هفته سی و نهم بارداری؛ ترشحات، رشد جنین و باید و نبایدهای هفته 39

هفته سی و نهم بارداری؛ ترشحات، رشد جنین و باید و نبایدهای هفته 39 هفته سی و نهم بارداری، رشد جنین، تغذیه، عوارض شایع، لکه بینی، مراقبت ها، پیاده روی، ترشحات و علائم هشدار دهنده و سزارین در هفته سی و نهم بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

در هفته سی و نهم و با نزدیک شدن به زمان زایمان، طبیعی است که کمی دچار اضطراب و استرس شوید. با نزدیک شدن به زمان زایمان  ممکن است با ترشح آغوز از نوک پستان‌ها روبه رو شوید. با نزدیک شدن به روزهای آخر علائم بیشتری را مشاهده می کنید. برای آشنایی بیشتر با علائم، عوارض، وضعیت مادر و جنین، تغذیه و نکات مراقبتی هفته سی و نهم بارداری لطفا تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید.

اکنون رشد کودک کامل شده است و دوست دارید هر چه سریع تر کودک را دنیا بیاورید. مطمئن نیستیم، اما بی صبری و ناراحتی مادران راهی است برای آمادگی روحی برای پذیرش کودک. در بارداری بسیار سختی کشیده اید اما سعی کنید در این هفته دیگر به سختی ها فکر نکنید. احتمالا دیگر دوست ندارید که دوباره باردار شوید.

اندازه و وزن جنین در هفته سی و نهم بارداری

در این هفته کودک اندازه کدو تنبل است با طولی برابر 50 سانتی متر و وزن 3.300 کیلوگرم. اما هنوز هم رشد کودک ادامه دارد.

رشد جنین در هفته سی و نهم بارداری

در هفته سی و نهم، جنین در حالت جمع‌شده قرار دارد و تقریباً به اندازۀ یک کدو حلوایی است.در این هفته جنین  قد 51 سانتی‌متر و وزنی حدود 3 کیلو و 400 گرم خواهد داشت. قطر سر جنین نیز حدود 10 سانتی‌متر است. جنین تا سه هفته پایانی چربی ر زیر پوستش ذخیره می کنند به همین دلیل وزن اضافه می کند و تا قبل از روز تولد وزن کمی بیشتر خواهد داشت. پوست او روشن‌تر و ضخیم‌تر و چشمانش به اندازه زمان بزرگسالی خواهد بود. اگرچه با بزرگ شدن جنین فضای کافی برای حرکت کردن در رحم ندارد اما شما باز هم حرکات و لگد زدن های او را حس خواهید کرد.

کودک می تواند دست و پای خود را خم کرده و رشد مغز کودک هم چنان ادامه دارد و کودک باهوش تر شده است. ناخن های کودک بزرگ شده اند.

رشد کودک در هفته سی و نهم بارداری

هفته سی و نهم بارداری ماه چندم است؟

هفته 39 بارداری معادل 8 ماه و 3 هفته بارداری است. هفته آینده 9 ماه بارداری کامل شده و به روز زایمان نزدیکتر می شوید و هیجان انگیز است.

هفته سی و نهم بارداری چگونه است

با ورود به هفته سی و نهم بارداری ممکن است دردهایی به سراغتان بیایند که دردهای کاذب نام دارند و با درد زایمان متفاوت هستند. در صورتی که بعد از معاینه و بررسی پزشک مشخص شود که وضعیت مادر و جنین برای زایمان طبیعی مناسب است مادر درد زایمان را تجربه خواهد کرد و بعد از آغاز انقباضات رحمی وارد مرحله زایمان می شود.

همانطور که در ابتدا این مطلب هم عنوان کردیم در هفته سی و نهم ترشح آغوز از سینه مادر شروع خواهد شد که یک مسئله کاملا طبیعی قبل از تولد نوزاد است و اصلا جای نگرانی ندارد. در هفته سی و نهم اتفاق دیگری که باید منتظر آن باشید پاره شدن کیسه آب است.بعد از پاره شدن کیسه آب شما در وضعیت زایمان قرار می گیردید پس برای این اتفاق آماده باشید.نکته مهم دیگری که باید در این هفته به ان توجه کنید فواصل انقباضات رحمی است و  باید ماما و پزشک خود را از ان مطلع کنید.

هفته سی و نهم بارداری چگونه است

علائم هفته سی و نهم بارداری

علائم هفته 39 بارداری مشابه علائم هفته های قبل است. اما بیشتر علائم این هفته علائم زایمان بوده و به قرار زیر هستند:

1. انقباضات برکستون هیکس

در هفته 39 بارداری انقباض رحم بسیار شایع است. اکثر مواقع این دردها با تغییر حالت بدن خوب می شوند. اما اگر دردها از بالای رحم شروع شده و بیشتر شوند علامت زایمان هستند. 

علائم هفته سی و نهم بارداری

2. فشار لگنی

با نزدیک شدن به روز زایمان کودک بسیار پایین آمده و شما احساس سنگینی و ناخوشی می کنید.

3. کشیدگی کشاله ران

به دلیل پایین آمدن کودک حرکات او به قسمت های عصبی بدن فشار وارد کرده و باعث درد در لگن می شود.

4. نیاز به فعالیت بیشتر

برخی از مادران انرژی بالایی داشته و تمایل دارند که خانه را قبل از تولد نوزاد تمیز کنند. اما خود را خسته نکنید. 

5. موکوس پلاگ و یا ترشح غلیظ واژن

ترشحات موکوس پلاگ غلیظ بوده و خون آلود هستند. البته برخی بر این باورند که اینها علائم زایمان است اما هنوز اثبات علمی نشده است. 

اگر دوقلو باردار هستید و تا این هفته زایمان نکرده اید, احتمالا تمامی علائم هفته 39 را تجربه خواهید کرد از جمله تمایل بیشتر برای به دنیا آوردن هر چه سریعتر کودک. نگران نباشید. لحظه موعود نزدیک است.

علائم زایمان در هفته 39 بارداری

دیگر علائم به این معنی هستند که لحظه زایمان نزدیک است. در این هفته ذهن شما درگیر علائم زایمان است, اما نگران زایمان نباشید. در برخی موارد علائم زایمان آن قدر شدید و متفاوت هستند که نمی توانید آنها را نادیده بگیرید.

در صورت بروز هر یک از علائم زیر با ماما تماس بگیرید:

1. پاره شدن کیسه آب

اگر ترشحات هفته 39 آبکی باشند به این معنی است که کیسه مایع آمنیوتیک پاره شده و در عرض چند ساعت زایمان خواهید کرد. 


حتما بخوانید: هنگام پاره شدن کیسه آب چه اتفاقی خواهد افتاد؟


2. انقباضات منظم

انقباضات شکمی را زمانبندی کنید. اگر انقباضات ادامه یافته و فاصله بین انها کمتر شود قطعا در اولین مراحل زایمان قرار دارید. مدت زمان این مراحل در خانم ها متفاوت است. بنابراین با ماما تماس گرفته و دستورات او را از زمان شروع لحظه ی زایمان اطاعت کنید.

در هفته 39 بارداری هنوز هیچ یک از علائم زایمان بروز نکرده است. در اکثر خانم ها با بارداری اول علائم زایمان از هفته 41 خود را نشان می دهند. و برای خانم هایی با بارداری دوم علائم از هفته 40 خود را نشان می دهند. در برخی خانم ها علائم زایمان چندین روز یا چند هفته قبل از زایمان بروز می کنند از جمله گشاد شدن دهانه رحم و انقباضات مکرر, اما در دیگر خانم ها رحم تا چند ساعت قبل از زایمان تا 10 سانتی متر گشادتر می شود.

علائم زایمان در هفته 39 بارداری

اینداکشن زایمانی در هفته 39

شاید در این هفته به اینداکشن زایمانی نیز فکر می کنید. روغن کستر و درمان های گیاهی ایمن نیستند و غذاهای تند نیز به زایمان سریع تر کمکی نمی کنند. اما روش های زیر به زایمان سریع تر کمک کرده و ایمن نیز هستند:

پیاده روی

که گرچه از نظر علمی ثابت نشده اما به گفته برخی از متخصصان جاذبه کودک را تا دهانه رحم پایین آورده و فشار کودک باعث گشادی دهانه رحم می شود.


حتما بخوانید: 7 حرکت ورزش ساده برای بارداری و زایمان راحت و آسان


طب سوزنی

این روش نیز از لحاظ علمی تایید نشده و شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه این روش قدیمی باعث افزایش جریان خون و باز شدن دهانه رحم می شود.

برخی دیگر نیز بر این باورند که رابطه جنسی و ارگاسم به زایمان سریع تر کمک می کند

پزشک برای برخی از زنان در هفته 39 اینداکشن پزشکی را توصیه می کند. دلایل انجام اینداکشن زایمانی انقباضات (پره اکلامپسی, دیابت بارداری, ناراحتی قلبی), مشکلات جنینی و عفونت رحم است. اینداکشن برای زنان دوقلو باردار و زنانی که کیسه ی آب آنها پاره شده اما هنوز زایمان نکرده اند نیز توصیه می شود. 

سونوگرافی هفته 39 بارداری 

در هفته 39 سونوگرافی و تست بدون استرس سلامت کودک را بررسی می کنند مخصوصا اگر دوقلو باردار باشید. بسته به نتایج سونوگرافی و تست بدون استرس پزشک ممکن است توصیه به زایمان زودرس داشته باشد. شاید آسودگی خاطر در این هفته سخت باشد اما شما باید نهایت تلاش خود را کرده که آسوده خاطر باشید و سعی کنید ذهن خود را درگیر کارهای ساده کنید.

لکه بینی در هفته سی و نهم بارداری

مشاهه لکه بینی یا خو در مقادیر کم در هفته سی ونهم بارداری جای نگرانی ندارد.اما در صورت مشاهده خونریزی شدید ممکن است این مورد برای سلامت جنین خطرناک باشد. زیرا احتمال اینکه خونریزی به دلیل ،جفت سر راهی رخ داده باشد خیلی زیاد است. در صورت مواجه با خونریزی شدید فورا به مراکز اورژانس یا بیمارستان نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنید.

ترشحات در هفته سی و نهم بارداری

ترشحات در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی افزایش پیدا می کند. در صورتی که ترشح بدون بوی بد، رنگ سفید و یا شفاف داشته باشد و خارش و سوزش در واژن را در پی نداشته باشد، جای هیچگونه نگرانی ندارد. اما در ترشحات در هفته سی و نهم بارداری  ممکن است حالت ژله ای پیدا کنند که این نشانه ای خروج پلاگ مخاطی محسوب می شود.

پلاگ مخاطی ماده ای ژله مانند است که باعث بسته شدن دهانه رحم را از ابتدای بارداری تا زمان زایمان می شود و با نزدیک شدن به زمان زایمان از واژن خارج می شود و ممکن است شما آن را بصورت ترشح ژله ای ببینید .علاوه بر ترشح ژله ای مانند ممکن است در این هفته در ترشحات خود لکه خون هم مشاهده کنید. ترشح این لکه های خونی، شوی خونی نامیده می شوند یکی از مهمترین علائم نزدیک بودن زایمانتان است.

سونوگرافی هفته 39 بارداری

عوارض شایع هفته سی و نهم بارداری

 عوارض معمول و شایع در هفته سی و نهم بارداری شامل موارد زیر است:

  • کمردرد

حتما بخوانید: علت کمر درد در زنان باردار


  • نفخ
  • خستگی
  • تکرر ادرار
  • ورم پا
  • گرفتگی عضلات پا
  • ترشحات پستان
  • تغییرات خلق‌وخو
  • اختلالات خواب
  • انقباضات رحم

عوارض شایع هفته سی و نهم بارداری: اختلالات خواب

هفته سی و نهم بارداری چی بخورم

از آنجایی که احتمال زایمان در هفته سیو نهم وجود دارد پس به مادران توصیه می‌شود که سعی کنند غذاهای مقوی، کم‌حجم و سالم میل نمایند. در این شرایط قبل از مراجعه به بیمارستان بهتر است مادر سوپ، میوه و تنقلات سلامت میل کند. چرا که قبل از زایمان اجازه خوردن غذا ندارید. بهتر است در زمان شروع دردهای زمانی که زایمان فقط بیشتر مایعات بیشتر بنوشند.

هفته سی و نهم بارداری چی نخورم

  • از مصرف غذاهای خیلی چرب و سنگین در هفته سی و نهم بارداری خودداری کنید.
  • از مصرف غذاهای نفاخ اجتناب کنید.
  • از نوشیدن نوشابه، قهوه و چای پرهیز کنید.
  • از مصرف غذاهای تند خودداری کنید.

مراقبت های هفته سی و نهم بارداری

  • در هفته سی و نهم به علت نزدیک بودن به زایمان شما درد و انقباضات رحمی را تجربه می کنید که با درد زایمان متفاوت هستند برای تسکین این دردها و انقباضات بهتر است وضعیت بدن را تغییر دهید، آب بنوشید یا استراحت کنید.
  • به نوشیدن مقدار زیاد مایعات به دفعات ادرار کنید. برای احساس آرامش نیز می‌توانید حمام کنید.
  • به اندازه کافی استراحت کنید با رعایت رژیم غذایی سالم و فعالیت ورزشی سبک مانند یوگا یا پیاده روی به داشتن خواب خوب و آرامی کمک کنید.
  • وعده غذایی کم حجم و سبک میل کنید تا فشار زیادی به سیستم  گوارش خود وارد نکنید.

مراقبت های هفته سی و نهم بارداری: پیاده روی کنید

پیاده روی در هفته سی و نهم بارداری

در هفته سی و نهم حتما پیاده روی داشته باشید چون این کار برای  شروع زایمان به شما کمک خواهد کرد. خب نکته قابل توجه درمورد پیاده روی کردن این است که باید آمادگی بدن خود را در نظر بگیرید و تا جایی که می توانید پیاده روی کنید و مسیرهای ناشناخته و یا دارای شیب تند را برای پیاده روی خود انتخاب نکنید. اگر به زمان زایمانتان نزدیک هستید، سعی کنید یک مسیر معین و مشخص را برای پیاده‌ روی انتخاب کنید. اگر در زمان پیاده روی به سختی نفس می کشید و یا نمی توانید صحبت کنید بهتر است سرعت خود را کم کنید و یا پیاده روی را قطع کنید.به جای ان به آرامی قدم بزنید. کمی استراحت کنید و مطمئن شوید که پیاده روی را به درستی انجام می دهید.

علائم هشدار دهنده هفته سی و نهم بارداری که نیاز به مراجعه به پزشک دارید

در صورتی که حس کردید درد زایمان شما شروع شده است یا موارد زیر روبه رو شدید حتما باید با پزشک خود تماس بگیرید:

  • افزایش درد یا شدت انقباضات
  • ترشح مایع، مخاط دهانۀ رحم یا خون از واژن
  • شش انقباض یا بیشتر که در طول یک ساعت با فاصلۀ کمتر از 10 دقیقه رخ می دهند

پزشک در این شرایط احتمالا با معاینه دهانۀ رحم متوجه باز و نازک شدن دهانۀ رحم می شود. سایر علائم مهم در هغته سی و نهم که به مراقبت پزشکی نیاز دارند شامل:

  • سردرد شدید
  • تهوع و استفراغ
  • تغییر در بینایی
  • حساسیت به لمس
  • مشکلات بینایی مثل تاری دید یا جرقه زدن چشم
  • درد در نواحی زیر دنده‌ها و بالای شکم
  • تورم ناگهانی صورت، دست و پاها
  • هر یک از این علائم که در قسمت بالا ذکر شد ممکن است علائم  پره‌اکلامپسی یا مسمومیت بارداری باشد، در صورت مواجه با هر یک از انها فورا به مراکز اورژانس مراجعه کنید.

حتما بخوانید: علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست


هفته سی و نهم بارداری و سزارین

از نظر پزشکان متخصص بهترین زمان برای انجام سزارین بین هفته سی و نهم تا چهلم بارداری است. لازم است بدانید که سزارین نوزاد قبل از هفته سی و نهم و بعد از هفته چهلم عوارض جسمانی برای جنین در پی خواهد داشت. بنابراین سزارین نوزاد در هفته سی و نهم زمان مناسبی است و این نوزادان در مقایسه با نوزادانی که در هفته‌های پیش از آن متولد می‌شوند کمتر دچار مشکلات تنفسی خواهند شد.

فهرست فعالیت های هفته 39 بارداری

1. تعیین زمان معاینه هفته 40

2. لیست فعالیت های بعد از تولد کودک

3. آشنایی با زایمان

4. مطالعه داستان های دیگر مادران

سخن آخر

کودک در هفته 39 بارداری دست و پای خود را خم می کند. از علائم هفته سی و نهم بارداری: کشیدگی کشاله ران، انقباضات برکستون هیکس می باشد. سونوگرافی هفته 39 و تست بدون استرس نیز انجام می شود. کودک در هفته 39 بارداری دست و پای خود را خم می کند. از علائم هفته سی و نهم بارداری: کشیدگی کشاله ران، انقباضات برکستون هیکس می باشد. سونوگرافی هفته 39 و تست بدون استرس


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته چهلم بارداری

همه چیز درباره هفته چهل و یکم بارداری



از
2
رای