خواص و مضرات گیاه شنگ [یملیک] برای کبد، قندخون و سلامتی

خواص و مضرات گیاه شنگ [یملیک] برای کبد، قندخون و سلامتی گیاه شنگ یا یملیک چیست؛ نام دیگر گیاه شنگ چیست، با خواص و مضرات گیاه شنگ کوهی برای کبد، کلیه، قندخون، لاغری، بارداری و در طب سنتی در سلام دنیا آشنا خواهید شد.

از گیاهان خودرو و دارویی که در کشور ما نیز یافت می شود می توان به گیاه دارویی شنگ اشاره کرد این گیاه طبع قابل قبولی دارد و می تواند در درمان برخی از بیماری ها کمک کننده باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره گیاه شنگ یا یملیک، خواص گیاه شنگ کوهی، خواص شنگ برای کبد، کلیه، قند خون، معده، لاغری، بارداری، خواص گیاه شنگ در طب سنتی، خواص شنگ خشک شده و عوارض و مضرات شنگ صحبت کرده ایم، با ما همراه باشید.

نام دیگر گیاه شنگ چیست

از این گیاه در کشورهای دیگر نیز استفاده می کنند و آنرا با نام هایی مانند: قندرون، سنسفیل، اسپلنج، تسلسفیل و اسفلنج و… می شناسند. 

شنگ یا یملیک چیست

گیاه شنگ که با نام آذری یملیک نیز شناخته شده است. از نظر ظاهر بسیار شبیه تره می باشد و چون طعم خاصی ندارد. مردم استان آذربایجان آن را با نمک می خورند. این گیاه خوردو است که در مناطق کوهستانی و در فصل بهار می روید.

خواص گیاه شنگ کوهی چیست

گیاه شنگ نیز چون دیگر گیاهان از خواص بسیار بهرمند می باشد، برخی از این خواص دارویی و مفید می باشند ، از گیاه شنگ در درمان خونریزی های معده و قطع آن استفاده می کنند، با آن انواع اسهال را بهبود می بخشند و به عنوان یک ضد سم قوی و پادزهر بهره می گیرند.

همچنین برای درمان سل مفید می باشد، ضماد تهیه شده از این گیاه نیز برای درمان سوختگی مناسب است. کچلی یا زخم های پوستی را را نیز درمان می کند. گیاه شنگ خلط آور می باشد و نرمی سینه کمک می کند.

خواص شنگ برای کبد

از گیاه شنگ به عنوان یک سم زدای قوی برای پاکسازی کبد استفاده می کنند،  این گیاه برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید است. شیره ای سفید که از ریشه گیاه شنگ بدست می آید قندرون نام دارد که خاصیتی سم زاد برای کبد دارد.


حتما بخوانید: برای کبد چرب چی بخوریم


خواص شنگ برای سنگ کلیه

اشخاصی که دارای بیماری های کلیوی و سنگ کلیه می باشند به هیچ عنوان از این گیاه استفاده نکنند، گیاه دارویی شنگ کوهی برای این افراد نه تنها مفید نیست بلکه مصرفش عوارضی را در پی خواهد داشت. آنها می توانند سبزی جعفری را جایگزین آن کنند که به برای درمان التهاب های کلیه و دستگاه ادراری می پردازد، و سنگ کلیه را از بین می برد.

خواص شنگ برای قندخون و دیابت

افرادی که قند خون بالایی دارند و مبتلا به بیماری دیابت هستند می توانند از گیاه شنگ بعنوان انسولین بهره بگیرند زیرا که این گیاه مقدار فراوانی در خود انسولین دارد.

خواص شنگ برای قندخون و دیابت

خواص شنگ برای معده

مقدار بالای آنتی اکسیدان موجود در گیاه شنگ موجب زیاد شدن اشتها در فرد می شود و البته به هضم غدا کمک می کند. این گیاه از خونریزی معده جلوگیری کرده، عفونت های معده را از بین می برد و برای دستگاه گوارش مفید است.


حتما بخوانید: درمان ترش کردن معده با داروهای گیاهی


خواص شنگ برای لاغری

هیچ مطلبی تحت عنوان اینکه گیاه شنگ به لاغر شدن کمک کند موجود نیست پس بهتر است اگر اندامی چاق دارید با احتیاط از آن استفاده کنید تا نتیجه ای عکس عایدتان نشود.

خواص گیاه شنگ در طب سنتی

همانطور که در کتب طب سنتی و داروهای گیاهی از گیاه شنگ یاد شده است این گیاه برای بیماری های التهابی روده ای و کولیک حتی از داروهای شیمیایی مناسب تر بوده است و تقویت‌کننده و محافظت‌کننده کبد در برابر سموم است. گیاه شنگ خاصیت التیام دهنده در زخم‌ها و سوختگی‌ها و بند آوردن خونریزی‌های داخلی می باشد. افرادی که مبتلا به کولیت اولسروز هستند نیز باید این گیاه را به صورت پخته یا جوشانده مصرف کنند و هرگز از آن به صورت خام استفاده نکنند.

خواص گیاه شنگ در بارداری

گیاه شنگ به صورت پخته شده می تواند از خونریزی های رحم در دوران بارداری پیشگیری کند و البته خانم های باردار که دچار ویار هستند، با خوردن گیاه شنگ می توانند از مشکلات ویار در این دوران کم کنند. اما در نظر داشته باشند باز هم قبل از استفاده از این گیاه حتماً با پزشک خود مشورت کنند.

خواص گیاه شنگ در بارداری

خواص شنگ خشک شده

گیاه شنگ به صورت خشک شده درمانی مناسب برای بیماری های نقرس، امراض جلدی، مشکلات ریوی و رماتیسم می باشد، راحتترین و بهترین راه برای استفاده از خواص گیاه شنگ خشک شده درست کردن دمنوش یا جوشانده گیاه شنگ می باشد.

عوارض و مضرات شنگ

  • گیاه شنگ طبیعتی سرد و خشک است دارد که که مناسب افرادی با مزاج صفرایی نمی باشد. 
  • این گیاه برای افرادی که دچار خونریزی‌ های گوارشی هستند مضر می باشد و همچنین افراد مبتلا به کولیت اولسروز باید این گیاه را حتما به صورت پخته یا جوشانده مصرف کنند. 
سخن آخر

حتما توجه داشته باشید که قبل از استفاده از هرگونه گیاهی به عنوان دارو از خواص و عوارض و موارد منع مصرف آن اطلاع پیدا کنید، امیدواریم با خواندن این مطلب درباره خواص گیاه شنگ یا یملیک به آنچه که می خواستید رسیده باشد.


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات گیاه سداب برای لاغری و سلامتی

خواص و مضرات گیاه سنبل الطیب برای اعصاب و بدن

از
17
رای