خواص و عوارض روغن گیاه گنه گنه برای لاغری، مفاصل و بدن + روش مصرف

خواص و عوارض روغن گیاه گنه گنه برای لاغری، مفاصل و بدن + روش مصرف گیاه گنه گنه چیست؛ خواص و مضرات گیاه و روغن مالشی گنه گنه برای پوست، بواسیر، یبوست، ریش و پوست در طب سنتی، طریقه مصرف، طبع و تداخل دارویی و قیمت سیچونا یا کوینولا در سلام دنیا بخوانید.

از گیاهان دارویی می توان به گیاه گنه گنه اشاره کرد، این گیاه از خواص دارویی بسیاری برخوردار می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره گیاه گنه گنه چیست، طبع، نام دیگر ، خواص دارویی، فواید گیاه گنه گنه برای سلامتی،پوست صورت، مو، زنان، تب، دیابت، قلب، سرطان، کم خونی، یبوست، لاغری، درد مفاصل، خواص روغن مالشی گنه گنه، خواص گیاه گنه گنه در طب سنتی، طریقه مصرف، عوارض و قیمت گیاه گنه گنه صحبت خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.

گیاه گنه گنه چیست

گنه گنه از پوست درختی به همین نام بدست می آید ، درخت گنه گنه گل های سفید و سرخ و بنفش دارد. گیاه گنه گنه خواص دارویی مفیدی دارد که در درمان برخی از بیماری ها از آن استفاده می شود.

طبع گیاه گنه گنه

در طب سنتی طبع گیاه گنه گنه گرم و خشک (صفراوی) می باشد.

نام دیگر گیاه گنه گنه

گیاه گنه گنه در زبان فارسی پوست گنه گنه خوانده می شود و البته نام علمی آن Quinquina ( کوینولا ) می باشد. اما نامهای رایج دیگر این گیاه دارویی نیز از این قبیل می باشند: پودر گنه گنه، سینچونا، لوژابارک، پودر جیزوت، پوست گاویشی، کوئین و کوینولا.

خواص دارویی گیاه گنه گنه

از گنه گنه برای افزایش اشتها، ترویج ترشح شیره های گوارشی؛ درمان نفخ، سیری و سایر مشکلات معده استفاده می شود. همچنین برای اختلالات رگ های خونی از جمله هموروئید، رگ های واریسی و گرفتگی عضلات پا نیز از گنه گنه استفاده می شود. برخی افراد از گنه گنه برای  آنفلوانزای خفیف، آنفولانزای خوکی، سرماخوردگی، مالاریا و تب استفاده می کنند. کاربردهای دیگر آن برای سرطان، بیماری های دهان و گلو، بزرگ شدن طحال و گرفتگی عضلات است.


حتما بخوانید: درمان خانگی سرماخوردگی کودک و بزرگسال


گنه گنه در لوسیون های چشم برای بی حس کردن درد، از بین بردن میکروب ها و به عنوان قابض استفاده می شود. عصاره  گنه گنه همچنین برای بواسیر، تحریک رشد مو و مدیریت رگ های واریسی روی پوست استفاده می شود. خواص دارویی گیاه گنه گنه برای سلامتی انسان مفید می باشد ، این گیاه از گیاهان دارویی است که به صورت های مختلفی از آن استفاده می شود.

خواص دارویی گیاه گنه گنه

فواید گیاه گنه گنه برای سلامتی 

گیاه گنه گنه ضد مالاریا بوده و البته مقوی، اشتهاآور، ضد اسپاسم، ضد باکتری، آسان کننده هضم غذا، افزاینده ترشحات معده، کندکننده و تنظیم کننده ضربان قلب نیز می باشد، در ادامه با دیگر خواص گیاه گنه گنه آشنا خواهیم شد.

خواص گیاه گنه گنه برای پوست صورت

گیاه گنه گنه ترشح چربی پوست را تنظیم می کند و این امر موجب می شود بروز جوش و آکنه کاهش یابد، گیاه گنه گنه مرطوب کننده پوست می باشد و از روغن آن می توان برای نرم کردن پوست استفاده کرد.

خواص گیاه گنه گنه برای مو

گیاه گنه گنه حاوی پروتئین می باشد که به تغذیه فولیکول های مو کمک می کند تا تقویت شوند و رشد خوبی داشته باشند، رطوبت مو را ذخیره می کند و البته باعث از بین رفتن شوره و موخوره نیز می شود، در کل گیاه گنه گنه یک تقویت کننده مفید برای مو می باشد.

خواص روغن گنه گنه برای ریش

روغن گیاه گنه گنه موجب نفوذ فیبر به مو می شود و البته همین امر موجب می شود که رطوبت رسانی به موها بیشتر شده و رشد مو دوباره فعال می‌ شود و ریش هایی که ریزش پیدا کرده اند مجدد رویش خود را از سر می گیرند.

خواص روغن گنه گنه برای ریش

خواص گیاه گنه گنه برای زنان

زنان از گیاه گنه گنه برای برطرف کردن ضعف  خود در دوران نقاهت می توانند استفاده کنند، آنها عقب افتادگی عادت ماهانه را نیز می توانند درمان نمایند، البته دقت داشته باشند که در دوره بارداری هرگز از این گیاه استفاده نکنند.


حتما بخوانید: سریع ترین روش باز شدن قاعدگی با 12 داروی گیاهی


خواص گیاه گنه گنه برای تب

افراد با بالا رفتن دمای بدن دچار تب خواهند شد و بدنشان درگیر عفونت و باکتری می شود، با استفاده از روغن گیاه گنه گنه تب های ناشی از بیماری های عفونی مانند بادسرخ و حصبه و گریپ را می توان درمان کرد، همچنین می توان روغن این گیاه را با روغن بادام تلخ یا روغن سقز ترکیب کرده و بدن بیمار را می مالیم تا بهبود یابد.

خواص گیاه گنه گنه برای دیابت

گیاه گنه گنه از گیاهانی است که می تواند در درمان بیماری دیابت مفید باشد، این گیاه قند خون را کاهش می دهد همچنین شاخص گلایسمیک را پایین می آورد و آمینو اسیدهای آن نیز پروتئین ساز هستند که در جهت کنترل سطح قند خون موثر می باشد.

خواص گیاه گنه گنه برای دیابت

خواص گیاه گنه گنه برای قلب

گیاه گنه گنه و یا کوینولا با موادی که دارد باعث سلامت قلب می شود . این گیاه به تنظیم شدن اسید کبد و بهبودی حرکت معده و روده کمک می کند.

خواص گیاه گنه گنه برای سرطان

سلول های سرطانی برای از بین رفتن به دنبال محرک هستند، کوینولا یا گیاه گنه گنه باعث مرگ سلول های سرطانی می‌ شود این گیاه دارای آنتی اکسیدان می باشد که وظیفه آن مبارزه با رادیکال‌ های آزاد و مواد آسیب زا در بدن می باشد.

خواص گیاه گنه گنه برای کم خونی

از دیگر خواص گیاه گنه گنه وجود آهن فراوان در آن می باشد، به همین دلیل می تواند داروی مفیدی برای افراد کم خون می باشد، این گیاه با رساندن مواد مغذی به بدن می تواند مشکل کم خونی را حل کند.


حتما بخوانید: برای کم خونی چه بخوریم


خواص گیاه گنه گنه برای کم خونی

خواص گیاه گنه گنه برای یبوست

فیبر موجود در گیاه گنه گنه می تواند تا حدی سیستم گوارش را تنظیم کند و موجب از بین رفتن انقباضات معده و روده می شود، فیبر زیاد گیاه گنه گنه جذب روده کوچک را افزایش می دهد همین دلیلی می شود برای از بین رفتن یبوست.

خواص گیاه گنه گنه برای لاغری

فیبر بالا و از بین رفتن یبوست هر دو کمک کننده در تناسب اندام می شود، با مواد مغذی که به بدن‌ می‌رسد موجب سیر ماندن به مدت طولانی می شود و همین دلیلی بر لاغر شدن خواهد بود.

خواص پودر گنه گنه برای درد مفاصل

از پودر گنه گنه برای بهبودی درد مفاصل می توان هم به شکل خوراکی و هم موضعی می توان استفاده کنید. اگر قصد میل کردن دارید پودر گنه گنه را با آب ولرم ترکیب می کنید و میل کرده، اما در روش موضعی پودر را مواد دیگر ترکیب شده و بر روی استخوان مالیده شود تا بیماری هایی چون آرتروز، درد مفاصل تسکین شود.

خواص روغن مالشی گنه گنه

از روغن مالشی گنه گنه می توان در درمان روماتیسم، دیسک کمر، آرتروز، ضعف عضله، آرتروز گردن، ضد درد بدن استفاده کرد.

خواص روغن مالشی گنه گنه

خواص گیاه گنه گنه در طب سنتی

از گیاه گنه گنه در طب سنتی برای درمان مالاریا، درمان زخم و خراش،التیام ورم مفاصل و آرتروز، ریزش مو ، کم خونی، تنظیم قند خون و ... استفاده می شود.


حتما بخوانید: علائم آرتروز مفاصل چیست و چه درمانی دارد


طریقه مصرف گیاه گنه گنه

گیاه گنه گنه را به سه صورت استفاده می کنند، می توان به صورت چای و دمنوش آن را با آب جوش دم کرد و میل کرد و یا به صورت استعمال موضعی بهره برد ، البته از روغن گنه گنه نیز می توان برای درمان بیماری های استخوان مانند آرتروز، درد مفاصل و … استفاده کرد به این شکل که چند قطره از این روغن را در محل مورد نظر بریزید و آرام ماساژ داد و سپس حوله ای گرم روی آن قرار داده البته با ماساژ این روغن بر روی کف سر نیز می توان از ریزش مو جلوگیری کنید.

دوز مصرفی سینچونا

دوز مناسب سینچونا به عوامل متعددی مانند سن مصرف کننده، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوز برای سینچونا وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی خطر نیستند و دوز آن می تواند مهم باشد. حتماً دستورالعمل های مربوطه روی برچسب محصول را دنبال کنید و قبل از استفاده با داروساز یا پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

عوارض گنه گنه

برای استفاده از گیاه گنه گنه باید زیر نظر پزشک اقدام کنید تا از عوارض آن دور شوید، با مصرف بیش از حد گیاه گنه گنه عوارضی چون وزوز گوش، سر درد، پوست داغ و برافروخته، حالت تهوع و درد شکم، بثورات جلدی، اختلالات بینایی شامل کوری موقت و کاهش شعور بروز خواهد یافت البته سنگینی معده، استفراغ و بزرگی کبد هم از دیگر عوارض مصرف نادرست گیاه گنه گنه می باشد. این گیاه موجب سقط جنین خواهد شد پس زنان باردار به هیچ وجه گیاه گنه گنه را نباید مصرف کنند.

عوارض گنه گنه

احتیاطات و هشدارهای ویژه مصرف گیاه گنه گنه

  • بارداری و شیردهی : اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید از سینچونا استفاده نکنید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سینچونا برای استفاده در دوران بارداری ایمن نیست. در مورد بی خطر بودن استفاده از سینچونا در صورت شیردهی اطلاعات زیادی در دست نیست، بنابراین بهتر است از آن اجتناب کنید. 
  • زخم معده یا روده: اگر زخم دارید از سینچونا استفاده نکنید. ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • جراحی : سینچونا می تواند لخته شدن خون را کند کند، بنابراین ممکن است خطر خونریزی اضافی در طول و بعد از جراحی را افزایش دهد. حداقل 2 هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده، استفاده از سینچونا را متوقف کنید.

تداخلات دارویی گیاه گنه گنه یا مکمل سینچونا

کینیدین: این ترکیب را مصرف نکنید.سینچونا حاوی کینیدین است. مصرف کینیدین همراه با سینچونا می تواند اثرات و عوارض جانبی کینیدین را افزایش داده و باعث مشکلات قلبی شود. اگر کینیدین مصرف می کنید از سینچونا استفاده نکنید.


حتما بخوانید: قرص کینیدین برای چیست


کاربامازپین (تگرتول) : ​​در مورد این ترکیب محتاط باشید. با ارائه دهنده سلامت خود صحبت کنید.بدن کاربامازپین را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. سینچونا حاوی کینین است. کینین می تواند باعث شود بدن کاربامازپین (تگرتول) را خیلی سریع تجزیه کند. مصرف سینچونا همراه با کاربامازپین (تگرتول) می تواند اثربخشی کاربامازپین را کاهش دهد.

داروهایی که لخته شدن خون را کند می کنند (داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت): ​​در در استفاده از این ترکیب محتاط باشید. با پزشک خود صحبت کنید.سینچونا ممکن است لخته شدن خون را کند کند. مصرف سینچونا همراه با داروهایی که لخته شدن خون را نیز کند می کنند، ممکن است احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

برخی از داروهایی که انعقاد خون را کند می کنند عبارتند از: آسپرین ، کلوپیدوگرل ( پلاویکس)، دیکلوفناک ( ولتارن ، کاتافلام ، و غیره)، ایبوپروفن (ادویل، موترین، سایرین)،ناپروکسن ( آناپروکس)، دالتپارین ( فراگمین )، انوکساپارین ( لاونوکس ) ، هپارین ، وارفارین ( کومادین ).

فنوباربیتال (لومینال): ​​در استفاده از این ترکیب محتاط باشید. با ارائه‌دهنده سلامت خود صحبت کنید.سینچونا حاوی کینین است. کینین ممکن است میزان فنوباربیتال (لومینال) را در بدن افزایش دهد. مصرف سینچونا همراه با فنوباربیتال ممکن است اثرات و عوارض جانبی فنوباربیتال را افزایش دهد.

آنتی اسیدها :  در مورد این ترکیب محتاط باشید. با ارائه دهنده سلامت خود صحبت کنید.آنتی اسیدها برای کاهش اسید معده استفاده می شوند. سینچونا ممکن است اسید معده را افزایش دهد. با افزایش اسید معده، سینچونا ممکن است اثربخشی آنتی اسیدها را کاهش دهد.

برخی از آنتی اسیدها عبارتند از کربنات کلسیم، کربنات سدیم دی هیدروکسی آلومینیوم، ماگالدرات (Riopan)، سولفات منیزیم (Bilagog)، هیدروکسید آلومینیوم (Amphojel) و غیره.داروهایی که اسید معده را کاهش می دهند(مسدودکننده های H2): در استفاده از  این ترکیب محتاط باشید. باپزشک خود صحبت کنید.سینچونا ممکن است اسید معده را افزایش دهد. با افزایش اسید معده، سینچونا ممکن است اثربخشی برخی از داروهای کاهش دهنده اسید معده را کاهش دهد. برخی از داروهای کاهش دهنده اسید معده عبارتند از: سایمتیدین (تاگامت)، رانیتیدین (زانتاک )، نیزاتیدین (اکسید) و فاموتیدین (پپسید).

داروهایی که اسید معده را کاهش می‌دهنده‌‌: در این ترکیب محتاط باشید. با پزشک خود صحبت کنید.سینچونا ممکن است اسید معده را افزایش دهد. با افزایش اسید معده، سینچونا ممکن است اثربخشی داروهایی را که برای کاهش اسید معده استفاده می‌شوند، به نام مهارکننده‌های پمپ پروتون، کاهش دهد.

برخی از داروهایی که اسید معده را کاهش می دهند عبارتند از: امپرازول (پریلوسک)، لانسوپرازول (پرواسید)، رابپرازول (آسیفکس)، پانتوپرازول ( پروتونیکس) و اسمومپرازول (نکسیوم).

قیمت گیاه گنه گنه

برای تهیه گیاه گنه گنه حتما از نوع خشک و سالم خریداری کنید و در جای خشک و بدون رطوبت نگهداری کنید ، همچنین روغن گنه گنه را در بسته بندی های معتبر خریداری کنید.
قیمت روغن گنه گنه حدود 62 هزار تومان می باشد و بسته های 5 گرمی پودر گنه گنه نیز حدود 35 هزار تومان می باشد که البته این قیمت ها متغیر خواهد بود.

اگر گیاه گنه گنه خشک را با مارک خارجی بخواهید تهیه کنید طبیعتا گرانتر نیز خواهد بود و بسته های 5 گرمی آن چیزی حدود 220 تومان می باشد.

سخن آخر

گنه گنه یک درخت است. مردم از پوست آن برای تهیه دارو استفاده می کنند,پوست گنه گنه ترشح بزاق و شیره معده را تحریک می کند. حاوی کینین است که یک ماده شیمیایی است که برای درمان مالاریا استفاده می شود. دقت داشته باشید که اگر دارای زخم معده یا روده هستید به علت افزایش خطر خونریزی از مصرف گیاه گنه گنه خودداری نمایید.


مقالات مرتبط:

خواص دارویی و مضرات گیاه بسفایج برای یبوست، سودا و سلامتی

بهترین درمان خانگی زخم معده با گیاهان دارویی و طبیعی



از
3
رای