علت عفونت دندان روکش شده چیست و چگونه درمان میشود + انواع روکش

علت عفونت دندان روکش شده چیست و چگونه درمان میشود + انواع روکش روکش دندان چیست و انواع آن کدامند؛ با علت و عوامل عفونت دندان روکش شده و علت بوی بد دندان روکش شده و همچنین درمان عفونت دندان روکش شده در سلام دنیا بخوانید.

روکش دندان یا (Dental Crown) یک روش درمانی در دندانپزشکی است که امروزه به شدت پرطرفدار و مرسوم می باشد. روکش دندان در واقع جانشین تاج دندان می شود که تاج دندان قسمت سفید رنگ دندان که بیرون لثه قرار دارد می گویند. روکش دندان در واقع تاج یا کلاهکی سفید رنگ دقیقا همانند دندان اصلی است که بصورت کامل بر روی دندان اصلی چسبانده و کاربردش در زیبایی است. روکش دندان را پروتز ثابت هم می گویند و که جنس های مختلفی دارد و پس از قالبگیری توسط پزشک متخصص به لابراتوار داده می شود و لابراتوار دندان سازی مانند قالب، روکش دندان را با زیبایی می سازد.

روکش دندان چیست

روکش دندان برای دندان هایی که دیگر ترمیم کردن آن ها نمی تواند تاثیر گذار باشد استفاده می شود. دندانی که پوسیدگی زیادی داشته باشد آن را نمی توان پر کرد بلکه برای آن از روکش دندان استفاده می شود. اگر دندانی گرفتار عفونت ریشه باشد باید تحت درمان ریشه قرار بگیرد و طبق معمول بعد از درمان ریشه برای دندان هایی که دارای عفونت زیادی هستند از پروتز ثابت استفاده می شود.

دندان هایی که روکش می شوند همیشگی نیستند اصطلاحا موقتی هستند چون ممکن است در زیر روکش دچار پوسیدگی شده یا بعد ها نیاز به درمان ریشه داشته باشند. برخی ممکن است دندان ها با درمان ریشه و یا پر کردن دندان ترمیم شوند و نیازی به روکش نداشته باشند. روکش ها به صورت انتخابی است و آن ها علاوه بر جلوه ای که به دندان ها می دهند باعث می شوند که دندان ها به صورت کاملا مجزا زیر روکش بمانند و درصد خرابی آنها به صفر نزدیک شود. این مسئله باعث می شود که عمر دندان آسیب دیده بیشتر شود.


حتما بخوانید: عوارض روکش دندان چیست


انواع روکش دندان

روکش سرامیک

  • مزایا: مقاومت بالا در برابر تغییر رنگ و سازگار با بدن انسان بدون ایجاد آلرژی
  • معایب: استحکام و مقاومت پایین

روکش سرامیک فلزی

  • مزایا: مقاومت بالا بخاطر فلز و رنگ سفید بخاطر سرامیکی بودن
  • معایب: زیبایی کم تر نسبت به روکش تمام سرامیک

روکش استیل

  • مزایا: ارزان ترین نوع روکش و استحکام بالا
  • معایب: ندارد

روکش فلزی، طلا

  • مزایا: مقاومت بالا در برابر فشار، طول عمر بالا و بدون ایجاد آلرژی برای انسان
  • معایب: هزینه بالای رنگ طلایی و تمام سرامیک

انواع روکش دندان

علت عفونت دندان روکش شده

بعضی از علائمی که می تواند عفونت در زیر روکش اتفاق افتاده باشد موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • درد گرفتن موقع گاز گرفتن
  • متورم بودن لثه
  • حساس شدن دندان

حتما بخوانید: علت حساسیت دندان و درمان خانگی آن


عوامل عفونت دندان روکش شده

سایز روکش دندان شما مناسب نباشد

متخصصی که برای شما این کار را انجام می دهد باید به این نکته ای یک سطح روی دندان شما برای گاز گرفتن برای شما میسازد و مواد محکم و قوی را روی دندان شما قرار می دهد و تا وقتی که کامل به آن نچسبیده باشد باید از آن مراقبت کند و از نظر ظاهری دندان را به بالا ترین کیفیت برساند. وقتی که دندانپزشک با برداشتن یک لایه نازک از روی دندن شما و بعد قالب سازی برای ساخت روکش و دقت بالا در ساخت که خیلی مهم است چون ارتفاع درستی باید داشته باشد تا کامل بابقیه در تناسب باشد که یک روکش ارتفاعش بیشتر از بقیه نباشد چون باعث می شود اذیت شوید.

عصب دندان شما ممکن است ملتهب باشد

در برخی موارد که زیاد بعد از روکش زدن مورد اهمیت قرار می گیرد این است که ببینیم ریشه های دندان سازگار هستند و سالم هستند برای روش زدن یا خیر و علائم عفونت های پیشرفته می تواند به عصب دندان آسیب های جدی بزند که برخی علائم آسیب در زیر به آن اشاره کردیم:

  • درد شدید هنگام جویدن
  • درد طولانی مدت دندان در واکنش به دمای گرم و سرد
  • تغییر رنگ دندان
  • طعم ناخوشایند دهان لثه‌ های نرم و متورم در اطراف دندان
  • آبسه یا ترشح چرک در اطراف دندان
  •  لثه آسیب دیده

این علائم می تواند هیچ ربطی به با روکش شمانداشته باشد ولی به ریشه و عصب دندان های شما مرتبط باشد و نشان دهنده و هشدار برای بروز یک عفونت را نشان دهد.

شاید بافت لثه تحریک شده باشد

در روز های ال که روکش قرار داده ای می توان به این اشاره کرد لثه حساسیت ایجاد کرده و باعث اراحتی و درد در دندان روکش شده شما شده در این مواقع به شما پیشنهاد می شود که از قرص هایی بدون نسخه هستند و باعث رفع درد شما می شوند قرص هایی حاوی ابوپروفن هستند مصرف کنید و اگر درست نشد به پزشک خود مراجعه کنید. 

شاید دندان قروچه داشته باشید

ممکن است شما در خواب دندان قروچه داشته باشید و این بدین معنی است که ممکن است شما در خواب با فکخود با فشار زیاد و ساییدن دندان ها به یک دیگر و چون فک بسته ایت روکش را تحریک کرده اید چون فشار زیاد در این مواقع روی فک شما است و باعث از بین رفتن روکش می شود و چونخودتان متوجه نمی شوید باید بگوییم که در بعضی موارد که فشار زیاد باشد هم التهاب و هم روکش را از بین می برد.


حتما بخوانید: دندان قروچه یا براکسیسم چیست


علت بوی بد دندان روکش شده

در برخی موارد ممکن است با قرار دادن روکش دندان اندازه و قالب به درستی ساخته نشده باشد و یک شکاف هایی خالی بماند و در این مواقع پس از خوردن غذا بهترین مکان برای غذا های فاسد شده است و باعث رشد باکتری می شود که بوی بدی را در دهان شما ایجاد می کند که منشاء این کار است. 

درمان عفونت دندان روکش شده

درمان این بری افراد متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند:

  • مکان اول آبسه
  • احتمال زیاد شدن عفونت و میزان زیاد بودن آن
  • میزان واکنش دادن سیستم ایمنی بدن به عفونت

1. درمان ریشه

می توان برای درمان ریشه در اعماق دندان برای یافتن محلی که وجود دارد را با سوراخ های زیادی در دندان برای رسیدن به محل عفونی و خارج کردن آن عفونت انجام می گیرد و پس از خارج کردن دندانپزشک با ماده پلاستیکی آن سوراخ ها را پر می کند و پس بهبود یافتن روکش می سازد و آن را با روکش می پوشاند.  

2. آپیکواکتومی‌

در برخی موارد خارج کردن عفونت در اعماق دندان کافی نیست و دندانپزشک به این نتیجه می سد تا انتهای ریشه را بردارد تا دیگر دندان تولید عفونت نکند و با باز کردن لثه ها انتهای ریشه دندان که محل فساد آلوده باکتری ها است را از بین میبرد.

3. آنتی بیوتیک

برای رفع و درد های ناشی از عفونت می تواند از آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک و این روند ادامه دار است تا عفونت رفع شود ولی اگر نه نشود ایین عفونت را مهار کرد و عفونت شدید شود باید فرد بستری شود.


حتما بخوانید: 11 آنتی بیوتیک طبیعی و گیاهی


4. تخلیه

در بعضی از موارد خالی کردن چرک در پارافارینگل پشت دهان نیاز باشد و باید روکش دندان را بردارند با ساییده شد روکش دندان و سپس بعد از انجام تخلیهکردن باید یک روکشدیگر برای شما به همان اندازه الب مورد نظر و با طرحی دقیق انجام شود و بر روی دندان شما قرار دهد. 

5. تعویض روکش

اگر حس می کنید نیاز دارید تا روکش دندان هایتان تعویض شود یا فکر می‌ کنید به یک روکش دندان نیاز دارید، این کار بسیار ساده است. برای ایجاد فضای روکش، دندان باید نسبتا ‌ساییده شود و پس از سایش دندان، دندانپزشک از دندان قالب بر میدارد و یک روکش با تشابه کامل همان قالب تهیه می‌ کند. وقتی روکش دندان شما آماده شد، روی دندان شما سیمان و با انجام روتین بهداشت دهان و دندان مناسب شده و تا 10 سال یا بیشتر دوام خواهد داشت.

6. کشیدن دندان

در برخی موارد شدید تر، وقتی پوسیدگی در تمام دندان شما زیاد شود و دیگر قابلیلت روکش گذاشتن نداشته باشد و هیچ درمانی برای آن وجود نداشته باشد، پزشک مجبور به کشیدن دندان می شود.

سخن آخر

اگر شما دندان های پوسیده دارید و از این پوسیدگی بسیار دشوار اذیت می شوید، به شما پیشنهاد می شود تا سریع به یک دندانپزشک حرفه ای مراجعه کنید و دندان های خود را سریعا روکش کنید و از نظر راحتی و زیبایی بسیار لذت ببرید.


مقالات مرتبط:

جلوگیری و درمان پوسیدگی دندان با 12 روش

مراقبت های لازم پس از کشیدن دندان



از
4
رای