بسیاری از مردم هرگز نام Wifi Direct را نشنیده اند، در حالی که آنهایی که نمی دانند چه کاری انجام می دهد یا چگونه از آن استفاده کنند. وقتی Wi-Fi را می شنوید، اولین چیزی که به ذهن شما خطور می کند، مرور اینترنت است. Wi-Fi Direct مانند وای فای نسل دوم است. بیش از 600 عضو از جمله الجی، اپل، دل، اینتل و مایکروسافت دارد. اکثر دستگاههایی که اخیراً تولید شدهاند با Wi-Fi Direct سازگار هستند. آن را در لپ تاپ، تبلت، تلفن همراه و حتی دوربین های دیجیتال خود خواهید یافت. پس از استفاده از آن برای اولین بار در سامسونگ گلکسی اس در سال 2010، بسیاری از گوشی های هوشمند دیگر آن را در بسته بندی قرار دادند. در این مقاله از سلام دنیا، قصد داریم وای فای دایرکت چیست؛ مزایا، امنیت و نحوه عملکرد Wi-Fi Direct و نحوه استفاده از Wi-Fi Direct در گوشی خود را به شما نشان دهیم. با ما همراه باشید.
Wi-Fi Direct چیست؟
Wi-Fi Direct درست مانند Wi-Fi است . این اتصالی است که به دستگاه شما اجازه می دهد به دستگاه دیگری (به جای اتصال به اینترنت) متصل شود. این اتصال دستگاه به دستگاه بدون شبکه متمرکز نزدیک انجام می شود. یک دستگاه نقطه دسترسی است، در حالی که دیگری با استفاده از پروتکل های امنیتی WPS (Wi-Fi Protected Setup) و WPA2 (Wi-Fi Protected Access) به آن متصل می شود. بنابراین، اتصال شما امن است.
حتما بخوانید: رفع مشکل احراز هویت وای فای (Wifi) و عدم اتصال به اینترنت
بسیاری از مردم وای فای دایرکت را با بلوتوث اشتباه گرفته اند، حتی استدلال می کنند که آنها به همین شکل کار می کنند. اما، این کاملا درست نیست، زیرا تفاوت های زیادی بین هر دو وجود دارد. اولین باری که از Wi-Fi Direct استفاده کردیم، متوجه شدیم که سرعت آن بسیار بیشتر از بلوتوث است. در حالی که بلوتوث چندین دقیقه طول می کشد تا یک فایل ارسال شود، Wi-Fi Direct همان فایل را در عرض چند ثانیه از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می کند. این بدان معناست که Wi-Fi Direct می تواند اطلاعات را ده برابر سریعتر از بلوتوث مدیریت کند. بنابراین، اگر میخواهید فایلهای بزرگی را انتقال دهید، ابتدا به بلوتوث فکر نکنید.
از آنجایی که wifi Direct بسیار امن است، کاربران در هنگام عدم دسترسی به شبکه وای فای به راحتی فایل ها را به اشتراک می گذارند. می تواند به بیش از دو دستگاه پیوند داده شود و یک هاب به اشتراک گذاری داده ایمن بسازد. اگر به دنبال دستگاهی هستید که دارای Wi-Fi Direct در اطراف شما باشد، کافی است وای فای خود را روشن کنید. اگر Wi-Fi direct فعال باشد، این دستگاهها ظاهر میشوند. معمولاً با DIRECT شروع می شود، سپس نام شخص یا محصول را می بینید.
نحوه عملکرد Wi-Fi Direct
استانداردهای مختلفی وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که Wi-Fi Direct می تواند داده ها را به طور یکپارچه بین دستگاه ها به اشتراک بگذارد. آنها عبارتند از:
- Wi-Fi: دستگاهی که از Wi-Fi Direct استفاده می کند می تواند مانند دستگاه های دارای Wi-Fi به عنوان یک نقطه دسترسی عمل کند. آنها از همین فناوری برای اتصال به روترهای بی سیم استفاده می کنند.
- WPA2: این Wi-Fi Direct از رمزگذاری WPA-2 برای ایمن سازی اطلاعات شما استفاده می کند.
- راه اندازی محافظت شده Wi-Fi (WPS): اتصال WPS ایمن نیست زیرا از روش پین آسیب پذیر استفاده می کند، اما Wi-Fi Direct از آن برای اتصال خودکار دو دستگاه استفاده می کند.
- Wi-Fi Direct Device and Service Discovery: این چیزی است که به دو دستگاه اجازه می دهد قبل از اتصال یکدیگر را کشف کنند. با استفاده از این سرویس، میتوانید دستگاههای Wi-Fi Direct موجود را نیز فیلتر کنید تا فقط دستگاههایی را ببینید که میتوانند کار مورد نظر شما را انجام دهند (قابل استفاده برای چاپگرهای بیسیم).
حتما بخوانید: بررسی تفاوت های بین وای فای (Wi-Fi) و وای مکس (WiMAX)
وای فای مستقیم با استفاده از همه این فناوری ها کار می کند.
در چه دستگاه هایی می توان از Wi-Fi Direct استفاده کرد؟
Wi-Fi Direct یک دهه است که در دسترس است. هنگامی که برای اولین بار منتشر شد، به ندرت دستگاهی را پیدا می کنید که از آن استفاده کند. مردم حتی نمی دانستند با آن چه کنند. اما، از زمان بهروزرسانی سال 2011 Digital Living Network Alliance (DNLA) که نحوه استفاده از این ویژگی را نشان داد، دستگاههای بیشتری شروع به استفاده از آنها کردند. حتی برخی از دستگاه های اندروید با اندروید 2.3 و دستگاه های اپل با IOS 7 از Wi-Fi Direct استفاده می کنند.
اگر از آیفون استفاده می کنید، Wi-Fi Direct شما توسط AirDrop و AirPlay استفاده می شود. Wi-Fi Direct به گوشی های هوشمند محدود نمی شود. سایر دستگاههای سرگرمی مانند Xbox، Roku و Chromecast نیز از آن استفاده میکنند. همچنین می توانید دستگاه خود را با استفاده از Wi-Fi Direct به بسیاری از تلویزیون های هوشمند متصل کنید. سایر دستگاه هایی که می توانید با آنها متصل شوید عبارتند از صفحه کلید بی سیم، هدست و چاپگر.
5 مزیت Wi-Fi Direct
مزایای Wi-Fi Direct آنقدر واضح است که بسیار بهتر از بلوتوث است. این روزها، مردم از Wi-Fi Direct برای موارد زیر استفاده می کنند:
- اشتراک گذاری فایل: همانطور که در بالا ذکر شد، Wi-Fi Direct یکی از بهترین راه ها برای اشتراک گذاری فایل ها بین دو دستگاه است. اگر نمی توانید اتصالات سیمی را بین چندین دستگاه تنظیم کنید، Wi-Fi Direct یک راه عملی برای انجام سریع کار است.
- انجام بازی: برای انجام بازی با دوستان خود نیازی به Wi-Fi ندارید. اگر اتصال Wi-Fi برای انجام بازی های چند نفره وجود ندارد، می توانید با Direct متصل شوید.
- چاپ: اگر می خواهید چاپ کنید، می توانید از Wi-Fi Direct برای اتصال تلفن هوشمند یا هر دستگاه دیگری به چاپگر بی سیم خود استفاده کنید.
- همگام سازی: برای به روز رسانی رسانه خود می توانید دستگاه خود را با دستگاه دیگری همگام کنید. بنابراین، اگر کسی لیستهای پخش موسیقی را دارد که شما دوست دارید، میتوانید به سادگی از Wi-Fi Direct برای دریافت آنها روی گوشی خود نیز استفاده کنید.
- اشتراکگذاری صفحه: Wi-Fi Direct برای بسیاری از کارهای اشتراکگذاری صفحه، از جمله اجرای بازیهای موبایل در رایانه شخصی و اشتراکگذاری نمایش اسلاید یا عکسها بر روی صفحهنمایشهای بزرگ، استفاده شده است.
حتما بخوانید: رفع مشکل ناپدید شدن و عدم نمایش آیکون وای فای WiFi در ویندوز 11
امنیت Wi-Fi Direct چقدر است؟
قبلاً اشاره کردیم که Wi-Fi Direct شما دارای برخی ویژگیهای امنیتی مانند پروتکل امنیتی دسترسی محافظت شده WPA2 است. با این حال، هنگام استفاده از Direct خطرات امنیتی وجود دارد. هنگامی که به دستگاهی متصل می شوید که به شبکه دیگری متصل است، اتصال شما خطرناک می شود. اگر دستگاه شما از پروتکل WPS قدیمی استفاده می کند، اتصال شما هک می شود و یک فرد خارجی می تواند وارد دستگاه شما شود. اتصال با Wi-Fi Direct به این معنی است که طرف مقابل می تواند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد (اگر به اندازه کافی مراقب نباشید).
هنگام استفاده از Wi-Fi Direct، می توانید تصمیم بگیرید که اتصالات موقت یا دائمی برقرار کنید. در اتصالات مداوم، هر دو دستگاه داده های اتصال را ذخیره می کنند. بنابراین، وقتی بعدی که میخواهید وصل شوید، لازم نیست دوباره آن را راهاندازی کنید. این نوع اتصال خطرناکتر است و فقط باید با دستگاههای قابل اعتمادی مانند دستگاههایی که در خانه استفاده میکنید از آن استفاده کنید. اتصالات موقت امن تر هستند زیرا داده های اتصال را به اشتراک نمی گذارند. بنابراین، برای اتصال هر دو دستگاه هر زمان که بخواهید هر گونه فعالیت اشتراک گذاری داده را انجام دهید، باید مراحل یکسانی را دنبال کنید.
اگر هنوز از اتصالات قدیمی Wi-Fi Direct استفاده میکنید، برای اطمینان از ایمن بودن دادههایتان، باید به اتصالات جدیدتر تغییر دهید. همچنین، از Wi-Fi Direct در مکان های عمومی استفاده نکنید، زیرا هکرها حتی هوشمندتر می شوند و می توانند سعی کنند دستگاه شما را از طریق Wi-Fi هک کنند.
حتما بخوانید: آموزش روشن کردن وای فای (Wi-Fi) در ویندوز 10
نحوه وصل کردن Wi-Fi Direct به دستگاه دیگر
حالت اتصال ممکن است بر اساس نوع دستگاهی که می خواهید به آن متصل شوید متفاوت باشد. برای برخی، برای اتصال باید یک کد QR را اسکن کنید، در حالی که برخی دیگر شامل فشار دادن دکمهها، وارد کردن پینهای عددی و بسیاری شامل استفاده از تکنیکهای متعدد (برای امنیت بیشتر) هستند. برخی از دستگاه ها (تعداد بسیار کمی) حتی به طور خودکار متصل می شوند. بنابراین، اگر میخواهید به دستگاه دیگری متصل شوید، به سادگی دستورالعملهایی را که هنگام نصب Wi-Fi Direct ظاهر میشوند دنبال کنید و از اشتراکگذاری سریع داده و فایل لذت ببرید.
سخن آخر
در پایان، Wi-Fi Direct یک فناوری قدرتمند برای ایجاد ارتباط مستقیم بین دستگاهها بدون نیاز به روتر یا شبکه مرکزی است. این روش با سرعت و امنیت بالا امکان انتقال دادهها، همگامسازی و حتی انجام بازیهای چندنفره را فراهم میکند. با این حال، توجه به مسائل امنیتی همچنان مهم است. برای جلوگیری از نفوذ هکرها، بهتر است از دستگاههای مطمئن استفاده کرده و از Wi-Fi Direct در مکانهای عمومی خودداری کنید. به طور کلی، Wi-Fi Direct راهکاری کارآمد برای به اشتراکگذاری سریع فایلها و برقراری ارتباطات بین دستگاههای مختلف است.
مطالب مرتبط:
رفع مشکل محدودیت دسترسی به اینترنت وای فای (Wi-Fi) در ویندوز 11
علت کند شدن سرعت وای فای چیست؟
روش تغییر خودکار و اتصال به بهترین و قوی ترین کانال وای فای