استامینوفن کدئین برای چیست؛ روش مصرف و عوارض استامینوفن کدئین

استامینوفن کدئین برای چیست؛ روش مصرف و عوارض استامینوفن کدئین استامینوفن کدئین برای چیست؛ روش مصرف و عوارض استامینوفن کدئین برای زود انزالی، دندان درد، سردرد، انواع، مقدار مرفین، جایگزین و روش ترک استامینوفن کدئین در سلام دنیا بخوانید.

از داروهای مسکن که مصرف خوراکی نیز دارد داروی استامینوفن کدئین می باشد ، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات استامینوفن کدئین برای چیست، استامینوفن کدئین برای زود انزالی، دندان درد، سردرد، انواع استامینوفن کدئین، قویترین، طریقه مصرف، مصرف همزمان دو قرص، استامینوفن کدئین 300/20، عوارض ترک، تداخل دارویی، هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مرفین دارد، آیا اعتیاد آور است، روش ترک آن صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

استامینوفن کدئین برای چیست

استامینوفن کدئین دارویی پرکاربرد است که از آن برای کم کردن درد و کنترل آن مصرف می شود، این نوع دارو در هنگام بروز تب نیز تجویز می شود و خاصیت تب بر دارد. در ادامه با داروی استامینوفن کدئین بیشتر آشنا خواهید شد.

استامینوفن کدئین برای زود انزالی

استامینوفن کدئین علاوه بر کاهش درد جسمانی می تواند بر روحیات انسان نیز اثرگذار باشد، به این صورت که عواطف و احساسات کمتر درک می شود و این مسئله بر ارتباطات جنسی نیز تاثیر گذار می باشد و می تواند شما را از لذت های جنسی دور کند. پس هرگز بدون تجویز پزشک آنرا مصرف نکنید.


حتما بخوانید: برای درمان زود انزالی چی بخوریم


استامینوفن کدئین برای دندان درد

در زمان بروز دندان درد مصرف داروی مسکن می تواند درد را ساکت کند، استامینوفن کدئین نیز داروی ضد دردی است که با مصرف آن درد دندان قابل تحمل می باشد تا زمانی که فرد به دندان پزشک مراجعه کند.

استامینوفن کدئین برای سردرد

هنگام بروز سردرد می توانید از قرص استامینوفن کدئین مصرف کنید تا برای مدتی سردردتان بهبود یابد و از درد آن خبری نباشد، این مسکن برای درمان سردرد تا زمانی مفید است که به آن عادت نکرده باشید.

استامینوفن کدئین برای سردرد

انواع استامینوفن کدئین 

استامینوفن کدئین در سه شکل و نوع به بازار عرضه می شود، این دارو که بدون نسخه پزشک نیز قابل دسترس می باشد به شکل های زیر موجود می باشد:

شیاف استامینوفن:

از شیاف استامینوفن زمانی استفاده می شود که فرد دچار دردهای عضلانی و استخوانی، کمردرد و سردرد شده باشد ، این نوع دارو برای پایین آوردن تب در زمان کوتاه نیز موثر می باشد.


حتما بخوانید: پایین آوردن تب با پیاز و گلاب


استامینوفن خوراکی:

استامینوفن خوراکی خود با دو مدل قرص و شربت می باشد که دوزهای آن نیز 325 و 500 میلی گرم می باشد و علت متفاوت بودن دوزهای آن به احتمال به خاطر وجود کدئین در آن می باشد.

استامینوفن تزریقی:

از استامینوفن تزریقی زمانی استفاده می شود که فرد بیمار دچار سردرد، دندان درد، میگرن، دردهای عصبی خفیفی شده باشد، همچنین با داشتن بیماری‌ عفونی و التهابی تب خفیفی داشته باشد.

انواع استامینوفن کدئین

طریقه مصرف استامینوفن کدئین

در زمان درد و با تجویز پزشک می توانید از قرص استامینوفن کدئین هر 4 تا 6 ساعت یکبار استفاده کنید که بسته با میزان درد و توصیه پزشک دارد، سعی کنید از استامینوفن کدئین بیشتر از دو هفته مصرف نکنید تا دچار وابستگی به آن نشوید در این صورت با پزشک برای قطع آن مشورت کنید تا به صورت تدریجی آن را قطع نمایید.

در هنگام مصرف دقت داشته باشید که نمونه بلعیدنی آن کدام است تا به اشتباه آن را نجوید و دچار عوارض آن نشوید. دقت کنید که آن را نصف نکنید زیرا قرص های تقسیم شونده دارای خط می باشند. اگر این دارو را برای کودکان تهیه کرده اید نیز از نوع مخصوص کودک استفاده کنید و دستور مصرف آن را از پزشک سوال کنید زیرا دوز مصرفی کودکان بنا به سن و وزن آنها متغییر خواهد بود.

طریقه مصرف استامینوفن کدئین

مصرف همزمان دو قرص استامینوفن کدئین

درست است که قرص استامینوفن کدئین از انواع داروهای بی خطر می باشد اما مصرف آن نیز در طول روز مقدار مشخصی دارد، که گفته شده است بیش از 800 میلی گرم در روز هشدار مرگ خواهد داشت. همچنین مصرف یکباره با تعداد بالا ایجاد مسمومیت و بروز آسیب جدی خواهد کرد.

استامینوفن کدئین 300/20 برای چیست

استامینوفن کدئین300/20 نیز از داروهای مسکن، ضد التهاب و ضد تب می باشد که به شکل کپسول نرم ژلاتینی در بازار موجود می باشد.

استامینوفن کدئین 300/20 برای چیست

عوارض ترک استامینوفن کدئین

در زمان ترک استامینوفن کدئین باید دقت داشته باشید که هرگز به یکباره مصرف آن را قطع نکنید، این دارو قدرت اعتیاد آوری دارد هرچند کم اما در صورت ترک آن احتمال بروز مشکلاتی خواهید شد، از عوارض شایع ترک داروی استامینوفن کدئین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بروز سردرد
  • ایجاد بی خوابی
  • احساس درد عضلانی
  • حرارت بالای بدن و ایجاد تب
  • بروز حالت تهوع

حتما بخوانید: درمان سریع حالت تهوع با 15 ماده غذایی


  • بروز استفراغ
  • موجب تعریق
  • ایجاد دل درد
  • بروز اسهال

تداخل دارویی استامینوفن کدئین

داروی استامینوفن کدئین نیز در زمان مصرف امکان بروز تداخل با برخی از دیگر داروها را دارد، در زمان مصرف این دارو به دیگر داروهای مصرفی خود دقت کنید و این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. از داروهایی که ایجاد تداخل در عملکرد داروی استامینوفن کدئین می کنند می توان به این موارد اشاره کرد:

  • داروهای تضعیف کننده‌های CNS
  • ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای
  • داروهای ضد سایکوز و ضد اضطراب
  • سایر ضد دردهای مخدر
  • داروهای آنتی کولینرژیک
  • مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز
  • نالتروکسان
  • زیدوودین

در ضمن باید دقت کنید که هنگام مصرف داروی استامینوفن کدئین از داروهایی که استامینوفن دارند خودداری کنید.

هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مرفین دارد

حدود 0/12 مرفین در داروی استامینوفن کدئین وجود دارد که موجب شده است این دارو خاصیتی اعتیاد آور به خود بگیرد و از جمله داروهای مخدر قرار داشته باشد البته این مقدار مرفین موجب کاهش درد می باشد و خاصیتی ضد درد، ضد سرفه و ضد اسهال خواهد داشت.

هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مرفین دارد

آیا قرص استامینوفن کدئین اعتیاد آور است

با مصرف مداوم قرص استامینوفن کدئین برد دچار اعتیاد به این نوع مسکن خواهد شد و بدنش در برابر این نوع دارو مقاوم خواهد شد، به همین دلیل دیگر دوز مصرفی آن اثربخش نخواهد بود و فرد بیمار مجبود به بالا بردن دوز آن خواهد کرد و در نتیجه وابستگی با آن پیدا می کند و مانند یک داروی مخدر ترک کردن برایش سخت خواهد بود.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش برای سم زدایی بدن از مواد مخدر 


روش ترک استامینوفن کدئین

وابستگی به ماده کدئین قرص استامینوفن مانند مواد مخدر می باشد که ترک کردن آن به سختی صورت خواهد گرفت و مدت زمان ترک آن به روش سم‌زدایی بستگی دارد. برای ترک قرص استامینوفن کدئین چندین روش وجود دارد که در ادامه خواهید خواند:

ترک ناگهانی (یابویی) :

از سریعترین روش ها برای دفع کدئین از بدن می باشد که البته به خاطر وجود خطراتی که ممکن است در حین ترک بروز دهد این نوع توصیه نمی شود و بهتر است از روش های تدریجی برای ترک استفاده شود.

ترک به صورت بستری :

افرادی که به شدت به داروی کدئین اعتیاد پیدا کرده اند به طوریکه در تمام طول روز مجبور به مصرف آن می باشند ترک ان نیز برایشان مشکل خواهد بود، این افراد نیاز به بستری و تعویض خون و سم زدایی بدنشان خواهند داشت، برای این روش فرد به کلنیک مراجعه کرده و پزشک معالج او را بستری و عملیات سم زدایی خون او را آغاز می کند.

درمان به صورت سرپایی :

کسانی که اعتیاد چندانی به مصرف داروی قرص استامینوفن کدئین نکرده اند و احساس می کنند از لحاظ روحی به این دارو وابسته شده اند با مراجعه به کلینیک و گذراندن دوره مشاوره توسط پزشکان خواهد توانست این دارو را ترک کند.

جایگزین استامینوفن کدئین

در ادامه به معرفی قویترین داروهای مسکن که می توانند چایگزین استامینوفن کدئین باشند، خواهیم پرداخت:

1. جایگزین استامینوفن کدئین: ژلوفن

از داروهای ضد التهابی می توان به ژلوفن اشاره کرد، این دارو درد و التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب را کاهش می دهد و همچنین به بهبود دردهای خفیف اولیه دوره قاعدگی کمک می کند، این دارو حالت ژله ای نیز دارد که با دیگر داروهای مسکن متفاوت می باشد.

2. جایگزین استامینوفن کدئین: ایبوپروفن

از دیگر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی ایبوپروفن را می توان نام برد، این دارو برای کاهش علائم آرتریت (التهاب مفصل)، دیسمنوره (قاعدگی دردناک)، حملات نقرس و آسیب‌های حین ورزش تجویز می شود، همچنین تب‌بر و ضد درد نیز می باشد که البته در اکثر کشورها بدون نسخه نیز قابل دسترس می باشد.

3. جایگزین استامینوفن کدئین: متوکاربامول

داروی متوکاربامول مسکنی برای درد عضلانی می باشد و اختلالات دردناک حاد عضلانی اسکلتی، کمردرد و کزاز را برطرف میکند، همچنین شل کننده عضلات نیز می باشد و بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر می گذارد.

متوکاربامول

4. جایگزین استامینوفن کدئین: ناپروکسن

از دیگر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی که خاصیت برطرف کنندگی درد یا التهاب ناشی از شرایطی مانند آرتریت، نقرس، دردهای قاعدگی، سردرد، دردهای عضلانی، التهاب تاندون و درد دندان می شود داروی ناپروکسن می باشد، این دارو هورمون هایی که باعث التهاب و درد در بدن می شوند را کاهش می دهد.


حتما بخوانید: قرص ناپروکسن برای چیست


5. جایگزین استامینوفن کدئین: مورفین

مورفین مسکنی قوی است که به عنوان دارویی مخدر و اعتیادآور نیز شناخته شده است، که به خاطر اثرش بر روی مغز درد را کاهش می دهد بطوریکه بیماران سرطانی و کسانی که شیمی درمانی انجام می دهند برای کاهش درد می توانند از آن استفاده کنند، همچنین کسانی که عمل جراحی انجام داده اند برای تحمل درد ناشی از عمل مورفین مصرف می کنند.

6. جایگزین استامینوفن کدئین: ترامادول

از داروهای ضد درد دیگر که بسیار شبیه به مخدر می باشد ترامادول می توان نام برد، این دارو در اصل یک داروی مخدر است که عملکردش مانند تریاک می ماند که بر مغز و اعصاب تاثیر می گذارد تا فرد توانایی تحمل درد را داشته باشد.

سخن آخر

آشنایی با قرص استامینوفن کدئین نشان داد که هر چه دارویی بی خطر باشد و تنها خاصیتش کاهش درد هم باشد؛ باز عوارض خاص خود را دارد، مسکن ها تنها زمانی محدود برای کاهش درد مناسب هستند ، برای برطرف کردن درد باید به صورت اصولی اقدام کرد.


مقالات مرتبط:

قرص سوتالول برای چیست

قرص استاگروفن چیست



از
6
رای