تعداد ضربان و تپش قلب طبیعی، نرمال و غیر نرمال در کودکان و بزرگسالان

تعداد ضربان و تپش قلب طبیعی، نرمال و غیر نرمال در کودکان و بزرگسالان ضربان و تپش قلب طبیعی ونرمال چند است؛ با تعداد ضربان قلب نرمال در کودکان، بزرگسالان و سالمندان، ضربان قلب نرمال و غیر نرمال و درمان ضربان قلب در سلام دنیا آشنا خواهید شد.

حیاتی ترین عضو بدن قلب می باشد که با تپش و تعداد ضربان نرمال به حیاط انسان و جانداران کمک می کند، در این مطلب از سلام دنیا درباره ضربان و تپش قلب طبیعی و نرمال ، تعداد ضربان قلب نرمال در کودکان، بزرگسالان و سالمندان، ضربان قلب نرمال و غیر نرمال و درمان ضربان قلب خواهیم گفت . با ما همراه باشید.

ضربان و تپش قلب طبیعی و نرمال چیست

مقدار خونی که قلب در هر تپش به بدن انتقال می دهد چیزی حدود صد سانتی متر مکعب می باشد، که حدود 10 هزار لیتر خون در روز است. ضربان و تپش قلب مقدار طبیعی و نرمالی دارد که کم و زیاد شدن آن فرد را دچار عارضه خواهد کرد، مقدار طبیعی ضربان قلب برای یک انسان معمولی 70 مرتبه در دقیقه می باشد که بیش از 100 مرتبه تاکی کاردی و کمتر از 50 مرتبه را برادی کاردی می گویند. برخلاف تصور این تعداد ضربان در یک فرد ورزشکار بعلت قوت قلبشان کمتر از افراد عادی می باشند و البته در طول انجام حرکات ورزشی، ضربان قلب او به بیشترین حدش میرسد. افراد با دانستن تعداد ضربان قلب خود از وضعیت سلامت ماهیچه ها ی قلب خود با خبر می شوند.


حتما بخوانید: علت تپش قلب چیست


تعداد ضربان قلب نرمال در کودکان چند است

یک فرد کودک برای هر بار رساندن خون به نقاط بدنش احتیاج به تپیدن بیشتر قلبش دارد، به همین دلیل ضربان قلب افراد کودک بیشتر از سایرین است و حد نرمال آن در سنین کودکی مختلف می باشد و البته بدین شرح می باشد:

  • تعداد ضربان نرمال قلب در نوزادان: 100-160 ضربه در دقیقه
  • تعداد ضربان نرمال قلب قبل از 5 ماهگی: 90-150 بار در دقیقه
  • تعداد ضربان نرمال قلب در 6ماهگی تا یکسالگی: 80تا 140 بار در دقیقه
  • تعداد ضربان نرمال قلب در 1 تا 3 سالگی: 80 تا 130 بار در دقیقه
  • تعداد ضربان نرمال قلب در 3 تا 5 سالگی: 80 تا 120 ضربه در دقیقه
  • تعداد ضربان نرمال قلب در 6 تا 10 سالگی: 70 تا 110 بار در دقیقه
  • تعداد ضربان نرمال قلب در 11 تا 14 سالگی: 60 تا 105 بار در دقیقه

ضربان قلب نرمال در کودکان

تعداد ضربان قلب نرمال در بزرگسالان چند است

تعداد ضربان قلب نرمال بزرگسالان یعنی افراد بالای 10 سال تا 65 سال در حالت عادی مانند زمان استراحت بین 60 تا 100 مرتبه در دقیقه می باشد که مقدار کمتر آن ، یعنی عملکرد قلب و وضعیت قلبی ـ عروقی‌اش بسیار متناسب است. ضربان قلب ایده آل با افزایش سن کاهش می‌یابد و زمانی که قلب به حداکثر ضربان خود برسد توانایی کامل خود را نشان می دهد که این امر با ورزش کردن بدست می آید.

تعداد ضربان قلب نرمال در سالمندان چند است

هر چه سن انسان بالاتر برود تعداد ضربان قلب او پایین می آید، یک فرد سالمند با حدود سنی از 65 سال به بالا ضربان طبیعی اش چیزی حدود 60 تا 100 مرتبه در دقیقه می باشد، که نرمالترین عدد برای آنها چیزی حدود 70 تا 80 مرتبه می باشد.


حتما بخوانید: علل ضربان قلب پایین و درمان کندی آن


اکسیژن خون و ضربان قلب نرمال

با عنوان تعداد ضربان قلب نرمال در سنین مختلف متوجه شدیم که تعداد نرمال این تپش های خون متفاوت می باشد و باید فرد میزان متعادلی  داشته باشد که در صورت بیماری یا جراحت تعداد آن دستخوش تغییرات شده و بالا و پایین می رود.

ضربان قلب غیر نرمال چند است

ریتم و تپش قلب مسئله ای مهم برای داشتن سلامتی است که حتما باید متوجه آن بود، منظور از ریتم مناسب این است که فاصله بین هر تپش زمان مناسبی باشد و خیلی کوتاه نباشد طوری که به تپش قلب سریع دچار شوید و در هنگام استراحت که ضربان قلب نرمالی باید داشته باشید اما آن را حس می کنید و اگر در اکثر اوقات به این عارضه دچار می شوید حتما برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. تعداد ضربان غیر نرمال هر شخص در حالت عادی پایین تر از 60 ضربه و بالاتر از 100 ضربه در دقیقه می باشد.

درمان ضربان قلب 

اگر تعداد ضربان قلب شما در بیشتر اوقات شبانه روز از حالت عادی خارج است می توانید به توصیه های کارشناسی که تحت این عنوان وجود دارد اهمیت دهید :

1. رفع استرس 

درست است که در زندگی سخت کنونی استرس همراه همیشگی ما است اما می توانید با انجام یوگا و تمرین روش های مدیتیشن خود را از استرس دور کنید و ضربان قلب و فشار خونتان را تنظیم کنید.


حتما بخوانید: درمان تپش قلب و اضطراب با داروهای گیاهی و خانگی


2. دوری از دخانیات و استعمال آن

کشیدن مواد دودزا و مخدر مانند سیگار بسیار می تواند تاثیرگذار باشد بر روی افزایش ضربان قلب ، شما می توانید با ترک آن به سلامتی قلب خود و تنظیم ضربان آن کمک کنید.

3. داشتن وزن مناسب

افراد چاق با داشتن چربی اضافی بدن موجب می شوند که قلبشان با سختی خون را به تمامی نقاط بدنشان انتقال دهد تا مواد مغذی بدنشان تامین شود.

درمان ضربان قلب

سخن آخر

یادتان باشد که نباید نبض را با ضربان قلب اشتباه گرفت. نبض، انقباض و انبساطی رگ‌های خونی در پاسخ به پمپاژ خون از سوی قلب است. شمار یا تعداد نبض مساوی با تعداد ضربان قلب است. انقباض قلب باعث افزایش فشار خون در رگ‌های خونی و ایجاد نبض در بدن می‌شود. اندازه‌گیری نبض، راهی برای سنجش مستقیم ضربان قلب است.


مقالات مرتبط:

برای تقویت قلب چه بخوریم

علت های سوزش قلب و تیر کشیدن سمت چپ سینه چیست



از
2
رای