مضرات چای مانده؛ مدت زمان و عوارض خوردن چای کهنه دم برای سلامتی

مضرات چای مانده؛ مدت زمان و عوارض خوردن چای کهنه دم برای سلامتی چای مانده و کهنه دم چیست؛ چای بعد از چند ساعت قابل استفاده است، مضرات چای مانده و عوارض چای کهنه دم برای سلامتی بدن چیست و آیا چای تاریخ انقضا دارد را در سلام دنیا بیاموزید.

چای مانده و کهنه دم به هر چایی اطلاق می شود که بیش از 12 ساعت از دم کشیدن آن گذشته باشد. برخی از افراد عصر چای درست می کنند و یک شب آن را نگهداری می کنند یا صبح چای درست می کنند و عصر به نوشیدن آن ادامه می دهند. حالا سوالی اینجا مطرح می شود این است که آیا باید این چای را بنوشیم؟ آیا نوشیدن این چای برای بدن مضر است؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوالات این مطلب سلام دنیا را تا انتها مطالعه کنید. ما در این مطلب درباره چای مانده و کهنه دم چیست و مضرات چای مانده و عوارض خوردن چای کهنه دم برای سلامتی و چای بعد از چند ساعت قابل استفاده است صحبت خواهیم کرد.

چای مانده و کهنه دم چیست

چای مانده و کهنه معمولاً به چایی گفته می شود که شب یا روز قبل درست می شود. در حقیقت چای مانده همان چایی است که برای مدت طولانی در آشپزخانه مانده است. وقتی چای برای مدت طولانی در قوری بماند، ماده ای به نام TP (پلی فنول چای) که در آن وجود دارد شروع به اکسید شدن می کند و این باعث تیره شدن رنگ چای می شود.


حتما بخوانید: خواص و مضرات چای سیاه برای بدن


یک مثال عالی می تواند چای سبز باشد، زمانی که در محیط گرمای زیاد قرار می گیرد، رنگ آن از سبز روشن به زرد تبدیل می شود. این به این دلیل است که وقتی پلی فنول چای اکسید می شود، مواد شیمیایی غیر سمی و بی ضرر مانند تافلاوین، تیاروبیگین ها و تیابونین ها نیز تولید می شوند.

چای مانده و کهنه چیست

چای بعد از چند ساعت قابل استفاده است

مدت زمان مجاز برای نوشیدن چای بعد از دم کشیدن بین 15 الی 30 دقیقه می باشد، زیرا بعد از گذشت این زمان چای شما عطر و رنگ خود را از دست می دهد.بنابراین چای حداکثر بعد از نیم ساعت قابل استفاده است.


حتما بخوانید: خواص و مضرات چای سبز و لیمو ترش برای لاغری و سلامتی


آیا چای تاریخ انقضا دارد

چای «تاریخ انقضا» ندارد و نوشیدن آن در هر زمانی بی خطر در نظر گرفته می شود. با این وجود اگر به درستی شرایط نگه داری چای را رعایت نمایید، می توانید برای مدت زمان طولانی‌تری از چای تازه استفاده کنید. معمولا چای به شرایط نگهداری خاصی نیاز ندارد.

مضرات چای مانده (چای مانده چه ضرری دارد)

چای معمولاً در آب داغ دم می‌شود تا تانن‌ها، کافئین، اسیدهای آمینه و سایر موادی را آزاد کند که در دوزهای کوچک از نوشیدن آن لذت ببریم.اما اگر برگ‌های چای در آب برای مدت زیادی خیس بخورند، به آزاد سازی این ترکیبات ادامه می‌دهند که می‌تواند چای را تلخ و به نوشیدنی ناخوشایند تبدیل کند. حتی ممکن است باعث تپش قلب و آسیب به مخاط دستگاه گوارش شود.علاوه بر این، اگر چای برای مدت طولانی در دمای اتاق بماند، اسیدهای آمینه موجود در آن با باکتری ها و میکروارگانیسم های موجود در هوا تعامل کرده و شروع به فاسد شدن می کنند. اگر به نوشیدن آن ادامه دهید، این می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود.

مضرات چای مانده (چای مانده چه ضرری دارد)

عوارض چای مانده برای سلامتی

1. از دست دادن عطر و طعم چای

اولین و مهمترین عیب گرم کردن مجدد چای این است چون گرما تمام طعم و عطری که ما را به نوشیدن این نوشیدنی ترغیب می کند را از بین می برد. نه تنها این، بلکه گرم کردن مجدد نیز می تواند باعث از بین بردن ترکیبات زیادی در چای شود، در نتیجه چای عطر و طعم خوبی ندارد.


حتما بخوانید: بهترین شرایط نگهداری از چای برای حفظ طعم و کیفیت آن


2. رشد میکروب

اگر چای را بیش از 4 ساعت نگه دارید و به اصطلاح کهنه شود و بعد از گرم کردن دوباره آن را بنوشید،چای کهنه شروع به رشد میکروب هایی مانند کپک و باکتری می کند و این می تواند به سلامتی شما آسیب زیادی وارد کند.زیرا آنها تمام مواد مغذی و مواد معدنی خود را از دست می دهند. البته این مورد در چای هایی که در ترکیبات خود مواد افزودنی دارند بیشتر صدق می کند،برای مثال هندی ها چایی که با شیر ترکیب شده را می نوشند.

عوارض چای مانده برای سلامتی

3. ممکن است باعث بیماری شود

نوشیدن چای دوباره گرم شده یا به اصطلاح چای کهنه می تواند بسیار خطرناک باشد زیرا وقتی دوباره آن را گرم می کنیم، تمام مواد معدنی و ترکیبات خوب خارج می شوند و بنابراین نوشیدن آن خطرناک است.اگر این عادت گرم کردن مجدد چای را ترک نکنید، ممکن است سلامت شما آسیب پذیر شود و مشکلاتی مانند ناراحتی معده، اسهال، گرفتگی عضلات، التهاب، حالت تهوع همراه با مشکلات گوارشی به طور مکرر بروز کند. این می تواند در نهایت به سلامتی شما آسیب جدی وارد کند.

4. تانن ها آزاد می شوند

چای کهنه باعث آزاد شدن مقدار زیادی تانن می شود که منجر به طعم تلخ آن می شود. علاوه بر این، ممکن است برای افرادی که طعم قوی را دوست ندارند، مطلوب نباشد.


حتما بخوانید: خواص چای کوهی برای زنان و مردان در طب اسلامی


نکات مهم برای مصرف چای مانده

  • می توانید تا 15 دقیقه بعد از آماده سازی چای را دوباره گرم کنید زیرا ممکن است هنوز آنقدر سمی نشده باشد.
  • علاوه بر این، باید به خاطر داشته باشید که هرگز چایی را که بیش از 4 ساعت مانده است را دوباره گرم نکنید زیرا ممکن است بسیار مضر باشد.
  • نکته بعد، شما باید بلافاصله به اندازه چای آماده کنید و سعی نکنید در هزینه سلامت خود صرفه جویی کنید.
سخن پایانی:

همانطور که گفته شد، افراد زیادی چای را دوباره گرم می کنند و چای کهنه می نوشند زیرا مزایای زیادی در آن می بینند. برای یکی، دم کردن چای، ذخیره آن برای بعد و سپس گرم کردن مجدد آن باعث صرفه جویی زیادی در انرژی، پول و... دارد. اما در واقع این کار اشتباه است چون مصرف جای کهنه خطرات و عوارض سلامتی در پی دارد، بنابراین برای بهره مندی از خواص چای، نوع تازه آن را بنوشید.


مطالب مرتبط:

چای برگ زیتون؛ خواص، طرز تهیه و روش نگهداری چای برگ زیتون

خواص علف چای [هوفاریقون] برای فشار خون، سلامتی + طرز مصرف



از
1
رای