خواص و مضرات جوانه یونجه برای بارداری، لاغری، دیابت و طرز تهیه آن

خواص و مضرات جوانه یونجه برای بارداری، لاغری، دیابت و طرز تهیه آن خواص جوانه یونجه چیست ؛ با فواید و مضرات جوانه یونجه در طب سنتی برای لاغری، بارداری، و سلامتی بدن دیابت؛ چشم و پوست و مو همچنین طرز تهیه جوانه یونجه در سلام دنیا آشنا شوید.

جوانه یونجه، از جوانه های گیاه یونجه قبل از اینکه به طور کامل رشد کنند تهیه می شود. چون خیلی کوچک هستند، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند: کلسیم، ویتامین K و ویتامین C هستند. ما در سلام دنیا، درباره خواص و مضرات جوانه یونجه برای سلامتی و درمان بیماری ها، طرز تهیه جوانه یونجه صحبت کردیم. برای اطلاعات بیشتر مطلب زیر را بخوانید.

7 خواصیت شگفت انگیز جوانه یونجه برای سلامتی

1. جوانه یونجه زخم ها را التیام می بخشد

ویتامین K منجر به لخته شدن خون در زمان پارگی عروق خونی می شود. بنابراین کمبود ویتامین K منجر به خونریزی زیاد از حد می شود. نیاز روزانه به ویتامین K برابر 90 میکروگرم برای زنان و 120 میکروگرم برای مردان می باشد. یک فنجان جوانه یونجه 10/1 میکروگرم یا 13 درصد نیاز روزانه ویتامین K را فراهم می کند.


حتما بخوانید: خواص گیاه یونجه برای سلامتی


2. جوانه یونجه به شما کمک می کند استخوان های محکمی داشته باشید

ویتامین K موجود در جوانه یونجه به عنوان یک پشتیبان استخوان، جذب کلسیم را بهبود می بخشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

فواید شگفت انگیز جوانه یونجه برای زنان باردار، درمان تبخال و کمبود آهن

3. خواص جوانه یونجه برای کم خونی و مبارزه با کمبود آهن

زمانی که شخصی به اندازه کافی آهن مصرف نکند، تعداد سلول های خونی افت می کند که منجر به علائم زیر می شود:

  • خستگی
  • عدم تمرکز
  • تهوع
  • سردرد خفیف 
  • مشکلات شکمی

محتوی آهن موجود در جوانه یونجه جریان خون را افزایش می دهد.

4. خواص جوانه یونجه برای لاغری و کاهش وزن

جوانه یونجه برای ایجاد احساس سیری بسیار مناسب است و به کاهش وزن کمک می کند. جوانه یونجه بسیار مغذی است. با این حال، یک فنجان از یونجه تنها 8 کالری دارد. همچنین محتوی فیبر آن از آزادسازی هورمون های گرسنگی گارلین جلوگیری می کند.

5. خواص جوانه یونجه برای بارداری 

جوانه یونجه برای زن باردار و کودک او مفید است. جوانه یونجه منبع خوبی از ویتامین B کمپلکس مانند اسید فولیک است. اسید فولیک به تشکیل لوله عصبی و سلول های خونی در جنین کمک می کند. کمبود فولیک اسید در زن باردار منجر به بدنیا آوردن نوزادی با وزن پایین می شود و ممکن است منجر به نقص لوله عصبی در نوزاد شود.

خواص یونجه | 7 خاصیت عالی جوانه یونجه برای سلامتی، کاهش وزن و مو

6. جوانه یونجه با تبخال مبارزه می کند

آمینو اسید ایزین که در جوانه یونجه یافت می شود می تواند به جلوگیری از رشد تبخال و درمان آن کمک کند.


حتما بخوانید: درمان خانگی تبخال با روش های سریع و ساده


7. خواص جوانه یونجه برای مو

جوانه یونجه کمک می کند تا موها براق و مرتعش شوند. مصرف منظم این جوانه ها براقی، انعطاف پذیری و جلوه به مو می دهد. جوانه های یونجه حاوی اسید امگا 3 هستند که برای فولیکول های مو مغذی هستند. این ها با خشکی و شکنندگی مو، پوسته سر و ریزش مو مقابله می کنند.  

طرز تهیه جوانه یونجه

مواد لازم برای تهیه جوانه یونجه

  • بذر یونجه
  • آب
  • بطری شیشه ای
  • پارچه توری
  • کش

طرز تهیه جوانه یونجه

  •  اول، بذر های یونجه را به خوبی بشویید. و بعد به مدت 8 ساعت اجازه دهید تا در آب خیس شود. این کار بذر را برای جوانه زدن، آماده می کنند.
  • بعد از این مدت، بذرهای را آبکشی کنید و داخل ظرف شیشه ای بریزید و روی آن را با پارچه توری و کش ببندید، این کار به حفظ رطوبت شیشه کمک می کند.
  • برای اینکه بذرهای زودتر جوانه بزنند، شیشه را در محیط تاریک مثل کابینت قرار بدهید و روزی 2 بار یکبار صبح و یکبار غروب کمی آب روی آنها بریزید تا مرطوب شود، یادتان باشد که زیاد آب ندهید، فقط در حد مرطوب شدن کافی است.
  • بعد از گذشت 5 تا 7 روز بذرهای جوانه می زنند ، بعد از جوانه زدن آنها را به محیط پر نور ببرید.
  • زمانی که اندازه جوانه ها به 2 تا 3 سانتیمتر رسیدن، برای استفاده ، آماده هستند، می توانید جوانه را با توجه به دمای یخچال بین 3 تا 7 روز در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.

عوارض و مضرات جوانه یونجه

1. خطر ابتلا به سرطان

طبق تحقیقات، محققان امریکایی، جوانه یونجه دارای برخی ترکیبات فعالی هستند که ویژگی های استروژنی دارند، بنابراین برای زنانی که در معرض خطر سرطان هستند یا به سرطان سینه مبتلا هستند، مضر می باشد.

2. عفونت

از آنجایی که جوانه یونجه در محیط مربوط و در ظروف شیشه ای برای چند روز می ماند، از این رو جوانه های خام که مقداری پخته شده باشند می توانند خطر ابتلا به عفونت را بالا ببرند. در گذشته، مواد غذایی یا جوانه آلوده یا بد، منجر به شیوع بیماری های منتقله می شد. عفونت هایی مانند سالمونلا، ای کولی از رایج ترین این باکتری ها هستند. خوردن جوانه های سالم و تازه می تواند از این اتفاق پیشگیری کند.

3. بیماری های خودایمنی

از آنجایی که جوانه یونجه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، مصرف زیاد ممکن است برای کسانی که به بیماری های خود ایمنی مانند: لوپوس یا روماتوئید مبتلا هستند، مضر و خطرناک باشد.

عوارض و مضرات جوانه یونجه

4. هیپوگلیسمی

یکی از خواص جوانه یونجه، کاهش قند خون است. بنابراین افراد دیابتی که داروهای کاهش قندخون می خورند، ممکن است ترکیب داروها با جوانه یونجه باعث کاهش خطرناک قندخون شود که علائم آن می تواند سبکی سر، سردرگنی، غش یا حتی کما و مرگ شود.

5. مشکلات خونریزی

از آنجایی که جوانه یونجه، دارای ویتامین K است می تواند باعث افزایش عملکرد انعقاد خود در بدن شود. بنابراین افرادی که فشار خون بالا دارند یا مشکلات قلبی و لخته شدن خون دارند بهتر است که قبل از مصرف جوانه یونجه با پزشک مشورت کنند.


مقالات مرتبط:

خواص عرق یونجه برای پوست و مو و سلامتی

خواص دمنوش یونجه برای سلامتی در طب سنتی 

از
3
رای