علت تغییرات و درد سينه در بارداري و درمان آن

علت تغییرات و درد سينه در بارداري و درمان آن درد سینه یک درد شایع در بین زنان است و عوامل مختلفی مثل بارداری، قاعدگی یا تغییرات هورمونی بارداری موجب بروز این درد است. اگر چه که درد سینه یکی از علائم بارداری است که بیشتر خانم ها آن را تجربه می کنند.

یکی از علائم بارداری که زنان متوجه آن میشوند تغییرات در سینه است در سه ماهه اول ممکن است سینه و نوک سینه شما حساس و دارای درد باشد و متوجه خواهید شد که سینه شما همچنان به رشد ادامه می دهند و حجیم تر خواهند شد. در ادامه این مقاله از سایت سلام دنیا، با دلایل درد سینه در بارداری و چگونگی کاهش درد سینه در بارداری با شما خواهیم بود. به راستی که درد سينه در بارداري تا كي ادامه دارد؟ ؛ چگونه میتوان از تير كشيدن سينه در بارداري جلوگیری کرد؟ با خواندن مقاله به پاسخ این سوالات میتوانید دست پیدا کنید.

تغييرات سينه در هفته اول بارداري 

ممکن است یک خانم در بارداری با بسیاری از علائم تغییرات بدن از گرفتگی بینی تا کمردرد مواجه شود. یکی از تاثیرات شایع بارداری درد سینه است. بارداری باعث بروز تغییرات هورمونی می شود که می تواند بروی سینه ها اثر بگذارد. برای بسیاری از خانوم های باردار درد سینه در سه ماهه اول بارداری شایع تر است، اگرچه ممکن است این درد در هر مرحله از بارداری و شیردهی بروز پیدا کند. با اینکه بارداری می تواند باعث درد سینه باشد،اما دلایل احتمال دیگر آن عبارت اند از: سینه های فیبروکیستیک، کیست هایی که برآمده و پر از مایع هستند و می توانند قبل از شروع چرخه قاعدگی حساس تر شوند.

  • سندروم پیش از قاعدگی(PMS)
  • ورم پستان،عفونت یک یا چند غده پستانی
  • یائسگی
  • بلوغ(در پسران بهمان اندازه دختران)
  • مصرف بعضی از داروها

توجه داشته باشید که درد سینه به دلیل سرطان بسیار نادر است.این درد به احتمال زیاد ناشی از تغییرات هورمونی در چرخه قاعدگی است.

تغييرات سينه در هفته اول بارداري


حتما بخوانید: درمان دیابت بارداری در طب سنتی


ایا درد سینه از نشانه اولیه بارداری است؟

به طور معمول بارزترین نشانه بارداری عقب افتادگی یک پریودی است. اما بعضی از نشانه های بارداری حتی خیلی زودتر ظاهر می شوند. برای بعضی از خانوم ها درد سینه اولین تاثیر قابل توجه بارداری است و می تواند در طی 2 هفته از بارداری ظاهر شوند. دیگر تاثیرات اولیه بارداری شامل:

  • خستگی
  • تهوع
  • تکرر ادرار بیشتر
  • تغییر مزه غذاها و نوشیدنی ها

خانوم هایی که این علائم را تجربه می کند باید تست بارداری را انجام دهند.در ادامه با علائم اولیه بارداری بیشتر آشنا شوید.

تفاوت درد سينه در پريودي و بارداري:

بارداری و سندروم پیش از قاعدگی می تواند تاثیر یکسانی روی بدن داشته باشد. دفتر بهداشت زنان گزارش داده است که 90 درصد از افرادی که قاعدگی دارند دارای برخی از علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) از جمله سینه های متورم یا حساس هستند.این علائم معمولا 7 الی 14 روز قبل از شروع دوره رخ می دهند. همچنین بارداری می تواند باعث تورم، درد و حساسیت سینه ها شود.علاوه براین،هم PMS و هم حاملگی می تواند باعث حساس شدن سینه ها شوند.

با این حال، درد و رنج ناشی از بارداری می تواند بسیار شدیدتر از درد به علت PMS باشد .درد سینه ناشی از بارداری نیز احتمالا طولانی تر خواهد بود. وقتی بارداری علت درد سینه باشد،ممکن است رگ های روی سینه بیشتر از حد معمول دیده شدند و ممکن است حلقه های رنگین دور نوک سینه بزرگتر و برآمده تر باشند. در مورد اینکه چطور درد سینه مرتبط با PMS و اوایل بارداری به صورت مشابه و همینطور متفاوت احساس می شوند، بیشتر بدانید.

قطع شدن درد سينه در بارداري

تير كشيدن سينه در بارداري:

حساسیت یا درد در سینه ها یک اثر شایع بارداری است. محققان دریافتند که 2/76 درصد از خانوم هایی که در مطالعه شرکت داشتند این درد را تجربه کرده بودند. درد و حساسیت سینه بعد از حالت تهوع و خستگی سومین تجربه شایع بارداری بوده است. تغییرات سینه در طی سه ماه بارداری در طی 3ماه اول بعد از گذشت هفته اول بارداری تا هفته 12 است. هورمون ها در نوسان هستند و بدن را از جهات مختلف دچار تغییرات می کنند.


حتما بخوانید: 14 علت درد پستان در زنان و روش های درمان آن


درد سینه در اثر بارداری و تغییرات در سطوح هورمون ها:

هورمون های پروژسترون و استروژن که بدن خانوم را برای شیردهی آماده می کنند تغییرات قابل توجه ای در سینه های مادر ایجاد می کنند. این تغییرات می تواند شامل تورم، درد سینه باشد و ممکن نوک پستان ها برجسته تر شوند. در سه ماهه دوم که از هفته 12تا 28  ادامه دارد پوست اطراف نوک سینه ها تیره تر می شوند. در سه ماه سوم و اخر بارداری که از هفته های 29 تا 40 یا زمان زایمان می باشد، ممکن است سینه ها دوباره دچار درد شوند. از آنجایی که بدن برای شیردهی آماده می شوند،ممکن است مقدار کمی از آغوز که اولین شیر در سینه مادر بعد از زایمان است از سینه نشت کند. همچنین درست قبل از زایمان نوک سینه ها و سینه ها هم می توانند بزرگتر شوند.

درد نوك سينه در بارداري

درمان درد سینه در اثر بارداری: (قطع شدن درد سينه در بارداري)

قبل از شروع هر گونه درمان درد سینه موضوع را با یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی مطرح کنید. موثرترین درمان به علت اصلی بروز آن بستگی دارد. اگر پزشک متوجه شود که احتمالا بارداری علت درد سینه است درمان هایی که احتمالا برای مواقع دیگری توصیه می شوند مانند قرص های ضدبارداری برای كاهش درد سينه در بارداري نامناسب خواهند بود. سینه بندهای حاملگی می تواند به نگه داشتن سینه های بزرگتر، حساس تر کمک و از آنها محافظت می کند. خوابیدن با سینه بند می تواند برای کاهش ناراحتی هم مفید باشد. پوشیدن سینه بند می تواند هنگام تورم یا حساس بودن نیز مفید باشد. کمپرس های آب گرم و سرد نیز ممکن است کمی درد را تسکین بدهند. برای افرادی که به دلیل چرخه قاعدگی خود درد سینه را تجربه می کند ممکن است روش های زیر برای کاهش ناراحتی مفید باشند:

  • تنظیم یک رژیم غذایی کم چرب
  • محدود کردن یا قطع مصرف کافئین
  • دریافت بعضی از مکمل های مانند کلسیم و ویتامین ب6 و ای
  • جستجو درمان های تکمیلی یا جایگزین مانند روغن گل پامچال شب
  • استفاده از داروهای بدون نسخه یا داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی(NSAIDs)برای کاهش درد
  • مصرف دارو و مسدود کننده یا افزایش دهنده سطوح هورمون های مشخص

حتما بخوانید: 6 راه غلبه بر ضعف و گرسنگی زیاد در بارداری 


تير كشيدن سينه در بارداري

خلاصه:

با اینکه درد سینه می تواند ناشی از بارداری باشد اما این درد علائم شایع سندروم پیش از قاعدگی( PMS) نیز باشد. هر فردی که شک دارد که می تواند باردار باشد باید برای اطمینان تست بارداری انجام دهد.در مورد زمان انجام آزمایش بارداری بیشتر مطالعه کنید. درد سینه که مربوط به قاعدگی است اغلب با شروع یک دوره ناپدید و پس از یائسگی کاملا از بین می رود.در ضمن، داروهای بدون نسخه، داروهای ضد درد، مکمل ها و سایر روش های درمانی می توانند برای کاهش درد سینه مفید باشند.

ممکن است بارداری گزینه های درمانی را محدود کند، اما راهکارهای خاصی مانند خوابیدن با سینه بند بارداری و استفاده از کمپرس می تواند برای درد زیر بغل در بارداری مفید باشند. هر فردی که درد سینه شدید یا مداوم را تجربه می کند باید درباره درمان و كاهش درد سينه در بارداري با پزشک صحبت کند.


مقالات مرتبط:

صرع در دوران بارداری؛ علائم، خطرات و داروهای تشنج در بارداری

درد زانو در دوران بارداری: علل، عوارض و روش های کنترل و درمان آن

5 درمان طبیعی و خانگی برای تسکین و کاهش ورم دست در بارداری

از
3
رای