خواص و مضرات دارچین برای لاغری، زنان، مردان، پوست، مو در طب سنتی

خواص و مضرات دارچین برای لاغری، زنان، مردان، پوست، مو در طب سنتی فواید دارچین چیست ؛ خواص و مضرات دارچین برای لاغری، سلامت زنان و مردان، رحم و تخمدان، گوارش، پوست، مو، مغز، دیابت، انواع و خواص دارچین در چای و طب سنتی در سلام دنیا خوانید.

دارچین جز ادویه های خوشبو و خوش طعم محسوب می شود که مورد استفاده همه انسان ها قرار می گیرد و خاصیت های زیادی هم دارد که به شکل های متونع می توان از دارچین استفاده نمود. اگر می خواهید بدانید خواص دارچین چیست در سلام دنیا ما می خواهیم برای شما توضیح دهیم که خواص دارچین و مضرات آن چیست. با ما همراه باشید.

خواص دارچین برای زنان، مردان، لاغری و درمان بیماری ها

دارچین یک ادویه است که از پوست داخلی درختانی با عنوان Cinnamomum ساخته شده است. از آن به عنوان یک عنصر در طول تاریخ استفاده شده است و قدمت آن تا به مصر باستان می رسد. این ادویه عموما نادر و ارزشمند بود و به عنوان یک هدیه مناسب برای پادشاهان در نظر گرفته می شده است. این روزها دارچین ارزان است، در هر سوپرمارکت موجود است و به عنوان مواد تشکیل دهنده در غذاها و دستورالعمل های مختلف یافت می شود.

انواع دارچین

دو نوع اصلی دارچین وجود دارد:

  • دارچین سیلان (Ceylon): همچنین به عنوان دارچین "واقعی" شناخته شده است.
  • دارچین کاسیا (Cassia): امروزه شایع ترین نوع و آنچه که معمولا مردم به عنوان دارچین به آن اشاره می کنند ازین نوع می باشد.

انواع دارچین

دارچین با برش ساقه دارچین ساخته می شود. سپس پوست استخراج شده و قطعات چوبي برداشته مي شود. زمانی که خشک شد رول های پیچ خورده ای را تشکیل می دهد که دارچین میله نام دارد. این میله ها را پودر کرده و پودردارچین تشکیل می شود. بوی مشخص و طعم دارچین به دلیل بخش روغنی است که در ترکیب سینامالدهید بسیار زیاد است. دانشمندان بر این باورند که این ترکیب مسئول اکثر اثرات قدرتمند دارچین در سلامت و متابولیسم است.

1. خواص دارچین برای لاغری

اگر شما برای لاغر کردن خود به یک رژیم غذایی وابسته اید و برای کاهش وزن از رژیم غذایی خود دست نمی کشید، باید بگوییم که برای بهتر شدن روند کاهش وزن می توانید از دارچین در ادامه رژیم خود استفاده کنید چرا که به کاهش وزن شما کمک می کند و سطح گلوکز خون شما را پایین می آورد و به همین سبب به کاهش وزن شما کمک می کند.

2. خواص دارچین برای زنان (رحم و تخمدان)

در زنان خاصیت دارچین به این گونه است که در دوران پریودی به درد های ناشی از قاعدگی و اسپاسم که رخ می دهد کمک می کند و کاهش می دهد. یکی دیگر از خواص دارچین برای خانم ها بعد از زایمان صورت می گیرد که قاعدگی را به تاخیر می اندازد و به طور طبیعی و بارداری را کنترل می کنند و در زنان باردار تولید شیر را افزایش می دهد.

دارچین برای درمان درد های قائدگی

3. خواص دارچین برای مردان

دارچین به مشکلات نعوظ در مردان کمک بسزایی می کند و اگر این مشکلات برای استرسو اضطراب بوجود آمده باشند با مصرف دارچین به تقویت قوای جنسی مردان کمک بسزایی می کند و برای رفع مشکلات نعوظ بسیار مفید است.


حتما بخوانید: 6 درمان خانگی برای اختلال نعوظ مردان


4. خواص دارچین برای فشار خون

برخی پزشکان می گویند دارچین مانند قرص آسپرین عمل می کند و به کاهش فشار خون کمک می کند. ولی به این دقت کنید که با مصرف دارچین به همراه قرص ها و دارو هایی که مصرف می کنید دچار مشکل نشوید و قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.

5. خواص دارچین برای سرماخوردگی

دارچین دارای مقدار زیادی اسید فنیک که خاصیت ضد عفونی کننده دارد و حتی در تولید دهان شویه نیز استفاده می شود. یکی دیگر از خواص دارچین خاصیت میکروب کشی آن است و به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک شایانی می کند.

6. خواص دارچین برای گوارش

بزرگان طب سنتی بر این باورند که دارچین با طبع گرم و خشکی که دارد با ریختن در غذا از مسمومیت های حیوانی، گیاهی و معدنی جلوگیری می کند. دارچین با تحریک معده و سیستم گوارشی به دفع سموم و رفع درد های ناشی از غذا ها و سبزیجاتی که به آن ها حساسیت دارید کمک می کند.

7. خواص دارچین برای پوست

دارچین دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد و به درمان و رفع آکنه و رفع لکه ها کمک بسزایی می کند. یکی دیگر از خواص دارچین برای پوست خاصیت رطوبت و آب رسانی به پوست است که به درمان خشکی پوست کمک می کند. اگزما یکی دیگر از مشکلات پوستی است که با التهاب پوست همراه است که دارچین به رفع اگزما نیز کمک می کند.

8. خواص دارچین برای چاقی صورت

در این جا با دو ترکیبی که به چاقی صورت در زنان و مردان به همراه ماساژ دادن کمک می کند آشنا می شوید:

  • دارچین، دارالفلفل (فلفل بلند) و روغن رازیانه را با هم ترکیب کرده و صورت خود را ماساژ داده که این کار برای چاق شدن صورت بانوان بسیار موثر است.
  • دارچین، دارالفلفل و روغن کنجد را با هم ترکیب کرده و صورت خود را ماساژ داده و این کار هم برای چاق شدن صورت آقایان بسیار موثر است.

9. خواص دارچین برای کبد

یکی از راه و روش های دفع سموم از کبد خوردن دمنوش دارچین است که به درمان کبد چرب نیز کمک بسزایی می کند. دارچین با کاهش کلسترول بد خون به درمان کبد چرب کمک شایانی می کند.

دارچین برای کبد چرب

10. خواص دارچین مملو از آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها از بدن شما را در مقابل آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های قوی مانند پلی فنول هاست. در مطالعه ای که فعالیت آنتی اکسیدانی 26 ادویه را مقایسه کرده اند، دارچین به عنوان برنده و حتی بالاتر از غذاهای فوق العاده ای مانند سیر و پونه شناخته شده است. در واقع، دارچین می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مواد غذایی طبیعی استفاده شود.

11. خواص دارچین برای درمان التهاب و عفونت

التهاب فوق العاده مهم است. این کمک می کند که بدن شما با عفونت ها مبارزه کنند و آسیب بافتی ترمیم کنند. با این وجود التهاب زمانی که مزمن می شود بعنوان یک مشکل بافت های بدن را مورد آسیب قرار می دهد. دارچین ممکن است در این زمینه مفید باشد. مطالعات نشان می دهد که دارچین و آنتی اکسیدان های آن دارای خواص ضد التهابی قوی هستند.


حتما بخوانید: بهترین غذاها برای کاهش و درمان التهاب بدن


12. خواص دارچین برای کاهش خطر بیماری قلبی

دارچین با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان، ارتباط دارد. در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، یک گرم یا تقریبا نیمی از قاشق چایخوری دارچین در روز اثرات مثبت بر روی نشانگرهای خون می گذارد. سطح کلسترول کل، کلسترول بد LDL و تري گليسريد را کاهش مي دهد، در حالي که کلسترول  خوب HDL پایدارباقي مي ماند . اخیرا در مطالعه حیوانی نشان داده شده که دارچین فشار خون را کاهش می دهد. در صورت ترکیب شدن، تمام این عوامل می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را به شدت کاهش دهد.

13. خواص دارچین برای بهبود حساسیت به هورمون انسولین

انسولین یکی از هورمون های کلیدی است که متابولیسم و مصرف انرژی را تنظیم می کند. همچنین این هورمون برای انتقال قند خون از جریان خون به سلول ها ضروری است. مشکل این است که بسیاری از مردم به اثرات انسولین مقاوم هستند که به آن مقاومت به انسولین می گویند که نشانه ای از شرایط جدی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 می باشد. خبر خوب این است که دارچین می تواند به میزان قابل توجهی مقاومت به انسولین را کاهش داده وبه این هورمون مهم کمک  کند تا کار خود را انجام دهد. با افزایش حساسیت به انسولین، دارچین می تواند سطح قند خون را کاهش دهد.

14. خواص دارچین برای دیابت و کاهش سطح قند خون

دارچین مشهور به پایین آورنده قند خون است. جدا از اثرات مفید بر روی مقاومت به انسولین، دارچین می تواند قند خون را با چندین مکانیسم دیگر کاهش دهد.

  • اول، دارچین میزان گلوکز را که پس از غذا وارد جریان خون شما می شود، کاهش می دهد. این کار را با دخالت در آنزیم های مختلف گوارشی انجام می دهد که باعث کاهش کربوهیدرات در دستگاه گوارش شما می شود.
  • دوم، ترکیبی در دارچین می تواند با تقلید از انسولین رو سلول ها اثر گذار باشد.

این به میزان قابل توجهی جذب گلوکز توسط سلول های شما را بهبود می بخشد، هر چند که خیلی کندتر از خود انسولین عمل می کند. مطالعات متعدد انسانی اثرات ضد دیابتی دارچین را تأیید کرده است که می تواند سطح قند خون ناشتا را از 10 تا 29 درصد کاهش دهد .

مقدار مصرف دارچین برای کاهش قند خون

دوز موثر معمولا 1-6 گرم یا حدود 0/5 تا 2 قاشق چای خوری دارچین در روز است.

خواص دارچین برای دیابت

15. خواص دارچین برای درمان بیماری های آلزایمر و پارکینسون

بیماری های تحلیل عصبی (Neurodegenerative) با کاهش پیشرفت ساختار یا عملکرد سلول های مغزی مشخص می شود. بیماری آلزایمر و پارکینسون دو نوع از انواع رایج آن هستند.  دو ترکیب موجود در دارچین به نظر می رسد مانع ایجاد پروتئینی به نام tau در مغز، که یکی از نشانه های بیماری آلزایمر است، می شود.
در مطالعه ای که در موش های مبتلا به بیماری پارکینسون انجام شد دارچین به محافظت از نورون ها، سطح عصبی و بهبود عملکرد حرکتی کمک کرد. این اثرات باید بیشتر در انسان بررسی شود.


حتما بخوانید: بیماری پارکینسون چیست و علائم و درمان آن


16. خواص دارچین برای سرطان

سرطان یک بیماری جدی است که با رشد سلولها به صورت کنترل نشده مشخص می شود. دارچین برای استفاده بالقوه در پیشگیری و درمان سرطان به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. به طور کلی، شواهد محدود به مطالعات آزمایشی و حیوانی است که نشان می دهد عصاره های دارچین ممکن است از سرطان محافظت کنند. این کار با کاهش رشد سلول های سرطانی و کاهش تشکیل رگ های خونی در تومورها عمل می کند و به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ سلول می شود. مطالعه ای در موش های مبتلا به سرطان کولون (روده) نشان داد که دارچین یک فعال کننده قوی آنزیم های ضد سم زدایی در روده است و از رشد بیشتر سرطان جلوگیری می کند.
این یافته ها که نتایج فعالیت های آزمایشگاهی است، نشان داد دارچین پاسخ های ضد آنتی اکسیدانی را در سلول های کولون انسان فعال می کند. این که آیا دارچین تأثیرات فوق را بر انسان هم دارد یا خیر باید در مطالعات کنترل شده تأیید شوند.

دارچین برای کاهش قند خون

17. خواص دارچین برای درمان عفونت های باکتری و قارچی

Cinnamaldehyde، یکی از مهمترین اجزای اصلی دارچین، ممکن است به مبارزه با انواع عفونت کمک کند. چنین نشان داده شده که روغن دارچین به طور موثری عفونت های دستگاه تنفسی ناشی از قارچ ها را درمان می کند. همچنین می تواند رشد برخی از باکتری ها، از جمله Listeria و Salmonella را مهار کند. با این حال، شواهد محدود است و تا کنون مطلبی مبنی بر درمان عفونت در نقاط دیگر بدن با استفاده از دارچین بیان نشده است. اثرات ضد میکروبی دارچین نیز ممکن است به جلوگیری از پوسیدگی دندان و تنفس کمک کند.

18. خواص دارچین برای مبارزه با ویروس HIV

HIV یک ویروس است که به آرامی سیستم ایمنی بدن شما را تجزیه می کند، که اگر درمان نشود در نهایت می تواند منجر به ایدز شود. دارچین استخراج شده از گونه های Cassia برای مبارزه با HIV-1 ( شایع ترین نوع ویروس HIV) در انسان مفید بنظر می رسد. مطالعه آزمایشگاهی به دنبال سلول های آلوده به اچ آی وی نشان داد که دارچین موثرترین درمان بین تمام 69 داروی گیاهی مورد مطالعه است. آزمایشات انسانی برای تایید این اثرات ضروری است.

19.خواص دارچین در چای

  • سطح کلسترول بدن را به تعادل می رساند.
  • به کنترل قند خون کمک می کند.
  • به سندروم روده تحریک پذیر کمک می کند.
  • گوارش را تنظیم می کند.
  • به کاهش وزن کمک می کند.
  • باعث افزایش گردش خون می شود.
  • قاعدگی بسیار دردناک را درمان می کند.
  • دهان را خوشبو و ضد عفونی می کند.

حتما بخوانید: رفع سریع بوی دهان با 8 درمان خانگی


20. خواص دارچین در طب سنتی

  • بادشکن
  • محرک
  • آرام بخش
  • مفید برای پس از زایمان
  • ضد اسهال
  • صفرا بر
  • تب بر
  • مفید برای سرفه و ناراحتی سینه
  • انرژی بخش
  • تقویت معده
  • مفید برای وحشت و جنون
  • تقویت کبد
  • ضد عفونی کننده
  • دوری از بوی بد دهان
  • کمک به تنگی نفس
  • درمان خشونت صدا
  • ضد عفونی کننده زخم
  • محافظت از مغز در برابر آلزایمر و پارکینسون
  • کمک به درمان دیابت

دارچین در طب سنتی

دارچین یک ادویه بسیار پرکاربرد است. هزاران سال است که از خواص دارویی آن قدردانی شده است. در ادامه 10 مزیت دارچین برای سلامتی که توسط تحقیقات علمی پشتیبانی می شوند، ارائه شده است.

کدام نوع دارچین بهتر است؟

بهتر است از سیلان Ceylon (دارچین واقعی) استفاده کنیم. گونه کاسیا (Cassia) دارای مقادیر قابل توجهی از یک ترکیب به نام کومارین است که در دوزهای بالا مضر است. هر دو نوع دارچین باید دارای مزایای سلامتی باشند، اما کاسیا (Cassia) ممکن است در دوزهای بالا به علت محتوای کومارین ایجاد مشکل کند. سیلان (Ceylon) در این زمینه بسیار بهتر است و مطالعات نشان می دهد که کومارین در آن بسیار کمتر است. متاسفانه اکثر دارچین های ارزان در سوپرمارکت ها (Cassia) هستند.
شما ممکن است بتوانید (Ceylon) را در برخی فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی پیدا کنید.

دارچین کاسیا و دارچین سیلان

عوارض و مضرات دارچین

  • مصرف بیش از حد دارچین فرد دچار مسمومیت می کند.
  • در زنان باردار خوردن بیش از حد دارچین منجر به زایمان زودرس می شود.
  • ممکن است باعث افت شدید قند خون شود.
  • با رقیق کردن خون برای افرادی که بیماری ها قلبی دارند مضر است.
  • اگر کسی به دارچین حساسیت داشته و نمی دانسته ممکن است دچار آلرژی شود پس از مصرف.
  • با بالا بردن ضربان قلب برای افرادی که بیماری قلبی دارند مضر است.
  • متخصصان بر این باورند که هر چیزی که باعث بالا بردن دمای بدن می شود دوری کنید چرا که بدن نمی تواند گرما را تحمل کند پس خود را بیرون می ریزد و با عوارضی مانند جوش یا لب ترک خورده و ... همراه است.
سخن آخر

دارچین ادویه ای است که از پوست داخلی درختانی با عنوان Cinnamomum ساخته شده است و قدمت استفاده از خواص آن در طول تاریخ به مصر باستان می رسد. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم مصرف بیش از حد دارچین باعث مسمومیت می شود. پس باید حتما بدانید که چه مقدار مصرف ضرری برای شما نخواهد داشت. اگر از داروی خاصی استفاده می کنید و می خواهید خوردن و مصرف کردن دارچین را شروع کنید حتما قبل از شروع با پزشک خود مشورت کنید.


مطالب مرتبط:

خواص و عوارض قرص دارچین

ماسک خانگی عسل و دارچین



از
7
رای