علل ضربان قلب پایین، علائم و درمان کندی ضربان قلب

علل ضربان قلب پایین، علائم و درمان کندی ضربان قلب علائم اولیه کندتپشی، ضربان قلب آهسته است. برخی از افراد مبتلا به این بیماری هیچ علائم دیگری ندارند. برای اینکه همه چیز را درباره ضربان قلب پایین، از علائم و علل تا درمان کندی ضربان قلب بدانید، ادامه متن سلام دنیا را بخوانید.

به طور معمول ضربان قلب هر فرد با افزایش سن و هنگام استراحت کاهش پیدا می کند. با این حال، ممکن است افراد ورزشکار هم ضربان قلب پایینی داشته باشند. هر فردی که نسبت به ضربان قلب خود هر گونه نگرانی دارد، در صورت وجود مشکل برای تشخیص اینکه آیا دچار بیماری ضربان قلب پایین (برادی ‌کاردی) است یا خیر باید به پزشک مراجعه کند. ضربان قلب فرد با سطح فعالیت او تغییر می‌کند.

در طی انجام تمرین‌های شدید فیزیکی، قلب پمپاژ خون را شدیدتر و سریع‌تر انجام می‌دهد و از این رو ضربان قلب افزایش پیدا می کند. در بیشتر افراد بزرگسال که دچار ضربان قلب پایین هستند، ضربان قلب شان زیر 60 تپش در دقیقه (bmp) است. هرچند ممکن است ورزشکاران و افرادی که خواب هستند، هم ضربان قلب کمتر از 60 تپش در دقیقه داشته باشند.

در این مقاله از سایت سلام دنیا به بررسی علائم و علت ضربان قلب پایین و ضربان قلب نرمال چند است و در نهایت درمان کندی ضربان قلب را بیان کردیم. با ما تا انتها همراه باشید.

علائم ضربان قلب پایین چیست

علائم اولیه کند تپشی، ضربان قلب آهسته است. برخی از افراد مبتلا به این بیماری هیچ علائم دیگری ندارند. اما برخی دیگر از این افراد علائمی را تجربه می‌کنند. در این موارد، به احتمال زیاد پایین بودن ضربان قلب ناشی از یک مشکل جدی‌ تری است. بعضی از علائم شایع کندی ضربان قلب شامل:

  • احساس خستگی و ضعف
  • غش و سرگیجه
  • گیجی
  • تنگی نفس
  • مشکل تنفسی هنگام ورزش کردن

حتما بخوانید: 9 درمان خانگی برای تنگی نفس و دلایل آن


زمانی که مشکل جدی پزشکی باعث بروز کندی ضربان قلب شده باشد و فرد به دنبال درمان آن نرود ممکن است علائم شدیدتر بروز پیدا کنند. این علائم شامل:

  • آرست قلب یا همان ایست قلبی
  • درد قفسه سینه
  • فشار خون پایین یا بالا
  • نارسایی قلبی

روش اندازه گیری ضربان قلب

شخص می توانند با گرفتن نبض خود ضربان قلب اش را اندازه بگیرد. برای اندازه‌گیری دقیق کندی ضربان قلب، فرد باید ضربان قلب خود را در حالت استراحت بررسی کند. برای انجام این کار، آنها باید از بررسی ضربان قلب شان کمی بعد از ورزش کردن یا از خواب بیدار شدن پرهیز کنند. برای اندازه‌گیری ضربان قلب فرد باید در موقعیتی آرام و راحت بنشیند و نبض مچ دست خود را بگیرد.

اگر نمی توانند نبض مچ دست را پیدا کنند، باید نبض یک طرف گردنشان را بگیرند. برای اندازه‌گیری ضربان قلب باید تعداد نبض‌ها را تا 10 ثانیه بشمرند و بعد عدد را ضرب در 6 کنند. برای دقیق‌تر بودن این اندازه‌گیری فرد می‌تواند تعداد نبض‌ها را در یک دقیقه شمارش کند. به عدد بدست امده ضربان استراحت است. اگر عدد بدست امده کمتر از 60 باشد، فرد به بیماری ضربان قلب پایین مبتلا است.

روش اندازه گیری ضربان قلب

ضربان قلب نرمال چند است (ضربان قلب طبیعی)

کودکان و نوجوانان به نسبت بزرگسالان ضربان قلب تندتری دارند. در افراد جوان ضربان قلب طبیعی به شرح زیر است:

  • کودکان تازه متولد شده: 100 تا 180 تپش در دقیقه
  • نوزادان: 80 تا 150 تپش در دقیقه
  • کودکان 2 تا 6 سال: 75 تا 120 تپش در دقیقه
  • کودکان 6 تا 12 سال: 70 تا 110 تپش در دقیقه

توجه: ضربان قلب پایین در یک کودک، به ویژه کودک تازه متولد شده یک وضعیت پزشکی اورژانسی است.

علت بروز ضربان قلب پایین:

بعضی  از افراد فقط ضربان قلب پایین ملایمی دارند. اما سایر افراد ضربان قلب پایین گاه به گاه را تجربه می کنند. اگرچه، لازم است که همه افراد مبتلا به ضربان قلب پایین به دنبال راهنمایی پزشکی باشند، اما همه این افراد به درمان نیاز ندارند. زمانی که ضربان قلب پایین هیچ علائم دیگری ندارد و فرد به هیچ بیماری زمینه ای دیگری مبتلا نیست، ممکن است ضربان قلب پایین بی‌خطر یا مسئله‌ای جزئی باشد. ضربان قلب با افزایش سن کاهش می‌یابد، یعنی اینکه ممکن است افراد مسن تر مشکل ضربان قلب پایین را تجربه کنند. با اینکه این مشکل برای سن آنها طبیعی است، ولی بررسی مشکل این افراد توسط پزشک لازم است.


حتما بخوانید: ضربان قلب نرمال جنین در دوران بارداری


ورزش کردن قلب را تقویت می‌کند. ورزشکاران به ویژه آن‌هایی که تمرینات شدید کاردیو (cardiovascular) انجام می دهند، قلب های قوی تر و کارامد تری دارند. اما ممکن است این امر باعث کاهش ضربان قلب شود چرا که قلب آنها نیازی به پمپاژ خون با سرعت و قدرت بالا برای خون‌رسانی به سایر اعضای بدن شان را ندارد. بعضی از مشکلات پزشکی هم می تواند باعث کاهش ضربان قلب شود. این مشکلات شامل:

درمان ضربان قلب پایین

مشکل با ضربان ساز طبیعی قلب

ضربان‌ساز (یا پیس میکر) طبیعی قلب یا گره سینوسی-دهلیزی به تنظیم ضربان قلب کمک می‌کند. مشکلاتی که بر این قسمت از قلب اثر می گذارند می تواند منجر به کاهش یا افزایش غیرطبیعی ضربان قلب در فرد شود، که از لحاظ پزشکی به ان تاکی کاردی (ضربان بالای قلب) می گویند. بیماری‌ که پزشکان به آن سندروم سینوس بیمار می‌ گویند نیز به مشکلاتی در ضربان ‌ساز طبیعی قلب مربوط می شود. به طور معمول، دیگر مشکلات سلامت قلب از جمله آسیب بافت قلب، عوارض دیابت یا بیماری عروق کرونری نیز باعث بروز این مشکلات می شوند.

سایر مشکلات سیگنال های الکتریکی قلب

قلب با ارسال سیگنال‌های الکتریکی ارتباط برقرار می‌کند.برای مثال یکی از دهلیز‌های قلب سیگنال الکتریکی را به دهلیز دیگر ارسال می کند،و به او می گوید که چطور و چه زمان خون را به دهلیز دیگر قلب منقبض کنند.ضربان‌ساز به تنظیم این سیستم الکتریکی کمک می‌کند.اگر قلب به دلیل انسداد یا بیماری قلبی قادر به ارسال صحیح سیگنال‌های الکتریکی نباشد،این امر می‌تواند منجر به ضربان قلب پایین شود. انسداد کامل قلب نوعی مشکل الکتریکی است که انتقال سیگنال‌ها از یک دهلیز(دهلیزها دو حفره فوقانی قلب) به بطن‌ها (دو حفره‌های پایینی قلب) را غیرممکن می‌سازد.در انسداد کامل قلب ممکن است دو دهلیز حفره بالایی ریتم کاملاً متفاوتی با دو بطن حفره های پایینی داشته باشند.


حتما بخوانید: تیر کشیدن سمت چپ سینه چیست


بیماری های متابولیک

بعضی از اختلالات متابولیکی می‌توانند باعث کندی ضربان قلب شوند. یکی از رایج‌ترینِ این اختلالات کم‌کاری تیروئید است که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند. کم‌کاری تیروئید می‌تواند بر سلامت عروق خونی اثر بگذارد، که این امر خودش می‌تواند موجب کاهش ضربان قلب شود. افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید ممکن است دچار افزایش فشارخون دیاستولیک نیز شوند، اندازه فشار دیاستولیک فشار دهلیزها را بین ضربان قلب مشخص می‌کند و زمان تفسیر ازمایش خون کمترین عدد است. در صورتی که ازمایش عدد بالای 80 را نشان دهد، فرد به فشارخون دیاستولیک بالا مبتلاست. اختلالات تیروئیدی بسیار رایج هستند و ممکن است نوجوانان و افراد سالم را نیز تحت تاثیر قرار دهند. بین 4 تا10 درصد از مردم ایالات متحده به کم کاری غذه تیروئید مبتلا هستند.

کندی ضربان قلب نشانه چیست؟

بیماری قلبی

آسیب‌های وارده به قلب مانند نارسایی احتقانی قلب، بیماری عروق کرونر، سابقه حملات قلبی و سایر مشکلات قلبی می‌تواند بر سیستم الکتریکی قلب اثر گذاشته و پمپاژ قلب را آهسته و ناکارامدتر کند.


حتما بخوانید: بیماری عروق کرونر قلب چیست


داروهای قلب

بعضی از داروها از جمله داروهای بیماری‌های قلب و فشار خون بالا می‌تواند منجر به کندی ضربان قلب شوند. داروهای بتا بلوکر که پزشکان آنها را برای ضربان قلب بالا و برخی مشکلات دیگر تجویز می‌کنند هم می تواند باعث کندی ضربان قلب شوند.افرادی که داروهای جدیدی مصرف می کنند و با علائم ضربان قلب پایین مواجه می شوند باید با پزشک خود صحبت کنند.

کمبود اکسیژن

پزشکان از اصلاح هیپوکسی برای زمانی که بدن اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند، استفاده می‌کنند،که این مشکل هم می تواند منجر به کندی ضربان شود. هیپوکسی یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و زمانی که که فرد در حال خفه شدن یا دچار حمله آسم شدید است، می‌تواند رخ دهد. بیماری های مزمن پزشکی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه نیز می‌توانند منجر به بروز هیپوکسی شوند. هنگامی که هیپوکسی منجر به کاهش ضربان قلب می‌شود، ضروری است که علت اصلی این مشکل را درمان کنید.

زمان مراجعه به پزشک برای ضربان قلب پایین 

زمانی که یک نوزاد دچار کاهش ضربان قلب می‌شود والدین یا پرستار باید او را فورا به مراکز اورژانس ببرند. بزرگسالان و کودکانی که ضربان قلب پایین دارند و با علائمی شدیدی مانند درد قفسه سینه یا غش کردن مواجه هستند، باید به بیمارستان مراجعه کنند. فرد در صورت بروز موارد زیر باید برای بیماری ضربان قلب پایین به پزشک مراجعه کند:

  • حداقل برای چندین روز دچار تغییرات غیرقابل توضیحی در ضربان قلب خود شوند.
  • بیماری ضربان قلب پایین و سایر عوامل خطرساز برای سلامت قلب مانند دیابت و سیگار کشیدن را داشته باشند.
  • بیماری قلبی و ضربان قلب پایین را با هم داشته باشند.
  • دچار ضربان قلب پایین و سایر علائم مانند حمله های غش کردن شوند.
  • گاهی ضربان قلب پایین و گاهی تندتپشی را تجربه کنند.

درمان ضربان قلب پایین

گزینه های درمان کندی ضربان قلب

ممکن است پزشک همیشه درمان ضربان قلب پایین را ضروری نبیند. با این حال،زمانی که کاهش ضربان قلب باعث مشکلات جدی در سلامت می شود یا زمانی که بیماری‌های قلبی منجر به کاهش ضربان قلب می شوند، لازم است که فرد بیمار برای درمان مشکل به پزشک مراجعه کند.ضربان‌ساز مصنوعی وسیله‌ای الکتریکی است که پزشک برای تقویت ریتم منظم قلب آن را درون قلب بیمار قرار می‌دهد،می تواند برای درمان مشکل مفید باشد.بسته به علت ضربان قلب پایین ممکن است پزشک موارد زیر را نیز توصیه کند:

  • تغییر داروهای قلب
  • مصرف دارو برای درمان اختلالات تیروئیدی یا دیگر مشکلات متابولیک
  • تغییر دادن شیوه زندگی با روش هایی مانند مصرف رژیم غذایی کم چرب،بیشتر ورزش کردن و ترک سیگار
  • بررسی مکرر ضربان قلب یا فشار خون
سخن آخر

بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است که از هر 4 مرگ 1 مورد را تشکیل می دهد. خیلی مهم است که فرد هر گونه تغییر در سلامت قلب، فشار خون یا ضربان خود را جدی بگیرد. با این حال،کاهش ضربان قلب همیشه دلیلی برای نگرانی نیست. در بسیاری از موارد، کاهش ضربان قلب صرفا تغییر طبیعی است. حتی ممکن است این تغییر نشانه سلامت قلب و نشانگر سطح امادگی بدنی خوب باشد. فقط پزشک می تواند عوامل خطرساز بیماری قلبی و عروقی فرد را ارزیابی کند. افراد برای دریافت راهنمایی و اطمینان از سلامت قلب باید به پزشک مراجعه کنند.


مطالب مرتبط:

اکسیژن درمانی: انواع، موارد و روش استفاده، فواید و نکات ایمنی آن

5 مورد از بدترین خوراکی ها برای قلب براساس گفته های متخصیص تغذیه

سکته قلبی؛ علل، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان حمله قلبی

از
7
رای