10 درمان خانگی و سنتی بی اختیاری ادرار در زنان و مردان + علت آن

10 درمان خانگی و سنتی بی اختیاری ادرار در زنان و مردان + علت آن بی اختیاری ادرار چیست؟ علت و درمان قطعی بی اختیاری ادراری با درمان خانگی، گیاهی، ورزش و طب سنتی و چه غذاهایی برای درمان بی اختیاری ادراری مفید و مناسب هستند در سلام دنیا بخوانید.

بی اختیاری ادرار به معنی عدم توانایی کنترل ادرار است که منجر به خروج ادرار یا بی اختیاری در ادرار می شود. این یک بیماری مربوط به ادرار شناسی و گاهی اوقات بسیار ناتوان کننده است. بر اساس اعلام انجمن ملی پایداری (NAFC)، بیست و پنج میلیون آمریکایی به آن مبتلا هستند. در این مطلب سلام دنیا به بررسی انواع بی اختیاری ادرار، علت و درمان بی اختیاری ادرار با روش های خانگی، گیاهی، ورزش و پزشکی و راه های جلوگیری از بی اختیاری ادرار و مثانه بیش فعال پرداختیم. با ما همراه باشید.

انواع بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار را می توان به سه نوع اصلی تقسیم کرد:

1. بی اختیاری ادرار اضطراری

هنگامی اتفاق می افتد که مثانه بیش فعال و یا کمتر از حد لازم فعالیت می کند و باعث یک بی اختیاری ناگهانی و شدید ادرار می شود که در نهایت منجر به خروج ادرار بی اختیار می شود.

2. بی اختیاری ادرار استرسی

در مواردی رخ می دهد که فعالیت های بدنی مانند ورزش شدید، پریدن، سرفه، عطسه و حتی خندیدن، مثانه را تحت فشار قرار داده و بی اختیار شروع به خروج ادرار می کند.

3. بی اختیاری ادراری سر ریز شده

عدم توانایی در تخلیه کامل مثانه و منجر به ادرار مکرر یا مداوم می شود.


حتما بخوانید: علت تکرر ادرار در زنان و مردان چیست


علل و عوامل بی اختیاری ادرار

بی اختیاری در ادرار می تواند بر اثر عوامل مختلفی رخ دهد، مانند:

  • سن (عضلات مثانه با افزایش سن ضعیف تر می شوند)
  • ضعف عضلات کف لگن به دلیل جراحی یا زایمان
  • بزرگ شدن پروستات، یائسگی
  • مثانه بیش از حد فعال
  • آسیب عصبی، سنگ های سیستم ادراری
  • عفونت دستگاه ادراری
  • یبوست
  • علاوه بر این، غذاها، نوشیدنی ها و داروهای خاصی ممکن است مثانه را تحریک کند و باعث بی اختیاری موقت ادرار شوند.

این اتفاق نه تنها می تواند باعث ناراحتی و خجالت شود، بلکه اگر ادرار در مثانه باقی بماند، می تواند مضر باشد و زمینه ایجاد باکتری را فراهم می کند. بی اختیاری ادرار به خودی خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری دیگر یا اختلال است. بنابراین، برای خلاص شدن از این مشکل، باید علت اصلی آن را پیدا کنید. علاوه بر توصیه و معالجه پزشک، می توانید برخی از داروهای خانگی طبیعی را امتحان کنید و برای کنترل بی اختیاری، برخی از تغییرات در شیوه زندگی را بپذیرید. اطمینان حاصل کنید که علت اصلی این مشکل برای درمان به درستی تشخیص داده شده است، که این می تواند نشانه ای از مشکلات جدی تر مانند سرطان باشد. در اینجا 10 درمان خانگی در مورد بی اختیاری ادرار ارائه شده است.

بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

10 درمان خانگی بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

1. درمان بی اختیاری ادرار با ورزش های کف لگن (کیگل) (ورزش برای مثانه بیش فعال)

ورزش های کف لگن می تواند یک روش مفید برای درمان بی اختیاری ادرار به خصوص در مراحل اولیه باشد. این کار به تقویت مثانه و کاهش خروج ادرار در زنان و مردان نیز کمک می کند. این روش برای کاهش بی اختیاری ادرار اضطراری و بی اختیاری ادرار استرسی مفید است.

  • عضلات کف لگن خود را سفت کرده و تا عدد هشت بشمارید. اگر نمی توانید آن را تا شمردن عدد 8 سفت نگهدارید،
  • فقط تا زمانی که می توانید آن را نگه داشته و بشمارید. اکنون تا عدد هشت شمرده و به ماهیچه ها استراحت دهید.
  • این کار را 8 تا 12 بار و به میزان سه بار در روز انجام دهید.

در این قسمت سه روش ساده برای پیدا کردن عضلات کف لگن ارائه شده است: وقتی در حال تخلیه مثانه خود هستید، در اواسط این کار دفع ادرار را متوقف کرده و مجددا این کار را شروع کنید. عضلاتی که در این کار از آنها استفاده کردید، عضلات کف لگن هستند. ممکن است بخواهید به کمک یک متخصص فیزیوتراپ آنها را پیدا کنید؛ زیرا نمی خواهید در نهایت در صورت تمرین از تکنیک اشتباه استفاده نمایید. فیزیوتراپ همچنین می تواند توصیه های دیگری در خصوص مشکل شما ارائه دهد.


حتما بخوانید:  علت و درمان بی اختیاری ادرار (UI) در زنان


تذکر: در حالی که ورزش های کف لگن انجام می دهید، عضلات را به سمت داخل شکم سفت کرده و ران و باسن خود را شل کنید. از نگه داشتن نفس خود در حین انجام این تمرین خودداری نمایید و به جای آن، آزادانه نفس بکشید. مطمئن شوید که قبل از انجام این تمرین، مثانه خود را خالی کنید.

درمان های خانگی برای کاهش بی اختیاری ادرار

2. درمان بی اختیاری ادرار با منیزیم

همچنین می توانید برای کمک به درمان بی اختیاری ادرار، منیزیم را در نظر بگیرید، به خصوص اگر در شب علائم دیگری از کمبود منیزیم مانند گرفتگی ساق پا را تجربه کنید. منیزیم برای آرامش عضلات در سرتاسر بدن مهم است. بنابراین، می تواند به کاهش اسپاسم عضلات مثانه کمک کرده و اجازه تخلیه کامل مثانه را فراهم می کند. مطالعه ای در سال 1998 در مجله زنان و مامایی انگلیس منتشر شد، نشان داد که مصرف منیزیم هیدروکسید به دلیل پیش فعالی دترسور، به درمان بی اختیاری ادرار در زنان کمک می کند.

  • 350 میلی گرم مکمل غذایی منیزیم هیدروکسید را دو بار در روز برای چند هفته مصرف کنید. قبل از شروع این رژیم یا هر رژیم مکمل دیگر حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
  • غذاهای سرشار از منیزیم مانند آجیل، دانه‌ها، موز و ماست را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • همچنین می توانید چند بار در هفته به مدت 15 تا 20 دقیقه از حمام نمک اپسوم استفاده کنید. نمک اپسوم از منیزیم سولفات تشکیل شده است. خیس کردن بدن خود در حمام نمک اپسوم، به بدن اجازه می دهد تا منیزیم سولفات را از طریق پوست جذب نماید. برای آماده کردن این حمام، یک یا دو پیمانه نمک اپسوم را در وان حمام پر از آب گرم بریزید.

غذاهای مفید برای بی اختیاری ادرار

3. درمان بی اختیاری ادرار با ویتامین D

از ویتامین D هم می توان برای کنترل بی اختیاری ادرار استفاده کرد؛ زیرا به حفظ قدرت عضلات کمک می کند. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله زنان و مامایی، زنانی که میزان بیشتری ویتامین D در بدن خود دارند، با احتمال کمتری به اختلالات کف لگن، از جمله بی اختیاری ادرار مبتلا می شوند.

  • صبح ها در زمان طلوع خورشید به مدت 10 دقیقه حمام آفتاب بگیرید، این کار به جذب ویتامین D در بدن کمک می کند.
  • غذاهای بیشتری سرشار از ویتامین D مانند: ماهی، صدف، زرده تخم مرغ، شیر غلیظ و سایر محصولات لبنی بخورید.
  • بعد از مشورت با پزشک، می توانید مکمل های ویتامین D نیز مصرف کنید.

4. درمان بی اختیاری ادرار با یوگا

یوگا به سفت کردن عضلاتی که مجاری ادرار را کنترل می کنند، کمک می کند و مزایایی مشابه با ورزش کیگل دارد. علاوه بر این، یوگا برای آرامش خوب است و به رفع اضطراب و افسردگی ناشی از بی اختیاری ادرار کمک می کند. یک مطالعه منتشر شده در مجله جراحی ترمیمی و پزشکی لگن زنان نشان داد که یک برنامه شش هفتگی یوگا درمانی به کنترل بی اختیاری ادرار در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار استرسی کمک می کند. زنانی که در برنامه یوگا شرکت کرده بودند، به طور کلی کاهش 70 درصد خروج ادرار بی اختیار را تجربه کرده اند. برای کمک به کنترل بی اختیاری ادراری، می توانید حالت های یوگا مانند قفل ریشه (موهوا باندا)، حرکت وضعیت صندلی (اوتکات آسانا)، حرکت مثلث (تریکوناسانا)، حرکت چمباتمه (مالاسانا)، را امتحان کنید. از یک مربی یوگا که در مورد سلامت کف لگن آگاهی دارد، در این زمینه کمک بخواهید یا در یک کلاس یوگا شرکت کنید تا به درستی آموزش ببینید.

روش های خانگی درمان بی اختیاری ادرار

5. درمان بی اختیاری ادرار با گیاه گشا جینکی گان

گشا جینکی گان یک گیاه سنتی چینی است که می تواند برای درمان مثانه پیش فعال و بی اختیاری ادراری مورد استفاده قرار بگیرد. این ترکیبی از چندین گیاه دارویی مختلف است. دو مطالعه مختصر توسط محققان ژاپنی نشان داد که این مکمل گیاهی می تواند به بهبود بی اختیاری ادرار اضطراری، دفعات و تکرر ادرار شبانه در افرادی که مثانه بیش فعال دارند کمک کند. این مکمل گیاهی را بعد از مشورت با پزشک خود مصرف کنید، که می تواند دوز مناسب این گیاه را برای شما تجویز نماید.

6. درمان بی اختیاری ادرار با گیاه بوچو

بوچو برگ کوتاه (Agathosma betulina) نوعی تقویت کننده عالی مجاری ادراری است تا سلامت دستگاه ادراری را تقویت نماید. به ویژه برای بی اختیاری ادرار ناشی از عفونت مثانه به دلیل خاصیت التهابی، ضد باکتریایی و دیورتیک مفید است. علاوه بر این، بافت های مرتبط با مجاری ادرار را تقویت می کند و سوزش سیستماتیک را تسکین می دهد.

  • یک قاشق چای خوری از این گیاه دارویی را برای مدت 5 تا 10 دقیقه در آب داغ حل کنید.
  • برگ های چای را از صافی رد کرده و این چای را چند بار در روز بنوشید تا زمانی که بهبود یابید.

تذکر: در صورت درد و تورم در مجاری ادراری از این گیاه استفاده نکنید. قبل از امتحان این گیاه یا سایر داروهای گیاهی، با پزشک خود مشورت کنید.

درمان خانگی بی اختیاری ادرار

7. درمان بی اختیاری ادرار با سرکه سیب

سرکه سیب یک مقوی فوق العاده برای سلامتی شما است. این گیاه به دفع سموم از بدن شما کمک می کند و با عفونت مثانه مبارزه می کند. علاوه بر این، به کاهش وزن کمک می کند. اضافه وزن می تواند باعث افزایش بی اختیاری ادراری شود، زیرا چربی اطراف باسن و شکم شما فشار اضافی به مثانه شما وارد می کند.

  • یک یا دو قاشق غذاخوری از سرکه سیب تصفیه نشده و خام را با یک لیوان آب مخلوط کرده.
  • مقداری عسل خام به آن اضافه کنید.
  • آن را 2 تا 3 بار در روز بنوشید تا زمانی که از انجام این کار نتیجه بگیرید.

تذکر: اگر مثانه پیش فعال دارید یا سرکه سیب مثانه شما را تحریک می کند، سرکه سیب مصرف نکنید.


حتما بخوانید: خواص ترکیب سرکه سیب و عسل برای سلامتی


8.  درمان بی اختیاری ادرار با علف شیر

علف شیر یک تقویت کننده دستگاه ادراری سنتی است و به معالجه مشکلات ادراری کمک می کند. از این گیاه به ویژه برای درمان سیستیت و مثانه بیش فعال استفاده می شود. این ماده از سوزش مثانه جلوگیری می کند؛ زیرا یک پوشش تسکین دهنده را در طول مثانه تشکیل می دهد.

  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری از این گیاه دارویی را در یک فنجان آب داغ به مدت 10 تا 15 دقیقه خیس کنید.
  • سپس برگ های آن را با صافی خارج کرده و به مدت سه بار در روز تا زمان حصول بهبودی مصرف کنید.

درمان خانگی و سنتی بی اختیاری ادرار

9. درمان بی اختیاری ادرار با مدیتیشن

مدیتیشن و تصورات هدایت شده می تواند به شما کمک کند مجددا بدن خود را کنترل کنید و بی اختیاری ادراری را کاهش دهید. در مطالعه‌ای در سال 2009، محققان سیستم سلامت دانشگاه لویولا دریافتند كه درمان شناختی شامل تنفس عمیق و تمرینات تصوری هدایت شده برای آموزش مغز جهت كنترل مثانه، به كاهش میانگین تعداد دفعات بی اختیاری ادراری اضطرابی در هفته از 38 تا 12 دفعه كمك می كند. چند هفته تمرینات آرامش و تجسم را امتحان کنید تا متوجه بهبود وضعیت خود شوید.

10. درمان بی اختیاری ادرار با طب سوزنی

بر اساس پزشکی چینی، طب سوزنی با تقویت سیستم ادراری و اصلاح عدم تعادل کلیه ها می تواند به کاهش بی اختیاری ادرار کمک کند. طب سوزنی می تواند به افزایش توانایی شما در نگه داشتن ادرار و کاهش اضطراب ادراری کمک کند. مطالعات همچنین نشان داده اند که این روش درمانی در درمان بی اختیاری ادراری مفید است، اما هنوز هم مطالعات خوبی با طراحی مناسب لازم است.


حتما بخوانید: جوان سازی و روشن شدن پوست صورت با استفاده از طب سوزنی


درمان طب سوزنی خود را توسط متخصص طب سوزنی انجام دهید. برخی از نقاط طب سوزنی که برای درمان مثانه بیش فعال استفاده می شود شامل: LI 11 ،ST 36 ،BL23 ،BL28 ،BL31 ،BL32 ،BL39 ،KI3 ،GV4 ،CV3 ،CV4 و CV 6 است. بیشتر نقاط طب سوزنی برای مشکلات ادراری در قسمت پایین شکم و کمر قرار دارد. 

درمان بی اختیاری ادراری با طب سوزنی

نکات بیشتر

  • فیبر بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کمبود فیبر باعث یبوست شده که به مثانه فشار وارد می کند.
  • به اندازه کافی آب بنوشید، اما زیاده روی نکنید.
  • وزن اضافی خود را کم کنید.
  • به مدت 20 تا 30 دقیقه و برای 5 روز در هفته ورزش کنید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید. افراد شدیدا سیگاری در معرض خطر بیشتر ایجاد مثانه پیش فعال قرار دارند.
  • از مصرف الکل و نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و برخی سوداها خودداری نمایید. آنها می توانند مثانه بیش فعال را بدتر کرده و باعث سوزش مثانه شوند.
  • از مصرف مرکبات، گوجه فرنگی، سرکه، فلفل های تند و غذاهای ادویه دار خودداری کنید؛ زیرا ممکن است باعث تحریک مثانه شما شوند.
  • از مصرف شیرین کننده های مصنوعی اجتناب کنید. آنها به تشدید فشارها و تکرر ادرار کمک می کنند.
  • یک برنامه 2 تا 4 ساعته دفع ادرار داشته باشید، حتی اگر احساس کردید که ادرار ندارید.
  • علائم خود را پیگیری کنید تا به شناسایی محرک ها کمک کرده و به پزشک تان کمک کنید تا بهترین مسیر درمانی را برای شما تعیین کند.
سخن آخر

بی اختیاری ادرار به معنی عدم توانایی کنترل ادرار است که منجر به خروج ادرار یا بی اختیاری در ادرار می شود. بی اختیاری ادرار به خودی خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری دیگر یا اختلال است. با استفاده از درمان های خانگی و سنتی مثل: سرکه سیب، طب سوزنی و... می توان بی اختیاری ادرار را درمان کرد.

منبع: top10homeremedies


مقالات مرتبط:

علت بی اختیاری ادرار در مردان چیست و درمان آن

علت بی اختیاری ادرار در کودکان و درمان آن

و علت بی اختیاری ادرار در بارداری و درمان آن



از
3
رای