آموزش تصویری روش های صحیح تربیت و اهلی کردن خرگوش

آموزش تصویری روش های صحیح تربیت و اهلی کردن خرگوش اکثر خرگوش ها با گذشت زمان و با صبر و درک، رام می شوند. فقط کافی است تا اجازه دهید خرگوش به تدریج شما را بشناسد. یکی از راه های سریع تر رام کردن خرگوش این است که تا زمان غذا خوردن خرگوش صبر کنید.

خرگوش ها می توانند موجودات بسیار تهاجمی باشند، که وقتی منتظر یک حیوان خانگی زیبا و بغل کردنی هستید، می تواند شوکه کننده باشد. با این وجود، اکثر خرگوش ها با گذشت زمان و با صبر و درک، رام می شوند. فقط کافی است تا اجازه دهید خرگوش به تدریج شما را بشناسد و به او بیاموزید تا با چیزهای خوب برای شما همراه باشد (نوازش کردن و رفتار کردن).

روش های اهلی (رام) کردن خرگوش

الف: کاری کنید که خرگوش به شما عادت کند

1. آماده باشید

خصوصا اگر یک خرگوش شرور دارید، ممکن است نیاز باشد تا در ابتدا احتیاط کنید. ممکن است نیاز باشد تا در هنگام تماس با خرگوش، از لباس و دستکش برای محافظت از خودتان در برابر گاز گرفتن استفاده کنید. در صورت نیاز به احتیاط، باید بتوانید آن را تشخیص دهید. به عنوان مثال، اگر هر بار که به نزدیکی خرگوش می روید، تلاش می کند تا شما را گاز بگیرد، این نشانه خوبی است که باید از خودتان محافظت کنید.

راه های وابسته کردن خرگوش به خود

2. در قفس با او صحبت کنید

اگر قفس به اندازه کافی بزرگ است، با گذران وقت در نزدیکی قفس یا در داخل قفس او شروع کنید. در قفس را باز کرده، و اگر به اندازه کافی برای وارد شدن شما بزرگ نیست، نزدیک به ورودی در قفس بنشینید. اجازه دهید تا خرگوش جلو آمده و شما را بو کند. اجازه دهید تا با شما زمان سپری کرده تا فرصت شناختن شما را داشته باشد.

  • اگر خرگوش خجالتی است، می توانید دراز کشیدن را در نظر بگیرید. اگر بالای سر خرگوش خم شوید، او احتمالا شما را به عنوان شکارچی در نظر می گیرد.
  • با این وجود، اگر خرگوش به سمت شما خیز برداشته و سعی می کند تا گاز بگیرد، ممکن است نخواهید که دراز بکشید.

چه کار کنیم تا خرگوش به ما عادت کند

3. مراقب نشانه های بصری باشید

گاهی اوقات، نیاز است تا منتظر شروع حرکت از او باشید. خرگوش ها نیز مانند گربه ها هستند، یعنی اینکه بهتر است صبر کنید تا این حیوانات بخواهند که به آنها توجه کنید. یکی از راه هایی که خرگوش می خواهد به او توجه کنید، این است که گوشه قفس دراز می کشد. اگر متوجه این رفتار شده اید، می توانید سعی کنید که از طریق میله ها و با استفاده از انگشتان، سر خرگوش را نوازش کنید، همانطور که به شما نزدیک تر می شود، با آرامی و ملایمت با او صحبت کنید.

چگونه متوجه زبان خرگوش شویم

4. اجازه دهید تا بیرون از قفس در اطراف شما باشد

در یک اتاق مناسب برای خرگوش، اجازه دهید تا بیرون از قفس باشد. بر روی سطح زمین و جایی هم سطح با خرگوش بنشینید. این فرصت را به او بدهید تا در مورد شما کنجکاو شود. با نزدیک شدن خرگوش به شما و خرخر کردن، یک غذای خاص را برای او آماده کنید. هر بار که خرگوش نزدیک شما بر می گردد، یک غذای دیگر برای او آماده کنید. به این شکل، خرگوش شما را با دادن غذای خوب می شناسد.

  • فقط برای چندین مرتبه اول لازم است که از غذا برای نزدیک شدن خرگوش استفاده کنید. پس از آن، از غذای مخصوص خرگوش به صورت روزانه استفاده کنید.
  • همچنین می توانید از سبزیجات مورد علاقه خرگوش استفاده کنید. این خرگوش باید سبزیجاتی با برگ سبز بخورد، پس این روش خوبی برای شروع است، سبزیجاتی مانند جعفری، کاهو با برگ سبز یا قرمز، سبزی چغندر (برگ چغندر)، کلم بوک چوی، سبزی خردل یا کولارد سبز. همچنین می توانید از مقادیر کمی میوه مانند توت فرنگی، گلابی یا پرتقال استفاده کنید (پرتقال بدون پوست).
  • برای اتاقی که خرگوش در آن قرار دارد، باید همه بندهای محکم (لوله پلاستیکی) را پنهان کرده و یا به دور از دسترس خرگوش قرار دهید. همچنین باید هر گونه گیاهی که برای خرگوش ها سمی است را از اتاق خارج کرده، به عنوان مثال، برخی از گیاهان سمی برای خرگوش ها شامل: نرگس زرد، زنبق، برگ های گوجه فرنگی و گیاه دارواش است. همچنین ممکن است نیاز به مسدود کردن مکان هایی باشد که خرگوش تمایل به جویدن آنها دارد مانند مسدود کردن سنگ قرنیز با چوب. همچنین می توانید از یک حصار حیوان خانگی متحرک کوچک برای ایجاد یک منطقه امن استفاده کنید.

نکات تربیت کردن خرگوش

5. پشت خرگوش را نوازش کنید

هنگامی که خرگوش با شما آشنا شد، سعی کنید که وقتی نزدیک به شما می شود، آن را نوازش کنید. بهترین راه برای انجام این کار این است که دست خود را در پشت خرگوش، و نه در بالای سر یا جلوی سر او قرار دهید.

  • اگر دست شما در جلوی خرگوش است، این احتمال وجود دارد که به جلو پریده و دست شما را گاز بگیرد.
  • از معلق قرار دادن دست خود بر روی سر خرگوش به شکل یک شکارچی خودداری کنید. معلق نگه داشتن دست در بالای سر ممکن است باعث شود که خرگوش دچار ترس یا استرس شود.

بهترین راه تربیت کردن خرگوش

6. هر روز خود را با خرگوش بگذارنید

نمی توانید خرگوش را یک روزه اهلی کنید. همچنین نمی توانید هفته ای یک بار خرگوش خود را ملاقات کرده و انتظار داشته باشید که رام شود. باید هر روز خود را صرف نوازش خرگوش کنید و اجازه دهید تا با شما آشنا شود. در حقیقت، می توانید زمانی که هر روز با خرگوش می گذرانید را کمی افزایش دهید.

زمان لازم برای اهلی کردن خرگوش

7. سعی کنید که خرگوش را بلند کنید

وقتی خرگوش به شما عادت کرد، سعی کنید تا خرگوش را از روی زمین بلند کنید. هنگام بلند کردن خرگوش، یک دست خود را در زیر قفسه سینه بین پاها قرار دهید. دست دیگر خود را برای حمایت پشت خرگوش قرار دهید. سعی نکنید که خرگوش را با پشت گردن (پس گردن)، پاها یا گوش ها بلند کنید. این کار می تواند باعث آسیب جدی به خرگوش شود.

  • با این گونه نزدیک شدن به خرگوش، احتمالا او می ترسد، زیرا شبیه به گرفته شدن خرگوش توسط یک شکارچی است.
  • به خاطر داشته باشید که برخی از خرگوش ها هرگز دوست ندارند که شما آنها را بلند کنید، اگرچه گاه به گاه انجام این کار نیاز است. می توانید از این بغل کردن خرگوش برای جابه جایی در فواصل کوتاه استفاده کنید.
  • برای فواصل طولانی تر، خرگوش را به گونه ای نگه دارید که شکمش به سمت پایین و پشت به قفسه سینه شما باشد. یک دست خود را بر روی گوشت بالای ران (کپل حیوان) قرار داده و دست دیگر را روی شانه های خرگوش نگه دارید. انگشت شست خود را بر روی پاهای جلویی خرگوش نگه دارید تا مانع از پریدن خرگوش بر روی شانه هایتان و صدمه به خودتان شوید.

اقدامات لازم برای اهلی کردن خرگوش

8. خرگوش را برای یک یا دو ساعت از خانه خارج کنید

یکی از راه ها برای تشویق اجتماعی بودن خرگوش این است که درب قفس خانه کوچک خرگوش را باز کنید. یک خرگوش خجالتی بیشتر وقت را در خانه سپری می کند، بنابراین این قفل را باز کرده تا بیرون آماده و با شما ارتباط برقرار کند. اگرچه به خاطر داشته باشید که این خانه جایی است که خرگوش در آن احساس امنیت می کند، بنابراین حتما آن را به جای قبلی اش بازگردانید.

یکی از راه ها  اجتماعی کردن خرگوش

9. خرگوش را عقیم یا اخته کنید

عقیم کردن خرگوش بخش مهمی از مرحله رام کردن خرگوش است. خرگوش های عقیم نشده، هورمون هایی در بدن خود دارند که به نوبه خود می تواند باعث تهاجمی بودن آنها شود. خرگوش را نزد دامپزشکی ببرید که با خرگوش و سایر حیوانات عجیب و غریب کار می کند.

  • به عنوان مثال، خرگوشی که به دور شما می چرخد و سعی می کند تا به شما صدمه بزند، سعی می کند تا به شما بگوید که می خواهد رابطه جنسی داشته باشد. با عقیم کردن او، می توانید میزان این رفتار را کاهش دهید.
  • با این وجود، به خاطر داشته باشید که عملی شدن این کار نیاز به زمان دارد. انتظار داشته باشید تا یک ماه پس از عقیم کردن خرگوش، این کار به شما کمک کند.

کارهایی که برای رام کردن خرگوش باید انجام دهید

ب: استفاده از نشانه ها برای کمک به شما و خرگوش تان

1. به خرخر کردن خرگوش گوش دهید

دقیقا مانند گربه، خرگوش نیز در زمان شاد بودن خرخر می کند. این صدا به شما کمک می کند تا متوجه شوید که چه زمانی خرگوش شاد است، بنابراین می توانید رفتارهایی که خرگوش دوست دارد را تکرار کنید. بر خلاف گربه ها، خرگوش ها صدای خر خر کردن را با دندان های خود ایجاد می کنند، بنابراین گوش دهید که این صدا از دهان می آید.

رفتارهای خرگوش برای اهلی کردن

2. پاسخ تهاجم خرگوش را به آرامی بدهید

هنگامی که یک خرگوش تهاجمی است، واکنش نشان دادن با پرخاشگری یا حتی لحن عصبانی، باعث تهاجمی تر شدن خرگوش می شود. در عوض، با هر بار نزدیک شدن او از یک لحن شاد مانند «سلام، خوشحالم که اومدی من رو ببینی» استفاده کنید. هنوز هم می توانید دست و پای خود را از سر راه خرگوش بردارید، اما این کار را با آرامش و آگاهانه انجام دهید.

نحوه برخورد با خرگوشی که تهاجمی است

3. هنگامی که خرگوش گاز می گیرد، صدا ایجاد کنید

اگرچه نیاز است تا آرام باشید، اما می توانید به خرگوش کمک کنید تا یاد بگیرد که گاز گرفتن درد دارد. اگر خرگوش گاز می گیرد، مشکلی نیست که صدای مانند «اوه» یا حتی لحن صدای بلندی مانند «آخ» ایجاد کنید. این نشانه ها خرگوش را به این نتیجه می رساند که به شما صدمه می زند. در عوض، با این کار خرگوش را تشویق می کنید که این رفتار را متوقف کند، که تا حدی به این دلیل است که او را وحشت زده می کند (از جا می پراند).

زمانی که خرگوش گاز می گیرد چه کار بکنید

4. مراقبت محرک ها باشید

هر خرگوش چیزهایی را دوست ندارد. به عنوان مثال، ممکن است خرگوش شما دوست نداشته باشد که به جعبه ای که در آن مدفوع می کند، دست بزنید. به جای آن، ممکن است خرگوش دوست نداشته باشد که پنجه هایش را لمس کنید. مساله دیگری که ممکن است خرگوش دوست نداشته باشد، این است که کسی وارد قفس او شود. وقتی متوجه شدید که چه چیزی خرگوش تان را ناراحت می کند، می توانید برای به حداقل رساندن این محرک ها اقدام کنید.

روش صحیح تربیت کردن خرگوش

5. خرگوش را تشویق کنید، او را مجبور نکنید

گاهی اوقات، خرگوش با پشت کردن به شما می خواهد به شما اطلاع دهد که نمی خواهد از قفسش بیرون بیاید. اگر نیاز دارید تا خرگوش را از قفس بیرون بکشید، او را به زور به بیرون نیاورید. در عوض، در قفس را باز کرده و اجازه دهید تا با گذشت زمان به بیرون بپرد. اگر بیرون نیامد، غذا دادن به او در بیرون از قفس را امتحان کنید. حتی می توانید یک غذا را بر روی یک حامل قرار دهید تا خرگوش بر روی آن بپرد.

استفاده از نشانه ها برای کمک به شما و خرگوش تان

ج: آموزش کلیکر را امتحان کنید
1. برای آموزش رفتارهای رام کننده از یک کلیکر استفاده کنید

آموزش کلیکر یک تقویت کننده مثبت برای تشویق رفتارهای خوب است. این کلیکر یک دستگاه کوچک است که صدای کلیک ایجاد می کند. می توانید آن را در بسیاری از فروشگاه های حیوانات خانگی پیدا کنید، و آنها اغلب در آموزش سگ ها استفاده می شوند. به رفتار خوب پاداش می دهید و هم زمان کلیک می کنید، بنابراین خرگوش متوجه می شود که صدای کلیک برای چیزهای خوب اتفاق می افتد.

  • همچنین می توانید برای این صدا از یک قلم کلیک ساده استفاده کنید. کلیکر را با چیزهای خوب همراه کنید. به خرگوش غذا بدهید، و همانطور که خرگوش از غذا می خورد، صدای کلیک ایجاد کنید. اگر خرگوش را ترساند، می توانید کمی صدای آن را خفه کنید. همچنین می توانید اول صدای کلیکر را ایجاد کرده و سپس یک غذا به خرگوش بدهید.
  • چندین مرتبه این کار را تکرار کنید، هر روز کمی با خرگوش تمرین کنید تا حیوان دست آموز کمی به صدای آن عادت کند. می توانید وقتی خرگوش کار دیگری انجام می دهد، با ایجاد صدا امتحان کنید که خرگوش متوجه می شود. اگر خرگوش به سمت شما برگشت و به دنبال غذا می گردد، پس متوجه شده است.

برای آموزش رفتارهای رام کننده خرگوش از یک کلیکر استفاده کنید

2. در مورد رفتارهای مطلوب تصمیم گیری کنید

به عنوان مثال، ممکن است بخواهید که وقتی خرگوش را صدا می کنید، سمت شما بیاید. وقتی خرگوش به کلیکر نزدیک شد، می توانید بر روی گفتن اسم او تمرین کنید. همانطور که صدای کلیک را ایجاد می کنید، نام خرگوش را نیز صدا کنید. وقتی خرگوش نزدیک به شما می شود، با غذا دادن به او پاداش دهید.

  • این مرحله را هر روز تمرین کنید. بعد از چند روز، مرحله کلیک کردن را حذف کرده تا سعی کنید فقط نام خرگوش را صدا کنید.
  • دلیل اینکه باید با کلیک کردن شروع کنید، این است که کوتاه بوده و قابل شناسایی است که برای حیوان خانگی قابل درک است. استفاده از نام خرگوش به جای کلیک، نیاز به کمی زمان دارد.

ساده ترین روش های رام کردن خرگوش

3. برای لمس کردن خرگوش اقدام کنید

وقتی که خرگوش با دیدن نشانه ها به شما نزدیک شد، می توانید برای نوزاش کردن و لمس کردن خرگوش اقدام کنید. ابتدا به خرگوش آموزش دهید که بینی اش را به دست شما نزدیک کند. پس از آن، سعی کنید تا خرگوش را نوازش کنید، با کلیک کردن و غذا دادن به خرگوش پاداش دهید.

  • همانطور که خرگوش به شما نزدیک می شود، دست خود را بردارید. اگر خرگوش به شما نزدیک شد تا خرخر کرده یا دست شما را لمس کند، با کلیک کردن یا غذا دادن به خرگوش پاداش دهید. دست خود را به مکان های دیگر حرکت دهید و به همان حالت نگه دارید تا ببینید که آیا خرگوش به شما نزدیک می شود. هر دفعه که خرگوش به دست شما نزدیک شده یا دست شما را لمس می کند، فورا کلیک کرده و به او غذا دهید.
  • وقتی که خرگوش آرام به نظر می رسد، همانطور که به شما نزدیک می شود، به آرامی دست خود را بالای سر او قرار دهید. همانطور که سر خرگوش را لمس می کنید، کلیک کرده و به خرگوش غذا دهید. به این ترتیب، او لمس کردن شما را با غذا دادن مرتبط می کند.
  • وقتی به راحتی سر خرگوش را نوازش کردید، سعی کنید تا نواحی دیگر بدن او مانند کپل یا پنجه ها را لمس کنید. در حقیقت، شما می توانید از نوازش سر به عنوان پاداش برای لمس کردن دیگر نقاط بدن خرگوش وقتی که آن را لذت بخش می داند، استفاده کنید.
  • اگر به نظر می رسد که نوازش کردن خرگوش را ناراحت می کند، دست نگه دارید تا فقط دست شما را لمس کرده تا زمانی که خرگوش باز هم خوشحال و راحت به نظر برسد.

چطور یک خرگوش را رام کنیم

4. وقتی خرگوش گرسنه است، با او تمرین کنید

یکی از راه های سریع تر رام کردن خرگوش این است که تا زمان غذا خوردن خرگوش صبر کنید. سپس، از این جلسات تمرینی به عنوان مرحله ای از غذا دادن به خرگوش استفاده کنید. به این ترتیب، خرگوش انگیزه بیشتری دارد تا به دلیل گرسنگی، به غذا نزدیک شود.

یکی از راه های سریع تر رام کردن خرگوش

از
858
رای