درمان تلخی دهان با گیاهان دارویی، خانگی و طب سنتی

درمان تلخی دهان با گیاهان دارویی، خانگی و طب سنتی درمان تلخی دهان با گیاهان دارویی؛ با درمان خانگی تلخی دهان در کرونا، سرماخوردگی، شیمی درمانی، مشکل معده و در طب سنتی، قرص برای رفع تلخی دهان در سلام دنیا آشنا شوید.

گاهی افراد زمانی که خواب بیدار می شوند و یا در طول روز بدون اینکه ماده ای تلخ خورده باشند احساس تلخی در دهانشان می کنند، در این مطلب از سلام دنیا درباره درمان تلخی دهان با گیاهان دارویی، درمان تلخی دهان در طب سنتی، درمان تلخی دهان در صبح (بعد از خواب)، درمان تلخی دهان بعد از کرونا، درمان تلخی دهان بعد از سرماخوردگی ، درمان تلخی دهان به خاطر معده، درمان تلخی دهان بعد از غذا، درمان تلخی دهان بعد از شیمی درمانی، قرص برای رفع تلخی دهان، درمان خشکی و تلخی دهان در طب سنتی، درمان حالت تهوع و تلخی دهان، تلخی دهان خطرناک است صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

درمان تلخی دهان با گیاهان دارویی

تلخی دهان به هر دلیلی موجب اذیت انسان می شود و البته گاهی نیز با رعایت بهداشت دهان و دندان از بین می رود اما گاهی این تلخی بعد از مسواک زدن نیز از بین نمی رود در آن زمان می توانید از این راهکارها استفاده کنید.

  • جویدن آدامس‌های ساده یا سقز
  • نوشیدن چای سبز، خاکشیر، سرکه سیب، آب انار
  • استفاده از عرق کاسنی و شاهتره

حتما بخوانید: علت تلخی دهان چیست


  • ترکیب زردچوبه در غذاهایی که حاوی روغن کنجد یا روغن نارگیل می باشند.
  • استفاده از مرکباتی چون لیمو ترش

درمان تلخی دهان با گیاهان دارویی

درمان تلخی دهان در طب سنتی

طب سنتی نیز برای درمان تلخی دهان راههای موثری ارائه داده است که می توانید از آن بهره بگیرید:

  • آلوئه ورا: غرغره آب آلوئه ورا به مدت 5 دقیقه  و دوبار در روز می تواند با داشتن خاصیت آنتی میکروبیال و ضدالتهابی بودنش دهان را از عفونت پاک کند تا اگر تلخی دهان ناشی از مشکلات دهان و دندان باشد برطرف شود 
  • زردچوبه: هفته ای دو بار با ترکیب چند قطره آبلیمو و نصف قاشق چایخوری زردچوبه خمیری درست کنید و روی زبانتان بگذارید و سپس دهانتان را بشویید، زیرا کورکومین موجود در زردچوبه عامل آنتی‌باکتریال قوی می باشد که باکتری‌های بد دهان را از خنثی می کند و تلخی دهان را از بین می برد.
  • دارچین: یک قاشق مرباخوری پودر دارچین + یک قاشق آب لیموی تازه + یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و هر چند ساعت یکبار دهان تود را با آن شستشو دهید تا بوسیله خاصیت ضدعفونی کنندگی دارچین مشکل تلخی دهان خود را از بین ببرید.
  • روغن‌های درمانی: با غرغره یک قاشق سوپ‌خوری روغن نارگیل یا کنجد به مدت یک ربع ساعت صبح ها می توانید علاوه بر از بین بردن پلاک های دندان تلخی دهانتان را نیز از بین ببرید. 

درمان تلخی دهان در صبح (بعد از خواب)

شاید تا به حال با این مشکل روبرو شده باشید که وقتی از خواب بیدار شده اید دهانتان تلخ و بدمزه شده باشد، این تلخی دلایل بسیاری مانند تغذیه نامناسب، تکثیر باکتری ها، سینوزیت و یا مشکلات گوارشی مثل رفلاکس معده دارد که می توانید با درمان گیاهی و سنتی که بالاتر عنوان کردیم به رفع آن بپردازید.


حتما بخوانید: درمان خانگی ترش کردن و رفلاکس معده


درمان تلخی دهان بعد از کرونا

اگر دچار بیماری کرونا شدید و بعد از بهبودی اما دهانتان طعم تلخ و فلزی گرفته و کلافه شده اید می توانید با تغذیه مناسب آن را درمان کنید به این شکل که غذاهایی با پروتئین بالا یا طعم ملایم و غذاهای طبع سرد را تا مدتی میل کنید که تلخی دهانتان از بین برود.

تلخی دهان بعد ازسرماخوردگی

درمان تلخی دهان بعد از سرماخوردگی

گاهی اوقات تلخی دهان ناشی از عوارض سرماخوردگی می باشد که عفونت در دستگاه گوارش را به همراه داشته است، برای درمان این مشکل خود هر روز صبح ناشتا 1 حبه سیر بخورید، آدامس بجوید، سطح بهداشت دهان و دندان خود را با مسواک کردن و غرغره آب و نمک بالا ببرید.

  • هر ماه به مدت یک هفته 1 چغندر+ 1 حبه سیر+ آب نصف عدد لیموترش،+ کمی جعفری+ 1 قاشق چایخوری عسل+ مقداری آب در مخلوط کن ریخته و ترکیب کنید و میل کنید.

درمان تلخی دهان به خاطر معده

اگر تلخی دهان شما بخاطر مشکلات معده تان می باشد و موجب رفلاکس معده شما می باشد بهتر است که از مصرف غذاهای خمیری مثل ماکارونی، لازانیا، نودل، آش‌رشته و پیتزا بپرهیزید، مصرف آب و نوشیدنی، ماست، ترشی و سالاد شیرازی را همراه با غذا حذف کنید و پس از غذا نیز آب و میوه نخورید. به جای آن در کنار غذا چند عدد زیتون و چند برگ ریحان میل کنید، از ماساژ زیر جناغ سینه به طور دایره ای همراه با روغن مصطکی روزی دو بار به مدت دو هفته بهره ببرید  و البته مصرف غذاهای چرب و شیرینی را محدود کنید.


حتما بخوانید: رفع بوی بد دهان ناشی از معده 


درمان تلخی دهان بعد از غذا

اگر می خواهید که بعد از غذا دچار تلخی دهان نشوید و یا آن را برطرف کنید بهتر است مسودک زدن و کشیدن نخ دندان و استفاده از دهان شویه را هرگز ترک نکنید. مایعات فراوان بنوشید، غذا و خوراکی ها پرچرب و سنگین را از رژیم غذایی خود حذف کنید، در طول روز از میوه های فصل مصرف کنید.

تلخی دهان بعد از شیمی درمانی

درمان تلخی دهان بعد از شیمی درمانی

در دوره شیمی درمانی قرار دارید و بعد از انجام آن زبانتان تلخ می شود! پس بهتر است دو تا سه ساعت بعد از انجام شیمی درمانی غذایی مصرف نکنید، قبل از غذا خوردن نیز یک تکه یخ در دهانتان بگذارید و غذای خود را در ظروف استیل نریزید. گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنید و نوشیدنی های ترش مثل لیموناد یا لیموترش و یا آناناس مصرف کنید . ( البته اگر در دهانتان زخم ندارید و یا دچار خشکی دهان نشده اید) مصرف آدامس های نعنایی یا آبنبات، اسموتی با میوه های یخ زده، سبزی و پروتئین مصرف کنید.

قرص برای رفع تلخی دهان

بهتر است برای رفع تلخی دهان خود با دارو از پزشک راهنمایی بخواهید، زیرا پزشک با دانستن علت تلخی دهان شما دارویی مناسب حالتان به شما تجویز خواهد کرد، مثلا اگر مشکل شما ناشی از دیابت شیرین نوع 2 باشد، با تجویز دارویی مانند متفورمین (گلوکوفاژ) مشکلتان را حل می کند.

درمان خشکی و تلخی دهان در طب سنتی

اگر تلخی دهان همراه با خشکی باشد که در اثر مصرف دارو، داشتن بیماری، استعمال تنباکو ، گرفتگی بینی و یا نفس کشیدن با دهان بوجود آمده باشد با طریق تغییر دادن در سبک زندگی، تنظیم داروها و یا استفاده از دهان‌شویه مشکل خود را حل کنید.

درمان حالت تهوع و تلخی دهان

درمان حالت تهوع و تلخی دهان

برای برطرف کردن حالت تهوع ناشی از تلخ شدن دهان خود بهتر است پشت گوش خود را حجامت کنید و یا حجامت عام انجام دهید تا صفرا را دفع کنید. برای کاهش صفرا نیز می توانید آب زرشک، شربت سکنجبین، آلو، آلبالو و تمبر هندی استفاده کنید. مصرف رب میوه بِه ، شربت انار یا رب انار، سیب، آب سیب یا رب سیب و آب‌غوره همراه با عسل نیز مفید می باشند.

تلخی دهان خطرناک است

با تمام این تفاسیر احتمالا این سوال در ذهنتان تداعی شد که اصلا تلخی دهان خطرناک است یا خیر؟ اگر تلخی دهان شما به صورت دائم باشد، علتش غلبه صفرا و یا ریخته شدن صفرا در معده می باشد. اما در کل تلخی در دهان مشکلی جدی نیست ولی چون بر روی زندگی انسان تاثیرگذار است بهتر بر این است که به درمان آن بپردازید.

سخن آخر

برای درمان تلخی دهان استفاده از روش های سنتی بهترین راه می باشد زیرا با مصرف دارو احتمال اینکه تلخی دهان شما بیشتر شود نیز می باشد، پس حتما برای درمان از متخصصین مشورت بخواهید.


مقالات مرتبط:

علت حس طعم فلز در دهان چیست

علت بوی بد دهان در کودکان نوپا و درمان آن

از
14
رای