داستان حضرت نوح (ع) اولین پیامبر اولوالعزم، ساده و روان

داستان حضرت نوح (ع) اولین پیامبر اولوالعزم، ساده و روان حضرت نوح (ع) اولین پیامبر اولوالعزم و اولین پیامبری است که در زمان رسالتش عذاب الهی نازل شده است! داستان زندگی حضرت نوح (ع) با زبان ساده و کوتاه شده را در سلام دنیا، بخوانید.

حضرت نوح (ع) اولین پیامبر اولوالعزم است و مطابق با آنچه در قرآن توضیح داده شده است، خداوند ایشان را با کتاب و شریعت نزد مردم فرستاده است. داستان زندگی حضرت نوح از فراز و نشیب ها تا ساخت کشتی و نزول عذاب الهی به شکلی دلنشین و زیبا در این مقاله از وب سایت سلام دنیا بیان شده است. با ما همراه باشید.

در مورد زندگی و داستان حضرت نوح (ع) چه می دانید؟

تولد حضرت نوح

بنابر روایات متعدد اسلامی، نوح فرزند نسل نهم از آدم (ع) است. در مورد زمان تولد حضرت نوح (ع) اختلاف نظرات زیادی وجود دارد، اما در برخی از منابع زمان تولد او هم زمان با درگذشت حضرت آدم بوده است. همچنین محل تولد و زندگی اش نیز بین النهرین و شهر کوفه بوده است. مشخص نیست که دقیقا نام حضرت نوح چه بوده است، اما در منابع مختلف از او با نام «عبدالغفار» و «عبدالعلی» نام برده شده است.

همسران و فرزندان حضرت نوح (ع)

در خصوص همسران نوح (ع) روایاتی وجود دارد که ایشان دو همسر با نام های «عموره» و «رابعا» داشت. بسیاری از روایات و قرآن به فرزندان حضرت نوح قبل از طوفان اشاره کرده اند، در حالی که برخی از منابع دیگر تولد فرزندان نوح را بعد از طوفان عنوان کردند. نوح (ع) چهار فرزند داشت که نام آنها «سام»، «حام»، «یافث» و «کنعان» بود. به غیر از فرزندش کنعان، همه فرزندان آن حضرت به او ایمان آورده و در کشتی همراه ایشان بودند. بنابر منابع اسلامی، کنعان به همراه مادرش رابعا به حضرت نوح ایمان نیاوردند و در دریا غرق شدند. بنابر روایات دیگر نیز نسل پیامبر توسط «سام» ادامه پیدا کرد.


حتما بخوانید: داستان زندگی حضرت ایوب (ع) و همسرش


رسالت حضرت نوح (ع)

حضرت نوح (ع)، اولین پیامبر اولوالعزم است که در سن 850 سالگی به پیامبری مبعوث شد. مردم در عصر حضرت نوح (ع) به بت پرستی مشغول بودند و خرافات و فساد سرتاسر جامعه را فرا گرفته بود. آنها رهنمودهای حضرت نوح (ع) را نادیده می گرفتند و فرزندان خود را نزد حضرت نوح آورده و به آنها می گفتند: «در صورت زنده ماندن پس از ما، هرگز از این دیوانه پیروی نکنید و از او بترسید چرا که ممکن است شما را گمراه کند».

محل زندگی حضرت نوح

ویژگی های اخلاقی حضرت نوح (ع)

در روایات ویژگی های اخلاقی حضرت نوح توضیح داده شده است. در روایات بیان شده که او بنده ای شاکر بود و هر گاه لباسی به تن می کرد، غذایی می خورد یا آبی می نوشید، خداوند را حمد و سپاس می گفت. از امام باقر و امام صادق (ع) نقل شده است که: نوح هر صبح و شام می گفت: «خداوندا تو را گواه می گیرم که در هر صبح و شام هر نعمتی که در دین و دنیای من وجود دارد، از تو است، تو یگانه ای و شریکی نداری و حمد و سپاس از آن تو است تا آنجا که از من راضی شوی».

حضرت نوح اولین پیامبری بود که به تشریع احکام و کتاب و شریعت پرداخت و علاوه بر وحی، از طریق منطق و عقل نیز با مردم صحبت می کرد. بنابراین، حضرت نوح (ع) ریشه و منشاء توحید در عالم است.


حتما بخوانید: زندگینامه میلاد مسیح + ازدواج، سخنان و معجزات


حضرت نوح (ع) چند سال عمر کرد؟

بر اساس برخی از روایات، عمر حضرت نوح (ع) بین 2500 تا 3000 سال بوده است. در قرآن آمده است: «ما نوح را به سوی قومش فرستادیم و او در میان آنها 1000 سال مگر 50 سال درنگ کرد، سرانجام طوفان آنها را فرا گرفت در حالی که ظالم بودند».

بنابر این آیه از قرآن کریم، این گونه به نظر می رسد که مدت زمان ارشاد و تشویق به خدا پرستی توسط حضرت نوح قبل از طوفان، 950 سال بوده است. ایشان در سن 850 سالگی نیز به پیامبری مبعوث شده اند و بر اساس روایات 300 تا 350 سال نیز پس از طوفان به زندگی ادامه داده اند.

حضرت نوح (ع) چگونه مردم را به یکتاپرستی دعوت می کرد؟

حضرت نوح (ع) به مدت 950 سال مردم را به خداپرستی دعوت کرده و آنها را رهنمود می کرد. حضرت نوح می فرماید: «من شما را از عذاب الهی بر حذر داشته و راه نجات و رهایی را برای تان روشن ساختم. به پرستش خدای یکتا روی آورده و لحظه ای به او شرک نورزید، زیرا من بیم آن دارم که اگر به غیر از او پرستش کنید و یا شخص دیگری را شریک او بدانید، در روز قیمت به شدت مجازات شوید». اما قوم نوح پند و اندرزهای او را نادیده می گرفتند و اعتنایی به بیم از عذاب الهی نداشتند.

داستان حضرت نوح (ع)

نزول عذاب الهی

در مدت این 950 سال، دعوت حضرت نوح نتیجه ای نداشت و تاثیر چندانی بر قوم او نگذاشت. تنها به غیر از گروه اندکی که به حضرت نوح (ع) ایمان آوردند، عموم مردم از قبول ایشان به عنوان پیامبر سر باز زده و ایشان را متهم به دیوانگی کردند. این مردم با ایجاد رعب و وحشت و آزار و اذیت آن حضرت، مانع از تبلیغ رسالت حضرت نوح شده و وی را تهدید به سنگسار شدن نمودند. پس از آنکه حضرت نوح (ع)، 950 سال از عمر خود را صرف هدایت و راهنمایی قومش نمود و تمام راه های اصلاح آنان با بن بست مواجه شد، حضرت نوح نزد خداوند خواهان هلاکت قومش شد. خداوند دعای حضرت نوح (ع) را مستجاب کرد و در روایات آمده که بین دعای نوح و اجابت دعا 50 سال طول کشید.


حتما بخوانید: زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت به زبان ساده


خداوند به نوح دستور داد تا یک کشتی بسازد. در بحارالنور آمده که خداوند به حضرت نوح وحی نمود تا تخته هایی از درخت ساج را آماده کند. نوح (ع) از علت این انتخاب آگاه نبود و توسط جبرئیل از نحوه ساختن کشتی آگاهی پیدا کرد. ایشان کشتی را در محلی واقع در مسجد العظم کنونی کوفه ساخت. آنچه باعث شگفتی کفار شده بود، این بود که نوح (ع) که همیشه مردم را به یکتاپرستی دعوت می کرد، چطور شروع به نجاری کرده و گروهی شروع به تمسخر وی کردند، زیرا در آن ناحیه دریایی وجود نداشت.

امام صادق (ع) فرمودند: «نوح کشتی خود را در مدت 100 سال ساخت. این کشتی 7 طبقه بود و دو شکاف داشت که یکی از آنها در طول روز همانند خورشید می درخشید و دیگری در شبانگاه همانند ماه پرتو افشانی می کرد و همراهان نوح از اوقات نماز خود به این شکل مطلع می شدند. طول این کشتی 800 زراع و عرض آن 800 زراع و ارتفاع آن 80 زراع بود. پس از پایان ساخت کشتی، خداوند به حضرت نوح (ع) وحی کرد: «به زبان سریانی اعلام کن تا تمام حیوانات نزد تو بیایند».حضرت نوح نیز همین کار را کرد و دستور داد تا کلیه اعضاء خانواده و نزدیکان خویش به غیر از یکی از پسران و همسرش که به خداوند کفر ورزیده بودند، سوار کشتی شوند. همچنین به غیر از نزدیکان، مومنانی که تعدادشان اندک بود را نیز سوار کشتی کردند.

شروع طوفان نوح

هنگامی که طوفان شروع شد، آب فورا بالا آمد و کشتی در میان امواج خروشان به حرکت در آمد. سیل و آب سرتاسر جهان را فرا گرفت و تنها سرنشینان این کشتی نجات پیدا کردند و بت پرستان به هلاکت رسیدند. پس از اینکه مجازات الهی در مورد قوم ستمگر به پایان رسید، خداوند دستور داد تا زمین آب جاری شده بر روی خود را بلعیده و بارش باران متوقف شود. سپس کشتی بر ساحل کوه جودی لنگر انداخت. نسل بشر کم کم از همان تعداد 70 تا 80 نفر محدود که سه نفر آنها پسران حضرت نوح (ع) بودند، ادامه پیدا کرد و نوح نیز بر فراز کوه جودی مسجدی بنا کرد و در آن همراه با پیروانش به پرستش خدای یکتا مشغول شد.

داستان حضرت نوح و کشتی به زبان کودکانه

مرگ حضرت نوح (ع)

در اواخر عمر حضرت نوح (ع)، فرشته وحی جبرئیل نازل شد و گفت که زمان امامت او به پایان رسیده است و عمر وی رو به اتمام است. پس اسم اکبر و علم نبوت خود را به فرزندت «سام» واگذار کن؛ زیرا من زمین را بدون حجت قرار نخواهم داد و برای هر قومی یک امام و هادی بر می گزینم تا مردم را به راه حق هدایت نماید. حضرت نوح (ع) نیز فرمان خداوند را اجرا نمود و سام را وصی خود کرد و همچنین پیروان و فرزندانش را به آمدن پیامبری به نام «هود» بشارت داد. پس از این وصایا، دعوت حق را لبیک گفت و اعزرائیل فرشته مرگ روح او را قبض کرد.


حتما بخوانید: زندگینامه امام حسین (ع) از دوران کودکی تا شهادت


آرامگاه حضرت نوح (ع)

قبر حضرت نوح (ع) در نجف اشرف پشت سر قبر امیرالمومنین (ع) است.

نام حضرت نوح (ع) در قرآن کریم

حضرت نوح یکی از 36 پیامبری است که نامش در قرآن کریم ذکر شده است. نام او عنوان یکی از سوره های قرآن کریم است و به علاوه 43 مرتبه در 26 سوره قرآن کریم نیز ذکر شده است. در قرآن کریم تنها کلیاتی از زندگی حضرت نوح توضیح داده شده و جزئیاتی از آن بیان نشده است.

سخن آخر

حضرت نوح (ع) اولین پیامبر اولوالعزم و اولین پیامبری است که در زمان امامتش عذاب الهی نازل شده است. وی 950 سال از عمر خود را صرف هدایت قومش به یکتاپرستی نمود و چون قومش به او ایمان نیاورند، از خداوند خواست تا قومش را به هلاکت برساند و عذاب الهی به شکل طوفان نازل شد. آیا در خصوص زندگی حضرت نوح (ع) سوالی دارید؟ آن را در بخش نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط

علت مخفی و نامعلوم ماندن قبر حضرت زهرا (س) طبق روایات چیست؟

خلاصه زندگینامه امام رضا (ع) از تولد تا شهادت به زبان ساده

از
84
رای