دارچین ادویه ای معمولی با خواص غیر معمولی است. خواص درمانی عرق دارچین در کنار ادویه آن در طب گیاهی جایگاه ویژه ای دارد. این ادویه دارای طبع گرم، قرن هاست که در طب سنتی برای طیف گسترده ای از بیماری ها مورد استفاده است. گیاهی که چوب دارچین از آن گرفته می شود در قسمت های مختلفی از آسیا و چین رشد می کند.
خواص درمانی و دارویی عرق دارچین برای سلامتی
1. عرق دارچین برای کنترل دیابت
شواهد نشان می دهد که عرق دارچین می تواند به تنظیم قند خون و درمان دیابت کمک کند. مطالعات اخیر نشان می دهد که عرق دارچین باعث افزایش فعالیت انسولین، افزایش تجزیه گلوکز و بهبود غلظت قند خون می شود. مطالعات بالینی ثابت کرده است که عرق دارچین می تواند حساسیت بدن به انسولین را بهبود بخشد، این مساوی با کنترل بهتر قند خون و کاهش سطح انسولین در گردش است. این مسئله مهم است زیرا انسولین زیاد می تواند به بدن شما علامت دهد تا هر گونه قند استفاده نشده را به شکل چربی ذخیره کند! ظاهراً پلی فنول های موجود در عرق دارچین مانند هیدروکسی کلسون باعث پایین آوردن قند خون می شود. همچنین مطالعات نشان می دهد که عرق دارچین می تواند تخلیه معده را بعد از غذا آهسته کند و این باعث کاهش قند خون می شود.
از آنجایی که دیابت نوع 2 یک نگرانی عمومی برای بهداشت عمومی است و نه فقط برای بزرگسالان بلکه در کودکان هم دیده می شود، مطالعات گسترده ای روی آن انجام شده است. طی این مطالعات عصاره های گیاهی تعداد زیادی از گیاهان مورد آزمایش قرار گرفتند تا ببینند چقدر می تواند اثر انسولین، هورمون پروتئینی که وظیفه تنظیم قند خون را دارد تقلید کنند. از میان گیاهان مورد آزمایش، مصرف روزانه دارچین ممکن است منجر به کاهش چشمگیر قند خون، کلسترول و تری گلیسیرید تا بیست درصد در بیماران دیابتی نوع 2 شود که انسولین مصرف نمی کنند.
خواص درمانی عرق دارچین باعث بهبود مقاومت به انسولین در کنار کنترل وزن و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است، این مسئله باعث علاقه افراد به مصرف عرق دارچین شده است. سندرم تخمدان پلی کیستیک در درجه اول در اثر مقاومت به انسولین ایجاد می شود، و اثرات تنظیم کننده قند خون دارچین می تواند مقاومت به انسولین را به شدت کاهش داده و سلامتی را در کسانی که مبتلا به این بیماری دردناک هستند افزایش دهد.
حتما بخوانید : خواص عالی دارچین برای درمان زود انزالی و بیماری های جنسی
2. عرق دارچین موثر در تقویت دستگاه گوارش
در طب سنتی از خواص درمانی عرق دارچین برای بیماری های گوارشی مانند سوء هاضمه، گاز و نفخ و ناراحتی های معده، تهوع، اسهال استفاده می شود. عرق دارچین در رفع مشکلات دستگاه گوارش استفاده می شود و یک ضد عفونی کننده، ضد قارچ، قابض و محرک است که به متوقف کردن اسهال، اسپاسم GI، رفع تهوع یا استفراغ و نفخ شکم کمک می کند. دارچین اندام های گوارشی را تقویت می کند. همچنین به عنوان یک هموستاتیک عمل می کند، یعنی ماده که جریان خون را متوقف می کند. بنابراین برای کاهش خونریزی دستگاه گوارش که بخاطر زخم معده اتفاق می افتد، مفید است.
3. عرق دارچین برای کاهش دردهای قاعدگی و خونریزی
دارچین به کنترل خونریزی رحم و جریان خون قاعدگی های شدید کمک می کند. همچنین گرفتگی های ناشی از قاعدگی را تسکین می دهد. مصرف عرق دارچین در جلوگیری از خونریزی رحم نیز استفاده می شود. عرق دارچین باعث کاهش انواع خونریزی داخلی مانند ریه، روده، بینی و دستگاه ادراری می شود. به علاوه می توان با مصرف عرق دارچین انواع عفونت ها رحمی و ترشحات واژنی را متوقف کرد. یکی دیگر از خواص درمانی عرق دارچین که کمتر مورد توجه است در درمان مشکلات زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک است.
4. عرق دارچین موثر در رفع سرماخوردگی
دارچین یک داروی سنتی برای درد عضلات و بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا است. سایر بیماری ها مانند تب، سرماخوردگی، علائم آسم و برونشیت نیز با عرق دارچین بهبود می یابند. خاصیت گرم کنندگی این گیاه معطر در طب سنتی برای تحریک جریان خون و گردش خون محیطی استفاده می شود و به خصوص برای افرادی مفید است که دست و پای آنها سرد است. از عرق دارچین برای درمان سرماخوردگی و دیگر عفونت ها استفاده می شود و می تواند انرژی تحلیل رفته را به فرد بیمار برگرداند.
5. عرق دارچین برای کاهش دردهای مفصلی
دارچین به دلیل عملکرد مهارکننده پراستاگلاندین، یک ضد درد گیاهی و طبیعی محسوب می شود. دارچین ممکن است درد ناشی از آرتروز و رماتیسم را کاهش دهد و اسپاسم و فشار خون را کنترل کند. همچنین گفته می شود در درمان کمر درد هم موثر است.
6. عرق دارچین برای سلامت قلب
بررسی ها مشخص کرده که مصرف عرق دارچین می تواند میزان کلسترول بد یا LDL را کاهش دهد و برای حفظ سلامت قلب هم مفید است.
7. عرق دارچین برای رفع التهاب
دارچین دارای خاصیت ضد لخته شدن خون است که می تواند در بعضی موارد مفید باشد. همچنین عرق دارچین دارای خواص ضد قارچی است که قابلیت کنترل عفونت های قارچی مقاوم به دارو را دارد و می تواند دارای اثر ضد التهابی خفیف نیز باشد. ماده موجود در ترکیب دارچین توانایی از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری را دارد که عامل اصلی برخی از سرطان ها، زخم ها و بیماری قلبی است.
در مطالعات انجام شده، دارچین سطح کلسترول را کنترل، زخم های گوارشی را تسکین و باعث تقویت حافظه می شود. پلی فنول های موجود در دارچین به عنوان یک نیروگاه آنتی اکسیدانی عمل می کنند و توانایی بدن در کاهش التهاب را افزایش می دهند. تحقیقات نشان می دهند که این پلی فنول ها می توانند مانع از انتشار اسید آراشیدونیک شود که یک مولکول بسیار التهابی است که ممکن است در بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های مزمن نقش داشته باشد.
حتما بخوانید : فواید نوشیدن شیر گرم با دارچین برای کاهش وزن و درمان بی خوابی
8. دارچین برای کمک به سلامت مغز
یکی از ترکیبات موجود در عرق دارچین سینامالدهید است که به دلیل فواید درمانی زیادی که دارد، در بین محققان نیز مورد بررسی قرار گرفته است. مانند سایر روغن های ضروری، سینامالدهید دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی قوی است. مطالعات نشان داده است که مصرف دارچین می تواند التهاب مغز را مهار کند و در نتیجه در پیشگیری از بیماری عصبی موثر است.
9. عرق دارچین برای آرامش بخشی و کنترل درد
دارچین می تواند به عنوان یک آرامش بخش عمل می کند و به کاهش اضطراب و استرس عمومی کمک کند. این ماده همچنین حاوی مانند ماده شیمیایی به نام اوژنول است که می تواند در تسکین درد به خصوص آرتریت کمک کند. این ماده شیمیایی همچنین در کاهش دندان درد مفید است. در عین حال، در رفع مشکلاتی مانند سردردهای مداوم، درد عضلانی هم موثر عمل می کند.
10. خواص عرق دارچین برای لاغری
افرادی که قصد دارند با کمک مواد طبیعی اقدام به لاغری کنند می توانند مصرف روزانه عرق دارچین را در پیش بگیرند. خواص درمانی عرق دارچین با بالا بردن سوخت و ساز بدن در روند سوزاندن چربی های اضافی بدن و در نتیجه لاغری اثر مثبتی دارد.
سایر خواص درمانی عرق دارچین
- دارچین فعالیت مغز را تقویت می کند.
- به رفع تنش عصبی و کمبود حافظه کمک می کند.
- خون را تصفیه می کند و مواد زائد را از خون خارج می کند.
- به گردش خون کمک می کند، مصرف منظم دارچین احتمال ابتلا به حمله قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
- دارچین به دلیل خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده، بدن را در مقابل بیماری های داخلی و خارجی دفاع می کند.
- به از بین بردن میکروب ها و باکتری ها در مثانه کمک می کند.
- دارچین برای جلوگیری از خونریزی کمک کرده و روند بهبود را سرعت می بخشد.
- دارچین به عنوان ضد التهاب عمل می کند.
- به رفع گرفتگی عضلات کمک می کند.
- مصرف مقدار کمی از دارچین در غذا توسط افرادی که از بیماری های عروق کرونر رنج می برند به کنترل فشار خون و خون رسانی به قلب مفید است.
- عرق دارچین سلامت روده بزرگ را تامین می کند.
حتما بخوانید : خواص دمنوش زنجبیل و دارچین، طرز تهیه چای زنجبیل و دارچین
موارد منع مصرف عرق دارچین و دارچین
- خانم های بارداری که به داروی تولو بالزام حساسیت دارند نباید از مکمل های گیاهی دارچین مانند عرق دارچین استفاده کنند.
- برای افراد دیابتی که از داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، عرق دارچین ممکن است باعث کاهش بیش از حد گلوکز خون شود و باید پیش از مصرف آن با پزشک مشورت شود.
- خانم هایی که در دوره های قاعدگی خود خونریزی زیادی دارند نیز نباید عرق دارچین را برای کاهش دردها و گرفتگی قاعدگی مصرف کنند، زیرا عرق دارچین محرک رحمی است.
- مردانی که مبتلا به سرطان پروستات هستند یا در دوره بهبود این بیماری هستند نباید دارچین و عرق دارچین مصرف کنند.
- مصرف همزمان آنتی بیوتیک و دارچین می تواند باعث شود که آنتی بیوتیک موثر عمل نکند.
- باید از مصرف زیاد دارچین خودداری کرد زیرا باعث بالا بردن ضربان قلب، احساس سرگیجه، تنگی نفس و قرمزی صورت می شود.
- با وجود اینکه مقدار کم عرق دارچین برای بیماری های گوارشی مفید است، اما مصرف مقادیر زیاد آن می تواند باعث تحریک دستگاه گوارش شود و عوارض جدی به دنبال داشته باشد.