کوآموکسی کلاو برای چیست؛ نحوه مصرف و عوارض کلاموکس (Co-Amoxiclav)

کوآموکسی کلاو برای چیست؛ نحوه مصرف و عوارض کلاموکس (Co-Amoxiclav) قرص آموکسی کلاو برای چیست؛ موارد و نحوه مصرف کوآموکسی کلاو 625 برای درمان عفونت سینوزیت، دندان و گوش، در بارداری و شیردهی، عوارض و نداخل دارویی کلاموکس را در سلام دنیا بخوانید.

قرص آموکسی کلاو (کلاموکس) در دسته آنتی بیوتیک ها قرار دارد که برای درمان انواع عفونت باکتریایی در کودکان و بزرگسالان از جمله درمان عفونت سینوزیت، دندان، کاربرد دارد؛ البته مصرف این دارو با بروز برخی عوارض جانبی همراه است. برای آشنایی بیشتر شما با آنتی بیوتیک قوی آموکسی کلاو در ادامه این مطلب سلام دنیا درباره قرص آموکسی کلاو برای چیست؛ موارد و نحوه مصرف، موارد منع مصرف، عوارض جانبی کامل و تداخل دارویی قرص آموکسی کلاو (Co-Amoxiclav) و دوره درمان کوآموکسی کلاو 625 برای سینوزیت صحبت خواهیم کرد.

قرص آموکسی کلاو (Co-Amoxiclav) برای چیست

کوآموکسی کلاو آنتی بیوتیکی است که برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شود. این دارو ترکیبی از آموکسی سیلین (آنتی بیوتیک از گروه داروهای پنی سیلین) و اسید کلاوولانیک است. اسید کلاوولانیک از تجزیه آموکسی سیلین باکتری ها جلوگیری می کند و به آنتی بیوتیک اجازه می دهد تا عملکرد بهتری داشته باشد. توجه داشته باشید که قرص آموکسی کلاو فقط با نسخه پزشک در دسترس است. این دارو به صورت قرص یا سوسپانسیون در دسترس است و به صورت تزریقی نیز انجام می شود، اما این کار معمولاً فقط در بیمارستان انجام می شود.


حتما بخوانید: آموکسی سیلین سوسپانسیون برای چیست


قرص کوآموکسی کلاو برای چه عفونتی است

قرص کو آموکسی کلاو به منظور درمان عفونت های باکتریایی تجویز می شود و برای درمان انواع عفونت باکتریایی در کودکان و بزرگسالان از جمله درمان عفونت سینوزیت، دندان، کاربرد دارد.

قرص کو آموکسی کلاو برای چه عفونتی است

موارد مصرف کوآموکسی کلاو (کلاموکس)

قرص کوآموکسی کلاو در بزرگسالان و کودکان برای درمان موارد زیر استفاده می شود:

  • عفونت گوش میانی و سینوزیت
  • عفونت گلو یا ریه دستگاه تنفسی
  • عفونت های دستگاه ادراری
  • عفونت های پوست و بافت نرم
  • عفونت های دندانی
  • عفونت مفاصل و استخوان (استئومیلیت)

مقدار مصرف کوآموکسی کلاو 625 

دوز معمول کوآموکسی کلاو 1 عدد قرص (375 میلی گرم یا 625 میلی گرم) 3 بار در روز است. البته این دوز ممکن است برای کودکان کمتر باشد. پزشک از وزن کودک شما برای تعیین دوز مناسب مایع برای او استفاده می کند. سعی کنید دوزها را به طور مساوی در طول روز و حداقل 4 ساعت فاصله ما بین آنها قرار دهید.

دوره درمان کوآموکسی کلاو 625 برای سینوزیت

دوره درمان با کوآموکسی‌کلاو خوراکی با دوز 625 میلی‌گرم سه بار در روز به مدت 10 روز است. البته این مسئله به تشخیص پزشک و شرایط بیمار نیز بستگی دارد.

مقدار مصرف کوآموکسی کلاو 625 

قرص کوآموکسی کلاو در بارداری و شیردهی

بارداری:

کوآموکسی‌کلاو را می‌توان در دوران بارداری مصرف کرد، اگرچه در شرایط خاصی توصیه نمی‌شود (مثلاً اگر کیسه آب زود پاره شود). در این شرایط با پزشک، ماما یا دکتر داروخانه مشورت کنید تا مطمئن شوید که کوآموکسی‌کلاو برای شما مناسب است یا خیر.


حتما بخوانید: جدول داروهای مجاز (بی خطر) و غیر مجاز (خطرناک) در حاملگی


شیردهی:

مصرف کوآموکسی کلاو در دوران شیردهی مانعی ندارد. کوآموکسی کلاو در مقادیر اندکی وارد شیر مادر می شود و بعید است که عوارض جانبی در کودک شما ایجاد کند. با این حال، عوارض جانبی خفیفی در تعداد کمی از نوزادان گزارش شده است.اگر کودک شما مثل همیشه خوب تغذیه نمی کند، بیمار است یا اسهال دارد، برفک دهان (برفک دهان)، بثورات پوستی دارد، یا بی قرار به نظر می رسد، یا اگر نگرانی دیگری در مورد کودک خود دارید، با پزشک یا دکتر داروخانه صحبت کنید.

قرص کوآموکسی کلاو در بارداری و شیردهی: شیردهی

عوارض کلی کپسول آموکسی کلاو

مانند همه داروها، کوآموکسی‌کلاو می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند، اگرچه همه افراد این عوارض را تجربه نمی کنند.

عوارض جانبی معمول:

  • اسهال
  • برفک
  • احساس بیماری یا بیماری (تهوع یا استفراغ)

عوارض جانبی جدی:

به ندرت اتفاق می افتد، اما برخی از افراد یک عارضه جانبی جدی از کوآموکسی کلاو دارند.اگر موارد زیر را دارید فوراً به پزشک اطلاع دهید یا با 115 تماس بگیرید:

  • بثورات پوستی که ممکن است تاول بزند و مانند لکه کوچک به نظر برسد (لکه های تیره مرکزی احاطه شده توسط یک ناحیه کم رنگ تر، با یک حلقه تیره در اطراف لبه) اینها علائم یک واکنش پوستی به نام اریتم مولتی فرم یا قرمزشدگی چندشکل هستند.
  • اسهال آبکی، معمولاً همراه با خون و مخاط
  • درد معده، احتمالاً با درجه حرارت بالا - اینها علائم التهاب روده بزرگ هستند.
  • مدفوع کم رنگ همراه با ادرار تیره، زرد شدن سفیدی چشم یا پوست شما (این ممکن است در پوست قهوه ای یا سیاه کمتر آشکار باشد) - اینها علائم مشکلات کبدی یا کیسه صفرا هستند. این ممکن است حتی پس از پایان مصرف این دارو رخ دهد.

عوارض کلی کپسول آموکسی کلاو

واکنش آلرژیک جدی:

در موارد نادر، کوآموکسی‌کلاو می‌تواند یک واکنش آلرژیک جدی (آنافیلاکسی) ایجاد کند.


حتما بخوانید: علائم شوک آنافیلاکسی چیست


عوارض قرص کوآموکسی کلاو 625

تهوع، اسهال و سردرد از جمله عوارض جانبی عوارض قرص کوآموکسی کلاو 625 هستند.

تداخلات دارویی کپسول کوآموکسی کلاو

برخی از داروها هستند که به خوبی با کو آموکسیکلاو ترکیب نمی شوند. بنابراین قبل از شروع مصرف کوآموکسیکلاو، در صورت مصرف هر یک از این داروها به پزشک خود اطلاع دهید:

  • آلوپورینول یا پروبنسید دارویی که برای درمان نقرس استفاده می شود.
  • وارفارین، دارویی که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.
  • متوترکسات، برای درمان سرطان یا بیماری های روماتیسمی استفاده می شود.
  • مایکوفنولات موفتیل، برای جلوگیری از پس زدن اندام های پیوندی استفاده می شود.

نکته: اطلاعات کافی وجود ندارد که بگوییم داروهای گیاهی و مکمل‌ها برای مصرف همزمان با  کوآموکسی‌کلاو بی‌خطر هستند یا خیر. آنها مانند داروخانه ها و داروهای نسخه ای آزمایش نمی شوند. آنها معمولاً برای تأثیری که روی سایر داروها دارند آزمایش نمی شوند.

هشدارها (موارد منع مصرف کپسول کوآموکسی کلاو )

کوآموکسی کلاو برای برخی افراد مناسب نیست.در صورتی که این شرایط را دارید مصرف کوآموکسی کلاو برای شما ایمن نیست:

  • تا به حال به آموکسی سیلین، اسید کلاوولانیک، پنی سیلین یا هر یک از مواد دیگر واکنش آلرژیک داشته باشید.
  • تا به حال یک واکنش آلرژیک شدید به هر آنتی بیوتیک دیگری داشته اید - این می تواند شامل بثورات پوستی یا تورم صورت و گلو باشد.
  • تا به حال در هنگام مصرف آنتی بیوتیک دچار مشکلات کبدی یا زردی (زردی سفیدی چشم یا پوست) شده اید.
  • تب غده ای دارید (یا فکر می کنید ممکن است) داشته باشید.
  • افرادی که به مشکلات کبدی یا کلیوی مبتلا هستند.
  • یک بیماری ارثی نادر به نام فنیل کتونوری دارید - مایع کوآموکسی کلاو ممکن است حاوی آسپارتام باشد که در صورت ابتلا به این بیماری می تواند مضر باشد.
  • به طور منظم ادرار نمی کنید.
  • اگر دارو باعث ایجاد احساس بیماری در شما می شود، بهتر است از مصرف الکل خودداری کنید. نوشیدن مقادیر زیاد الکل همچنین می‌تواند احتمال ابتلا به عوارض جانبی کوآموکسی‌کلاو را افزایش دهد که بر کبد شما تأثیر می‌گذارد.

هشدارها

سخن پایانی:

کوآموکسی کلاو نوعی آنتی بیوتیک است که به منظور درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد. از مهمترین موارد مصرف آن می توان به درمان عفونت های گوش میانی، سینوس، گلو،‌ دستگاه تنفس،‌ عفونت های ادراری،‌ دمل های چرکی،‌ عفونت دندان و عفونت های استخوان و مفاصل اشاره کرد. توجه داشته باشید که مصرف کوآموکسی کلاو با بروز عوارض جانبی همراه است بنابراین در صورت ابتلا به بیماری خاص و یا داروی خاصی حتما موارد را به  پزشک و یا دکتر دارو ساز اطلاع دهید.


مقالات مرتبط:

11 آنتی بیوتیک طبیعی و گیاهی خوشمزه برای ضد عفونی کردن بدن

کپسول پنی سیلامین برای چیست



از
2
رای