حرف زدن در خواب؛ علل، علائم و راه های مقابله با آن

حرف زدن در خواب؛ علل، علائم و راه های مقابله با آن حرف زدن در خواب ممکن است به دلایل مختلفی از جمله استرس، فشار های زندگی روزمره، بی خوابی یا غیره رخ دهد. با ما همراه باشید تا با علل، علائم و راه های درمان این اختلال آشنا شوید.
دیدگاه ها

بسیاری از افراد در برهه ای از زندگی شان در خواب حرف می زنند. معمولا این پدیده بی خطر است و بدون درمان رها می شود. در موارد نادر، ممکن است این پدیده با علائمی بروز پیدا کند که نیاز به درمان داشته باشد. تعیین یک زمان خواب روتین و حفظ عادات سالم شاید حرف زدن در خواب را کاهش دهد یا حتی آن را برطرف کند.

حرف زدن در خواب یعنی چه و چه علائمی دارد؟

این مشکل زمانی رخ می دهد که مردم در حین خواب خود حرف می زنند، زیر لب حرف می زنند، فریاد می زنند یا می خندند. حرف زدن در خواب یک اختلال خواب پریشی یا (پاراسومنیا) است که مربوط به رویدادهای غیرعادی و ناخواسته در هنگام خوابیدن می باشد.
این اختلال بیش تر کودکان بین 3-10 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. حدود 50 درصد از کودکان در خواب حرف می زنند. نزدیک به 5 درصد از بزرگ سالان، مخصوصا مردان در هنگام خواب خود حرف می زنند.
در بسیاری از موارد، صداهای حرف زدن در خواب مانند ناله های معصومانه است. زمانی که صداهای نامفهوم حرف زدن فردی را در خواب می شنوید احتمالا آن ها در مرحله عمیق خواب خود یعنی مرحله سوم یا چهارم هستند. اگر افراد هنگام خواب جملات کاملی را تکرار می کنند احتمالا آن ها در مرحله اول یا دوم خواب خودشان قرار دارند.

چرا افراد در خواب حرف می زنند؟
برخلاف باور عموم، مردم به ندرت رازهای شان را در هنگام حرف زدن در خواب فاش می کنند. متخصصان پزشکی معتقدند این افراد معمولا در مورد امور روزانه زندگی شان در خواب حرف می زنند یا احساسات خودشان را بیان می کنند. زمانی که این اختلال شدت پیدا می کند مهم ترین فاکتور مدت و تکرار حرف زدن در خواب می باشد. این علائم را به دو گروه دسته بندی می کنند. گروه اول از این علائم را براساس تکرار دفعات حرف زدن در خواب دسته بندی می کنند. اکنون سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که هر چند وقت حرف زدن در خواب برای شما اتفاق می افتد؟ بسته به پاسخ شما احتمالا الگوی صحبت کردن در خواب تان در یکی از گروهای زیر قرار می گیرد:

  • ملایم: حرف زدن در خواب یک یا دو بار در هفته رخ می دهد.
  • متوسط: این مشکل سه یا چند شب در هر هفته بر خواب شما تاثیر می گذارد.
  • شدید: حرف زدن در خواب هرشب یا گاهی اوقات چندین بار در شب رخ می دهد.

دسته بندی دوم این سه گروه از علائم را مشخص می کند:

  • حاد: این مشکل کم تر از یک ماه طول می کشد.
  • نیمه حاد: تقریبا به مدت یک سال حرف زدن در خواب رخ می دهد.
  • مزمن: این مشکل بیش تر از یک سال ادامه دارد.

علت حرف زدن در خواب

گاهی اوقات ممکن است حرف زدن در خواب با علائم دیگری مانند آپنه خواب، راه رفتن در خواب، دندان قروچه و غیره همراه باشد. در این موارد این مشکل نیاز به درمان دارد.

چرا افراد در خواب حرف می زنند؟

دلایل معمول حرف زدن در خواب

بیش تر افراد در مواقعی که افسرده یا مضطرب هستند در خواب حرف می زنند. احتمالا شیوه زندگی طاقت فرسا و فشار هر روزه در بعضی از افراد موجب حرف زدن در خواب می شود. متخصصان پزشکی معتقدند که بی خوابی هم می تواند باعث حرف زدن در خواب شود، همچنین بی خوابی بر خلق و خو و تضعیف سیستم ایمنی بدن تان هم اثر منفی می گذارد. اگر برای یک سال دچار بی خوابی شده اید، احتمالا به صورت مداوم برای دستیابی به یک خواب بهتر تلاش می کنید. گاهی اوقات ممکن است افراد به خاطر تب داشتن در خواب حرف بزنند. به منظور کاهش زیر لب حرف زدن های شبانه تان شاید بخواهید عادات شیوه زندگی تان را بهبود ببخشید و برای کاهش استرس خود استراتژی های جدیدی را تعیین کنید.

چه عواملی باعث حرف زدن در خواب می شود؟

چه زمانی برای درمان مشکل حرف زدن در خواب باید به پزشک مراجعه کنید؟

معمولا حرف زدن در خواب مشکل خطرناکی نیست و به درمان پزشکی احتیاج ندارد. ممکن است این مشکل در برهه های خاصی از زندگی تان رخ بدهد و اغلب خودشان رفع می شوند. اما گاهی اوقات حرف زدن در خواب می تواند نشانه مشکلات جدی تری باشد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که حرف زدن در خواب به یکی از علائم اختلال هایی مانند REM (یک اختلال رفتاری در خواب که با علائمی چون حرکات سریع چشم همراه است)، آپنه خواب یا کابوس های شبانه تبدیل شود. گاهی اوقات حرف زدن در خواب می تواند نشان دهنده مشکلات جدی تری باشد: اختلال REM، آپنه خواب یا کابوس های شبانه.

زمانی که آپنه خواب یکی از دلایل اصلی بروز حرف زدن در خواب باشد، شاید برای کاهش خروپف کردن تان نیاز به انجام اقداماتی داشته باشید. با درمان آپنه خواب، حرف زدن در خواب تان را هم کاهش پیدا خواهد کرد. اگر حرف زدن در خواب از کنترل شما خارج شد و در طی روز کاری تان احساس خستگی کردید، از  یک متخصص خواب کمک بگیرید. به احتمال زیاد پزشک تعیین عادات خواب سالم، حفظ خواب روزانه و ورزش را به شما توصیه خواهد کرد. در موارد نادر ممکن است پزشک دارو تجویز کند.

درمان خواب گفتاری

درمان حرف زدن در خواب

یکی از بهترین روش ها برای کاهش حرف زدن در خواب تعیین یک زمان منظم برای خواب است. روتین خواب تان را 30-60 دقیقه قبل از به رخت خواب رفتن شروع کنید و هر شب از یک الگوی درست پیروی کنید. هدف شما کمک به آرامش بدن و ذهن تان قبل از خواب است. ترفند های زیر را در نظر بگیرید تا به شما رای ایجاد یک روتین خواب بی نظیر کمک کند:

  • لامپی با نور کم در اتاق خواب تان نصب کنید.
  • موسیقی پخش کنید تا به حفظ آرامش تان کمک کند.
  • کتاب های امید بخش بخوانید.
  • دوش آرامش بخش بگیرید.
  • قبل از رفتن به رخت خواب دعا و تفکر کنید.
  • سپاس گذاری را تمرین کنید.
  • اگر لازم بود تشک تان را عوض کنید.
  • قبل از خواب از چک کردن شبکه های اجتماعی خودداری کنید.
  • قبل از به رخت خواب رفتن تمامی وسایل دیجیتالی را خاموش کنید.
  • هر شب راس ساعت مشابه ای به رخت خواب بروید.
  • 4 ساعت قبل از به رخت خواب رفتن از نوشیدن الکل، قهوه یا چای سیاه خودداری کنید.
  • از نیکوتین دوری کنید.
  • حرکات کششی یا بعضی از حرکات یوگا را انجام بدهید.

درمان حرف زدن در خواب در طب سنتی

جمع بندی

حرف زدن در خواب می تواند برای هرکسی رخ بدهد، اما این پدیده در آقایان و کودکان شایع تر است. برای بزرگسالان تکرار و مدت این پدیده به شیوه زندگی بستگی دارد. اگر این پدیده با دیگر اختلالات خواب رخ بدهد، ممکن است بخواهید برای درمان آن با متخصص خواب مشورت کنید. ایجاد عادات سالم می تواند برای درمان انواع مختلف و شدت این مشکل ضروری باشد.

منبع: flo

از
1
رای

دیدگاه ها