خواص و عوارض قرص دارچین برای لاغری و سلامتی ؛ بهترین زمان مصرف

خواص و عوارض قرص دارچین برای لاغری و سلامتی ؛ بهترین زمان مصرف خواص و عوارض قرص دارچین چیست ؛ بهترین زمان مصرف قرص دارچین ؛ فواید قرص دارچین برای لاغری و درمان بیماری ها پوستی و سلامت بدن و مقدار مصرف کپسول دارچین چیست در سلام دنیا بخوانید.

دارچین، اسم پودر رایجی است که از چندین گونه گیاهی مختلف به نام Cinnamomum به دست می‌آید و به عنوان پرمصرف‌ترین ادویه در جهان شناخته می‌شود. با این حال، بسیاری از مردم نمی دانند که به غیر از افزودن این ادویه به غذاها، می توانند از آن به عنوان عصاره دارچین، قرص دارچین یا روغن اسانسی دارچین هم استفاده کنند.

محققان دارچین را به عنوان "گیاه دارویی چند منظوره" معرفی می کنند. با توجه به اینکه فواید دارچین شامل مبارزه با التهاب، حمایت از سلامت قلب و بهبود حساسیت به انسولین است، پس جای تعجب نیست که قرص‌های دارچین هم به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد دیابتی، می توانند اثرات سلامتی زیادی برای بدن فراهم کنند. ما در این مقاله سلام دنیا، در خصوص فواید و خواص قرص دارچین برای لاغری، دیابت و درمان بیماری ها در کنار عوارض و مضرات کپسول دارچین و بهترین زمان مصرف آن، مطالبی بیان کردیم. با ما همراه باشید.

فواید قرص دارچین چیست؟

آیا قرص های دارچین واقعا اثرگذار هستند؟ 2 نوع دارچین به نام دارچین کاسیا و دارچین سیلان وجود دارد، که تعدادی آنتی اکسیدان و ترکیبات مفید مانند سینامالدئید، سینامیل استات و سینامیل الکل را در خود دارند. تحقیقات نشان می دهد دارچین برای شرایط زیر فوایدی بهمراه دارد :

  • کمک به کاهش التهاب و حمایت از عملکرد سیستم ایمنی، به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی آن
  • کاهش قند خون (گلوکز) بعد از مصرف غذا، به همراه کاهش قند خون در افراد دیابتی
  • پیشگیری یا درمان عفونت‌هایی مانند برونشیت و کاندیدا با مبارزه با باکتری‌ها، قارچ‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها
  • حمایت از سلامت شناختی و قلبی عروقی
  • کمک بالقوه به پیشگیری یا تغییر روند چاقی
  • بهبود سلامت دندان و پوست
  • کمک به درمان مشکلات گوارشی و کاهش اشتها
  • و موارد بسیار دیگر

حتما بخوانید: خواص پودر دارچین برای سلامتی


آیا مصرف قرص دارچین بی خطر است؟ در اکثر مطالعات مشخص شده است که دارچین به طور کلی ماده ایمن و برای بدن قابل تحمل است. با این حال، دارچین بطور بالقوه می تواند باعث ایجاد تداخل در اثر گذاری برخی از داروها، مانند رقیق کننده های خون یا داروهای دیابت برای کاهش قند خون شود.

خواص کپسول دارچین برای سلامتی

1. خواص قرص دارچین برای دیابت و جلوگیری از مقاومت به انسولین

آیا مصرف مکمل های دارچین در کنترل قند خون اثرگذار هستند؟ در تعدادی از مطالعات نشان داده شده است که دارچین اثرات سودمندی بروی سطح قند خون و حساسیت به انسولین می گذارد، یعنی می تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و یا مقاومت به انسولین موثر باشد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دارچین می تواند به چندین جهت مانند کمک به افزایش سنتز گلیکوژن در کبد و افزایش جذب گلوکز در عضلات اسکلتی، منجر به بهبود سلامت متابولیک شود. احتمالا وجود ترکیباتی در پودر دارچین به نام پلیمرهای متیل هیدروکسی کالکون (MHCPs) در ایجاد خاصیت حساسیت به انسولین این ماده موثر هستند.

با این وجود، اطمینان به هر مطالعه ای که نشان می دهد دارچین می تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 مفید باشد خوب نیست، زیرا مصرف دارچین لزوما برای کاهش سطح قند خون در طولانی مدت موثر نیست. در انتخاب بهترین نوع قرص‌ دارچین برای دیابت، دارچین سیلان (که معمولاً رنگ‌های روشن‌تری دارد) نسبت به دارچین کاسیا (که رنگ تیره‌تری دارد) در تنظیم قند خون اثرگذاری کمتری دارد.

خواص قرص دارچین چیست

2. خواص قرص دارچین برای لاغری 

آیا قرص دارچین برای کاهش وزن مفید است؟ این احتمال وجود دارد که دارچین علاوه بر بهبود سایر نشانگرهای سلامت برای کنترل وزن هم مفید است. در یک آزمایش دوسرکور تصادفی 6 هفته ای، 116 فرد مبتلا به سندرم متابولیک به طور تصادفی در دو گروه مداخله رژیم غذایی قرار گرفتند: گروهی که روزانه 6 قرص دارچین (معادل 3 گرم) و گروهی که روزانه 6 کپسول آرد گندم مصرف می کردند (معادل 2.5 گرم). نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که قرص دارچین مصرف می‌کردند در مقایسه با گروه دارونما  که قرص آرد گندم مصرف کرده بودند کاهش بیشتری در قند خون ناشتا، دور کمر و شاخص توده بدنی داشتند.


حتما بخوانید: خواص چای دارچین برای سلامتی و لاغری


3. خواص قرص دارچین برای کاهش فشار خون و کلسترول

در مطالعات مشخص شد که دارچین می تواند منجر به کاهش چندین مورد از رایج ترین عوامل خطر بیماری قلبی شود. اگرچه همه مطالعات اثرات قابل توجهی دارچین بروی سلامت قلب را نشان نداده اند، اما در چندین مطالعه کوچک مشخص شده است که قرص های دارچین می توانند برای کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید موثر باشند.

به عنوان مثال، در یک مطالعه که توسط انجمن دیابت آمریکا صورت گرفت، مشخص شد بزرگسالانی که به مدت 40 روز قرص دارچین مصرف کرده بودند میزان قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا "بد") و کلسترول کلی در آنها کاهش پیدا کرد، در حالی که گروه دارونما که قرص دارچین مصرف نکردند چنین تغییراتی نداشتند. علاوه بر این، دارچین می تواند مانع از تشکیل لخته خون نیز شود.

4. خواص قرص دارچین داشتن برای کاهش التهاب

دارچین حاوی تعدادی آنتی اکسیدان و ترکیبات سودمند است که برای کنترل التهاب و مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مانند تانن ها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، ترپنوئیدها و آنتراکینون ها موثر است. علاوه بر این دارچین می تواند گردش خون را افزایش دهد، ترمیم بافت را بهبود ببخشد و برای رفع کامل درد مفید باشد.

5. خواص قرص دارچین برای محافظت از سلامت مغز

در نتایج مطالعات حیوانی مشخص شده است که پودر دارچین فوایدی مانند محافظت از مغز با کاهش استرس اکسیداتیو را فراهم می کند. یعنی دارچین پتانسیل کمک به پیشگیری از بروز بیماری های مانند آلزایمر و بیماری پارکینسون را می تواند داشته باشد. محققان معتقدند که دارچین به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و مهار رادیکال های آزاد با محافظت از نورون ها در برابر استرس اکسیداتیو و کاهش آسیب سلولی از سلامت شناختی نیز پشتیبانی می کند.

خواص قرص دارچین برای لاغری 

6. فواید قرص دارچین برای پوست و مقابله با عفونت ها

دارچین دارای خواص ضد میکروبی، آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد ویروسی زیادی است، یعنی دارچین با این خواصی که دارد قادر به حمایت از سیستم ایمنی است و می تواند برای کاهش خطر ابتلا به عفونت هایی مانند کاندیدا، برونشیت، سرماخوردگی، گلودرد استرپتوکوکی و ذات الریه موثر باشد.

دارچین همچنین می‌تواند با از بین بردن باکتری‌های مضر در دهان، به تازه‌سازی نفس و از سلامت دندان‌ها هم حمایت کند. علاوه بر این، به نظر می رسد دارچین برای درمان بیماری های پوستی، از جمله آکنه، قرمزی و سوزش، روزاسه و آلرژی های پوستی هم مفید است.


حتما بخوانید: ماسک خانگی عسل و دارچین برای درمان جوش صورت


مقدار مصرف پیشنهاد شده برای کپسول دارچین

چند عدد کپسول دارچین باید مصرف شود؟

در حال حاضر هیچ مقدار مصرفی ثابتی برای قرص دارچین مشخص نشده است. مقدار مصرف استاندارد برای قرص دارچین بین 2 تا 4 گرم (2000 تا 4000 میلی گرم) یا حدود ½ تا 1 قاشق چایخوری پودر دارچین در روز است.

در مطالعات مشخصی، مقدار مصرف بالاتر تا 6 گرم دارچین در روز ایمن گزارش شده است. با این حال، مصرف دوزهای بالاتر از این مقدار به طور بالقوه می تواند خطرناک باشد و توصیه نمی شود. براساس نتایج یک مطالعه که شامل بزرگسالان مبتلا به دیابت یا مقاومت به انسولین بود و در سال 2016 در مجله آکادمی تغذیه و رژیم غذایی منتشر شد، مشخص شد که مقدار مصرفی دارچین معمولاً بین 120 تا 6000 میلی گرم در روز متغیر  می باشد.

توجه به این نکته مهم است که مقدار مصرف نباید بیشتر از این حد باشد چون به ازای 0.1 میلی گرم/ کیلوگرم از وزن بدن می تواند باعث بروز کومارین شود. کومارین ترکیبی گیاهی در دارچین است که در صورت مصرف در مقادیر زیاد می تواند سمی باشد. دارچین سیلان کمترین میزان کومارین را دارد.

بهترین زمان مصرف قرص دارچین

قرص دارچین را چه زمان و چطور باید مصرف کرد؟

قرص‌های دارچین را می‌توان روزانه، و در حالت ایده آل به همراه وعده‌های غذایی دارای کربوهیدرات مصرف کرد. از آنجایی که دارچین سیلان حاوی مقدار کمتری از ترکیبی به نام کومارین است که گاهی اوقات می‌تواند اثرات نامطلوبی را به همراه داشته باشد،به عنوان بهترین مکمل دارچین برای مصرف شما شناخته می‌شود.

البته، ضرورتی ندارد که دارچین حتما به عنوان مکمل یا قرص مصرف شود. دارچین را می توانید به عنوان ادویه در وعده های غذایی مانند بلغور جو دوسر، در لاته یا قهوه یا در تهیه غذاهای سالم استفاده کنید. همچنین می توانید از پوست درخت دارچین ، چای دارچین تهیه کنید چون در مقایسه با قرص ها یا عصاره دارچین خطر عوارض جانبی کمتری را ایجاد می کند.

اگرچه به نظر می‌رسد قرص‌های دارچین فوایدی را برای سلامتی فراهم می کنند، اما متخصصان بهداشت عموماً به افراد مبتلا به سندرم متابولیک، کلسترول بالا و غیره که دارچین مصرف می‌کنند توصیه می کنند، باز هم رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم خود رعایت کنند و همچنین توصیه‌های پزشک خود در مورد استفاده از داروها را هم دنبال کنند.

خطرات و عوارض قرص دارچین

عوارض مصرف کپسول دارچین چیست؟ آیا مصرف زیاد دارچین می تواند منجر به آسیب شود؟

اگرچه بعید است که دارچین باعث بروز عوارض جانبی شود، اما هنگام مصرف این ادویه در دوزهای غلیظ، عوارض جانبی دارچین می تواند شامل موارد زیر باشد: تحریک دهان و لب ها، قرمزی پوست (در صورت مصرف موضعی)، سوء هاضمه، کاهش قند خون و زمانی که در دوزهای بسیار بالا مصرف شود خطر بروز واکنش های حساسیت زا در افراد خاص و آسیب بالقوه به کبد وجود دارد.

دارچین با چه داروهایی تداخل ایجاد می کند؟

قرص های دارچین می توانند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل نباید به همراه داروهای دیابت تجویز شده بدون نظارت پزشک مصرف شوند. قرص های دارچین همچنین ممکن است به طور بالقوه با آنتی بیوتیک ها، رقیق کننده های خون و سایر داروهای قلبی تداخل ایجاد کنند.

افراد مبتلا به اختلال انعقاد خون باید قبل از شروع مصرف مکمل دارچین با پزشک خود درباره مصرف قرص دارچین صحبت کند. از آنجایی که شواهدی مبنی بر بی خطر بودن قرص دارچین در دسترس نیست، معمولاً به زنان باردار و شیرده توصیه می شود که از مصرف قرص دارچین اجتناب کنند.

سخن پایانی

دارچین که معمولاً به یکی از دو نوع دارچین کاسیا یا سیلان وجود دارد، حاوی تعدادی آنتی اکسیدان و ترکیبات مفید است. دارچین فواید زیادی برای سلامتی بهمراه دارد و ممکن است برای شرایط زیر مفید باشد:

  • تنظیم قند خون یا جلوگیری از مقاومت به انسولین
  • کاهش فشار خون و کلسترول
  • کاهش التهاب
  • محافظت از سلامت مغز
  • مقابله با عفونت ها
  • مقدار مصرف استاندارد توصیه شده برای  قرص دارچین بین 2 تا 4 گرم(2000 تا 4000 میلی گرم) یا حدود ½ تا 1 قاشق چای خوری پودر دارچین در روز است.

قرص‌های دارچین می‌توانند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهند، به همین دلیل نباید همراه با داروهای دیابت تجویز شده بدون نظارت پزشک مصرف شوند. قرص‌های دارچین همچنین ممکن است منجر به ایجاد تداخل با آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای رقیق‌کننده‌های خون و سایر داروهای قلبی شوند.


مقالات مرتبط:

خواص درمانی و دارویی عرق دارچین

خواص عالی دارچین برای درمان زود انزالی و بیماری های جنسی
 
 

از
3
رای