اهمیت عزت نفس کودکان چیست و راه های افزایش آن

اهمیت عزت نفس کودکان چیست و راه های افزایش آن عزت نفس به کودکان اعتماد به نفس می دهد. به همین دلیل است که عزت نفس می تواند بخش مهمی از رشد کودک باشد. با اهمیت عزت نفس در کودکان و راه های تقویت و افزایش عزت نفس کودکان و نوزادان در سلام دنیا آشنا شوید.

عزت نفس به کودکان اعتماد به نفس می دهد. روابط گرم و محبت آمیز پایه و اساس عزت نفس کودکان است زیرا باعث می شود کودکان احساس ارزشمندی کنند. درباره اهمیت عزت نفس در کودکان و راه های افزایش و تقویت عزت نفس کودکان و نوزادان را در این مقاله سلام دنیا بیاموزید.

عزت نفس چیست

عزت نفس یعنی دوست داشتن خود، احساس ارزشمند بودن، باور به خود و دانستن کارهایی که به خوبی انجام می دهید.

اهمیت عزت نفس در کودکان 

عزت نفس به کودکان اعتماد به نفس می دهد:

  • چیزهای جدید را امتحان کنند و زمانی که هیچ چیز طبق برنامه پیش نرفت دوباره تلاش کنند
  • کارهایی را انجام دهند که ممکن است از آنها لذت نبرند یا در حالت عادی در آنها خوب نباشند،
  • در واقع به جای اجتناب از آنها با چالش ها روبرو شوند.

هنگامی که کودکان چیزهای جدید را امتحان می کنند، با چالش ها روبرو می شوند و به عقب برمی گردند، یاد می گیرند و رشد می کنند. به همین دلیل است که عزت نفس می تواند بخش مهمی از رشد کودک باشد.

روابط گرم و محبت آمیز پایه و اساس عزت نفس کودکان است زیرا باعث می شود کودکان احساس ارزشمندی کنند. روابط بر اساس بسیاری از تعاملات پاسخگو و مراقبت، با فرزند شما ساخته می شود. تشریفات خانوادگی نیز مهم هستند، زیرا روابط خانوادگی شما را ایجاد می کنند و به کودک شما احساس تعلق می دهند.

اهمیت عزت نفس در کودکان

روش افزایش عزت نفس در نوزادان

نوزادان تازه متولد شده و نوزادان بسیار جوان واقعاً عزت نفس ندارند. این به این دلیل است که آنها هنوز خود را شخص خودشان نمی دانند. اما همچنان می‌توانید پایه‌های عزت نفس سالم را با موارد زیر بنا کنید:

  • به آرامی از کودک خود مراقبت کنید
  • وقتی کودک شما گریه می کند پاسخ مناسب دهید
  • مثلا نوازش و لبخند فراوان.
  • این تعاملات گرم به کودک شما می گوید که دوست داشتنی است.

حتما بخوانید: ویژگی های افراد با عزت نفس بالا چیست


روش افزایش عزت نفس در کودکان نوپا

کودکان نوپا شروع به ایجاد درک درستی از خود، آنچه می توانند انجام دهند، و آنچه آنها را به آن چه که هستند می سازد میکنند. در اینجا روش هایی وجود دارد که می توانید عزت نفس کودک نوپای خود را تقویت کنید:

به فرزندتان اجازه دهید بین گزینه‌های ایمن و مناسب برای کودکان تصمیم بگیرد، مثلاً با کدام اسباب‌بازی بازی کند یا روی نان تست خود مربا یا سبزی داشته باشد. این به کودکان نوپا حس کنترل هیجان انگیزی می دهد که به رشد اعتماد به نفس و احساس خود کمک می کند.

به فرزندتان این فرصت را بدهید که «نه» بگوید. کودکان نوپا باید خود را اثبات کنند و یاد بگیرند که تصمیمات عواقبی دارد. به عنوان مثال، اگر فرزندتان وقتی از او می‌خواهید کت بپوشد، جواب منفی می‌دهد، اشکالی ندارد. سرماخوردگی به آنها آسیبی جدی نمی رساند.

اجازه دهید فرزندتان محیط خود را کشف کند، اما در صورت نیاز برای پاسخ دادن به او آماده باشید. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است مجذوب یک مورچه شود اما وقتی مورچه روی پایش می خزد، می ترسد. فرزندتان به شما نیاز دارد که به او بگویید مشکلی ندارد.

کودک خود را در موقعیت های اجتماعی پیچیده آموزش دهید. کودکان نوپا ممکن است برایشان سخت باشد که به اشتراک بگذارند و نوبت را رعایت کنند، زیرا در حال یادگیری هستند که چه کسی هستند و چه چیزی مال آن ها است. بنابراین می توانید بگویید: "اکنون نوبت من است که بلوک قرمز را داشته باشم." اشتراک گذاری عالی - آفرین!'

راه های افزایش عزت نفس در کودکان پیش دبستانی

در این سن، کودکان پیش دبستانی اغلب دوست دارند خود را با دیگران مقایسه کنند و از خود می پرسند که آیا در هر کاری که انجام می دهند بزرگترین، سریع ترین یا بهترین هستند. شما می توانید نقش مهمی در پرورش عزت نفس فرزندتان داشته باشید و به فرزندتان کمک کنید برای خودش ارزش قائل شود.

به کودک خود بازخورد متعادل بدهید:  این به معنای تمجید از فرزند شما برای انجام بهترینشان در یک کار یا تلاش برای چیز جدیدی است - نه به خاطر "بهترین از بقیه" بودن. آنها را تشویق می کند که از موفقیت های دیگران نیز قدردانی کنند. به عنوان مثال، "آفرین برای مسابقه دادن و انجام بهترین تلاش خود - من به شما افتخار می کنم." بیایید برنده شدن سون را تبریک بگوییم.

راه های افزایش عزت نفس در کودکان پیش دبستانی

توضیح دهید که از دست دادن بخشی از زندگی است. قبل از اینکه بپرسید «برنده شدی؟» سؤالاتی مانند «آیا امتحانش را خوب انجام دادید؟» یا «آیا به شما خوش گذشت؟» این به فرزندتان نشان می‌دهد که بدون در نظر گرفتن برد یا باخت برای او ارزش قائل هستید – تشویقشان میکنید.


حتما بخوانید: چگونه عزت نفس کودک را بالا ببریم


بازی هایی برای افزایش عزت نفس کودکان

با بازی های ساده رومیزی یا کارت بازی کنید. بازی های نوبتی مانند اینها به کودک شما کمک می کند تا یاد بگیرد که چگونه با دیگران بازی کند و با دیگران کنار بیاید. این می تواند به کودک شما مهارت و اعتماد به نفس در موقعیت های اجتماعی بدهد.

فرزندتان را تشویق کنید تا در کارهای خانه به شما کمک کند - مثلاً میز را بچینید یا لباس های شسته شده را کنار بگذارد. این به کودک شما نشان می دهد که شما به او اعتماد دارید و مسئولیت پذیر است و این به کودک شما کمک می کند تا احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد.

به چیزهایی که به فرزندتان علاقه دارد علاقه نشان دهید. به عنوان مثال، می توانید برای امانت گرفتن کتاب در مورد موضوع مورد علاقه فرزندتان به کتابخانه مراجعه کنید. یا وقت خود را با هم بگذرانید، به انجام پازل، لگد زدن به توپ - یا هر چیزی که فرزندتان از آن لذت می برد.

وعده های غذایی خانوادگی می تواند راهی ساده اما مهم برای تقویت حس ارزش و تعلق به کودکان در تمام سنین باشد. این به این دلیل است که همه بچه ها می توانند در یک وعده غذایی خانوادگی مشارکت کنند - برای مثال، با چیدن میز، شستن سبزیجات، درست کردن سالاد و ... . وعده های غذایی خانوادگی همچنین می تواند به همه این فرصت را بدهد که در مورد چیزهایی که برایشان مهم است صحبت کنند.

راه های بالا بردن عزت نفس در کودکان دبستانی

در مدرسه، کودکان ممکن است خود را با دوستان و همکلاسی های خود مقایسه کنند. در این سن، عزت نفس به چیزهای زیادی مربوط می شود - از جمله اینکه بچه ها چقدر خوب یاد می گیرند، چگونه به نظر می رسند، چگونه ورزش میکنند و چقدر راحت دوست پیدا می کنند.

به نظر می‌رسد که چالش‌های مدرسه باعث کاهش عزت نفس کودک شما می‌شود، زیرا ممکن است فرزند شما برای اولین بار نسبت به دیگران احساس توانایی کمتری داشته باشد. اما این به آن‌ها کمک می‌کند تا یاد بگیرند که برای دوست داشته شدن، ارزشمند شدن و توانا بودن، نیازی به کامل بودن در همه چیز ندارند.

در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید به آنها کمک کنید:

  • در پایان روز مدرسه محبت و نوازش بیشتری به او بدهید.
  • روی تلاشی که فرزندتان انجام می دهد و شهامتی که برای امتحان کردن چیزهای جدید یا دشوار نیاز دارد تمرکز کنید. به عنوان مثال، "می دانم که شما نگران رقصیدن در کنسرت بودید، اما خیلی شجاع بودید که آن را کنار بگذارید".
  • فرزندتان را تشویق کنید زمانی که برای اولین بار همه چیز طبق برنامه پیش نمی رود دوباره تلاش کند. می توانید بگویید: "برو، دوباره امتحانش کن - من معتقدم که می توانی آن را انجام دهی". این همچنین انعطاف پذیری فرزند شما را افزایش می دهد.
  • در موقعیت‌های اجتماعی دشوار به فرزندتان آموزش دهید - به عنوان مثال، "زمانی که می‌خواهید به آن بپیوندید سعی کنید لبخند بزرگی بزنید. اگر شاد به نظر می‌رسید، مردم می‌خواهند با شما بازی کنند". می توانید ابتدا این موقعیت ها را با فرزندتان نقش آفرینی کنید.
  • با صحبت با معلم برای اطلاع از وضعیت فرزندتان، رابطه خوبی بین مدرسه و خانه ایجاد کنید. همچنین خوب است در صورت امکان در زندگی مدرسه شرکت کنید و به تکالیف مدرسه و تکالیف فرزندتان علاقه نشان دهید.
سخن آخر

ارتباط با سایر افرادی که به آنها اهمیت می دهند برای عزت نفس کودکان مهم است. این کمک می کند تا احساس خود را نسبت به اینکه چه کسی هستند تقویت کنند. می‌توانید فرزندتان را تشویق کنید که پدربزرگ و مادربزرگ، خاله، عمو و عموهایش را ببیند، اگر این برای خانواده‌تان مفید است. یا می توانید در یک جامعه مذهبی محلی، باشگاه ورزشی یا خدمات اجتماعی شرکت کنید.


مقالات مرتبط:

اعتماد به نفس و عزت نفس چه تفاوتی دارند

چگونه خود را دوست بداریم؟

از
3
رای