خواص توت فرنگی؛ آیا دیابتی ها می توانند توت فرنگی مصرف کنند؟

خواص توت فرنگی؛ آیا دیابتی ها می توانند توت فرنگی مصرف کنند؟ توت فرنگی به نسبت میوه تازه رسیده ای محسوب می شود زیرا که تنها 300-250 سال از معرفی توت فرنگی می گذرد، با این وجود خواص فوق العاده باعث شده تا در سبد خریدها قرار بگیرد.

توت فرنگی (به انگلیسی: Strawberry) در قرن هجدهم در اروپا بوجود آمد. این میوه ترکیبی از دو نوع توت فرنگی وحشی از شمال امریکا و شیلی است. توت فرنگی به رنگ قرمز روشن، آبدار و شیرین است. آنها یک منبع عالی از ویتامین C و منگنز هستند و همچنین حاوی مقادیر مناسب فولیک اسید (ویتامین B9) و پتاسیم می باشند.
توت فرنگی غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی است که ممکن است برای سلامت قلب و کنترل قند خون مفید باشد. این میوه معمولا تازه مصرف می شود، همچنین می توان از انواع ترشی، ژله و دسر آنها نیز استفاده کرد.

ارزش غذایی توت فرنگی

ارزش غذایی توت فرنگی 

توت فرنگی به طور عمده از آب (91٪) و کربوهیدرات (7/7٪) تشکیل شده است. آنها حاوی مقادیر جزئی چربی (0/3٪) و پروتئین (0/7٪) هستند.
مواد مغذی در 100 گرم توت فرنگی تازه عبارتند از:

  • کالری: 32
  • آب: 91٪
  • پروتئین: 0/7 گرم
  • کربوهیدرات: 7/7 گرم
  • شکر: 4/9 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • چربی: 0/3 گرم

کربوهیدرات های موجود در توت فرنگی 

توت فرنگی تازه دارای آب بسیار زیادی است، بنابراین مقدار کل کربوهیدرات آن بسیار کم است (کمتر از 8 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم توت فرنگی).

محتوای کربن قابل هضم خالص کمتر از 6 گرم در همان اندازه توت فرنگی است. اکثر این کربوهیدرات های توت فرنگی از قند ساده مانند گلوکز، فروکتوز و سسروز تهیه می شوند اما مقدار مناسبی فیبر نیز دارند.
توت فرنگی دارای شاخص گلوکز 40 می باشد، که نسبتا کم است. این به این معنی است که توت فرنگی نباید سبب افزایش شدید قند خون شود و برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، خطرناک نخواهد بود.

فیبر موجود در توت فرنگی 

فیبر حدود 26 درصد از محتوای کربوهیدرات توت فرنگی را تشکیل می دهد. یک وعده ی 100 گرمی از توت فرنگی، حاوی 2 گرم فیبر است که شامل هر دو محلول و غیر محلول هستند.
فیبر غذایی برای تغذیه باکتری های مفید در روده مورد نیاز هستند و سلامت جسمی را بهبود می بخشد. آنها همچنین برای کاهش وزن مفید هستند و می توانند از بسیاری بیماری ها جلوگیری کنند

ویتامین ها و مواد معدنی توت فرنگی 

فراوان ترین ویتامین ها و مواد معدنی در توت فرنگی عبارتند از:

ویتامین C: توت فرنگی منبع عالی ویتامین C، آنتی اکسیدان لازم برای سلامت ایمنی و پوست است.
منگنز: این عنصر قابل ردیابی اغلب در مقادیر زیادی در کل دانه ها، حبوبات، میوه ها و سبزیجات یافت می شود و برای بسیاری از فرآیندهای بدن شما اهمیت دارد.
فولیک اسید (ویتامین B9): یکی از ویتامینهای B، که برای رشد بافت نرمال و عملکرد سلولی مهم است - و برای زنان باردار و سالخوردگان اساسی است.

پتاسیم: این کانی در بسیاری از عملکردهای ضروری بدن مانند تنظیم فشار خون دخیل است.
توت فرنگی نیز آهن، مس، منیزیم، فسفر و ویتامین B6، K و E را به میزان کمتر فراهم می کند.


سایر ترکیبات گیاهی توت فرنگی 

توت فرنگی با آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی سودمند لود می شود از جمله:
پلارگونیدین: آنتوسیانین اصلی توت فرنگی، این ترکیب مسئول رنگ قرمز روشن توت فرنگی است.
اسید الاجیک: اسید الاجیک در مقادیر زیادی در توت فرنگی یافت شده است و یک آنتی اکسیدان پلی فنول است که ممکن است بسیاری از مزایای سلامتی را داشته باشد.

مزایای سلامتی توت فرنگی

فواید توت فرنگی برای سلامتی

خوردن توت فرنگی با کاهش خطر بسیاری از بیماری های مزمن همراه است.
توت فرنگی ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد، سطح قند خون را کاهش دهد و به جلوگیری از سرطان کمک کند.


توت فرنگی و سلامت قلب

بیماری قلب شایع ترین علت مرگ در سراسر جهان است. مطالعات ارتباطی میان انواع توت ها - یا آنتوسیانین های توت - و بهبود سلامت قلب پیدا کرده اند.
با توجه به مطالعات انجام شده در میان افراد سالم که دارای عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند، ممکن است توت ها باعث بهبود عملکرد کلسترول HDL (خوب)، فشار خون و عملکرد پلاکت خون شوند.
توت فرنگی نیز ممکن است:

  • بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی خون
  • کاهش استرس اکسیداتیو
  • کاهش التهاب
  • بهبود عملکرد عروقی
  • بهبود وضعیت لیپید خون
  • کاهش اکسیداسیون LDL (بد) کلسترول

اثرات مکمل های توت فرنگی مثل توت فرنگی یخ زده بر دیابت نوع 2 یا سندرم متابولیک به ویژه در افراد دارای اضافه وزن یا چاق مورد بررسی قرار گرفته است. 


تنظیم قند خون با توت فرنگی 

هنگامی که کربوهیدرات ها هضم می شوند، بدن شما آنها را به قندهای ساده تجزیه می کند و آنها را در جریان خون آزاد می کنند.
سپس بدن شما انسولین را ترشح می کند که به سلول ها برای جذب قند کمک می کند. عدم تعادل در تنظیم قند خون و رژیم های غذایی با قند بالا با افزایش خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی همراه است.
بنابراین، توت فرنگی ممکن است برای جلوگیری از سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 مفید باشد.


توت فرنگی برای جلوگیری از سرطان

سرطان یک بیماری است که با رشد غیرقابل کنترل سلول های غیر طبیعی شناخته می شود. شکل گیری و پیشرفت سرطان اغلب به استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن مرتبط است.
تعدادی از مطالعات نشان می دهد که انواع توت ها ممکن است از طریق توانایی خود برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو و التهاب چند نوع سرطان کمک کنند. نشان داده شده است که توت فرنگی تشکیل تومور سرطان دهان و کبد را در حیوانات مهار می کند.
اثرات محافظ توت فرنگی ممکن است توسط اسید الاجیک انجام شوند که تحقیقات نشان داده اند رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند.
برای دستیابی به نتایجی جامعدر مورد اثرات ضد سرطانی توت فرنگی، نیاز به تحقیق بیشتر است.

  مضررات خوردن توت فرنگی

مضرات توت فرنگی 

توت فرنگی معمولا به خوبی هضم می شود، اما آلرژی نسبت به آن به ویژه در کودکان و جوانان معمولا رایج است. توت فرنگی حاوی یک پروتئین است که می تواند علائمی را در افراد حساس به گرده گل یا سیب ایجاد کند که به بیماری آلرژی گرده معروف است.
نشانه های رایج عبارتند از:

خارش یا حس سوزن شدن در دهان

کهیر

سردرد و تورم لب ها و صورت، زبان یا گلو

مشکلات تنفسی


اعتقاد بر این است که نوعی پروتئین باعث آلرژی به آنتوسیانین های توت فرنگی می شود. توت فرنگی های بی رنگ و سفید معمولا توسط افراد آلرژیک هم قابل استفاده می باشد.

منبع: healthline

از
3
رای