گیاه مصطکی از دیگر گیاهان دارویی است که در طب سنتی و برای سلامتی کاربردهای فراوانی دارد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوع گیاه مصطکی چیست و برای چی خوبه؟ طبع گیاه مصطکی، خواص گیاه مصطکی برای سلامتی، خواص گیاه مصطکی برای معده، خواص گیاه مصطکی برای بوی بد دهان، خواص گیاه مصطکی برای رحم، خواص گیاه مصطکی برای بارداری، خواص گیاه مصطکی برای مو، خواص گیاه مصطکی برای لاغری، خواص گیاه مصطکی با عسل، خواص گیاه مصطکی در طب اسلامی، گیاه مصطکی بلغم زدا، طریقه مصرف گیاه مصطکی، مضرات مصطکی صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
گیاه مصطکی چیست و برای چی خوبه
از گیاهان با شیره زرد رنگ که با نام مصطکی شهرت دارد اما به نام های رماس، رماست و کِیَه نیز شناخته شده است، در کتب سنتی نیز با اسامی مصطکی، مصطکی رومی، کندر رومی، مستکی و علِک رومی نامیده شده است. از این گیاه در طب سنتی و سلامتی استفاده های فراوانی می شود، که در ادامه یک به یک آنها را خواهید خواند.
طبع گیاه مصطکی
گیاه مصطکی طبعی گرم و خشک یا صفراوی می باشد.
خواص گیاه مصطکی برای سلامتی
اگر از خواص گیاه مصطکی در سلامتی انسان و رفع بیماری ها بخواهید بدانید از این گیاه در درمان گرفتگی گوش، سرفه و درد مفاصل و شکستگی ، سر درد استفاده می شود، مصطکی قوای کل بدن را تقویت کرده و خاصیت ضدسرطانی دارد و اگر با کندر خورده شود به تقویت هوش و افزایش حافظه می پردازد.
حتما بخوانید: خواص کندر در طب سنتی چیست
خواص گیاه مصطکی برای معده
مصطکی و کندر زمانی که ترکیب می شوند می توانند زخم معده، زخم اثنی عشر و زخم روده را درمان کنند، ویروس هلیکوباکتری موجب بروز زخم معده در بدن می شود که گیاه مصطکی می توانند ان را نابود کند و زخم معده را بهبود بخشد.
خواص گیاه مصطکی برای بوی بد دهان
بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد که برای برطرف کردن آن باید دلیل آن را پیدا کرد اما با مصرف دو گرم مصطکی و پنج گرم مشک بعد از غذا به صورت دمکرده می تواند بوی بد دهان را از بین ببرد.
خواص گیاه مصطکی برای رحم
استفاده از گیاه مصطکی در درمان بیماری های رحم اطلاعی در دست نیست اما ظاهرا این داروی گیاهی می تواند افتادگی های رحم را درمان کرده و از بین ببرد.
خواص گیاه مصطکی برای بارداری
گیاه مصطکی عوارض خاصی برای زنان باردار ندارد و بی خطری این گیاه به اثبات رسیده است اما استفاده از این گیاه احتمال پیش فعال کردن نوزاد را بالا می برد.
خواص گیاه مصطکی برای مو
گیاه مصطکی تقویت کننده مفیدی برای مو می باشد و ریزش مو را از بین می برد، از ترکیب پودر این گیاه و پودر حنا بر روی مو می توان زد تا از خواص تقویت کنندگی آن بهره برد، البته از روغن مصطکی نیز می توان روی سر مالید و بعد از چند ساعت موهای خود را شست.
خواص گیاه مصطکی برای لاغری
افرادی که به دنبال لاغری هستند می توانند از گیاه مصطکی استفاده کنند اما ایک به این منطور نیست که هر چقدر و هر زمان که خواستند این گیاه را میل کنند، برای انجام این کار باید با اطبای سنتی مشورت کنید تا آسیبی نبینید و نتیجه دلخواه بدست بیاید.
حتما بخوانید: خواص و مضرات گیاه سداب برای لاغری
خواص گیاه مصطکی با عسل
همانطور که می دانید عسل از بهترین مواد طبیعی است کا در رفع اکثر بیماری ها نفید می باشد، امد ترکیب عسل و مصطکی نیز می تواند در جهت تقویت سیستم ایمنی و نیروی جنسی آقایان موثر می باشد، و خونریزی های شدید قاعدگی بانوان را قطع می کند.
جالب است که بدانید در زمان های گذشته از ترکیب مصطکی و عسل برای مومیایی کردن اجساد در مصر باستان استفاده می شده است.
خواص گیاه مصطکی در طب اسلامی
در طب سنتی این گیاه را گرم و خشک و صفراوی می گویند، که در جهت درمان برخی بیماری ها و مشکلات از آن استفاده می شود، این گیاه درد، التهاب و ناراحتی های شکمی را از بین می برد، این گیاه آنتی اکسیدان دارد و ضد التهاب می باشد و همچنین به هضم بهتر غذا کمک می کند و باکتری های اچ پیلوری که نوعی باکتری گوارشی و عامل زخم های گوارشی می باشد را از بین می برد. این گیاه کلسترول و قند خون را کاهش می دهد و از بروز آسیب های کبدی جلوگیری می کند.
گیاه مصطکی بلغم زدا
گیاه مصطکی بلعم زدا می باشد و تمام بیماری های که در رابطه با بلغم می باشد را برطرف می کند، این بیماری ها از قبیل ضعف حافظه و چشم و گوش، پژمردگی پوست، بی حوصلگی و ریزش مو در سن پیری می باشند. این گیاه معده را تقویت می کند و به پاکسازی آن کمک می کند. برای رفع مشکل بلغم می توان به اندازه یک فندق برداشته و تا زمانیکه بلغم شما درمان شود باید مصرف کنید.
طریقه مصرف گیاه مصطکی
از گیاه مصطکی به چند روش می توان استفاده کنید، به صورت جوشانده، مصرف خوراکی و روغن مصطکی، از گیاه مصطکی به شکل آدامس جویده یا به صورت پودر موجود می باشد، تنتور (نوعی شربت) یا کپسول های مکمل که می توان استفاده کرد. روغن صمغ مصطکی را به صورت موضعی برای رفع مشکلات پوستی استفاده می کنند که البته درمان هر بیماری روش خاصی دارد که از مصطکی استفاده می کنند و حتما بای از پزشک مربوطه راهنمایی بخواهید اما بطور کلی هربار شش عدد از صمغ را همراه یا بدون آب استفاده و میل می کنند.
مضرات مصطکی
این گیاه نیز مانند دیگر داروهای گیاهی دچار عوارضی است که در مصرف آن باید به این موارد دقت کرد؛
- مصرف گیاه مصطکی برای زنان باردار، مادران شیرده و کودکان با احتیاط می بایست باشد.
- با مصرف مصطکی برخی کودکان دچار اسهال شده.
- ایجاد آلرژی و حساسیت در بعضی از افراد.
- از مصرف همزمان با داروهای شیمیایی خودداری شود.
- این گیاه را حتما از مراکز معتبر تهیه کنید زیرا موارد تقلبی و بی کیفیت آن در بازار موجود می باشد.
سخن آخر:
ابتدا بیماری خود را مشخص کرده و سپس برای درمان آن نزد پزشک مراجعه کنید و هرگز به مصرف داروها هر چند گیاهی نپردازید ، زیرا ممکن است برخی گیاهان در افراد ایجاد عوارض ناشناخته می کنند. امیدوارم این مطلب که درباره خواص و مضرات گیاه مصطکی بود برای شما مفید بوده باشد. و آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات دمنوش مرزنجوش برای زنان و مردان
خواص و مضرات گیاه سنبل الطیب برای اعصاب