خارش بدن در ماههای اواسط بارداری برای خام های باردار می تواند بسیار عذاب آور باشد درست است که این مشکل بسیار شایع می باشد اما در برخی مواقع می تواند نشانه یک بیماری باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره خارش پا در بارداری نشانه چیست، علت خارش پا در بارداری چیست، خارش پا در بارداری و جنسیت جنین، درمان خارش پا در بارداری، درمان خانگی خارش دست و پا در بارداری صحبت کرده ایم ، با ما همراه باشید.
خارش پا در بارداری نشانه چیست
خارش پا یکی از شایع ترین مشکلات است که زنان باردار در زمان بارداری خود دچارش می شوند، این عارضه می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد که باید علت آن را یافت. گاهی به علت بالا رفتن سطح استروژن فرد باردار در ناحیه کف دست و پای خود احساس خارش شدید می کنند و دچار قرمزی می شوند، کسانی که اولین بارداری خود را تجربه می کند و یا احتمال زایمان چندقلویی دارد بیشتر از بقیه این مشکل را تجربه خواهند کرد، که البته درست بعد از زایمان برطرف می شود.
حتما بخوانید: علت خارش کل بدن در بارداری و درمان آن
علت خارش پا در بارداری چیست
این امکان دارد که یک زن باردار در طول 9 ماه بارداری خود درگیر تغییرات و بثورات پوستی شود که اکثر آنها نگرانی در پی ندارد، یکی از این بثورات پوستی پاپول های کهیری یا PUPP نیز نامیده می شود، این مشکل در ماههای آخر بارداری شدت می گیرد و با علائمی از جمله کهیر ها یا لکه های قرمز رنگ در ابتدا ترک های روی شکم شما را احاطه می کند و سپس به دیگر نقاط بدن مانند پاها، دست ها ، قفسه سینه و پشت شما پخش شود اما بدانید که روی جنین شما تاثیری نخواهد داشت. با بروز این مشکل بهتر است که به نزد پزشک رفته و برای درمان آن کمک بخواهید او با تجویز آزمایش خون شما را از درگیر شدن بیماری های دیگری در رابطه با خارش نجات خواهد داد.
خارش پا در بارداری و جنسیت جنین
هیچ منبع پزشکی معتبری وجود ندارد که بگوید زنی که در بارداری پایش می خارد حتما جنین پسر دارد یا دختر . تنها با انجام آزمایش در ماه چهارم بارداری می توان متوجه شد که جنین از چه جنسیتی برخوردار می باشد.
درمان خارش پا در بارداری
عارضه خارش پا در دوران بارداری که می تواند هر زن حامله ای را کلافه کند، روش هایی وجود دارد که بدون داشتن عوارض می تواند به درمان خارش پوست کمک کند، در اینجا چند روش خانگی را توضیح خواهیم داد البته قبل از انجام هر کدام از آنها با پزشک خود مشورت کنید.
درمان خارش پا در بارداری با حمام جو دوسر
یکی از روش های درمان خارش پا در بارداری ، استفاده از حمام جو دوسر است. این حمام مسکنی طبیعی و ساده در منزل می باشد.
درمان خارش پا در بارداری با کمپرس سرد
از این کمپرس تنها به مدت 15 دقیقه بر روی پوست خود می توانید استفاده کنید به این شکل که کمپرس را با آب سرد پر کرده و روی پای خود قرار داده این کار به تسکین خارش پوست در بارداری شما کمک می کند.
حتما بخوانید: علت خارش واژن در بارداری
درمان خارش پا در بارداری با تعویض جوراب
برای درمان خارش پا در بارداری از جوراب هایی استفاده کنید که گشاد باشد و با لیافی مثل پنبه و پشم تولید شده باشد که بتواند هوا را جریان دهد و باعث تعرق پا نشود.
درمان خارش پا در بارداری با ماساژ پا
با ماساژ دادن پا توسط خود یا شخص دیگری مانند همسر به کاهش خارش پوست خود کمک کنید، فقط حواستان باشد که انگشتان پا و اطراف مچتان را ماساژ ندهید؛ زیرا انقباضات رحمی را در پی خواهد داشت.
درمان خارش پا در بارداری با استفاده از مرطوب کننده
در دوران بارداری می توانید از یک مرطوب کننده ساده مانند که عطر و بویی ندارد استفاده کنید، یادتان باشد که برای استفاده از کرم های موضعی مثل لوسیون کالامین یا بنادریل را با پزشک خود مشورت کنید.
درمان خانگی خارش دست و پا در بارداری
1. داروی ضد خارش یا آنتی هیستامین
هنگامی که خانم باردار دچار خارش خفیف دست و پا می شود می تواند به درمان آن با دارو های موضعی ضد خارش یا آنتی هیستامین های خوراکی بپردازد، بهتر است بدانید که این مشکل تنها در دو درصد از خانم ها بوجود می آید، که با زایمان کردن برطرف می شود، به این عارضه کلستاز داخل کبدی یا کلستاز بارداری می گویند، در این مشکل مایع صفرا به صورت عادی داخل مجاری صفرا جاری نمی شود و موجب جمع شدن املاح صفراوی در پوست می شوند و همین مسئله باعث ایجاد خارش در پوست می شود.
2. ژل آلوئه ورا
برای رفع خارش دست و پا در بارداری، بعد از حمام کردن، ژل آلوئه ورا، را روی قسمت هایی از پوست که دچار خارش است، بمالید. ژل آلوئه ورا می تواند باعث کاهش التهاب و تسکین خارش می شود. و همچنین از آسیب پوست بدن و شکم ، در زمان خارش جلوگیری می کند.
3. لباس مناسب
یکی دیگر از درمان خانگی برای خارش دست و پا در بارداری، پوشیدن لباس های گشاد است و چون بر روی پوست کشیده نمی شود، باعث تحریک و خارش کمتر پوست می شود.
در صورتی که خارش شدید باشد این فرد باید با پزشک مراجعه نماید و تا با تجویز داروهای مجاز به درمان بپردازد و هرگز در این مسئله کوتاهی نکند، زیرا که این بیماری می تواند برای جنین خطرناک باشد یا ممکن است علامت اولیه بیماری کوله ستاز باشد که اگر درمان آن به تعویق بیفتد احتمال از دست رفتن مادر وجود دارد.
سخن آخر
ضمن اینکه برای سلامتی تمامی مادران آرزو می کنیم توصیه می کنیم که تنها به درمان های خانگی اکتفا نکنند و با دیدن کوچکترین مسئله ای با پزشک خود مشورت نمایند تا دچار عارضه ای بیشتر نشوند.