برای رفع بی خوابی چه بخوریم ؛ درمان خانگی بی خوابی با داروهای گیاهی

برای رفع بی خوابی چه بخوریم ؛ درمان خانگی بی خوابی با داروهای گیاهی برای رفع بی خوابی چه بخوریم ؛ درمان خانگی بی خوابی ؛ ایا بی خوابی درمان دارد ؛ داروهای گیاهی برای درمان بی خوابی ؛ درمان بیخوابی در خانه با ساده ترین و بهترین روش های خانگی و گیاهی را در سلام دنیا بخوانید.

بی خوابی (به انگلیسی: Insomnia) شایع ترین علامت افسردگی و سایر اختلالات عصبی است. این عدم توانایی و یا مشکل در به خواب رفتن و یا در خواب ماندن است. ما در این مقاله سلام دنیا، به اینکه علت بی خوابی چیست و درمان بی خوابی با درمان خانگی و داروهای گیاهی چگونه است؛ پرداختیم با ما همراه باشید.

بی خوابی چیست؟

بی خوابی (به انگلیسی: Insomnia) شایع ترین علامت افسردگی و سایر اختلالات عصبی است. این عدم توانایی و یا مشکل در به خواب رفتن و یا در خواب ماندن است. الگوی و کیفیت خواب به شدت آشفته منجر به مشکلات مختلفی از قبیل خستگی، تحریک پذیری، سردرد، افسردگی، عدم توجه به عملکرد ضعیف می شود و شیوه زندگی را به شدت مختل می کند. بی خوابی می تواند مزمن یا حاد باشد. بی خوابی مزمن بیش از یک هفته طول می کشد و ممکن است برای ماه ها ادامه یابد در حالی که بیخوابی حاد به چند روز یا یک هفته محدود می شود.

علت بی خوابی چیست

علل متعددی برای بی خوابی وجود دارد که ممکن است شامل اضطراب، استرس و حتی اختلالات روان پریشی باشد. دیگر مشکلات جدی مانند بیماری های مرتبط با قلب و رماتیسم مفصلی می تواند خواب فرد را نیز خراب کند. چاقی همچنین می تواند عامل مهمی در این باره باشد زیرا خروپف در افراد چاق رایج تر است و خروپف شدید باعث می شود آنها نتوانند در شب به راحتی بخوابند.


حتما بخوانید: درمان بی خوابی با 15 روش سریع و بدون دارو


بی خوابی می تواند بسیار ناتوان کننده باشد و ممکن است جنبه های مختلف زندگی را مختل کند. مردم قرص ها و داروهای خواب آور برای رفع این مشکل استفاده می کنند. با این حال، چند راه حل خانگی وجود دارد که می تواند برای درمان بی خوابی استفاده شود. در اینجا به مواردی از آن اشاره شده است:

برای رفع بی خوابی چه بخوریم (10 درمان خانگی و گیاهی بی خوابی)

1. درمان بی خوابی با دانه های زیره

افراد در سراسر جهان از دانه های زیره سبز به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می کنند. اما زیره همچنین دارای خواص دارویی مختلف، به ویژه کمک کننده به هضم می باشد. روغن استخراج شده از دانه زیره دارای اثر آرام بخشی و خواب آوری دارد. دانه های زیره سبز به مدت طولانی در درمان بی خوابی در طب آیورودا مورد استفاده قرار گرفته اند. خوردن موز پخته با دانه های زیره سبز قبل از خواب بسیار مفید است. چای زیره سبز برای درمان خستگی و خستگی مرتبط با کمبود خواب نیز اغلب مصرف می شود.

درمان بی خوابی در خانه

2. درمان بی خوابی با جوز

جوز به عنوان یک کمک کننده طبیعی خواب عمل می کند و ویژگی های آرام بخش فوق العاده ای دارد. می توان آن را به صورت پودر همراه با یک فنجان شیر گرم مصرف کرد. همچنین ممکن است با آب گرم یا آب میوه نیز مصرف شود.

درمان خانگی بی خوابی

3. درمان بی خوابی با زعفران

زعفران یک گیاه سلطنتی با مزایای متعدد برای سلامتی است. شیر زعفران برای ایجاد خواب مفید است. دو رشته زعفران را در فنجان شیر گرم اضافه کنید و کمی قبل از رفتن به رختخواب سر بکشید. بسیاری از مزایای زعفران با شیر کامل خواهد شد و احساسات و اعصاب را تسکین می دهد.

درمان بی خوابی با زعفران

4. درمان بی خوابی با چای بابونه

یکی از معروف ترین درمان های طبیعی برای القاء خواب و بهبود کیفیت آن، چای بابونه است که بسیار برای آرامش اعصاب مهم است. ترکیبی به نام apigenin در چای بابونه وجود دارد که مسئول آرام بخشی است. اگر طعم شیرین را ترجیح می دهید، می توانید آن را با یک قاشق دارچین شیرین کنید.

درمان بی خوابی در بزرگسالان

5. درمان بی خوابی با موز

موز یک منبع غنی از پتاسیم است و پتاسیم تأثیرات تسکین دهنده روی کل بدن دارد. علاوه بر این، حاوی اسید آمینه ای به نام تریپتوفان است که سطح سروتونین را افزایش می دهد و کمک بیشتری به تنظیم خواب می کند. مواد معدنی ضروری مانند کلسیم و آهن نیز در ایجاد آرامش بدن کمک زیادی می کنند.

درمان  خانگی بی خوابی

6. درمان بی خوابی با شیر و دارچین

مخلوط شیر دارچین باعث تنظیم خواب می شود زیرا شیر همانند موز حاوی تریپتوفان می باشد. مصرف شیر گرم مخلوط با دارچین یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، کیفیت خواب را بالا می برد.


حتما بخوانید:  خواص شیر و دارچین برای لاغری و بی خوابی


7. درمان بی خوابی با آب شنبلیله

شنبلیله سرگیجه، بی خوابی و اضطراب راه بشدت کاهش می دهد. این اثر آرام بخش در کاهش فشار روی اعصاب اثر دارد. دو قاشق چای خوری آب انگور با یک قاشق چای خوری عسل را مخلوط کرده و هر روز قبل از رفتن به خواب از آن استفاده کنید.

 برای درمان بی خوابی چی بخوریم

8. درمان بی خوابی با سنبل‌ الطیب

سنبل‌ الطیب گیاهی سرشار از خواص آرام بخشی می باشد. بنابراین، آن نیز به طور گسترده ای برای اهداف دارویی استفاده می شود. این گیاه موجب خواب عمیق و آرام می شود. ماهیچه ها را آرام می کند و کیفیت خوبی برای خواب فراهم می کند. اضافه کردن نصف قاشق چایخوری از سنبل‌ الطیب به آب و مصرف آن تا سه بار در روز نیز برای بهبود کیفیت خواب بسیار مفید است.

درمان بی خوابی با داروهای گیاهی و خانگی

9. درمان بی خوابی با حمام داغ

با دوش گرفتن دو ساعت قبل از رفتن به رختخواب، بی خوابی خود را درمان کنید. این یک آیین بزرگ خواب است زیرا دوش بدن را پاک می کند و میکروب هایی را که موجب تحریک، خارش و یا دیگر احساسات ناخوشایند در داخل و خارج بدن می شوند را از بین می برد. برای این که اثر آن را دو برابر کنید، سعی کنید اضافه کنید عصاره هایی مانند بابونه، فرنجمشک، اسطوخودوس و روغن رزماری را به آن اضافه کنید. نه تنها به این دلیل است که این روغن ها دارای خواص آرام بخش خاصی هستند بلکه همچنین به این دلیل است که دارای عطر خاصی نیز می باشند که حس بویایی را تحریک کرده و در نهایت سیگنال های آرام بخش به مغز ارسال می کند.

درمان های خانگی کم خوابی

10. درمان بی خوابی با عسل و سرکه

سرکه سیب به شکستن اسیدهای چرب کمک می کند و همچنین دارای اسیدهای آمینه است که باعث رفع خستگی می شوند. عسل همچنین باعث افزایش سطح انسولین می شود که موجب افزایش تولید سروتونین می شود. سروتونین در تنظیم چرخه خواب / بیداری بسیار مفید است. با این حال، جالب توجه است که سطح بالایی از سروتونین موجب بی خوابی می شود، بنابراین مصرف عسل باید به مقدار قاشق چای خوری ایده آل محدود شود. می توانید یک معجون از مخلوط یک فنجان عسل با دو قاشق چای خوری سرکه سیب درست کنید. قبل از رفتن به رختخواب یک قاشق غذاخوری از این معجون را میل کنید و از خواب خود لذت ببرید.

بی خوابی چیست و درمان های خانگی برای رفع بی خوابی کدام است

سخن آخر

بی خوابی می تواند بسیار ناتوان کننده باشد و زندگی را مختل نماید. راه حل و روش های خانگی و گیاهی متعددی برای درمان بی خوابی وجود دارد از جمله استفاده از: موز، شیر گرم، زعفران و ... ما در این مطلب درمان خانگی بی خوابی با داروهای گیاهی و طبیعی بیان کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

علت بی خوابی یا کم خوابی چیست و عوارض آن بر بدن و ذهن


 

از
15
رای