پروفسور برنت دبلیو رابرتز، محقق برجسته در زمینه شخصیت، مطالعه کرده است که چگونه افراد می توانند ویژگی های شخصیتی عادی را حتی بدون درمان تغییر دهند.آیا شما همان فردی هستید که یک دهه پیش بودید؟ پنج سال یا حتی 12 ماه پیش چطور؟ پاسخ محتمل "نه" است. شاید شما انعطاف پذیرتر شده باشید؟ یا شاید کمتر قضاوت می کنید؟ همه ما در طول زمان تغییر می کنیم و رشد می کنیم زیرا تجربیات ما بر شخصیت ما تأثیر می گذارد و شکل می دهد. در این مقاله سلام دنیا ما قصد داریم چگونه شخصیت خود را بسازیم، نحوه تغییر شخصیت بر اساس یافته های روانشناسان مطرح جهان با گام های ساده را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
آیا می توان شخصیت خود را تغییر داد
برنت دبلیو رابرتز، استاد روانشناسی در دانشگاه ایلینوی در اوربانا-شامپین و محقق برجسته در زمینه شخصیت، بیشتر دوران کاری خود را صرف رشد شخصیت در بزرگسالی کرده است. محققان به این نتیجه رسیده اند که با افزایش سن، ویژگی های شخصیتی تغییر می کند. "البته سوال طبیعی این است که اگر شخصیت شما تغییر کند، آیا واقعاً می توانید آن را تغییر دهید؟"
حتما بخوانید: چگونه شخصیت خود را بسازیم
رابرتز و همکارانش تصمیم گرفتند پاسخ را بیابند و سال ها به بررسی مطالعاتی پرداختند که به تغییر ویژگی های شخصیتی از طریق درمان می پردازد. او میگوید: «ما دریافتیم که مراجعه به درمانگر منجر به کاهش حدود نیمی از انحراف معیار در روان رنجورخویی میشود. و این خیلی سریع اتفاق افتاد – حداقل از دیدگاه ما – در چهار هفته اول یا بیشتر [درمان].»
هدف از درمان برای غلبه بر مسائل جدی مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن یا مصرف مواد است. با اینکه درمانگران به قصد تغییر شخصیت فردی وارد یک برنامه ریزی نمی شوند،اما کار انجام شده جدولی را برای تأثیرگذاری بر ویژگی ها نیز تنظیم می کند. رابرتز میگوید: اگر هدف شما تغییر شخصیت بهجای تغییر عمیقتر است، لزوماً به کمک درمانگر نیاز ندارید. او و همکارانش مطالعاتی را با شرکت کنندگانی انجام دادند که بیمار نبودند اما می خواستند تغییر کنند. آنها دریافتند که افراد می توانند هر ویژگی شخصیتی عادی را با نتایج مشابهی که در طول درمان اتفاق می افتد تغییر دهند.
حتما بخوانید: چگونه عادت بد را به خوب تغییر دهیم
تغییر شخصیت یا رفتار؟
برای تغییر شخصیت خود، باید تفاوت آن با تغییر رفتار را درک کنید. ویژگی های شخصیتی الگوهای بلندمدتی هستند، در حالی که رفتارها واکنش هایی بر اساس محیط و شرایط هستند. یک فرد درونگرا ممکن است یک ویژگی برونگرا را در یک لحظه خاص نشان دهد و بالعکس. به عنوان مثال، اگر فردی در مراسم تشییع جنازه یا صحبت با جمعیت باشد، رفتارها به طور قابل توجهی متفاوت خواهد بود.رابرتز می گوید: «این چیزی نیست که ما در مورد تغییر شخصیت به آن فکر می کنیم. «اگر میخواهید درباره شخصیت کسی استنباط کنید، منتظر بمانید و ببینید او چه میکند. ما به الگوی بلندمدت فکر می کنیم، کاری که یک فرد ناخودآگاه در محیط های اجتماعی انجام می دهد."
چگونه شخصیت خود را بسازیم و تغییر دهیم
1. اولین قدم نحوه تغییر شخصیت : داشتن انگیزه
اگر می خواهید شخصیت خود را تغییر دهید، اولین قدم این است که انگیزه خود را که یک عنصر حیاتی است، بررسی کرده و تثبیت کنید. رابرتز می گوید که باید بخواهید تغییر کنید. بدون انگیزه، ممکن است در کوتاه مدت رفتار خود را تغییر دهید و احتمالاً نتایج پایداری را تجربه نخواهید کرد.
2. قدم دوم نحوه تغییر شخصیت: باید بفهمید که چه چیزی را تغییر می دهید
شفاف سازی کنید که می خواهید به چه چیزی تبدیل شوید. رابرتز میگوید: «برای مثال، بسیاری از مردم میگویند که دوست دارند کمتر موافق باشند – این مورد مورد علاقه من است. اغلب اوقات، چیزی که آنها واقعاً می خواهند این است که قاطعانه تر باشند. قاطعیت نباید بدبینانه باشد. آنها فقط باید بیاموزند که چگونه به جایگاه خود ادامه دهند و این کار را به طور موثر انجام دهند."
3. قدم سوم برای تغییر شخصیت این است که به شما فرصت عمل داده شود
رابرتز می گوید: "در جنبه بالینی اصطلاحی وجود دارد که "آموزش روانی" است. «این به مردم میآموزد که چه کاری باید انجام دهند، اما در واقع به آنها فرصتی برای تمرین و کار در این فرآیند نمیدهد. این اشتباهی است که ما معمولاً مرتکب می شویم.»فرصتی برای اجرا و تمرین برای تغییر شخصیت ضروری است. درصورت غیاب این مرحله، رابرتز می گوید که او شک دارد که کسی بتواند شخصیت خود را تغییر دهد.رابرتز میگوید: «شما باید به مردم این فرصت را بدهید که رفتارهای جدید را امتحان کنند، آنها را اجرا کنند، در آنها شکست بخورند، دوباره آنها را امتحان کنند، و در تلاش برای ایجاد خود مهارت به آنها راهنمایی کنید.
حتما بخوانید: چگونه قاطع باشیم؛ ویژگی رفتار قاطعانه
4. قدم چهارم: داشتن کسی است که شما را راهنمایی کند
می توانید با یک درمانگر، مربی یا دوست پاسخگو کار کنید یا می توانید به فناوری روی بیاورید. رابرتز میگوید: «فکر نمیکنم لزوماً انسان فقط می تواند به شما در این کار کمک کند، بهویژه حالا که در حال پیشرفتهتر شدن با هوش مصنوعی مولد هستیم». "اما شما به نوعی سیستم نیاز دارید که به شما کمک کند خود را پاسخگو نگه دارید." اگر انگیزه دارید و برنامهای را دنبال میکنید که از تکنیکهای آگاهانه استفاده میکند، رابرتز میگوید که میتوانید شخصیت خود را تغییر دهید.
او میگوید: «تلاشهای زیادی برای تغییر شخصیت افراد به روشهای مختلف وجود دارد، که معمولاً از رویکردهای رفتاری بیشتر بیرون میآیند». "آنها شخصیت را تغییر نمی دهند. آنها فقط رفتارها را تغییر می دهند. نکته طعنه آمیز این است که بسیاری از این تکنیک ها برای تغییر شخصیت افراد نیز بسیار خوب هستند. "به عنوان مثال، او میگوید، روشهای رایجی وجود دارد که مردم برای تبدیل شدن به شرکای گفتگوی بهتر از آنها استفاده میکنند. من معتقدم که اگر آنچه [این تکنیکها] بیان می کنند را تمرین کنید، در تعاملات بسیار راحت تر خواهید شد و احتمالاً در این فرآیند برونگراتر خواهید شد.»
سخن پایانی:
از قدیم اعتقاد بر این بود که افراد نمی توانند شخصیت خود را تغییر دهند، شخصیتی که تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما بررسی تحقیقات اخیر در علم شخصیت به این احتمال اشاره می کند که ویژگی های شخصیتی می تواند از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر کند.
مطالب مرتبط:
خودشناسی چیست و چگونه خودم را بشناسم (به زبان ساده)