سندروم تورت یا بیماری تیک چیست؛ علت، علائم درمان سندروم توره

سندروم تورت یا بیماری تیک چیست؛ علت، علائم درمان سندروم توره سندروم تورت چیست؛ علت سندروم تیک کدام است؛ علائم سندروم توره و روش های تشخیص و درمان سندروم تورت در سلام دنیا بخوانید.

به تازگی، رانی موکرجی، خواننده بالیوود، با یک فیلم قدرتمند دیگر بازگشته است. رانی که به‌خاطر تطبیق‌ پذیری‌ اش شناخته می‌شود، بازی در نقش معلم مشتاقی را انتخاب کرد که از سندرم تورت رنج می‌برد. اما سندروم تورت یا توره چیست و چه علائمی دارد ؛ علت بروز سندرم توره و راه های تشخیص و درمان آن چیست؟ ؛ در این مقاله سلام دنیا بررسی کردیم. با ما همراه باشید.

سندرم تورت چیست؟

به عبارت ساده، سندورم توره مشکلی در سیستم عصبی است که باعث می شود افراد حرکت یا صداهای ناگهانی را ایجاد کنند. این صداها و حرکات ناگهانی به نام تیک نیز شناخته می شود. متأسفانه، این کار چیزی است که آنها قادر به کنترل کردن آن نیستند. برای مثال ممکن است که شخصی در کنترل پلک زدن خود مشکل داشته باشد یا گلوی خود را بارها و بارها صاف کند. برای برخی دیگر نیز ممکن این تیک به گونه ای باشد که کلماتی را بگویند که نمیخواهند به زبان بیاورند و غیره. این موارد به عنوان تیک نیز شناخته می شوند و با درمان قابل کنترل هستند. اما تا زمانی که علائم واقعاً افراد را آزار ندهند، ممکن است نیازی به درمان آن ها نباشد.

موارد متعددی از سندرم تورت در هند یافت شده است. متأسفانه، آگاهی زیادی در مورد این بیماری وجود ندارد و بنابراین، اغلب به اشتباه تشخیص داده می شود. این علائم از دوران کودکی شروع و در پسران بیشتر از دختران دیده می شود. با این حال، این وضعیت ممکن است با بزرگ شدن بهتر و یا حتی ممکن است به طور کامل از بین برود.

علت سندروم تورت چیست

علت سندروم تورت چیست

اما چه چیزی باعث سندرم توره می شود؟

سندرم تورت اغلب به نواحی مختلف مغز، به ویژه گانگلیون های پایه، مرتبط هستند. گانگلیون های پایه به کنترل حرکات بدن کمک می کنند. اگر تفاوتی در این ناحیه وجود داشته باشد، این تفاوت ها روی مواد شیمیایی و سلول های عصبی که پیام بین آنها را حمل می کنند، تأثیر می گذارد.

به بیان ساده، به گفته محققان، مشکل در شبکه مغز منجر به سندرم تورت می شود. پزشکان هنوز علت دقیق این موضوع را در مغز کشف نکرده اند، اما ژنتیک در این مورد نقش مهمی را ایفا میکند. اگر فردی در خانواده سندرم تورت داشته باشد، احتمالاً یکی از آنها به آن مبتلا می شود، اما علائم ممکن است متفاوت باشد.

علائم سندرم توره چیست؟

تیک علامت اصلی آن است. گاهی اوقات این تیک ها ممکن است بسیار خفیف باشند، بنابراین ممکن است مورد توجه قرار نگیرند. برای برخی دیگر ممکن است که این تیک ها واضح باشند. هیجان، بیماری، خستگی و حتی استرس می تواند این وضعیت را تشدید یا بدتر کند. متأسفانه، علائم شدید تأثیر منفی را بر روی زندگی فرد خواهند گذاشت. حتی این موارد ممکن است که منجر به افسردگی شود.


حتما بخوانید: درمان افسردگی در خانه بدون دارو


این حرکات ناگهانی یا غیر ارادی تیک هایی حرکتی هستند. این نوع تیک ها عبارتند از:

  • تکان دادن دهان
  • پلک زدن سریع یا ناگهانی
  • بالا انداختن شانه ها
  • تکان دادن سر 
  • تکان دادن بازو و غیره.

علائم سندرم توره چیست؟

برای تیک های صوتی، علائم عبارتند از:

یهویی صدا در آوردن یا فریاد زدن، صاف کردن گلو، غرغر کردن، سرفه کردن یا تکرار آنچه دیگران می گویند. برخی حتی ممکن است فریاد بزنند، سرفه کنند یا فحش دهند.

این تیک ها پیچیده و ساده هستند. تیک های ساده فقط بر روی چند قسمت از بدن مانند پلک زدن یا حتی ایجاد حرکاتی در صورت تاثیر خود را می گذارند. از سوی دیگر، تیک‌های پیچیده ممکن است بخش‌های زیادی از بدن را همانند پریدن، فحش دادن و غیره را درگیر کنند. بیماران مبتلا به سندرم تورت ممکن است که قبل از بروز تیک حرکتی احساس گزگز یا احساس تنش را در خود بکنند. انجام برخی از حرکات خاص میتواند به خلاص شدن از شر این حس کمک می کند. ممکن است فرد بتواند تیک های خود را برای مدت کوتاهی حفظ و نگه دارد، اما با این وجود باز هم این نوع تیک برای او اتفاق خواهد افتاد.

پزشکان مشاهده کرده‌اند که اکثر افرادی که به تورت مبتلا هستند، برای ADHD نیز دارو مصرف می‌کنند .سندرم تورت می تواند مشکلاتی را برای افراد مبتلا به موارد زیر تشدید کند:

  • اضطراب
  • نارساخوانی یا سایر ناتوانی های یادگیری
  • OCD - اختلال وسواس فکری اجباری

حتما بخوانید: اختلال وسواس فکری عملی (OCD) چیست


تشخیص سندرم تورت

اگر فردی علائم سندرم تورت را از خود نشان می دهد، باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند. متأسفانه هیچ آزمایشی برای این نوع وضعیت وجود ندارد. اسکن MRI از مغز نیز ممکن است به همراه سی تی اسکن امری کمک کننده باشد.

درمان سندرم توره

اگر تیک ها خفیف باشند، نیازی به درمان نیست. اما اگر مشکل ساز باشند، داروهای تجویزی ممکن است به شما کمک کنند. با این حال، یافتن دوزی مناسب برای این بیماری ممکن است مدتی طول بکشد. برای این کار تیک ها باید مشاهده شوند.

دارو، گفتار درمانی یا مشاوره روانشناسی می تواند کمک کننده باشد. رفتار درمانی هم نیز برای این بیماری توصیه می شود.

درمان سندروم توره چیست

سخن آخر

اطلاعات موجود در این سایت فقط برای اهداف آموزشی است و به عنوان جایگزینی برای درمان پزشکی توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی در نظر گرفته نشده است. به دلیل نیازهای فردی منحصر به فرد هر فرد، خواننده باید با پزشک خود مشورت کند تا از مناسب بودن این اطلاعات برای خود مطمئن شود.


مقالات مرتبط:

سندرم مارفان چیست

سندرم گیلن باره؛ انواع، علل، علائم، راه تشخیص و درمان آن
 

از
6
رای