داستان و انشا درباره معنی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است

داستان و انشا درباره معنی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است معنی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است چیست؛ کاربرد، داستان، انشا درباره مفهوم ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است و نقاشی ضرب المثل چاه کن خودش ته چاهه را در سلام دنیا بخوانید.

در ادامه بررسی معنی و مفهوم ضرب المثل های ایرانی در این مطلب سلام دنیا به سراغ ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است رفته ایم تا با ارائه مثال، داستان نویسی و انشا درباره مفهوم ضرب المثل چاه کن خودش ته چاهه، شما عزیزان را بیشتر با معنی و کاربرد این ضرب المثل آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

معنی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است چیست

ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است به این معنی است اگر کسی بخواهد دیگران را با نیت بد و نیرنگ به دام بیندازد، اول خودش سقوط می کند. در حقیقت وقتی کسی به فکر آسیب رساندن و بدی به کسی باشد ابتدا خودش به آن بدی گرفتار می شود و نتیجه اعمالش به خودش برمی گردد. این ضرب المثل کنایه ای برای امور منفی و بد است.

معنی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است چیست

کاربرد ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است

این ضرب المثل زمانی کاربرد پیدا می کند که فردی با حقه، نیرنگ و بدگویی قصد اذیت و آزار فردی دیگر را می کند، اما برای اینکه نیت بدی داشته اول خودش در دام بدی که پهن کرده گرفتار می شود و نتیجه عملش به سمت خودش باز می گردد اینجاس که می گویند چاه کن همیشه ته چاه است.


حتما بخوانید: گسترش و انشا درباره معنی ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است


ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است را گسترش دهید

در زمان حکومت عباسیان، مرد عربی زندگی می کرد که رابطه خوبی با حاکم داشت، به همین دلیل غلامان دربار به رابطه او با حاکم حسادت می کردند و قصد داشتند مرد عرب را در نظر حاکم خراب کنند و خودشان محبوب حاکم شوند. روزی غلام حسود نقشه ای کشید و مرد عرب را به خانه اش دعوت کرد و برای او غذاهای زیادی که در آن سیر ریخته بود، آماده کرد. بعد از خوردن غذا غلام به مرد عرب گفت امروز با حاکم کمتر صحبت کن و در زمان صحبت کردن دستت را جلوی دهانت قرار بده چون تو سیر خورده ای و این بو باعث ناراحتی حاکم می شود. غلام حسود بعد از مهمانی نزد حاکم رفت و گفت: ای حاکم بزرگ‌ مرد عرب چند ساعت قبل مهمان خانه من بود، و به من گفت که دهان حاکم بوی بدی می دهد و من برای اینکه اذیت نشوم مجبورم جلوی دهان و بینی خود را بگیرم.

حاکم بعد از شنیدن حرف های غلام بشدت عصبانی شد و دستور داد تا مرد عرب به قصر او برود، وقتی مرد عرب وارد قصر شد، حاکم دید که با دست هایش جلوی دهان و بینی خود را گرفته! حاکم بعد از دیدن این صحنه نامه ای نوشت و به مرد عرب داد که به حاکم دیگری آن را تحویل دهد. مرد عرب در حالی که نامه در دستش بود از قصر خارج شد. وقتی غلام حسود را دید به او گفت باید این نامه را به حاکم دیگری برسانم. غلام حسود از اینکه دید حاکم، مرد عرب را تنبیه نکرده عصبانی شد و با خودش فکر کرد حتما به جای تنبیه می خواهد بعد از رساندن نامه به او پاداش بدهد. تصمیم گرفت برای کسب مژدگانی با حیله و فریب نامه را از دست مرد عرب بگیرد.

مرد عرب که انسان ساده و مهربانی بود نامه را به غلام داد و رفت. حاکم در نامه نوشته بود آورنده نامه اعدام شود، بعد از چند روز غیبت غلام و با خبر شدن از حضور مرد عرب در شهر حاکم متعجب شد و مرد عرب را نزد خود فراخواند و ماجرای نامه را برای او تعریف کرد و در پایان از او پرسید: تو گفته ای دهان من بوی بد می دهد؟ مرد عرب با شنیدن حرف حاکم متعجب پرسید: سرورم چرا این حرفی می زنید؟ حاکم گفت: این حرف را به غلام گفته بودی و آن روز که نزد من آمدی بینی و دهانت را گرفته بودی که خودش تایید این حرف بود. مرد عرب بعد از اینکه حرف های حاکم را شنید تمام ماجرا و مهمانی را برای او تعریف کرد و دسیسه غلام فاش شد، حاکم وقتی متوجه شد که ماجرا چه بود و اینکه غلام به جای مرد عرب گردن زده شده است با خودش گفت: چاه کن همیشه ته چاه است.

ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است را گسترش دهید

انشا در مورد مفهوم ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است با مقدمه و نتیجه گیری

مقدمه:

 موضوع انشای در مورد افرادی است که در زندگی شان تلاش و کوششی نمی کنند تا مسیر درست را انتخاب کنند، برعکس به دنبال راهی هستند تا از افراد موفق و خوب یک نقطه ضعف پیدا کنند و با کمک همان برای آنها دردسر و مشکل ایجاد کنند و باعث آزرده خاطر شدن آنها شوند.


حتما بخوانید: نوشتن مقدمه هایی کوتاه و زیبا برای انشا


بدنه:

ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است هم مانند تمام ضرب المثل های ایرانی پند و نصیحت خوبی بهمراه دارد و به خوبی ما می فهماند وقتی سعی می کنیم با بدجنسی و فریبکاری برای کسی تله ای بسازیم و صبر می کنیم تا شاهد مشکلات و سختی هایی که برای زندگی اش به وجود آورده باشیم شاید چند بار موفق شویم و به مقصود خودمان برسیم اما در نهایت این ما هستیم که در چاهی که کنده ایم گرفتار می شویم به عبارت ساده تر نتیجه بدی عمل خودمان به خودمان بازمی گردد و کار ما عاقبت خوشی ندارد. پس چقدر خوب است که ما همیشه برای همه خوبی بخواهیم و سعی کنیم از پیشرفت و خوشحالی بقیه خوشحال شویم و به دیگران عشق، محبت و دوستی هدیه بدهیم تا در زندگی خودمان هم شاهد اتفاقات مثبت و خوب باشیم. اگر بخواهیم زندگی مان را بر حول محور اتفاقات بد بچرخانیم قطعا اولین کسی که ضرر می کند خود ما خواهیم بود چون نتیجه کار بد در زندگی خودمان به وضوح آشکار خواهد شد. کسی که برای دیگران چاه می کند تا زندگی را به کام آنها تلخ کند مطمئنا ابتدا زندگی خودش تلخ می شود.

نتیجه گیری:

ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است به خوبی به ما گفته که زندگی افراد پلید مدام دچار تلخی و ناراحتی است.پس بهتر است هیچ وقت این طور زندگی نکنیم چون در این مسیر دچار آسیب های سختی می شویم و تلخی های زیادی را در زندگی تجربه خواهیم کرد که هیچ گاه نتیجه بخش نیست و بدرد انسان هایی که به دنبال موفقیت هستند هم نمی خورد.


حتما بخوانید: انشا درباره معنی ضرب المثل سحر خیز باش تا کامروا شوی انگلیسی و فارسی


نقاشی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است

نقاشی ضرب المثل چاه کن همیشه ته چاه است

سخن پایانی:

کسی که برای دیگران تله می سازد تا برای آنها مشکل ایجاد کند اول خودش می افتد. کسی که برای دیگران دام بسازد خودش در دام می افتد، در واقع این ضرب المثل به ما هشدار می دهد که هر انسانی نتیجه عمل بد خودش را می بیند.


مطالب مرتبط:

انشا گسترش ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی

انشا درباره معنی ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست



از
5
رای