میتوان گفت که در واقع اعتماد به نفس مثلثی است که از سه ضلع با نام های باور، رفتار و احساس تشکیل میشود. هر یک از این اضلاع بر دو ضلع دیگر اثر گذارند. در این مقاله سایت سلام دنیا، به معرفی تکنیکهایی میپردازیم که به افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان کمک خواهد کرد.
اعتماد به نفس چیست و چطور میتوان آن تقویت کرد؟
اعتماد به نفس (به انگلیسی Self Confidence) حالتی است که در آن انسان به دلیلی تجربیاتی که در گذشته داشته، به استعداد ها و توانایهایش اعتماد و باور دارد. این ویژگی نقش اساسی در پیشرفت و موفقیت هر فرد دارد. روانشناسان به این نتیجه رسیدهاند که اعتماد به نفس در کودکان تا سن 5 سالگی به طور کامل در آنان شکل میگیرد.
مثلث اعتماد به نفس
میتوان گفت که در واقع اعتماد به نفس مثلثی است که از سه ضلع با نام های باور، رفتار و احساس تشکیل میشود. هر یک از این اضلاع بر دو ضلع دیگر اثر گذارند.
نقطه شروع این مثلث نیز باورهای مثبت است. در حقیقت باور مثبت و طرز فکر صحیح منجر به رفتار مثبتی میشود و در نتیجه، رفتار مثبت منجر به ایجاد احساس مثبت خواهد شد. جالب است که این احساس مثبت، باور به وجود آورندهاش را تقویت میکند و چرخه سالمی شکل میگیرد.
حتما بخوانید: انواع اعتماد به نفس چیست
راه های افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران
1. طوری رفتار کنید که نشان دهنده اعتماد به نفس در شما باشد
سرتان را به طرف پایین خم نکنید و در حالت که پشتتان خم شده است ننشینید، همیشه طبیعی و صاف بنشینید و در هنگام صحبت کردن به چشمان مخاطبانتان نگاه کنید.
2. برای افزایش اعتماد به نفس: به طرز لباس پوشیدنتان دقت کنید
همیشه لباستان را طوری انتخاب کنید که کاملا مناسب و برازنده تان باشد. متناسب با شرایط کاری و محیطی که در آن هستید باشد و سعی کنید همیشه ظاهری مناسب داشته باشید تا در نتیجه اعتماد به نفستان به طور ناخودآگاه افزایش پیدا کند.
3. برای افزایش اعتماد به نفس: مثبت اندیشی را فراموش نکنید
سعی کنید همیشه تمرکزتان روی نیمه پر لیوان باشد و تمام توجه و تمرکزتان روی اهداف و خواستههایتان باشد. مطمین باشید افکار مثبت به نتایج مثبت و در نهایت به افزایش اعتماد به نفس تان منجر میشود.
4. بیکار نمانید
همیشه کاری برای انجام دادن داشته باشید. اگر بیتحرک باشید و هیچ کاری انجام ندهید به طور ناخودآگاه ترس و شک درونتان افزایش پیدا میکند ولی از طرف دیگر فعال بودن منجر به افزایش اعتماد به نفس و شجاعت شما خواهد شد.
5. برای افزایش اعتماد به نفس: آمادگی خود را حفظ کنید
6. اگر همیشه آمادگی داشته باشید از عملکرد ضعیف خود جلوگیری کردهاید. آمادگی در نهایت باعث میشود که به تواناییها و قابلیتهایتان باور و اعتماد پیدا کنید و اعتماد به نفستان افزایش پیدا خواهد کرد.
حتما بخوانید: داشتن اعتماد به نفس همیشگی با 4 گام
7. خودتان را بپذیرید و دوست داشته باشید
اگر قصد سخنرانی یا حضور در جمعی را دارید اما از انجامش میترسید باید تصویری که در ذهن از خود دارید را اصلاح کنید. برای اینکار ابتدا رفتار یا کاری که در گذشته در انجامش ماهر بوده اید را به یاد بیاورید. اکنون تصور کنید که سخنرانی در برابر جمعیت را نیز به همان خوبی انجام داده اید و جزییاتی نیز برای این کار در نظر بگیرید. با استفاده از این روش ملاحظه خواهید کرد که به طور محسوسی از ترس و اضطرابتان کاسته میشود و عملکرد بهتری خیاهید داشت.
8. از کلماتی که بار منفی دارند استفاده نکنید
هیچگاه هنگامی که با خود فکر میکنید یا هنگام صحبت با دیگران از کلماتی مانند ناتوان، خنگ، بی عرضه و کلماتی از این جنس استفاده نکنید بلکه از عباراتی اثربخش مانند تو میتونی، بازم تلاش کن، با کمک هم انجامش می دیم و ... استفاده کنید.
سخن آخر
افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان با راه کارهای ارایه شده دور از دسترس نیست و با رعایت این نکات می توانیم به راحتی شاهد افزایش اعتماد به نفس خود در برابر دیگران باشیم. امیدوارم این مطلب سلام دنیا، برای شما مفید بوده باشد. می توانید نظرات و تجربیات خود را در خصوص راه های بالا بردن اعتماد به نفس در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
مطالب مرتبط:
7 راه ساده اما مطمئن برای از بین بردن نگرش منفی و افکار بد