ریشه گیاه خولنجان معطر و به رنگ قرمز مایل به سیاه است و طعم تند و خواص فراوانی دارد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات خولنجان چیست و برای چی خوبه، خواص خولنجان برای زنان، قاعدگی،رحم، بارداری، مردان، اسپرم، نعوظ، معده، لاغری، فشار خون، چاقی صورت، پوست، جای جوش،در طب اسلامی، برای پسردار شدن، افزایش حجم، لکنت زبان، طریقه مصرف، طرز تهیه دمنوش و مضرات مصرف خولنجان صحبت خواهیم کرد . لطفا با ما همراه باشید.
خولنجان چیست و برای چی خوبه
ریشه گیاه خولنجان که به آن قولنجان هم گفته می شود در ظاهر شبیه به زنجبیل می باشد و خواص دارویی فراوانی نیز دارد که با مهمترین آنها در ادامه آشنا می شوید.
خواص خولنجان برای زنان
این ریشه پرخاصیت برای حل مشکلات بیماری های زنانه بسیار موثر می باشد، چه قبل از قاعدگی و چه در دوره قاعدگی.
خواص خولنجان برای قاعدگی
از خولنجان در تنظیم عادت ماهانه استفاده می شود، البته به مقدار مناسب باید استفاده شود ، حتی می توانید از آن در کنار گیاه رازیانه برای این منظور بهره ببرید، ریشه گیاه خولنجان دردهای قاعدگی را التیام می بخشد و از دمنوش آن می توانید برای کاهش اسپاسمهای رحم در این دوره استفاده کنید تا التهابات در قاعدگی را برطرف کنید.
حتما بخوانید: بهترین دمنوش برای پریود شدن سریع
خواص خولنجان برای رحم
همانطور که عنوان کردیم دمنوش خولنجان اسپاسم رحم ناشی از دردهای قاعدگی را برطرف می کند، التهابات رحم که در این دوران بوجود می آید با نوشیدن دمنوش خولنجان از بین می رود.
خواص خولنجان برای بارداری
در صورت مصرف خولنجان قدرت باروری زیاد خواهد شد و در بارور سازی موثر خواهد بود، خوردن روزی 1 تا 2 قاشق مرباخوری برای درمان نازایی بسیار موثر خواهد بود. زنان باردار نیز در صورت داشتن حالت تهوع زیر نظر پزشک می توانند از دمنوش خولنجان و مقداری عسل برای برطرف کردن این حالت استفاده کنند.
حتما بخوانید: برای حالت تهوع چی بخوریم
خواص خولنجان برای مردان
مردان نیز با مصرف خولنجان قدرت باروری شان بالا می رود ، از عصاره ریشه این گیاه در بالا بردن تعداد اسپرم ها می توانند بهره بگیرند.
خواص خولنجان برای اسپرم
مصرف خولنجان میزان اسپرم را در آقایان به قدر فاحشی زیاد خواهد کرد، به طوری که گفته می شود تا 3 برابر افزوده خواهد شود.
خواص خولنجان برای نعوظ
خولنجان از زودانزالی مردان نیز جلوگیری کرده و مدت زمان نعوظ را در آنها بیشتر خواهد کرد، با درمان زودانزالی اعتماد به نفس آنها نیز تقویت خواهد شد و روابط زناشویی نیز باکیفیت تر انجام می شود.
خواص خولنجان برای معده
ترش کردن معده و دل درد از مشکلات گوارشی می باشد که برخی از افراد به آن دچار هستند، با مصرف خولنجان به هر شکل می توانید از بروز معده درد و ترش کردن آن جلوگیری کنید و همچنین سلول های سرطانی معده را منهدم کنید.
خواص خولنجان برای لاغری
افراد برای لاغری و کاهش وزن می توانند دمنوش ریشه خولنجان را مصرف کنند و در رژیم غذایی خود بگنجانند زیرا این گیاه از دمنوش های بی خطر برای آنها خواهد بود که وزنشان را پایین می آورد.
حتما بخوانید: آب کردن چربی شکم با 6 معجون لاغری سریع
خواص خولنجان برای فشار خون
گیاه خولنجان موجب بالا رفتن فشار خون خواهد شد به همین دلیل افراد با فشار خون بالا در مصرف این گیاه باید احتیاط کنند. گیاه خولنجان موجب بالا رفتن فشار خون خواهد شد به همین دلیل افراد با فشار خون بالا در مصرف این گیاه باید احتیاط کنند.
خواص خولنجان برای چاقی صورت
پودر خولنجان خاصیتی حجم دهنده دارد که برای پرشدن صورت مخصوصا گونه ها می توانید همراه با روغن زیتون به صورت ضماد چندین بار در روز ماساژ دهید تا صورتتان چاق شود.
خواص خولنجان برای پوست
خولنجان از پیری پوست جلوگیری می کند ، این گیاه پرخاصیت مواد مغذی و آنتی اکسیدان دارد که برای شادابی و جوان ماندن پوست موثر می باشد.
خواص خولنجان برای جای جوش
بدترین حالت برای یک پوست وجود جوش و آکنه می باشد خولنجان با 40 نوع آنتی اکسیدان فعال از بروز جوش ها جلوگیری می کند، شما می توانید پودر خولنجان را با کمی روغن زیتون ترکیب کنید و به صورت ماسک هر شب قبل از خواب استفاده کنید و بعد از دقایقی با آب ولرم صورت خود را بشویید.
خواص خولنجان در طب اسلامی
از خولنجان در طب اسلامی آیت الله تبریزیان برای حجم دهی اعضای بدن مانند گونه، سینه ، باسن، آلت تناسلی مردان به عنوان پروتز استفاده می شود.
خواص خولنجان برای پسردار شدن
مصرف ادویه های گرم در پسرزایی می تواند کمک کننده باشد ، از آنجایی که خولنجان خاصیتی گرم دارد می تواند در پسر شدن جنسیت نوزاد موثر باشد.
حتما بخوانید: توصیه طب سنتی برای داشتن فرزند پسر
خواص خولنجان برای افزایش حجم
همانطور که عنوان شد خولنجان حجم دهنده می باشد و افراد با ترکیب آن با روغن زیتون به شکل خمیر درآورده و تا 40 شب پیوسته روی پوست محل مورد نظرشان ماساژ داده و بر حجم آن نقاط بیفزایند.
خواص خولنجان برای لکنت زبان
برای درمان لکنت زبان بوسیله خولنجان باید مقداری از آن را در دهان خود گذاشته و همیشه نگه دارید.
طریقه مصرف خولنجان
از گیاه خولنجان در تهیه غذا، دمنوش، نوشابه، ژله و ... استفاده می شود. برای درمان برخی بیماری ها به صورت ضماد و برخی دیگر به صورت دمنوش مصرف می شود. البته در صورت استفاده از دمنوش باید توجه داشته باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
طرز تهیه دمنوش خولنجان
اگر خولنجان تازه در دسترس داشته باشید بهتر است که در تهیا دمنوش از آن استفاده کتید، اما نوع خشک آن نیز با همان خواص می تواند به شما کمک کند. طرز تهیه دمنوش خولنجان بدین صورت می باشد که:
- از پودر یا گیاه تازه خولنجان نصف قاشق چایخوری در ظرف مورد نظر خود ریخته.
- یک لیوان آب جوش نیز به آن اضافه کرده.
- 3 دقیقه ظرف را روی حرارت غیر مستقیم مانند کتری یا سماور گذاشته تا دم بگیرد.
- در انتها به اندازه یک فنجان با کمی عسل ترکیب می کند و میل کنید.
مضرات مصرف خولنجان
از مضرات شایع گیاه خولنجان می توان به مواردی چون سردرد گرم مزاجی، بند آمدن ادرار، بر هم زدن تعادل اشتها اشاره کرد. همچنین این گیاه به علت خاصیت سقط جنین برای زنان باردار مضر می باشد.
گیاه خولنجان آلرژی زا است، به همین دلیل مصرف آن را در حد تعادل توصیه می کنند که حد تعادل آن حدود 7 گرم برای افراد بزرگسال و 2 گرم برای کودکان می باشد.
همچنین افرادی که معده اسیدی دارند و یا دارای زخم معده هستند مصرف خولنجان به آنها توصیه نمی شود.
سخن آخر
برای مصرف خولنجان بهتر است ابتدا کمی از آن را تست کرده که اگر به آن حساسیت نداشتید در رژیم روزانه خود بگنجانید البته باز هم در حد تعادل.
مقالات مرتبط:
خواص و عوارض روغن گیاه گنه گنه برای لاغری، مفاصل و بدن
خواص و مضرات ریشه گیاه انجبار برای پوست و سلامتی