عوارض روکش دندان چیست؛ علائم عفونت روکش دندان و طول عمر آن

عوارض روکش دندان چیست؛ علائم عفونت روکش دندان و طول عمر آن عوارض روکش دندان چیست ؛ با علائم عفونت روکش دندان، لق شدن و همچنین عوارض روکش دندان عصب کشی شده و اینکه عمر روکش دندان چقدر است و ایا میشه روکش دندان رو برداشت در سلام دنیا آشنا شوید.

روکش‌های دندان براساس اندازه، شکل، رنگ و جنس‌های مختلف طراحی می‌شوند که هرکدام از آنها برای شرایط خاصی مناسب هستند. البته باید بدانید که رنگ روکش دندان با درمان‌های سفید کننده تغییر پیدا نمی کند. اما مانند هر عمل زیبایی یا پزشکی دیگری عوارضی به همراه دارد. در این مقاله سلام دنیا، شما را با عوارض روکش دندان، علائم لق شدن و عفونت روکش دندان و همچنین طول عمر و اینکه آیا میشه روکش دندان را برداشت یا نه، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

روکش دندان چیست

  • روکش دندان یا پروتز ثابت دندانی که کاربرد زیبایی و ترمیمی دارد در مواقع شکستگی دیواره ‌های دندان یا از بین رفتن قسمت زیادی از دندان بر اثر پوسیدگی، بد فرمی دندان ها، وجود فاصله بین دندان ها، عدم هم سطحی و بدرنگی دندان ها استفاده می شود.
  • روکش‌های دندان براساس اندازه، شکل، رنگ و جنس‌های مختلف طراحی می‌شوند که هرکدام از آنها برای شرایط خاصی مناسب هستند. البته باید بدانید که رنگ روکش دندان با درمان‌های سفید کننده تغییر پیدا نمی کند، قبل از انجام روکش باید درمان های سفید کنندگی را انجام دهید.

روکش دندان چیست

عوارض روکش دندان

عوارض روکش دندان: عفونت

این احتمال وجود دارد که بعد از قرار دادن روکش دندان، دندان دچار عفونت شود. در صورتی که قبل از قرار دادن روکش، محیط داخلی دهان به خوبی تمیز و مهر موم نشده باشد و وجود کوچکترین عفونت در ناحیه دندان به خوبی بررسی نشده باشد، احتمال نفوذ باکتری به سطح زیرین روکش و بروز عفونت بیشتر خواهد شد.

عوارض روکش دندان: حساسیت و آلرژی

حساسیت به مواد موجود در روکش دندان هم یکی دیگر از عوارض روکش دندان محسوب می شود. البته این مورد بسیار کم است و معمولا در زمان کوتاهی از بین می رود. یک راه حل برای رفع این مشکل استفاده از داروهای ضد حساسیت برای بیمار هستند. البته بروز حساسیت براساس نوع جنس روکش دندان ها هم متفاوت خواهد بود.


حتما بخوانید: 5 علت درد و حساس شدن دندان ها


عوارض روکش دندان: پوسیدگی و خراب شدن دندان

در صورتی که روکش دندان به خوبی مهر و موم نشود و در جای خود قرار نگیرد، می تواند باعث نفوذ میکروب ها و مواد غذایی به قسمت زیر روکش شده و در نتیجه باعث پوسیدگی و خراب شدن دندان شود.

لق شدن روکش دندان

روکش دندان باید در جای خود ثابت و مهر مو موم شود و جابه جایی نداشته باشد،اما در صورتی که این روش به درستی انجام نگیرد، می تواند بعد از گذشت زمان کوتاهی لق و جدا شود، و ممکن است بیمار علاوه بر پرداخت هزینه مجدد برای اصلاح روکش دندان،دچار آسیب دندان هم شود.

علائم عفونت روکش دندان

علائم عفونت روکش دندان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد هنگام گاز گرفتن
  • تورم لثه‌ها
  • حساسیت دندان

در صورت بروز این علائم حتما با دندان پزشک خود تماس بگیرید تا سریعا عفونت را درمان کنید.

علائم عفونت روکش دندان

عوارض روکش دندان عصب کشی شده

ایجاد حساسیت و آلرژی به موادی که برای روکش دندان استفاده شده یکی از عوارض روکش دندان عصبی کشی شده محسوب می شود، در این شرایط دندانپزشک براساس نوع و جنس روکش و درجه حساسیت بیمار، داروهای ضد حساسیت را استفاده می کند. علاوه بر این، روکش کردن دندانی که از قبل عصب کشی شده تشخیص پوسیدگی مجدد را دیرتر و با مشکل مواجه می کند.


حتما بخوانید: 10 علامت شکست ایمپلنت 


میشه روکش دندان را برداشت

پاسخ این سوال بله است، امکان برداشتن روکش دندان وجود دار،د اما این کار توسط دندان پزشک باید انجام شود. برای برداشتن روکش دلایلی وجود دارد، که در ادامه آنها را توضیح می دهیم.

  • بنا به دلایل زیبایی روکش دندان ها برداشته می شود.
  • ممکن است دندان روکش شده دچار آسیب و پوسیدگی شود و برای حفظ سلامت دندان و پیشگیری از بروز مشکلات دیگر روکش ها برداشته شوند.
  • یکی از دلایل برداشتن روکش دندان شکستگی روکش ها است.
  • شل شدن روکش یکی دیگر از دلایل برداشتن و تعویض روکش دندان است.
  • تیرگی رنگ و یا درد های موضعی و حتی عفونت لثه می تواند علت برداشتن روکش دندان باشد.

عمر روکش دندان چقدر است؟

روکش دندان می تواند بین 10 سال تا 20 سال ماندگاری داشته باشد. اما در طول این مدت عمر روکش دندان به عواملی مانند: شیوه قالب گیری صحیح از دندان، تجربه و مهارت دندانپزشک، دقت در ساخت مراحل لابراتواری روکش، جنس روکش و مراقبت صحیح از روکش دندان بستگی دارد. علاوه بر این، ماندگاری روکش دندان به رعایت بهداشت دهان و دندان هم ارتباط دارد.

سخن آخر

روکش دندان یک عمل زیبایی و ترمیمی است و در شرایط خاصی مانند بد فرمی دندان،از بین رفتن دیواره دندان،فاصله بین دندان ها و... انجام می شود.اما گاهی اوقات روکش دندان به دلیل بروز عفونت،لق شدن،جابه جایی و پوسیدگی باعث بروز عوارضی می شود. ماندگاری و سلامت روکش دندان علاوه بر مراقبت های شما به مهارت دندان پزشک هم بستگی دارد.


مقالات مرتبط:

روش های خانگی و مؤثر از بین بردن جرم و رفع پلاک دندان

درمان عفونت و آبسه دندان با 31 درمان خانگی و گیاهی
 

از
4
رای