درمان خانگی رفلاکس معده با عسل، داروهای گیاهی و طب سنتی

درمان خانگی رفلاکس معده با عسل، داروهای گیاهی و طب سنتی علائم رفلاکس معده چیست، درمان خانگی رفلاکس معده با عسل، با جوش شیرین، داروهای گیاهی و در طب سنتی و با دمنوش مناسب رفلاکس و ترش کردن معده در بارداری و عوارض آن در سلام دنیا آشنا خواهید شد.

یکی از مشکلاتی که بعد از خوردن غذا دچار امکان مبتلا شدن به آن وجود دارد رفلاکس معده می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره رفلاکس معده؛ رفلاکس معده چیست، علائم رفلاکس معده چیست، آیا رفلاکس معده قابل درمان است، شرایط ایجاد رفلاکس معده چیست، برای رفلاکس معده چی بخوریم، درمان خانگی رفلاکس معده، درمان خانگی رفلاکس معده  با عسل، درمان خانگی رفلاکس معده با جوش شیرین، رفلاکس معده در بارداری، درمان خانگی رفلاکس معده با داروهای گیاهی، درمان خانگی رفلاکس معده با طب سنتی، دمنوش برای رفلاکس معده ، غذاهای غیر مجاز در زمان رفلاکس معده، ماساژ شکمی و درمان رفلاکس معده، عوارض رفلاکس معده بلند مدت صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

رفلاکس معده چیست

از بیماری های معده که با رخ دادنش امکان درگیر شدن تمام بخش های سیستم گوارشی وجود دارد رفلاکس معده می باشد، این عارضه ممکن است در اثر درمان نشدن حاد شود، به حنجره و مری آسیب بزند و در آخر به سرطان مری تبدیل شود، پس چه بهتر که در همان ابتدا با داروهای ساده و سنتی و خانگی به کاهش سختی و درمان برگشت اسید معده بپردازیم.

علائم رفلاکس معده چیست

با تشخیص سریع و درمان رفلاکس معده از بروز دردها و مشکلاتی که بوسیله آن بوجود می آید می توان جلوگیری کرد، حال چگونه متوجه این بیماری شد. 


حتما بخوانید: درمان ترش کردن معده با داروهای گیاهی


  • یکی از علائم آن که در مراحل اولیه نیز رخ می دهد ایجاد درد در ناحیه پشت جناغ می باشد ، التهاب، درد و ناراحتی بعد از صرف غذا و هنگام دراز کشیدن نیز از دیگر علائم بروز رفلاکس معده می باشد، یکی از عوارض دیگر آن درد قفسه سینه است که در نواحی مختلف قفسه سینه رخ می دهد.
  • رفلاکس معده به مرور تنگی نفس، آسم و سبب عفونت در شش ها می شود و در ادامه صدا را تغییر می دهد و روی تغییر صدای حنجره اثر می گذارد و باعث سرفه می شود و ایجاد زخم در دهان و مشکلات دندانی همچون پوسیدگی می شود.

  علائم رفلاکس معده

آیا رفلاکس معده قابل درمان است

حال با این عوارضی که در پی بروز رفلاکس معده پدید می آید باید دید که رفلاکس معده قابل درمان است یا خیر؟ مطمئنا اغلب ناراحتی ها و بیماری ها اگر از همان ابتدا تشخیص داده شود قابل درمان خواهد بود، رفلاکس معده ساده را در ابتدا با استفاده از گیاهان دارویی، دمنوش های سنتی ،  رژیم غذایی مناسب، داروهای پزشکی درمان کرد، اما اگر بیماری شدت بیشتری داشته باشد و یا در تشخیص بیماری بسیار دیر عمل کرد، فرد بیمار مورد باید با عمل جراحی به بهبودی خود ادامه دهد.

شرایط ایجاد رفلاکس معده چیست

بهتر است کمی هم راجع به عوامل و شرایط ایجاد رفلاکس معده بدانیم و اینکه چه عواملی کمک می کند که فردی دچار این بیماری شود. بیشترین عاملی که باعث بروز این مشکل می شود این است که فرد بلافاصله بعد صرف وعده غذایی اش دراز بکشد و با این کار فشار بر دریچه های معده می آید و اسید معده به مری باز گردد و در نهایت به معده فرصت هضم غذا نمی دهد.

بیماری‌های مربوط به بافت پیوندی به دلیل بروز ضعف در این بافت ، عارضه فتق هیاتال و حتی دیابت و آسم نیز موجب بروز رفلاکس معده در افراد می شود. در برخی افراد نیز استرس ، چاقی، کشیدن سیگار و یا بارداری نیز به بروز رفلاکس معده کمک می کند.


حتما بخوانید: علت معده درد عصبی چیست


برای رفلاکس معده چی بخوریم

اگر در دوره اولیه این بیماری قرار دارید می توانید با مصرف برخی از گیاهان که در بهبود رفلاکس معده کمک می کنند به مداوای آن بپردازید، میوه سیب و بادام و همچنین اضافه کردن ماست به وعده های غذایی مفید می باشد. سعی کنید وزن خود را در صورت اضافه بودن کم کنید، بعد از غذا نخوابید و البته هنگام خواب به سمت چپ خود بخوابید تا رفلاکس معده شما بیشتر نشود، در ادامه بیشتر درباره درمان بیماری رفلاکس معده خواهیم گفت.

درمان خانگی رفلاکس معده

درمان خانگی رفلاکس معده 

در مراحل اولیه بیماری رفلاکس معده با انجام برخی از کارها و روش های خانگی می توانید این بیماری را درمان کنید، که عبارتند از:

درمان خانگی رفلاکس معده  با تناسب اندام:

وجود اضافه وزن در بروز بسیاری از بیماری ها موثر می باشد، رفلاکس معده نیز در افراد چاق می تواند خود را بیشتر نشان دهد، زیرا با حجیم شدن چربی های دور شکم بر معده فشار آمده و موجب برگشت اسید به مری می شود. کاهش وزن در بهبودی این مشکل بسیار موثر می باشد.

درمان خانگی رفلاکس معده با لباس گشاد:

پوشیدن لباس های تنگ می تواند به شکم و دریچه مری و معده فشار بیاورد و باعث بازگشت غذا می شود،با لباس های آزادتر و راحتتر می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

درمان خانگی رفلاکس معده با رژیم غذایی مناسب:

اگر گاهی به رفلاکس معده دچار می شود باید دقت کنید که در آن روز چه ماده غذایی مصرف کردید که باعث بروز آن شده و از آن پس آن را از لیست مواد مصرفی خود حذف کنید. حتی می توانید با مصرف چندین وعده غذایی کم حجم بجای وعده غذایی حجیم، خوابیدن 3 ساعت بعد از غذا خوردن، حذف شکلات، نعناع، الکل، خوراکی های ادویه دار، خوراکی های پراسید و قهوه به علت شل کردن دریچه بین معده و مری.


حتما بخوانید: رفع بوی بد دهان ناشی از معده با 9 درمان خانگی 


درمان خانگی رفلاکس معده با بالاتر گذاشتن سر هنگام خواب:

اگر روی زمین می خوابید با گذاشتن بالش بزرگتر سر خود را بالا بیاورید تا بوسیله جاذبه ریفلاکس معده شما بهبود یابد ، یا اگر روی تخت می خوابید پایه های تخت خود را به اندازه 10 تا 15 سانتی متر بالاتر بیاورید و به رفع مشکل خود کمک کنید. 

درمان خانگی رفلاکس معده با ترک دخانیات:

با ترک دخانیات و سیگار نه تنها به حل مشکل رفلاکس معده خود کمک کنید بلکه دیگر مشکلات معده و مشکلات تنفسی شما حل خواهد شد، با ترک سیگار ماهیچه واسطه(اسفنکتر) مری را تقویت می کنید. 

درمان خانگی رفلاکس معده با طب سوزنی:

سوزش معده مشکلی است که بعد از رفلاکس معده بوجود می آید ، با طب سوزنی به رفع آن کمک خواهید کرد.

درمان خانگی رفلاکس معده با دوری از استرس:

اگر بعد از هر بار که دچار استرس می شوید رفلاکس معده شما بدتر می شود سعی کنید از محیط ها و اخبار استرس زا دوری کنید.

درمان خانگی رفلاکس معده  با عسل

عسل طبیعی دوای درد بسیاری از بیماری ها می باشد ، با کمک عسل می توانید مشکل رفلاکس معده یا همان ترش کردن  معدهه را مداوا کنید، به این شکل که هر روز یک یا دو قاشق غذاخوری عسل میل کنید و یا هر روز صبح به صورت ناشتا یک قاشق عسل به آب گرم اضافه و استفاده کنید همینطور برای سوزش شدید معده می‌توانید از ترکیب عسل و پودر دارچین نیز استفاده کنید. البته مخلوط سرکه و عسل نیز از قدیم مورد استفاده بوده ، به این شکل که برای این کار کافیه 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق عسل در یک لیوان آب ولرم بریزید و قبل از هر وعده غذایی خود میل کنید.

 درمان خانگی رفلاکس معده با عسل

درمان خانگی رفلاکس معده با جوش شیرین

جوش شیرین به علت اسیدی نبودنش در خنثی کردن اسید معده موثر می باشد، اما مصرف آن باید به اندازه باشد زیرا بیش از اندازه مصرف کردن آن جواب عکس خواهد داد ، به این شکل که: نصف فنجان جوش شیرین را با نصف فنجان آب مخلوط کرده بعد از چند دقیقه احساس سوزش می کنید از این نوشیدنی تا زمانی که به طور کامل مشکل تان از بین برود باید استفاده کنید. جوش شیرین یک داروی ضد قارچی مناسب می باشد البته این روش درمانی مناسب کسانی که فشار خون بالایی دارند نمی باشد.

رفلاکس معده در بارداری

از موارد شایع در زمان بارداری که بسیار عذاب آور می باشد رفلاکس معده می باشد، با افزایش هورمون پروژسترون در دوره بارداری سوزشی از زیر سینه تا زیر گلو حس می شود که البته خطرناک نیست و با زایمان فرد از بین می رود، برای درمان این مشکل در دوران علاوه بر بالا آوردن سر هنگام خواب ، مصرف یک سری از داروهای گیاهی نیز موثر می باشد، این داروها از این قبیل می باشند که البته قبل از مصرف هر کدام از آنها با پزشک خود نیز باید مشورت کنید؛

  • قرص‌های عصاره عنبه
  • زنجبیل
  • عصاره آلوورا
  • داروهای ضد اسید معده

حتما بخوانید: 11 درمان مؤثر و قطعی سوزش سر دل در بارداری


درمان خانگی رفلاکس معده با داروهای گیاهی

اگر در مراحل اولیه بیماری رفلاکس معده قرار داشته باشید برخی از گیاهان دارویی به مداوای شما کمک خواهند کرد،مانند:

  • روغن نعنافلفلی: روغن نعنا فلفلی ررای کسانی تاثیر گذاز می باشد که از داروهای شیمیایی استقاده نکنند، این روغن می تواند به کاهش علائم رفلاکس معده کمک کند.
  • زنجبیل: زنجبیل با افزایش ترشح بزاق به هضم غذا و کارکرد دستگاه گوارش کمک کرده همچنین ضد نفخ می باشد و اسپاسم و گرفتگی را کاهش می دهد.
  • باد رنجبویه: البته دوره درمان این گیاه باید به مدت کوتاه و به شکل صحیح باشد و اگر حساسیتی به آن داشتید فورا مصرف آن را قطع کرده.
  • خار مریم: این گیاه از پیشرفت بیماری برگشت اسید معده جلوگیری می کند اما قبل از مصرف از عوارض آن نیز مطلع شوید.
  • ریشه شیرین بیان: این گیاه بهترین دارو برای رفلاکس معده می باشد و مشکلات معده را رفع می کند.
  • زردچوبه: استفاده از این ادویه بسیار ساده می باشد و در پخت اکثر غذاها کاربرد دارد. این ادویه خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.
  • زیره سیاه: با مصرف این گیاه دارویی به هضم بهتر غذا کمک خواهید کرد اما کسانی که معده ای حساس دارند استفاده نکنند زیرا دچار سوزش معده م شوند.
  • ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها: با مصرف ویتامین هایی چون ویتامین C، ویتامین A و E به درمان رفلاکس معده کمک خواهید کرد.

درمان خانگی رفلاکس معده

درمان خانگی رفلاکس معده با طب سنتی

از موثرترین درمان ها در مشکلات ناشی از بیماری ها درمان به روش طب سنتی می باشد، با مصرف گیاهان سفارش شده از نظر اطبای سنتی به بهبود مشکل رفلاکس معده کمک و از عوارض ناشی بازگشت اسید معده جلوگیری می کنید. این درمان زمانی مثمر ثمر خواهد بود که در مرحله حاد بیماری قرار نداشته باشید در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید.

دمنوش برای رفلاکس معده

در طب سنتی استفاده از چای و دمنوش اثربخشی گیاهان را بیشتر می کند ، برای درمان رفلاکس معده چندین گیاه سفارش شده است که مصرف آن به صورت دمنوش بسیار مفید می باشد.

  • دمنوش بابونه: نوشیدن گیاه بابونه به علت ضد باکتری بودنش به درمان رفلاکس معده کمک می کند، البته می توانید با مصرف 50 قطره از تنتور این گیاه سه بار در روز این مشکل را درمان کنید.

حتما بخوانید: خواص عالی دمنوش بابونه برای معده


  • دمنوش بادرنجبویه: این گیاه اگر به تنهایی استفاده شود عوارض جانبی ندارد و به درمان نفخ معده و روده کمک می کند.
  • جلبک دریایی فوکوس: از خواص این گیاه می توان کمک به هضم غذا، رفع یبوست و کمک به سیستم گوارش را عنوان کرد، البته عوارض جانبی مربوط به مسمومیت ید را دارد.
  • خار مریم: بعلت وجود کلسیم در گیاه خار مریم استفاده از 200 گرم از شیره آن در درمان رفلاکس معده جایز است .

غذاهای غیر مجاز در زمان رفلاکس معده

تا اینجا عنوان شد که برای درمان رفلاکس معده چه چیزهایی موثر است و می توان خورد ، اما بهتر است حال از چیزهایی که مضر هستند و نباید خورده شود نیز بگوییم:

باید دقت داشته باشید که مصرف نوشیدنی های الکلی ، شکلات، نوشابه های گازدار، غذاهای چرب و سرخ شده، سیر، پیاز، غذاهای تند، نعناع، گوجه فرنگی، پرتقال و خوراکی های اسیدی به شدت مضر می باشند و بهتر است لااقل تا زمانی که مشکلتان برطرف نشده است از مصرف آنها اجتناب ورزید.

ماساژ شکمی و درمان رفلاکس معده

علاوه بر مواد غذایی و کارهای مهم که در روند بهبودی مشکل رفلاکس معده کمک کننده می باشند ، ماساژ  منطقه پایین قفسه سینه و وسط سینه نیز کمک کننده است ، به این شکل که با استفاده از انگشت اشاره و انگشت وسط، این منطقه را با حرکاتی دایره ای ماساژ دهید تا به تخلیه معده و هضم غذایتان کمک کند.

عوارض رفلاکس معده بلند مدت

هرگز مشکلات جسمی خود را دست کم نگیرید و زمانی که کوچک هستند برای بهبودی شان دنبال راه چاره و دارو باشید،  زیرا با بی توجه به مشکلات بزرگتری تبدیل خواهند شد. رفلاکس معده نیز در اثر بی توجهی به مرور باعث ایجاد زخم در مری و خون ریزی می شود، مری ممکن است باریک تر یا بسته شود و مستعد ابتلا به سرطان مری شود.

سخن آخر 

قبل از هنگام درمان مشکلات خود توسط داروهای گیاهی حتما با پزشک مشورت کرده تا از آسیب و عوارض آنها در امان بمانید.


مقالات مرتبط:

از بین بردن باد شکم فوری با 25 درمان خانگی

بهترین درمان خانگی زخم معده با گیاهان دارویی و طبیعی



از
3
رای