دارچین نوعی ادویه خوش عطر است که از پوست درونی چند درخت بومی نواحی مانند چین، هند و آسیای جنوب شرقی استخراج می شود. دارچین ماده محبوبی است که در تهیه انواع غذاها، نوشیدنی ها و محصولات بهداشتی شخصی استفاده می شود.اما برخی افراد به مصرف دارچین واکنش حساسیت زا دارند.در این مطلب لام دنیا به بررسی حساسیت به دارچین خواهیم پرداخت.
حساسیت به دارچین چگونه است
بوییدن، لمس یا مصرف دارچین در برخی افراد می تواند منجر به واکنش های حساسیت زا شود، در واقع این واکنش های به دلیل حساسیت بالا نسبت به پروتئین های ادویه هستند. آدامس ها، خمیردندان یا دهانشویه حاوی دارچین مصنوعی در موارد نادر می تواند منجر به واکنش های آلرژیک شوند. اما طعم دارچین مصنوعی به کار رفته در این مواد ممکن است استوماتیت تماسی ایجاد کند و باعث سوزش یا خارش در دهان شود. این واکنش با قطع مصرف دارچین رفع می شود. سینامیل الکل یا سینامالدهید که در تهیه عطرها بکار می روند هم می تواند در برخی افراد منجر به واکنش حساسیت زا شوند.
حتما بخوانید: علائم حساسیت به زنجبیل و درمان آن
علائم حساسیت به دارچین
افرادی که به دارچین حساسیت دارند با علائم زیر مواجه می شوند. این علائم شامل:
- حالت تهوع
- درد معده
- درد شکم
- اسهال
- استفراغ
- دشواری در تنفس
- کهیر
- سرگیجه
- غش
- عوارض آنافیلاکسی
حتما بخوانید: علائم شوک آنافیلاکسی چیست
- بثورات، التهاب، سوزش، یا تاول پوست
- سوزن سوزن شدن، خارش یا تورم صورت یا دیگر قسمت های بدن
این علائم ممکن است در طی 30 دقیقه یا یک ساعت رخ دهد. بیشتر افراد نوع بسیار خفیفی از حساسیت به دارچین دارند، اما برای تعداد کمی از انها دارچین تهدیدکننده حیات است. تشخیص هرگونه آلرژی به دارچین موضوع بسیار مهمی است.
حساسیت به دارچین در کودکان
درماتیت پوستی شایعترین علائم حساسیت به دارچین در بین نوزادان و کودکان کوچکتر است. البته والدین ممکن است متوجه تورم، تحریک و قرمزی نواحی از پوست که با دارچین تماس داشته اند،ه شوند. شستشوی نواحی با آب و صابون می تواند به رفع این مشکل کمک کند. در روش دیگر با کمک مقدار کمی هیدروکورتیزون، می توان پایداری تحریک ناشی از دارچین را رفع کرد.
علاوه براین، گاهی اوقات ممکن است کودک با علائم جدی تر نظیر بی حالی و برافروختگی پوست مواجه شود. در این موارد فورا باید مراکز اورژانسی مراجعه کنید. زمانی که متوجه حساسیت کودک به دارچین شدید،این ماده را از برنامه غذایی او حذف کنید.
عوارض حساسیت به دارچین
تورم صورت
تورم یک عوارض شایع حساسیت به دارچین است.بیماران مبتلا به حساسیت به دارچین معمولاً در صورت مصرف با عوارضی چون تورم صورت همراه با سرفه و استفراغ مداوم مواجه می شوند.
شوک آنافیلاکتیک
در مقایسه با سایر علائم، شوک آنافیلاکتیک معمولاً در موارد کمتری رخ می دهد.با این وجود، این عوارض ممکن است خطرناک ترین علائم آلرژی به دارچین محسوب شود زیرا به طور بالقوه تهدید کننده حیات است.شوک آنافیلاکتیک ممکن است پس از بروز علائمی چون ضربان قلب غیرمعمول ، سرگیجه یا سبکی سر ، هذیان یا گیجی ، افت ناگهانی فشار خون ، باعث شوک و از دست دادن هوشیاری شود.
بیمارانی مبتلا به حساسیت به دارچین در صورت بروز این علائم فورا باید به مراکز اورژانسی مراجعه کنند؛ زیرا اگر شوک آنافیلاکتیک بدون درمان رها شود، میتواند منجر به کما و یا حتی مرگ شود. این علائم ممکن است طی چند ثانیه یا چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض دارچین اتفاق بیفتد، اما برخی اوقات میتواند 30 دقیقه و یا حتی بیشتر پس از قرار گرفتن در معرض آن بروز پیدا کند.
حساسیت پوستی به دارچین
تماس با دارچین ممکن است باعث التهاب پوست یا درماتیت پوستی شود. افراد مبتلا به آلرژی ممکن است. بعد از تماس با دارچین علائمی پوستی نظیر اگزما، تحریک و تاول را تجربه کنند. اولین علائم مشاهده شده ممکن است شامل قرمزی یا بروز بثورات در ناحیه پوستی باشد که با دارچین تماس گرفته است.
درمان حساسیت به دارچین
درمان حساسیت به دارچین معمولا به حذف کامل این ادویه از برنامه غذای فرد بیمار دارد و اینکه تماس یا مواجهه به آن را محدود و به میزان زیادی کاهش دهد. برای کاهش علائم حساسیت به دارچین مصرف یک دوز بنادریل و آنتی هیستامین خوراکی نیز موثر هستند، در صورتی که در معرض دارچین قرار گرفته باشید یک اقدام پیشگیرانه برای درمان حساسیت محسوب می شوند.
بعد از اینکه حساسیت به دارچین توسط پزشک تشخیص داده شد، پزشک یا متخصص الرژی تزریق اپی نفرین را تجویز می کنند، این دارو برای کودکان مبتلا به حساسیت به دارچین هم استفاده می شود. این دارو در زمان بروز آنافیلاکسی یا مشکلات تنفسی شدید مصرف می شوند. در صورتی که به دارچین یا مواد غذایی دیگری حساسیت دارید حتما با پزشک تماس بگیرید، زیرا شوک آنافیلاکتیک به دلیل تهید کننده و کشنده بودن به درمان های اورژانسی نیاز دارد.
نتیجه گیری
مصرف دارچین در برخی افراد منجر به بروز حساسیت می شود و گاهی اوقات این حساسیت می تواند تهدید کننده حیات بیمار باشد. بنابراین بعد از شناسایی و تشخیص حساسیت به دارچین با حذف کامل این ادویه از برنامه غذایی خود و یا کودکان سلامت خود و آنها را حفظ کنید. گاهی اوقات مصرف برخی داروها نیز می توانند برای پیشگیری از بروز حساسیت موثر عمل کنند. در صورت بروز شوک آنافیلاکتیک که یک علائم شدید و خطرناک محسوب می شود حتما به مراکز اورژانسی مراجعه کنید.
دیدگاه ها