و با این کار علت اصلی ثابت و یا راکد ماندن چیزها را شناسایی کنند.
یک کوچ سوالات درست را در لحظات مناسب می پرسد – کاری که فقط در صورت داشتن آموزش و تجربه لازم می تواند صورت پذیرد. یک بیزینس کوچ همیشه شجاعت لازم برای صادق بودن با شما را دارد. آنها میدانند که شما باید حقیقت را بشنوید (حتی اگر به مزاج شما خوش نیاید) و قبل از اینکه وارد عملی شوید، کمی مکث و فکر کنید.
اگر بیزینس کوچ شما بتواند همه ی این عناصر کاری را با هم ترکیب کند، شما قطعاً رهبر بهتری در آینده خواهید شد. شما تاثیر همه ی این کار ها – در روشی که کسب و کار شما شروع به تثبیت، رشد و نزدیک شدن به چشم انداز شما می کند - را در بیزینس خود، حضور کارکنان خود در محل کار و حفظ مشتری و نحوه تغییر کارتان خواهید دید.
4. انتظارات لازم از تجربه یک بیزینس کوچ: یک نقشه راه روشن
هدف شما از طریق بیزینس کوچینگ، ایجاد یک بیزینس موفق و با هدف می باشد. برای انجام این کار، شما به یک برنامه ساختاریافته که آن را دنبال کنید نیاز دارید. اگر که کوچ شما برنامه ای را برای چگونگی کمک به شما در ایجاد هر یک از سیستم ها و استراتژی هایی که شما و بیزینس تان نیاز دارید - و ترتیبی که باید آنها را توسعه دهید - ارائه نمی دهد، احتمالاً شکاف های سیستمی مهمی در بیزینس خود به وجود خواهید آورد. یک کوچ خوب همیشه در دست خود یک برنامه اثبات شده را که پشت آن ایستاده و آماده اجرای آن است، دارد.
حتما بخوانید: 15 خصوصیت رفتاری رهبران خوب برای موفقیت در کار
5. انتظارات لازم از تجربه یک بیزینس کوچ: تمرکز بر توانمندسازی و استقلال
در EMyth، ما به کوچینگ از طریق ضرب المثل نگاه می کنیم: به یک مرد ماهی بدهید تا آن را یک روزه بخورد. به یک مرد ماهیگیری را بیاموز تا یک عمر غذا بخورد. یک بیزینس کوچ می داند که شما با گذشت زمان، خیلی کمتر از قبل (کمتر و کمتر) به او نیاز خواهید داشت. هدف یک بیزینس کوچ این است که ابزارهای مناسب را در اختیار شما قرار دهد تا تئوری را در عمل به کار ببرید.
آن ها به شما نشان می دهند که چگونه به زودی آنچه را که تا امروز برای انجام به کمک آنها نیاز داشتید، برای خود انجام دهید - مهارت هایی برای تشخیص نیازهای بعدی بیزینس شما. مانند هر رابطه حمایتی خوب، کمی پارادوکس هم در این رابطه وجود دارد: آن ها هرچه بیشتر به شما کمک کنند، شما کمتر به آنها نیاز خواهید داشت. یک کوچ این را می داند و تظاهر به این که رابطه مالی خود را با شما دست نخورده نگه دارد، نمی کند. پیدا کردن یک کوچ فرآیندی بسیار ذهنی می باشد که به عوامل متعدد و همسو بودن آن با اولویت های شما بستگی دارد.
ویژگیهای حرفهای یک بیزینس کوچ
- تجربه، سطح مهارت و آموزش
- رویکرد و فلسفه
- گواهی/مدرک (ها) (یا عدم وجود آن)
- برنامه، برنامه درسی یا روشی که آنها استفاده می کنند
همه ی این نکات و ویژگی ها در هنگام انتخاب یک بیزینس کوچ مهم به شمار می آیند. اگر که آماده کار با یک کوچ هستید، ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. اگر از قبل یک بیزینس کوچ دارید و نمیدانید که آیا آنها برای شما شخصی مناسب هستند یا نه، این سؤالات را از خود بپرسید:
حتما بخوانید: انواع بازاریابی اینترنتی کدام است
- آیا آنها شما را در جایی که هستید ملاقات می کنند؟
- آنها برای جشن گرفتن موفقیت با شما وقت می گذارند، اما خب اگر مشکلی هم پیش بیاید در کنار شما می مانند؟
- آیا آنها می دانند که مسیر و هدف شما چه چیزی می باشد؟
- آیا آنها از نقشه هایی اثبات شده برای پرسیدن سؤالات مناسب در بیزینس شما در مرحله خاصی که در آن هستید استفاده می کنند؟ هرگز این تصور را با خود نکنید که آنها فقط به این دلیل که کلمه کوچ را در کارت ویزیت خود دارند، یک برنامه واقعی یا آموزش قانونی هم داشته اند.
- آیا آنها می توانند یک چشم انداز بلند مدت را داشته باشند؟
- آیا آنها می توانند به شما برای برطرف کردن مشکلاتی که امروز در تجارت شما وجود دارد کمک کنند؟
- آیا آنها متوجه الگوها و روندهای کاری شما می شوند و یا تنها به ناامیدی های روزانه شما واکنش نشان می دهند؟شما به یک مشاوره عاقلانه نیاز دارید، نه فقط راه حل های سریع.
- آیا آنها شما را بیشتر کنجکاو می کنند؟ طرز تفکر آنها در مورد چیزها باید مسری باشد. شما باید خودتان را در حال پرسیدن انواع سوالاتی که از شما می پرسند، پیدا کنید.
- آیا آنها معنی واقعی بیزینس کوچ را می دانند؟ حتماً مراقب مشاوران مبدل و درمانگران آماتور بدون آموزش یا تجربه واقعی برای راهنمایی باشید.
- آیا آنها واقعاً شما را مسئول می دانند؟ آنها حتماً باید در صورت عدم حضور شما و انجام کار برای ایجاد تغییر واقعی با شما تماس بگیرند.
- آیا آنها در پشت لغت ها، فهرست ها و یا ترفند های خود پنهان می شوند؟
سخن آخر
یک بیزینس کوچ فردی قابل اعتماد می باشد که واقعاً به موفقیت شما و موفقیت بیزینسی شما اهمیت می دهد. آنها می دانند که این دو به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط و وصل می باشند. شراکت شما با یک بیزینس کوچ، شراکتی دو سر سود می باشد. اگر می خواهید که ببینید تجربه کار با یک بیزینس کوچ چگونه است، یک جلسه کوچینگ رایگان را با ما برنامهریزی کنید.