انشا و معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر + بازآفرینی

انشا و معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر + بازآفرینی معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر چیست؛ بازآفرینی داستان و انشا درباره مفهوم ضرب المثل «درخت هرچه بارش بیشتر میشود سرش فروتر می آید» با مقدمه و نتیجه در سلام دنیا بیاموزید.

آیا تا به حال در محل کار روزی بوده که همکارهای شما جملات عجیب و غریبی را بیان کنند؟ خب در این مطلب سلام دنیا، ما به معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر؛ داستان درخت هرچه بارش بیشتر میشود سرش فروتر می آید و انشا درباره مفهوم ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر میشود سرش فروتر می آید با مقدمه و نتیجه گیری پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر

معنی ظاهری ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر یعنی هر چقدر میوه های یک درخت بیشتر باشد، شاخه های آن درخت بیشتر از قبل خم می شوند. حالا جدای از معنی کنایه آمیز، معنی واقعی این ضرب المثل چه می شود؟ آیا شنیدید وقتی که کسی حرف های خیلی خوبی میزند بقیه می گویند: فلانی خیلی بارش می شود؟ خب این یعنی فلانی خیلی می فهمد. منظور از درخت در این ضرب المثل، انسان و منظور از میوه، علم و دانش و اطلاعاتی است که انسان در زندگی اش می تواند آن ها را کسب کند. سر فرو آمدن در این ضرب المثل کنایه از تواضع داشتن است. تواضع داشتن یعنی انسانی که بار علمی اش زیاد می شود، تواضع و فروتنی اش مثل درختی که هرچقدر میوه هایش زیاد می شوند، شاخه هایش پایین تر می آیند، بیشتر می شود. میوه های درخت یک انسان هم علم اوست.


حتما بخوانید: انشا و معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری


در خطبه 193، معروف به خطبه متقین، امام علی علیه السلام که ویژگی های پرهیزکاران را در این خطبه زیبایشان بیان می کنند، یکی از صفات آنها را علم همراه با حلم می دانند و تواضع بسیار. وقتی کسی بار علمی اش زیاد می شود، بر انحرافات و جهالت های مردم آگاهی می یابد؛ از این رو باید حوصله و حلم داشته باشد و بدون اینکه متکبرانه برخورد کند، در رفع جهالت آنها بکوشد. انسان های مغرور مثل درخت بی بار و میوه اند؛ هرچقدر هم ظاهر خوبی داشته باشند، همین غرور و تکبرشان نشان می دهد باطن پوچی دارند. انسان هایی که دانشمند واقعی اند، بیش از اینکه دانششان به چشم آید، تواضعشان دیگران را به وجد می آورد.

معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر

داستان درخت هرچه بارش بیشتر میشود سرش فروتر می آید

در خانواده ای مرفه و غنی پسر جوان بی دست و پایی بود. پدر خانواده پس از سالها تلاش و پاکدلی توانسته بود زندگی خوبی برای خودش و خانواده اش فراهم کند. اما پسر خانواده از گل نازک تر نشنیده و در ناز و نعمت بزرگ شده بود. و وقتی به سن جوانی رسیده بود احساس بزرگ شدن می کرد و می طلبید که مستقل زندگی اش را ادامه دهد. ولی پدر و مادرش مخالف این امر بودند. بالاخره پس از چندی پافشاری های پسر نتیجه داد، پدرش مقداری پول به او داد و کاری برایش دست و پا کرد. پسر که در طول عمرش هیچ مسئولیت به گردن نداشته بود نمی دانست باید با این سرمایه چه کند.

چند ماه گذشت و زمانی که به خودش آمد متوجه ورشکسته شدنش شد. او نمی دانست باید در این شرایط چه کند و تنها کاری که ازش بر می آمد گریه و ناله بود. در میان همان گریه و ناله اش یاد حرف های مادرش افتاد که به او می گفت: پسرم،طمع نکن. از قدیم گفته اند درخت هر چه بارش بیشتر می شود، سرش فروتر می آید.

انشا درباره مفهوم ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر میشود سرش فروتر می آید

مقدمه :

به نام خداوند بخشنده مهربان، خالق بی نظیری که انسان را آفرید و تنها معیار برتری انسان ها از یکدیگر را میزان تقوای آنها قرار داد.

بدنه انشا

زمانی که درخت پربار و پر میوه ای را ببینیم متوجه شاخه های خمیده ی آن می شویم که به خاطر سنگینی میوه ها افتاده تر و فروتر از حالت عادی ایستاده است، گاهی هم ممکن است این سنگینی آن چنان زیاد باشد که سر شاخه های نزدیک به زمین روی خاک پهن شوند. انسان هایی که از نظر علمی، ادبی و یا موارد دیگر غنی تر از دیگران هستند نیز دقیقا مانند همان درختان پرباری می باشند که دانایی باعث فروتنی و افتادگی بیشتر آن ها می شود. این افراد از درون به کمال رسیده اند و برای مطرح کردن خود نیازی به فخر فروشی به دیگران ندارند و رفتار عادی آن ها نشان دهنده ی شخصیت عمیق و والای آن ها می باشد.


حتما بخوانید: باز آفرینی داستان ضرب المثل خواستن توانستن است


در مقابل انسان هایی هم وجود دارند که به اندک دانش خود مغرور می شوند و مدام تلاش می کنند تا به هر شکل و روشی به دیگران نشان دهند که بیشتر از آن ها می فهمند و از طریق کوچک شمردن دیگران سعی در بالا بردن اعتماد به نفس خود دارند اما همین رفتار آن ها نشان دهنده ی فهم کم و نادانیشان می باشد. شما اگر با دسته اول دوست باشید از همنشینی با آن ها حس خوبی خواهید داشت و پس از مدتی رفتار خوب آن ها باعث می شود با اعتماد به نفس بالا شروع به شناخت نقاط قوت خود کرده و مسیرهای رسیدن به موفقیت را با برنامه ریزی بهتر دنبال کنید. اما اگر با دسته ی دوم که انسان های مغرور و خود شیفته هستند در ارتباط باشید پس از مدتی خود را فرد شکست خورده ای خواهید دید زیرا آن ها تمام مدت از خودشان و موفقیت های داشته و نداشته شان تعریف می کنند و همین باعث می شود شما کم کم اعتماد به نفس خود را از دست داده و در مقابل آن فرد احساس کوچکی و ناتوانی داشته باشید.

نتیجه گیری 

همه ی انسان ها باید قبل از کسب هر دانش و یا رسیدن به موفقیت ظرفیت آن را هم در خود ایجاد کنند تا به جای مغرور شدن و فخر فروشی به دیگران که نتیجه ی آن ناامید کردن اطرافیان است به آن ها نیز کمک کنند تا در مسیر موفقیت قدم بردارند.

انشا درباره مفهوم ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر میشود سرش فروتر می آید

سخن آخر

ضرب المثل ها می توانند بیشتر از هر کتاب درسی به شما درباره فرهنگ یک کشور بیاموزند. آن‌ ها نشان می‌دهند که چه چیزی برای مردم مهم است، چه چیزی رفتار خوب و چه چیزی رفتار بدی است. ما در این مطلب معنی ضرب المثل درخت هرچه بارش بیشتر سرش فروتر را برای شما بیان کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.


مطالب مرتبط:

آموزش نوشتن مقدمه هایی کوتاه و زیبا برای انشا

معنی ضرب المثل یا رب مبادا که گدا معتبر شود + باز آفرینی

معنی و باز آفرینی داستان ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر»



از
4
رای