علت به وجود آمدن فیستول مقعدی + راه تشخیص و درمان آبسه مقعدی

علت به وجود آمدن فیستول مقعدی + راه تشخیص و درمان آبسه مقعدی فیستول آنال تونلی است که غده را به سطح باز متصل می‌کند. در بیشتر مواقع آبسه عامل ایجاد فیستول است. این اتفاق نادر است، اما آبسه می تواند به خاطر شرایطی مانند سل، یا بیماری که روده را تحت تأثیر قرار می‌دهد نیز ایجاد شود.

فیستول مقعدی یا آبسه مقعدی تونلی است که از داخل مقعد یعنی دهانه مقعد که بدن برای دفع مواد زائد از آن استفاده می کند به سمت جایی در پوست اطراف آن بیرون می‌زند. معمولا اگر فیستول مقعدی درست درمان نشود، می‌تواند باعث بروز عفونت شود. پزشک می تواند مشکل فیستول را درمان کند اما برای این کار به جراحی نیاز خواهید داشت. در این مقاله از وب سایت سلام دنیا، به بررسی علت به وجود آمدن فیستول مقعدی، علائم آبسه مقعدی و راه تشخیص فیستول آنال و در نهایت درمان فیستول مقعدی، پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

علت به وجود آمدن فیستول مقعدی (آبسه مقعدی)

درون مقعد شما چندین غده وجود دارد که مایع تولید می‌کند. گاهی ‌اوقات این غده‌ ها مسدود یا دچار گرفتگی می‌شوند. زمانی‌ که این اتفاق رخ می‌دهد، تجمع باکتری‌های می‌تواند یک کیسه‌ٔ متورم از بافت عفونی و مایع را در آنجا ایجاد کنند. پزشکان به این وضعیت آبسه می‌گویند. اگر آبسه را درمان نکنید، رشد می‌کند. در نهایت آبسه راهی به سمت بیرون پیدا می‌کند و حفره ای در پوست جایی اطراف مقعد تان ایجاد می کند بنابراین مواد کثیف درون آن می توانند خشک شوند. فیستول تونلی است که غده را به سطح باز متصل می‌کند. در بیشتر مواقع آبسه عامل ایجاد فیستول است. این اتفاق نادر است، اما آبسه می تواند به خاطر شرایطی مانند سل، بیماری های منتقله از رابطه جنسی یا بیماری پیشرونده ای که روده را تحت تأثیر قرار می‌دهد نیز ایجاد شود.

علت بروز فیستول مقعدی

علائم فیستول مقعدی

معمول ترین علائم آن شامل:

  • درد
  • قرمزی
  • تورم اطراف مقعد

همچنین احتمالا متوجه موارد زیر می‌شوید:


حتما بخوانید: 10 علت سوزش ادرار و دفع ادرار دردناک و درمان آن


در صورت مواجهه با هر یک از علائم بالا با پزشک خود تماس بگیرید.

علائم فیستول مقعدی

تشخیص فیستول آنال

اگر پزشک گمان کند که دچار فیستول مقعدی شدید، دربارهٔ تاریخچهٔ پزشکی شما سؤال خواهد پرسید و معاینهٔ بدنی را انجام می‌دهد. بعضی از فیستول ‌ها به‌ راحتی قابل تشخیص هستند. در صورتی ‌که بعضی دیگر این‌ طور نیستند. گاهی اوقات این سوراخ ها به خودی خود بسته می شوند و دوباره عود می کنند. پزشک شما به دنبال علائمی از ترشحات چرکی یا خونریزی می‌گردد. احتمالا او زمان معاینه از انگشت خود برای این کار استفاده می کند.

احتمالا پزشک برای بررسی بیشتر شما را به متخصص مربوط به مسائل کولون و رکتوم (راست روده) می فرستد یا تصویربرداری رادیوگرافی ایکس‌ رِی (X ray) یا سی ‌تی اسکن (CT scan) را درخواست می کند. ممکن است حتی به آزمایش کولونوسکوپی نیاز داشته باشید. برای این آزمایش، پزشک لوله‌ای را به‌ همراه دوربین تا انتهای مقعدتان وارد می‌کند تا درون روده شما را مشاهده کند. زمانی‌ که این کار انجام می‌شود بیهوش خواهید بود.


حتما بخوانید: بعد از کولونوسکوپی چه غذاهایی بخوریم


چگونه آبسه مقعدی را تشخیص دهیم

درمان فیستول مقعدی

  • دارویی برای درمان فیستول مقعدی وجود ندارد، بنابراین جراحی انجام می شود. معمولا این کار در مطب یا کلینیک پزشک انجام می‌شود. نیازی نیست که به بیمارستان مراجعه کنید. برای درمان یک فیستول مقعدی ساده که به مقعدتان خیلی نزدیک نیست، پزشک پوست و ماهیچه‌های اطراف تونل را برش خواهد داد. این کار باعث بهبود بیماری از داخل به سمت بیرون آن می شود.
  • ممکن است پزشک برای بستن فیستول از پلاگ استفاده کند.
  • برای فیستول‌های با وضعیت های پیچیده تر احتمالا پزشک لوله‌ای که به عنوان سِتون شناخته می شود را در محل شکاف قرار می‌دهد. این کار کمک می‌کند تا مایعات عفونی قبل از جراحی خشک شوند. این کار می تواند به‌مدت 6 هفته یا بیشتر طول بکشد.
  • بسته به اینکه فیستول در کجا قرار گرفته باشد، ممکن است پزشک شما ماهیچه‌های اسفنکتر که دهانه مقعد را باز و بسته‌ می کنند را شکاف دهد. پزشک سعی می‌کند تا به آنها صدمه ای نرسد، اما ممکن است برای مدتی بعد از جراحی کنترل روده‌های تان سخت‌تر شود.

راه های درمان آبسه مقعدی

سخن آخر

درون مقعد شما چندین غده وجود دارد که مایع تولید می‌کند. گاهی ‌اوقات این غده‌ ها مسدود یا دچار گرفتگی می‌شوند. پزشکان به این وضعیت آبسه مقعدی می‌گویند. برای تشخیص آبسه مقعدی ممکن است حتی به آزمایش کولونوسکوپی نیاز داشته باشید. دارویی برای درمان فیستول مقعدی وجود ندارد، بنابراین جراحی انجام می شود. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد. می توانید سوالات خود را در خصوص آبسه و فیستول مقعدی با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط:

کاربرد شیاف مقعدی مزالازین (Mesalamine): روش مصرف و عوارض و تداخلات آن

خطرات و عوارض رابطه مقعدی چیست و چطور می توان این خطرات را کاهش داد؟
 

از
7
رای