علت حس طعم فلز در دهان چیست و چگونه درمان میشود

علت حس طعم فلز در دهان چیست و چگونه درمان میشود طعم فلز در دهان نشانه چیست ؛ علت و درمان خانگی طعم فلز در دهان و همچنین اینکه از عوارض کدام دارو ایجاد طعم فلزی در دهان است و کدام بیماری باعث طعم فلز در دهان میشود در سلام دنیا بخوانید.

کارشناسان نظراتی درباره عللی که می تواند طعم و مزه فلز در دهان به وجود آورد، ارائه داده اند. آیا شما نیز گاهی طعم فلز را در دهانتان احساس می کنید؟ این شرایط متداول تر از چیزی است که فکرش را بکنید. طعم فلز می تواند نشانه های بیماری های جدی مانند بیماری کلیه یا مشکلات کبدی، دیابت پنهان یا سرطان های خاص باشد. اما این دلایل رایج نیستند و معمولاً با علائم دیگر همراه می شوند. اگر بیماری نداری علت احساس این طعم در دهان می تواند چیز مهمی نباشد، این را دکتر مایکل رابوفسکی پزشک خانواده می گوید. اگر تنها ناراحتی شما طعم فلزی است که در دهان حس می کنید، علل می تواند یکی از این موارد باشد از جمله داروهای تجویزی یا وضعیت پزشکی موجود. ما در این مقاله سلام دنیا به بررسی علت طعم فلز در دهان، بیماری ها و داروهای که باعث ایجاد طعم فبز در دهان می شود و همچنین درمان خانگی طعم فلز یا آهن در دهان پرداختیم. با ما همراه باشید.

طعم فلز در دهان چیست؟

طعم فلزی یک اختلال چشایی است که به نام دیسگوسیا شناخته می شود. این یک حس چشایی غیرطبیعی یا نوعی اختلال چشایی است که اغلب به عنوان طعم بد فلز، تلخ، ترش یا طعم بد در دهان توصیف می شود. طعم فلز می تواند به طور ناگهانی یا در مدت زمان طولانی ایجاد شود و می تواند تأثیرات عمده ای بر طعم غذاها بگذارد و منجر به تغییر در اشتها و عادات غذایی فرد شود.

مشکلات طعم فلز در دهان

افرادی که از مشکل طعم فلز در دهان رنج می برند ممکن است کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.طعم فلز در دهان اغلب می تواند باعث تغذیه نامناسب در فرد شود، زیرا این مشکل باعث بیزاری فرد از برخی غذاها می شود زیرا طعم غذا ناخوشایند یا متفاوت است. این عارضه همچنین اغلب منجر به این می شود که افراد کمتر غذا  بخورند یا انتخاب های غذایی بدی داشته باشند.برای از بین بردن طعم ناخوشایند ناشی از طعم فلز در دهان، افراد غذاهای تندتر، شورتر یا بیش از حد شیرین مصرف می کنند. در نتیجه، مصرف سدیم و قند اغلب افزایش می‌یابد و می‌تواند منجر به عوارض یا مشکلات سلامتی اضافی شود.یک مطالعه نشان داد که برخی از بیماران مبتلا به طعم فلز در دهان شروع به نوشیدن آب بیشتری می کنند. این می تواند منجر به خطر ابتلا به پلی اوری یا بیش‌ادراری شود، و خطر بی اختیاری ادرار در افراد مسن را بیشتر کند.


حتما بخوانید: درمان خانگی بی اختیاری ادرار در زنان و مردان


8 علت احتمالی برای حس طعم فلز در دهان

1. بهداشت ضعیف دهان و دندان

اگر به طور مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده نمی کنید، این مسئله می تواند منجر به مشکلات دندان، عفونت لثه و عفونت دندان بشود. این عفونت ها می تواند با تجویز دنداپزشک رفع گردد. طعم فلز به طور معمول با از بین رفتن عفونت تمام می شود.

طعم فلز در دهان

از عوارض کدام دارو ایجاد طعم فلزی در دهان است

2. اثرات جانبی برخی داروهای تجویزی

این داروها شامل آنتی بیوتیک هایی مانند تترا سایکلین، داروی آلوپورینول، لیتیوم، که برای درمان بیماری روانی خاص مورد استفاده است و داروهای بیماری قلبی هستند. بدن این داروها را جذب می کند و از طریق بزاق بیرون می دهد. همچنین، داروهایی که ممکن است باعث خشکی دهان شود، مانند داروهای ضد افسردگی می تواند در حس این طعم مقصر باشند. این مسئله می تواند چشایی را تحت تاثیر قرار بدهد برای اینکه آنها جوانه های چشایی زبان را می بندند.

3. ویتامین ها و دیگر داروی های بدون نسخه

مولتی ویتامین با فلز سنگین (مثل مس، زینک یا کروم) یا داروهای سرماخوردگی (مانند قرص روی) می تواند علت ایجاد طعم فلز در دهان باشد. معمولاً این مزه ها بعد از اینکه بدن ویتامین ها یا داروها را پردازش کرد از بین می روند. اگر نه، دوز مصرفی دارو را چک کنید و مطمئن شوید که بیش از حد مصرف نمی کنید.

داروها نیز عامل ایجاد طعم فلزی هستند. این داروها عبارتند از:

  • مهارکننده های ACE
  • متفورمین

حتما بخوانید: قرص متفورمین برای چیست


  • آنتی بیوتیک
  • داروهای تیروئیدی
  • لیتیوم
  • متوکاربامول

دلایل ایجاد طعم فلز در دهان:داروهای تیروئیدی

4. عفونت ها

عفونت های تنفسی فوقانی، سرماخوردگی و سینوزیت قوه چشایی را تغییر می دهند. این موقتی است و معمولاً با پایان عفونت از بین می رود.

5. درمان سرطان

بیماران دچار سرطان که تحت تأثیر شیمی درمانی یا پرتو درمانی هستند ممکن است طعم فلز را در دهان حس کنند.

علت های ایجاد طعم فلز در دهان

6. حس کردن طعم فلز در دهان در دوران بارداری

در طول مراحل اولیه حاملگی، برخی زنان ممکن است تغییراتی در قوه چشایی خود احساس کنند. یکی از این تغییرات حس طعم فلز در دهان در دوران بارداری است.

7. جنون

افراد دچار جنون اغلب ناهنجاری های چشایی را تجربه می کنند زیرا جوانه های چشایی توسط اعصاب به مغز متصل می شود. ناهنجاری های چشایی می تواند زمانی رخ بدهد که بخش مرتبط به قوه چشایی در مغز، به درستی کار نکند.

8. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

اگر در معرض جیوه یا سرب هستید، سطح بالایی از این مواد را استنشاق می کنید، معمولا می تواند باعث بوجود آمدن طعم فلز در دهان شود. دکتر رابوسکی می گوید اگر طعم فلز را تجربه کردید بهتر از به پزشک مراجعه کنید، او می تواند علل بروز این حالت را تشخیص بدهد.

درمان های خانگی برای رفع طعم فلز در دهان

1. درمان خانگی طعم فلز در دهان با مصرف مرکبات

مرکبات میوه هایی آبدار و با طراوت هستند. میوه مرکبات، آب میوه ها، اسموتی ها یا شریت ها می توانند به فعال شدن جوانه های چشایی و از بین بردن طعم تغییر یافته در دهان کمک کنند. علاوه بر این، افزودن آب پرتقال، لیمو یا لیموترش به غذاها می تواند به از بین بردن طعم فلز در دهان کمک کند و غذا را خوش طعم تر کند.

درمان های خانگی برای رفع طعم فلز در دهان:مصرف مرکبات

2. درمان خانگی طعم فلز در دهان با جوش شیرین

پاشیدن مقداری جوش شیرین روی مسواک یا شستن دهان با نصف قاشق چایخوری جوش شیرین و آب یک درمان طبیعی برای درمان طعم فلز در دهان است.این درمان با کمک به تنظیم تعادل pH، خنثی کردن اسید و کاهش طعم فلز در دهان موثر عمل می کند.

درمان های خانگی برای رفع طعم فلز در دهان:جوش شیرین

3. درمان خانگی طعم فلز در دهان با شستشو با آب نمک

شستشو با آب نمک می تواند رشد باکتری های مضر در دهان را کاهش دهد و اسیدی که باعث از بین رفتن مینای دندان می شود را خنثی کند. شستشو با آب نمک نیز نقش مهمی در حفظ بهداشت دهان و دندان دارد. بهبود بهداشت دهان و دندان می تواند به کاهش طعم فلز در دهان کمک کند. موثرترین راه برای شستشو با آب نمک، هم زدن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب ولرم است. 2 تا 3 بار در روز دهان خود را با این محلول بشویید.

درمان های خانگی برای رفع طعم فلز در دهان:شستشو با آب نمک

4. از تشدید عوامل خطر رفلاکس اسید اجتناب کنید

رفلاکس اسید یکی از دلایل اصلی طعم فلز در دهان است. اجتناب از عوامل خطر زیر می تواند به کاهش احتمال رفلاکس اسید و  طعم فلز در دهان کمک کند.


حتما بخوانید: درمان خانگی رفلاکس معده با عسل


  •  تنباکو
  • سیگار کشیدن
  • الکل
  • غذای تند
  • غذای چرب

از تشدید عوامل خطر رفلاکس اسید اجتناب کنید:غذاهای تند مصرف نکنید

5. درمان خانگی طعم فلز در دهان با جویدن آدامس بدون قند

جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آب نبات نعناعی بدون قند می تواند به افزایش تولید بزاق در دهان کمک کند. این می تواند به جلوگیری از اختلالات چشایی کمک کند و برای حفظ بهداشت دهان و دندان  هم مفید است.

6. درمان خانگی طعم فلز در دهان با چای سبز 

نوشیدن 1-2 فنجان چای سبز می تواند به افرادی که از طعم فلز در دهان رنج می برند کمک کند. چای سبز می تواند طعم فلزی را با از بین بردن باکتری ها، کاهش التهاب و کمک به افزایش بهداشت دهان و دندان کاهش دهد. چای سبز همچنین حاوی کاتچین است که به مبارزه با طعم فلز در دهان یا تنفس بد دهان کمک می کند.

چای سبز بنوشید

7. درمان خانگی طعم فلز در دهان با استفاده از وسایل آشپزی غیر فلزی

ظروف فلزی ممکن است در حین پخت و پز به داخل غذا راه پیدا کنند و باعث ایجاد طعم فلز در دهان شوند. تغییر ظروف فلزی، به ظروف نگهداری مواد غذایی و ظروف غیر فلزی می تواند به کاهش این مشکلات کمک کند.

8. درمان خانگی طعم فلز در دهان با آب

نوشیدن آب کافی از خشکی دهان که یکی از دلایل اصلی تغییر طعم دهان است، جلوگیری می کند. نوشیدن آب همچنین به دفع باکتری ها و سموم از بدن کمک می کند.

9. درمان خانگی طعم فلز در دهان با رعایت بهداشت دهان و دندان

حفظ بهداشت دهان و دندان به از بین بردن باکتری ها که عامل اصلی طعم ناخوشایند در دهان هستند کمک می کند. برخی از روش های مفید برای حفظ بهداشت دهان و دندان عبارتند از:

  •  حداقل دو بار در روز مسواک زدن
  • مراجعه سالیانه به دندانپزشک برای معاینه
  • استفاده از نخ دندان
  • تعویض مسواک هر 3 ماه
  • استفاده از دهانشویه

بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید:استفاده از دهانشویه

10. درمان خانگی طعم فلز در دهان با شستشوی دهان با دهانشویه

ممکن است روزها، هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد تا درمان های خانگی طبیعی موثر واقع شوند. برای تسکین سریع علائم، شستشوی دهان با دهانشویه را امتحان کنید. این محصولات را می توانید از داروخانه خریداری کنید و تنها محصول موجود در بازار است که به طور خاص برای تسکین طعم فلزی (dysgeusia) طراحی شده است. MetaQil به طور موثری هرگونه طعم ناخوشایند مداوم در دهان شما را بلافاصله پس از استفاده از بین می برد.


حتما بخوانید: بهترین انواع دهانشویه برای بوی بد دهان


شستشوی دهان با دهانشویه MetaQil 

MetaQil راه حل شماره 1 برای تسکین علائم طعم فلز در دهان است. فرمول طراحی شده علمی MetaQil طعم فلزی ناشی از شیمی درمانی، GERD و انواع داروها را کاهش می دهد. دهانشویه MetaQil به آرامی دهان را خنک می کند و باعث تسکین فوری و طولانی مدت علائم طعم فلز می شود. طعم ملایمی دارد و مانند دهانشویه های روزانه دهان را نمی سوزاند. استفاده منظم از دهانشویه MetaQil می تواند به بیماران کمک کند تا به تغذیه سالم و دریافت کافی مواد مغذی بازگردند.85 درصد از شرکت کنندگان در یک مطالعه بالینی این دهانشویه را به عنوان دارویی برای طعم فلزی ترجیح دادند

شستشوی دهان با دهانشویه MetaQil 

چگونه از MetaQil استفاده کنیم؟

برای بهترین نتیجه، تقریباً 5 میلی لیتر (یک قاشق چایخوری) MetaQil® استفاده کنید، 30 ثانیه بشویید و تف کنید. MetaQil را می توان بر اساس نیاز استفاده کرد. استفاده به تنهایی یا بعد از هر بار مسواک زدن مهم است. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، لطفاً قبل از استفاده از MetaQil با پزشک خود مشورت کنید. در صورت مصرف داروهایی که همراه با این محصول منع مصرف دارند، از این دهانشویه استفاده نکنید. لطفاً در صورت داشتن هرگونه نگرانی در مورد استفاده از این محصول با پزشک خود مشورت کنید.این محصول را دور از دسترس کودکان نگه دارید.

سخن آخر

حس کردن طعم فلز در دهان متداول تر از چیزی است که فکرش را بکنید. داروهایی که ممکن است باعث خشکی دهان شود، مانند داروهای ضد افسردگی می تواند یکی از علت های حس کردن طعم فلز در دهان باشند.

منبع: clevelandclinic


مقالات مرتبط:

رفع بوی بد دهان ناشی از معده با درمان خانگی

درمان زخم دهان در کودکان



از
8
رای