تغذیه مناسب رابطه تنگاتنگی با سلامتی انسان دارد. تغذیه سالم می تواند سلامتی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به انوع بیماری ها جلوگیری کند. اما آیا تصور می کنید که تغذیه مناسب به مفهوم محدودیت های غذایی شدید و حذف غذاهای مورد علاقه تان است؟ اگر به تغذیه خود اهمیت می دهید و در پی یافتن پاسخ این سوالات هستید، و قصد دارید انشا در مورد تغذیه سالم بنویسید به خواندن این مقاله از سایت سلام دنیا ادامه دهید.
چگونه انشا در مورد تغذیه سالم بنویسیم؟ ( انشا درباره غذاها )
انشاء در مورد تغذیه سالم با مسائل زیادی همراه است. شما می توانید به اینکه غذاهای سالم چه چیزی هایی هستند اشاره کنید یا اینکه یک داستان کامل درباره تغذیه سالم بنویسید و یا در مورد غذاهای سالم و ناسالم تحقیق کنید که هر کدام از این موضوعات نیاز به کسب اطلاعات کافی در مورد غذاها و مقدمه زیبا، بدنه ی اصلی انشاء و نتیجه گیری دارد که به آن ها در این قسمت می پردازیم.
یک رژیم غذایی سالم چیست؟ ( انشاء با موضوع تغذیه سالم )
یک رژیم غذایی سالم به مفهوم کمتر غذا مصرف کردن یا محروم کردن خودتان از مصرف غذاهای خاص نیست. در واقع به این معنا است که احساس فوق العاده ای داشته، به شما انرژی بخشیده و سلامتی و روحیه تان را تقویت کند.
حتما بخوانید: آموزش نوشتن مقدمه هایی کوتاه و زیبا برای انشا
مقدمه انشا درمورد تغذیه سالم و ناسالم
رشد و سلامت بدن با تغذیه سالم ارتباط مستقیم دارد. در واقع تغذیه مناسب نه تنها بر رشد جسمی و فیزیکی انشان تاثیرگذار است، بلکه بر خلق و خو و حال روحی مان نیز تاثیرگذار است. برخی از مواد مغذی و ویتامین ها و مواد معدنی، مستقیما در رشد سلولی نقش ایفا می کنند. تغذیه مناسب همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بدن در برابر ابتلا به انواع بیماری ها جلوگیری کند.
حتما بخوانید: تغذیه سالم چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
در نهایت تغذیه مناسب می تواند زندگی را برای انسان خوشایند کرده و عمر را افزایش دهد. سوء تغذیه یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشورهای توسعه نیافته است. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، سوء تغذیه بزرگ ترین عامل مرگ و میر در کودکان محسوب می شود. پس با داشتن تغذیه سالم و پیروی از یک رژیم غذایی مناسب هم به سلامت بدن خود کمک کرده و هم حال روحی خود را تقویت می کنیم. با استفاده از نکات ساده ای که در ادامه این متن توضیح داده می شود، می توانید یک رژیم غذایی مقوی، سالم و متنوع داشته باشید.
اصول تغذیه سالم
اگرچه برخی از رژیم های غذایی شدید خلاف این مساله را می گویند، اما برای حفظ یک بدن سالم به پروتئین، چربی، کربوهیدارت، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی در رژیم غذایی خود نیاز داریم. نیازی نیست تا گروه های غذایی خاصی از رژیم غذایی تان حذف شود، بلکه کافی است تا سالم ترین گزینه ها را از هر دسته انتخاب کنید. در ادامه در مورد اهمیت چندین گروه غذایی مهم در رژیم غذایی صحبت می کنیم.
1. پروتئین برای داشتن تغذیه سالم
پروتئین به شما انرژی لازم برای بلند شدن، راه رفتن و به زندگی ادامه دادن می دهد و در عین حال به بهبود خلق و خو و عملکرد شناختی کمک می کند. مصرف پروتئین بیش از حد می تواند برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی مضر باشد، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که بسیاری از افراد به خصوص با افزایش سن به پروتئین با کیفیت تری نیاز دارند. این بدان معنا است که باید غذاهای حیوانی بیشتری مصرف کرده و اگر گیاه خوار هستید، هر روز منابع پروتئین های گیاهی مصرف کنید تا تمام پروتئین مورد نیاز بدن را تامین نماید.
2. چربی برای داشتن تغذیه سالم
همه چربی ها یکسان نیستند. اگرچه چربی های بد می توانند رژیم غذایی را خراب کرده و خطر ابتلا به انواع بیماری ها را افزایش دهند، اما چربی های خوب می توانند از مغز و قلب حمایت کنند. در حقیقت، چربی های سالم مثل امگا 3 برای سلامت جسمی و عاطفی بسیار مهم است. قرار دادن چربی های سالم در رژیم غذایی می تواند به بهبود خلق و خو، تقویت سلامتی و حتی کم کردن چربی دور شکم کمک کند!
3. فیبر برای داشتن تغذیه سالم
مصرف غذاهای سرشار از فیبر (غلات، میوه، سبزیجات و آجیل) می تواند بدن را تنظیم کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت را کاهش دهد. فیبر همچنین می تواند پوست را بهبود بخشیده و حتی به کاهش وزن نیز کمک کند.
حتما بخوانید: انشاء در مورد مادر ساده و زیبا
4. کلسیم برای داشتن تغذیه سالم
مصرف نکردن کلسیم کافی نه تنها باعث پوکی استخوان می شود، بلکه عدم وجود کلسیم کافی در رژیم غذایی می تواند باعث اضطراب، افسردگی و مشکلات خواب شود. هر سن و جنسیتی که داشته باشید، در رژیم غذایی تان وجود غذاهای سرشار از کلسیم و حذف غذاهایی که باعث جلوگیری از جذب کلسیم می شوند، ضروری است. مصرف مناسب ویتامین D و ویتامین K و منیزیم نیز تا حدودی می توانند کار کلسیم را انجام دهند.
5. کربوهیدرات ها برای داشتن تغذیه سالم
کربوهیدرات ها یکی از منابع اصلی انرژی در بدن هستند. اما اکثر آنها باید کربوهیدرات های پیچیده و تصفیه نشده مثل سبزیجات و غلات کامل باشد و از مصرف قند و کربوهیدرات های تصفیه شده خودداری شود. قطع مصرف نان سفید، نشاسته و شیرینی و شکر می تواند از افزایش سریع قند خون و نوسانات خلقی و ایجاد چربی خصوصا در ناحیه دور کمر جلوگیری کند. در ادامه 13 مرحله را توضیح می دهیم که به داشتن تغذیه مناسب کمک می کند.
تحقیق دانش آموزی درباره تغذیه سالم
1. ایجاد یک رژیم غذایی سالم
مجبور نیستید تا غذاهایی که از مصرف آنها لذت می برید را کاملا از رژیم غذایی حذف کنید و نیازی نیست تا یکباره همه چیز را تغییر دهید. این کار معمولا باعث می شود که بعد از چند هفته رژیم غذایی را کنار گذاشته و یا روزهای خاصی از آن پیروی نکنید. رویکرد بهتر ایجاد تغییرات کوچک و در طی زمان است. اگر اهداف متوسطی داشته باشید، بدون اینکه نیاز باشد محرومیت های غذایی سنگینی اعمال کنید، می توانید در دراز مدت به اهداف خود برسید. برنامه ریزی رژیم غذایی سالم را به عنوان مراحل کوچک و قابل کنترل در نظر بگیرید. مثلا می توانید در یک مرحله سالاد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. هر وقت که این تغییرات کوچک تبدیل به عادت شد، می توانید به افزودن غذاهای سالم دیگر به رژیم غذایی فکر کنید.
2. نگران میزان غذای مصرفی خود نباشید
مصرف یک غذای سالم نباید چیز پیچیده ای باشد. به عنوان مثال به جای اینکه با نگرانی میزان کالری مصرفی خود را اندازه گیری کنید، به تنوع، طراوت و رنگ رژیم غذایی تان فکر کنید. بر روی اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده و آماده بیرون تمرکز کنید و حدالمکان مواد غذایی تازه تر را انتخاب کنید.
3. غذاهای خود را در خانه تهیه کنید
اکثر وعده های غذایی خود را در خانه آماده کنید. اگر تمام غذاها را خودتان در خانه تهیه کنید، می دانید که دقیقا چه چیزی در غذای شما وجود دارد و کالری کمتری مصرف می کنید. همچنین افزودنی های شیمیایی، شکر و چربی های ناسالم که در غذاهای آماده وجود دارد نیز مصرف نمی کنید. این مواد باعث احساس نفخ، تحریک پذیری و خستگی می شوند و با تهیه غذا در خانه می توانید از این مشکلات جلوگیری کنید.
حتما بخوانید: انشا در مورد فصل بهار با مقدمه
4. تغییرات صحیح در رژیم غذایی تان اعمال کنید
وقتی که غذاهای ناسالم را از رژیم غذایی تان حذف کردید، مهم است که آن را با غذاهای سالم جایگزین کنید. جایگزینی چربی های ترانس خطرناک با چربی های سالم (مانند جایگزین کردن مرغ سرخ شده با ماهی کبابی) باعث ایجاد سلامتی می شود. کربوهیدرات های تصفیه شده را با چربی های حیوانی جایگزین کنید تا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و روحیه تان را بهبود ببخشد.
5. برچسب محصولاتی که استفاده می کنید را مطالعه کنید
باید بدانید که در غذایی که مصرف می کنید، چه موادی وجود دارند. حتی با وجود اینکه کارخانه های سازنده مدعی هستند که غذاهای آنها سالم است، اما همیشه میزان زیاد قند و چربی های ناسالم موجود در غذاهای آماده خود را پنهان می کنند.
6. بر روی این مساله تمرکز کنید که بعد از غذا خوردن چه احساسی دارید
این کار به شما در ایجاد عادت و انتخاب غذاهای سالم کمک می کند. هر چه غذایی که مصرف می کنید سالم تر باشد، بعد از وعده غذایی احساس بهتری خواهید داشت. هر چه هله هوله بیشتری مصرف کنید، بیشتر احساس ناراحتی، حالت تهوع یا تخلیه انرژی خواهید داشت.
7. آب زیادی بنوشید
نوشیدن مقدار زیادی آب به دفع سموم و مواد زائد از بدن کمک می کند. هنوز هم بسیاری از ما هنگامی که با کبود انرژی مواجه می شویم، خستگی، انرژی کم و سردرد را تجربه می کنیم. اینکه عطش تشنگی نیز با گرسنگی اشتباه گرفته شود، شایع است. بنابراین پرآب نگه داشتن بدن به انتخاب غذاهای سالم نیز کمک می کند.
8. حفظ اعتدال در رژیم غذایی
اعتدال در رژیم غذایی به این معنا است که به اندازه ای که بدن به غذا نیاز دارد، باید غذا مصرف کنید. باید در پایان غذا احساس رضایت داشته باشید، اما نباید کاملا سیر شده باشید. می توانید در حد متوسط غذا مصرف کنید و دلیلی ندارد که غذاهایی که دوست دارید را از وعده های غذایی حذف کنید. مثلا مصرف گوشت گاو یک روز در هفته برای صبحانه در صورتیکه ناهار و شام پس از آن متعادل باشد، مشکلی ایجاد نمی کند. اما نباید پس از آن دونات و پیتزا بخورید!
9. سعی کنید تا به غذاهایی مضری که از رژیم غذایی تان حذف کرده اید، فکر نکنید
هنگامی که مصرف غذاهای خاصی را برای خود ممنوع می کنید، طبیعی است که وسوسه خوردن انها را داشته باشید. ابتدا سعی کنید تا میزان مصرف این غذاهای ناسالم را کمتر کرده و سپس به تدریج آنها را از رژیم غذایی تان حذف کنید. وقتی این کار را به تدریج انجام دهید، ممکن است دیگر هوس خوردن آنها را نداشته و یا به صورت گاه به گاه آنها را مصرف کنید.
حتما بخوانید: 5 انشا درمورد صدای زنگ آخر مدرسه
10. به مصرف وعده های غذایی کوچک تر فکر کنید
این کار را می توانید از طریق سرو کردن غذا در بشقاب ها یا کاسه های کوچک تر انجام دهید. با سرو کردن غذا در یک بشقاب کوچک تر، می توانید ذهن خود را فریب دهید که وعده غذایی زیادی مصرف می کنید. اگر در پایان هر وعده غذایی احساس سیری نمی کنید، تلاش کنید تا سبزی و میوه را به وعده غذایی اضافه کنید.
11. به آهستگی غذا بخورید
وقتی غذا مصرف می کنید، چندین دقیقه طول می کشد تا مغز به بدن فرمان دهد که غذای کافی مصرف کرده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. بنابراین با آرام غذا خوردن در واقع غذای کمتری مصرف می کنید.
12. سعی کنید تا با دیگران غذا بخورید
وقتی تنها غذا می خورید یا به خصوص در هنگام تماشای تلویزیون غذا می خورید، اغلب بدون اینکه متوجه شوید، غذای بیشتری مصرف می کنید. اشخاص معمولا در کنار دیگران غذای کمتری می خورند.
13. میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید
میوه ها و سبزیجات کم کالری و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. تمرکزتان بر روی مصرف 5 وعده میوه و سبزیجات در طول روز باشد. این کار کمک می کند تا معده خود را با این مواد پر کرده و مصرف غذاهای ناسالم را کاهش دهید. به عنوان مثال در یک وعده حدود نصف پیمانه میوه یا سبزیجات خام مصرف کنید.
نتیجه گیری از تغذیه سالم
یک رژیم غذایی مناسب برای افراد در هر سنینی ضروری است. تغذیه مناسب به معنای حذف غذاهای مورد علاقه تان و یا ایجاد محدودیت های غذایی نیست. بلکه در واقع باید یک برنامه غذایی مناسب داشت تا همه مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نماید. تغذیه مناسب می تواند خطر ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت نوع 2 را کاهش دهد. همچنین خلق و خو را بهبود بخشیده و به افزایش عمر کمک می کند. اگر سوال یا پیشنهادی دارید میتوانید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
مقالات مرتبط:
انشا با موضوع ویروس کرونا؛ تاثیر کووید 19 بر سبک زندگی مردم
انشا درمورد ضرب المثل "زبان سرخ سر سبز می دهد بر باد" و بازآفرینی آن