درمان جای نیش کک با روش های خانگی و دارو ؛ فرق گزش کک با ساس

درمان جای نیش کک با روش های خانگی و دارو ؛ فرق گزش کک با ساس درمان کک گزیدگی در خانه؛ جای نیش کک روی پوست بدن چگونه است ؛ علائم نیش کک و فرق گزش کک با ساس چیست و درمان خانگی جای نیش کک و پماد برای گزیدگی کک در سلام دنیا بخوانید.

کک ها نوعی انگل های ریزی هستند که از مکیدن خون پستانداران به خصوص سگ ها و گربه ها تغذیه می کنند. کک ها همچنین می توانند انسان ها را هم نیش بزند که دقیقا مشابه همان گزش پشه است. عواملی نظیر بوی بدن، لباس هایی که می پوشند، گروه خونی و غیره ،انسان ها را بیشتر مستعد گزش کک می کند.این انگل های ریز می توانند تا چندین سانتی متر از وزن خودشان به هوا بپرند ولی چون تا زانو و ساق پا بیشتر نمی رسند معمولا همین نواحی را مورد گزش قرار می دهند. برجستگی های که توسط گزش کک ایجاد می شوند بسیار خارش زا و دردناک هستند. در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه علائم جای نیش کک روی پوست چگونه است و چه تفاوتی با گزش ساس دارد و درمان جای نیش کک در خانه با روش های خانگی و پماد برای گزیدگی کک، صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

جای نیش کک روی پوست بدن چگونه است

جای نیش کک ها معمولاً باعث ایجاد یک یا چند برآمدگی قرمزرنگ روی پوست بدن می شود که با خارش و گاهی درد همراه است. معمولا در وسط این برآمدگی سوراخ بسیار ریزی دیده می شود کـه قسمت انتهای نیش حشره از آنجا بیرون آمده است.

جای نیش کک روی پوست بدن چگونه است

علائم گزش کک 

بعد از گزش کک معمولا کمی احساس سوزش و در ادامه علائم زیر را خواهید داشت:

  • سرخی
  • خارش
  • درد ، یا سایر ناراحتی ها

در صورتی که به نیش کک حساسیت داشته باشید ممکن است با علائم شدیدتر مواجه شوید، این علائم شامل:

  • بثورات یا کهیر

حتما بخوانید: علائم کهیر چیست و چگونه درمان میشود


  • تورم دهان ، زبان یا گلو
  • مشکل تنفس

در صورت مواجه با مشکلات آلرژیک به نیش کک فورا به پزشک مراجعه کنید.

ایا نیش کک خطرناک است

معمولا گزش کک هم مانند گزش سایر حیوانات بی خطر است و بدون ایجاد آسیب طی چند ساعت یا چند روروز خودش رفع می‌ شود،البته این موضوع و به واکنش بدن و میزان خاراندن شما بستگی  دارد،ممکن است در صورت خاراندن مداوم جای گزش دچار عفونت شود،در این شرایط برای درمان و تجویز آنتی بیوتیک و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی باید به پزشک مراجعه کنید.به هرحال،به غیر از واکنش های نادر آلرژیک به نیش کک،در اغلب موارد گزش کک بی خطر است.

فرق گزش کک با ساس چیست

کک و ساس هر دو حشرات خون خوار و انگلی هستند که با مکیدن خون پسانداران تغذیه می کنند،اما این دو جاندار با هم تفاوت هایی دارند.

  • کک ها نیش کوچکتر و معمولا به رنگ قرمز روشن دارند و گزش ها را در کنار هم ایجاد می کنند، اما ساس ها نیش کمی بزرگتر و به رنگ قرمز اما به اندازه کک قرمز روشن نیست و گزش هایی به صورت خطی و پشت سر هم در یک راستا ایجاد می کنند.
  • ساس های بدنی صاف و تخت دارند در حالیکه کک ها دارای بدنی بلند و باریک هستند.

حتما بخوانید: از بین بردن ساس با روشهای خانگی


  • هم ساس هم کک از بدن پستانداران تغذیه می کنند،اما با این تفاوت که ساس ها انسان را به عنوان میزبان در مقابل حیوانات انتخاب می کنند،ولی کک ها ترجیح می دهند از خون گرم حیواناتی مانند سگ و گربه بیشتر تغذیه کنند تا انسان ها.

فرق گزش کک با ساس چیست

درمان خانگی جای نیش کک (درمان کک گزیدگی در خانه)

همانطور که گفته شد نیش کک بعد از چند روز خود به خود از بین می رود و نیازی به درمان ندارد، اما برای تسکین خارش نیش کک می توانید علاوه بر داروهای بدون نسخه درمان های خانگی را هم امتحان کنید.

1. درمان جای نیش کک با سرکه سفید

در تحقیقات مشخص شده است که مالیدن سرکه سفید خارش و تحریک ناشی از گزش کک را کاهش می دهد.برای این منظور 1 قسمت سرکه را با 1 قسمت آب مخلوط کنید،پنبه را به محلول آغشته کنید و روی محل گزش کک بمالید.

2. درمان جای نیش کک با چای کیسه ای

خاصیت قابض در چای کیسه ای می تواند به تسکین التهاب گزش کک کمک کند. بعد از مصرف چای کیسه ای،باقی مانده آن را در فریزیر بگذارید تا سرد شود.چای کیسه ای خنک را روی نواحی که دچار گزش شده بمالید و با باند ببندید.این درمان را می توانید چندین بار در روز تکرار کنید.


حتما بخوانید: خواص چای کیسه ای برای پوست


3. درمان جای نیش کک با یخ

قالب های یخ یا حتی مواد غذایی که در فریزر هستند مثل بسته سبزیجات را بردارید و در یک حوله بپیچید و روی محل نیش کک بگذارید.این کار پوست تحریک شده،تورم و بی حسی محل گزش را تسکین می دهد.

4. درمان جای نیش کک با عسل

 عسل به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد التهابی از گذشته برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است.مالیدن عسل روی محل گزش کک برای تسکین پوست اثربخش است.برای این منظور عسل را روی قسمت های آسیب دیده بمالید و 15 دقیقه صبر کنید و بعد با آب گرم بشویید و در صورت نیاز این درمان را دوباره انجام دهید.

درمان های خانگی نیش کک:عسل

5. درمان جای نیش کک با آلوئه ورا

ژل آلوئورا به دلیل داشتن خواص ضد عفونی کننده و ضد التهاب می تواند به تسکین جای نیش کک کمک کند.برای این کار ژل آلوئورا را از برگ خارج کنید و روی نواحی آسیب دیده بمالید. اجازه دهید این ژل 15 دقیقه باقی بماند و بعد پوست را با آب بشویید.این درمان خانگی را برای 3 تا 4 بار در روز تکرار کنید.


حتما بخوانید: خواص آلوئه ورا برای پوست


6. درمان جای نیش کک با ریحان

برگ ریحان هم می تواند به تسکین تحریک و خارش ناشی از گزش کک کمک کند. چند برگ گیاه ریحان را خوب بشویید و با کمی آب آنها را له کنید تا به خمیر تبدیل شود. خمیر ریحان را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

درمان های خانگی گزش کک:ریحان

7. درمان جای نیش کک با  آب لیمو

آب لیمو خاصیت درمانی مشابه سرکه سفید دارد.این ماده با حفظ سطح PH خون را در حد طبیعی،خارش پوست در محل گزیدگی را کاهش می دهد.برای کاهش خارش گزش کک،مقداری آب لیمو را روی پنبه بریزید و پنبه را روی نواحی آسیب دیده بمالید.

درمان خارش نیش کک با دارو (پماد برای گزیدگی کک)

درصورتی که درمان های خانگی نیش کک برای کاهش یا از بین بردن جای نیش موثر عمل نکردند می توانید از داروهای آنتی هیستامین و کرم های ضد خارش بدون نسخه برای تسکین علائم استفاده کنید.این داروها شامل:

  • ستیریزین
  • لوراتادین (کلاریتین )
  • کرم های ضد خارش:
  • هیدروکورتیزون
  • لوسیون کالامین
کلام آخر:

کک ها جانداران انگلی ریزی هستند که از مکیدن خون پستاندارانی مانند سگ و گربه و انسان تغذیه می کنند.گزش نیش کک در انسان ها باعث ایجاد برآمدگی های قرمز رنگ می شود که با سوزش و خارش همراه است که بعد از مدتی خود به خود رفع می شود اما برای تسکین خارش می توانید درمان های خانگی که در این مطلب ارائه شد را امتحان کنید. در صورت بدتر شدن علائم، طولانی شدن زمان بهبودی یا مشاهده علائم آلرژیک حتما به پزشک مراجعه کنید.


مقالات مرتبط:

پماد کالامین برای چیست و طریقه مصرف آن

10 مورد از بهترین درمان خانگی برای نیش پشه 



از
15
رای